Ambuggiebar
- Harry G. Hogeboom
- Berichten: 14448
- Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
- Locatie: Canada
Re: Ambuggiebar
Prutjes Sparks, dat je ze nog maar lang weg mag geven!!Evengoed, een rondje voor de aanwezigen, Maria!
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"
"Don't sweat the small stuff"
Re: Ambuggiebar
Louis, gewoon in de Supermarkt in Portugal verkrijgbaar en nog lekker ook.
-
- Berichten: 1487
- Lid geworden op: 26 mar 2016 16:10
Re: Ambuggiebar
Dat zal me een duur wijntje worden om het even om de hoek te gaan halen
Laat ik het dan maar bij een lekkere Meursault houden
Laat ik het dan maar bij een lekkere Meursault houden
Re: Ambuggiebar
Ho ho ho heer Hogeboom even 'heanig an' ja.
In de Ambuggiebar heb ik de vraag gesteld waar de foto's van het door jouw gemaakte bankschroefie bleven.
DUS: nu niet aankomen met: Ik snap het ook niet.
Neem allen een slok of wat in de Ambuggiebar en doe mij maar een Kopke Reserve Tawny Port en we wachten
wel op een reactie tot heer Hogeboom aan de andere kant van de plas wakker is.
In de Ambuggiebar heb ik de vraag gesteld waar de foto's van het door jouw gemaakte bankschroefie bleven.
Daarop gaf u als reactie in de bar:
De reactie van:Harry G. Hogeboom schreef: ↑16 aug 2018 15:45 PS.je. Ik heb inmiddels...op aandringen van Allen...enkele portret foto's gemaakt van mijn "geliefde"
nu alweer meer dan 50 jaar oude Bankschroeffie. Maaaaar aangezien dit zo'n belangrijk Mesjaanisch
werktuig en gereedschap is kan ik dat niet verder hier bespreken met een stel ouwe zeelui van diverse
pluimage en andersoort kroeglopers.
Ik verwijs dus even naar " Halifax e.o."
Dus nu niet aankomen met:
Voor den zekerheid heb ik de namen maar bij de citaten laten staan.
DUS: nu niet aankomen met: Ik snap het ook niet.
Neem allen een slok of wat in de Ambuggiebar en doe mij maar een Kopke Reserve Tawny Port en we wachten
wel op een reactie tot heer Hogeboom aan de andere kant van de plas wakker is.
Grtn @Allen
Re: Ambuggiebar
Da's inderdaad niet goejekoop, ff naar Portugal op en neer voor een fles wijn.
Natuurlijk kom ik er nu pas achter dat de Lidl 'm in juli nog in de aanbieding had, ik wacht dan maar tot ze het restant ook een keer in de aanbieding doen.
Overigens ben ik niet zo'n rosé-liefhebber, nooit geweest ook maar bij die ouwerwetsche Piri Piri garnalen smaakte het destijds wel prima. Ik kan me zelfs herinneren dat zelfs de meest fanatieke bierslurpers dan overgingen op Mateus
Louis
- Henk van der Moolen
- Berichten: 1214
- Lid geworden op: 04 aug 2004 13:11
- Locatie: Amsterdam
Re: Ambuggiebar
Over Piri Piri schiet me nu ook iets te binnen.
Op de markt in Lorenco Marqeus heb ik ooit eens een zooi Piri Piri gekocht.
Die Piri Piri zat nog als een soort vruchten aan takjes.
Ik woonde nog bij mijn ouders en had dat spul al een tijdje in de kelder liggen.
Toen ik eens na een zware stap avond thuis kwam kreeg ik ineens trek in die zooi.
Er lag nog wat koud vlees in de koelkast en vlees met piri piri leek mij ook wel lekker.
Na de takjes met piri vruchten bestudeerd te hebben zag ik dat die gemalen moesten worden.
Een heldere ingeving, dit kon in de koffie molen gebeuren want daar maalde ik vaak genoeg koffie mee.
Zo gezegd zo gedaan er ontstond een soort rood poeder en dat mengde ik met wat tomaten ketchup.
Hier het vlees mee ondergedompeld en smullen maar.
Een minuut later hing ik brullend en loeiend onder de kraan ik had wat te optimistisch poeder toegevoegd.
Alles gelijk weg gesodemieterd en klaar.
's morgens werd ik wakker van mijn vader die jodelend onder de kraan hing.
Hij had koffie gemalen en gezet en ging toen van het eerste bakkie genieten.
Op de markt in Lorenco Marqeus heb ik ooit eens een zooi Piri Piri gekocht.
Die Piri Piri zat nog als een soort vruchten aan takjes.
Ik woonde nog bij mijn ouders en had dat spul al een tijdje in de kelder liggen.
Toen ik eens na een zware stap avond thuis kwam kreeg ik ineens trek in die zooi.
Er lag nog wat koud vlees in de koelkast en vlees met piri piri leek mij ook wel lekker.
Na de takjes met piri vruchten bestudeerd te hebben zag ik dat die gemalen moesten worden.
Een heldere ingeving, dit kon in de koffie molen gebeuren want daar maalde ik vaak genoeg koffie mee.
Zo gezegd zo gedaan er ontstond een soort rood poeder en dat mengde ik met wat tomaten ketchup.
Hier het vlees mee ondergedompeld en smullen maar.
Een minuut later hing ik brullend en loeiend onder de kraan ik had wat te optimistisch poeder toegevoegd.
Alles gelijk weg gesodemieterd en klaar.
's morgens werd ik wakker van mijn vader die jodelend onder de kraan hing.
Hij had koffie gemalen en gezet en ging toen van het eerste bakkie genieten.
Beleg je geld verstandig,
Bij de slijter krijg je 41%.
Bij de slijter krijg je 41%.
- Harry G. Hogeboom
- Berichten: 14448
- Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
- Locatie: Canada
Re: Ambuggiebar
DAT zijn verstaaandige woorden Allen...we beginnen de dag dus maar met een slokkie karnemelkNeem allen een slok of wat in de Ambuggiebar
TOCH een fraai drijfstangetje van Jan uut Warken.....hep niks met Halifax te maaak'n maar " wat maakt ut uuut"
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"
"Don't sweat the small stuff"
Re: Ambuggiebar
Zo bracht ik ooit ook van 1 van mijn eerste reizen een flessie Tabasco mee. Toen had daar in NL nog nauwelijks iemand van gehoord.Henk van der Moolen schreef: ↑24 aug 2018 13:04 Over Piri Piri schiet me nu ook iets te binnen.
-snip-
Mijn zwager die tijdelijk bij ons inwoonde, was gewend overal ruim, zeg maar heel ruim, Maggi over te strooien/druppelen. Soep, halve fles Maggi erin. Boterham met kaas, Maggi erover. Ik geloof dat hij het alleen niet over zijn fruit spoot.
Hij pakt dat flessie op, ik waarschuw 'm nog "maar een paar druppies joh!" maar gewoontegetrouw ging er toch flink wat overheen. Dat werd dus gewoon hollen naar de kraan in de keuken - wat op zich weer het slechtste is wat je dan kan doen. Melk werkt beter of gewoon droog brood naar binnen werken.
Maar kant en klare Piri Piri saus was laatst nog bij de Lidl te koop, vandaar. Wordt in Portugal gemaakt, volgens het etiket. 195 ml voor 99 cent, dus maar een paar flessies gearresteerd.
Louis
Re: Ambuggiebar
Bij Piri Piri in Rouveen hebben ze een overheerlijke Piri Piri
waar wij dan ook graag gaan eten.
De boer zou zeggen "tis aardig braanderig"
Neem allemaal maar een kouwe klets van mij voor de braanderigheid.
Mvg. Bertus.
waar wij dan ook graag gaan eten.
De boer zou zeggen "tis aardig braanderig"
Neem allemaal maar een kouwe klets van mij voor de braanderigheid.
Mvg. Bertus.
Re: Ambuggiebar
In mijn tijd als dienstplichtige, zaten er in de mess ook nog zat Indiëgangers die hun oosterse gewoontes hadden meegemomen naar het Avondland. En verdomd als het niet waar is, maar er waren er bij die sambal (de scherpe variant) als jam op hun brood smeerden.
Adri
Adri