Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Etappe 5: Sagan wint oplopende sprint, Van Avermaet houdt geel
De 5e etappe van de Tour de France is een heuvelrace van 204,5 kilometer, terwijl de slotkilometer in Quimper met een kleine 5% oploopt. Philippe Gilbert heeft kans op geel en valt op 700 meter van de finish aan, maar hij komt niet los. Peter Sagan klopt Sonny Colbrelli in de sprint, terwijl Gilbert nog als derde finisht. Greg Van Avermaet houdt de gele trui.

Uitslag 5e etappe Tour de France 2018


1. Peter Sagan (Slw)
2. Sonny Colbrelli (Ita) z.t.
3. Philippe Gilbert (Bel) z.t.
4. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
5. Julian Alaphilippe (Fra) z.t
6. Daniel Martin (Ier) z.t.
7. Greg Van Avermaet (Bel) z.t.
8. Søren Kragh Andersen (Den) z.t.
9. Andrea Pasqualon (Ita) z.t.
10. Vincenzo Nibali (Ita) z.t.

12. Geraint Thomas (GB) z.t.
14. Chris Froome (GB) z.t.
17. Nairo Quintana (Col) z.t.
18. Richie Porte (Aus) z.t.
19. Jakob Fuglsang (Den) z.t.
20. Rafal Majka (Pol) z.t.
21. Mikel Landa (Spa) z.t.
22. Romain Bardet (Fra) z.t.
25. Bauke Mollema (Ned) z.t.
26 Rigoberto Uran (Col) z.t.
27. Tom Dumoulin (Ned) z.t.
29. Adam Yates (GB) z.t.
33. Ilnur Zakarin (Rus)
34. Primoz Roglic (Slo) z.t.
37. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
38. Bob Jungels (Lux) z.t.

Klassement na de 5e etappe


1. Greg Van Avermaet (Bel)
2. Tejay van Garderen (VS) + 0.02
3. Philippe Gilbert (Bel) + 0.03
4. Julian Alaphilippe (Fra) + 0.04
5. Geraint Thomas (GB) + 0.05
6. Bob Jungels (Lux) + 0.09
7. Tom Dumoulin (Ned) + 0.13
8. Søren Kragh Andersen (Den) z.t.
9. Rigoberto Uran (Col) + 0.37
10. Rafal Majka (Pol) + 0.52

11. Jakob Fuglsang (Den) + 0.53
12. Richie Porte (Aus) z.t.
13. Alejandro Valverde (Spa) + 0.55
14. Mikel Landa (Spa) z.t.
15. Chris Froome (GB) + 0.57
16. Adam Yates (GB) + 1.02
17. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.08
18. Romain Bardet (Fra) + 1.17
19. Primoz Roglic (Slo) z.t.
20. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
22. Bauke Mollema (Ned) + 1.18
24. Daniel Martin (Ier) + 1.40
29. Ilnur Zakarin (Rus) + 1.53
33. Nairo Quintana (Col) + 2.10

Koersverloop


Na ruim 5 kilometer zet Sylvain Chavanel de vlucht van de dag op. Jasper De Buyst, Julien Vermote, Lilian Calmejane, Élie Gesbert, Toms Skujiņš en Nicolas Edet gaan met hem mee. Ze zetten het peloton op ruim 5 minuten.

Chavanel begint op het eerste gecategoriseerde klimmetje, Côte de Kaliforn, aan een solo. Hij is als eerste boven, iets wat hij herhaalt op het tweede klimmetje, Côte de Trimen. In de afdaling van die helling raakt Gesbert in de berm verzeild en hij gaat onderuit.

Ook op het derde klimmetje, Côte de la Roche du Peu, pikt Chavanel de meeste bergpunten mee. Even later krijgt hij weer gezelschap van Calmejane, Skujiņš en Edet.

Bij het opdraaien van de Côte de Menez Quelerc’h zit het peloton op anderhalve minuut van de kopgroep. Chavanel kan het niet meer bijbenen op de helling en als Skujiņš versnelt moeten ook de andere twee eraf.

Na de afdaling komen Skujiņš, Calmejane en Edet weer samen en op de Côte de la montagne de Locronan moet Edet weer passen. Skujiņš is als eerste boven en hij pakt de bergtrui.

Vlak voor de tussensprint voor bonificatieseconden worden de twee gepakt. Julian Alaphilippe pikt 3 seconden mee, Van Avermaet 2. Vervolgens gaat Rein Taaramäe alleen, maar dat duurt niet lang.

Op 700 meter van de meet versnelt Philippe Gilbert. Hij slaat een gaatje zonder echt los te komen. Vervolgens neemt Greg Van Avermaet over, maar uiteindelijk loopt de race uit op een strijd tussen Peter Sagan en Sonny Colbrelli. De wereldkampioen klopt de Italiaan, net als drie dagen geleden in La Roche-sur-Yon, terwijl Gilbert nog naar de derde plek sprint. Zo pakt hij 4 bonificatieseconden en nadert de gele trui tot op 3 seconden, terwijl Alaphilippe 1 tel verder vierde staat.

Morgen finisht de rit op de steile Mûr-de-Bretagne. Lukt het de Quick-Step renners om Van Avermaet uit het geel te schudden? Wordt sowieso een interessante finale!

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Parcours etappe 6: Brest - Mûr-de-Bretagne


Donderdag 12 juli 2018 - In de 6e etappe van de Tour de France rijden de renners in 181 kilometer van Brest naar de Mûr-de-Bretagne. De klim van 2 kilometer à 6,9% staat in de finale tweemaal op het menu.

In 2008 was de Tour de France voor het laatst in vertrekplaats Brest. Het was wel direct Le Grand Départ. De openingsrit ging dat jaar naar Plumelec en werd een prooi voor Alejandro Valverde. Carlos Sastre won dat jaar de Tour de France.

Nu zetten de renners over vlakke wegen koers naar de eerste hindernis van de dag. De Côte de Ploudiny stijgt in 1,5 kilometer met 7%. Op de top staat er 44 kilometer op de teller.

De route vervolgt over een vals plat naar het hoogste punt van de dag, de Côte de Roc’h Trévézel, een heuvel van 2,5 kilometer met een gemiddelde stijging van 3,5%. Een lange, geleidelijke afdaling brengt de renners halfweg koers en over glooiende wegen gaat het naar de finale.

De Mûr-de-Bretagne stijgt in 2 kilometer met een gemiddelde van 6,9%. Daarbij legt de eerste kilometer met een kleine 10% verreweg het meeste gewicht in de schaal. De finale van de 6e etappe wordt gekruid met een dubbele bestijging van de Mûr-de-Bretagne. De eerste keer dat de renners over de top komen is er nog 16 kilometer te gaan.

Direct na de afdaling gaat het weer omhoog naar het gehucht Saint-Mayeux, een klimmetje van 1,1 kilometer à 6,2%. Op de top krijgen de eerste drie renners 3, 2 en 1 bonificatieseconden, wat een extra stimulans kan zijn om op de oplopende stroken ten aanval te trekken. Eenmaal boven is er nog 13 kilometer te gaan, vooral in licht dalende lijn. In de diepe finale stijgt de weg in 500 meter à 3,5% naar het plaatsje Mûr-de-Bretagne en niet veel later snijden de renners de slotklim aan, die, zoals gezegd, in de eerste kilometer met bijna 10% stijgt.

De Mûr-de-Bretagne maakte in 2011 zijn debuut in de Tour de France. De latere eindwinnaar Cadel Evans klopte Alberto Contador nipt in de sprint bergop. In 2015 kwam de Tour de France er weer aan en toen ging de buit naar Alexis Vuillermoz. Hij kwam 5 seconden voor Daniel Martin boven, terwijl Alejandro Valverde weer 5 seconden later de snelste van het peloton was.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de eerste tussensprint (na 135 kilometer) zijn punten voor de groene trui te verdienen, bij de tweede (na 168 kilometer) 3, 2 en 1 bonificatieseconden.

De 6e etappe van de Tour de France begint om 13:25 en de finish wordt verwacht rond 17:32

Tour de France 2018 Favorieten etappe 6: Puncheurs op de Mûr-de-Bretagne

De 6e etappe van de Tour de France heeft een finale die is uitgetekend voor puncheurs. Tweemaal rijden de renners de steile Mûr-de-Bretagne op en de laatste keer ligt de finish op de top. Tussendoor wacht nog een andere venijnige heuvel.

In de 6e etappe van de Ronde van Frankrijk komt het aan op de laatste 20 kilometer. Voorafgaand leggen de renners een glooiend parcours af en dan verschijnt de Mûr-de-Bretagne, een heuvel die in 2 kilometer met 6,9% gemiddeld oploopt. Op de top is er nog 16 kilometer te gaan en direct na de afdaling klimt de route in 1,1 kilometer met 6,2% gemiddeld. Vervolgens wacht een duikvlucht van 8 kilometer en na 3 kilometer vals plat doemt de Mûr-de-Bretagne nogmaals op. Die stijgt in de eerste kilometer met bijna 10% en dat is dus ideaal voor puncheurs. Vervolgens loopt de laatste kilometer nog met een stijging van zo’n 4% door naar de meet.

Wie heeft genoeg jus in de benen om aan te vallen op het steile deel en dan de jagende meute achter zich te houden in het vervolg? Of krijgen we een sprint van een select groepje? Of is er iemand – denk aan Romain Bardet – zo dapper om al eerder aan te vallen, bijvoorbeeld in de afdaling van 8 kilometer?

Tom Dumoulin is ook niet vies van een punchy aankomst. In het jaar dat hij als klassementsrenner doorbrak, 2015, won hij in de Vuelta op de steile Alto de Puig Llorença in Cumbre del Sol. Chris Froome en Joaquim Rodríguez hadden het nakijken.

De finale is extra pikant door de strijd om de gele trui. Bij de tussensprint op 13 kilometer van de finish – op een klimmetje van 1,1 kilometer à 6,2% – zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden te winnen, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 seconden krijgen. Drie specialisten op een aankomst als deze staan dicht bij elkaar. Greg Van Avermaet draagt de gele trui op 3 seconden gevolgd door Philippe Gilbert en op 4 seconden door Julian Alaphilippe.

Favorieten 6e etappe Tour de France 2018


*** Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe, Peter Sagan, Philippe Gilbert
** Daniel Martin, Greg Van Avermaet, Tom Dumoulin, Adam Yates
* Jelle Vanendert, Romain Bardet, Tom-Jelte Slagter, Sonny Colbrelli

Doen we al een gooi naar de eind overwinnaar?????
Gerain Thomas zou het kunnen als hij mag van Sky

Afbeeldingfree image hosting

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Etappe 6: Daniel Martin wint op Mûr-de-Bretagne, Van Avermaet houdt geel

De 6e etappe van de Tour de France is een buitenkans voor puncheurs, want in de finale moeten de renners tweemaal de steile Mûr-de-Bretagne op. Tom Dumoulin heeft pech net voor de slotklim en verspeelt tijd, terwijl Daniel Martin de zege pakt voor Pierre Latour. Greg Van Avermaet houdt de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag 6e etappe Tour de France 2018

1. Daniel Martin (Ier)
2. Pierre Latour (Fra) + 0.01
3. Alejandro Valverde (Spa) + 0.03
4. Julian Alaphilippe (Fra) z.t.
5. Rafal Majka (Pol) z.t.
6. Adam Yates (GB) z.t.
7. Bauke Mollema (Ned) z.t.
8. Peter Sagan (Slw) z.t.
9. Geraint Thomas (GB) z.t.
10. Primoz Roglic (Slo)

11. Richie Porte (Aus) z.t.
12. Greg Van Avermaet (Bel) z.t.
13. Nairo Quintana (Col) z.t.
14. Vincenzo Nibali (Ita) z.t.
15. Jakob Fuglsang (Den) z.t.
16. Mikel Landa (Spa) z.t.
18. Chris Froome (GB) + 0.08
19. Rigoberto Uran (Col) + 0.11
21. Bob Jungels (Lux) + 0.12
23. Ilnur Zakarin (Rus) z.t.
25. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
33. Romain Bardet (Fra) + 0.31
46. Tom Dumoulin (Ned) + 0.53

Klassement na de 6e etappe

1. Greg Van Avermaet (Bel)
2. Geraint Thomas (GB) + 0.03
3. Tejay van Garderen (VS) + 0.05
4. Julian Alaphilippe (Fra) + 0.06
5. Philippe Gilbert (Bel) + 0.12
6. Bob Jungels (Lux) + 0.18
7. Rigoberto Uran (Col) + 0.45
8. Alejandro Valverde (Spa) + 0.51
9. Rafal Majka (Pol) + 0.52
10. Jakob Fuglsang (Den) + 0.53

11. Richie Porte (Aus) z.t.
12. Mikel Landa (Spa) + 0.55
13. Adam Yates (GB) + 1.02
14. Chris Froome (GB) z.t.
16. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.08
17. Primoz Roglic (Slo) + 1.17
18. Bauke Mollema (Ned) + 1.18
19. Tom Dumoulin (Ned) + 1.23
20. Steven Kruijswijk (Ned) + 1.26
21. Daniel Martin (Ier) + 1.27
23. Romain Bardet (Fra) + 1.45
25. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.02
27. Nairo Quintana (Col) + 2.10

Koersverloop

Damien Gaudin ontsnapt zodra de vlag valt en Fabien Grellier, Antony Turgis, Laurent Pichon en Dion Smith springen naar hem toe. Het vijftal rijdt naar een voorsprong van 7 minuten.

Quick-Step trekt het peloton in stukken op 100 km van de meet. Nibali en Quintana zitten in de tweede groep, maar herstellen de schade. Roglic is de enige klassementsrenner die meer moeite moet doen. Gesink sleurt op kop voor hem en na een achtervolging van zo’n 25 km zijn ze weer terug in de grote groep.

De voorsprong van de voorlopers zakt door de versnelling naar de 2 minuten. Daar blijft het vervolgens lang rond hangen. Gaudin gaat alleen met nog 40 km te gaan, maar na 10 km wordt hij weer gegrepen.

Op de eerste keer Mûr-de-Bretagne is het gedaan met de aanvallers. Bergkoning Toms Skujiņš pikt de meeste bergpunten mee. Jack Bauer gaat vervolgens solo en hij pakt 3 seconden bij de tussensprint voor de boni’s. Geraint Thomas is attent en hij wint 2 seconden.

Op 6 km van de finish kan Tom Dumoulin niet verder door een spaakbreuk. Met een achterstand van 40 seconden op het peloton kan hij weer door. Ook Romain Bardet loopt averij op.

Met nog 4 km te gaan is het gedaan met Bauers solo en eenmaal op de Mûr-de-Bretagne blijft de kolonne lang gesloten. Niemand durft te gaan, behalve Daniel Martin dan. De Ier valt aan op 1,2 kilometer van de finish en opent een gaatje. Pierre Latour opent de jacht zonder dichterbij te komen en zo klimt Martin naar de overwinning. Latour wordt tweede en Alejandro Valverde is de sterkste van de groep erachter. Bauke Mollema finisht goed als zevende.

Op de klim kunnen klassementsrenners Chris Froome, Rigoberto Uran, Ilunr Zakarin en Steven Kruijswijk het tempo niet bijbenen en ze verspelen seconden. Bardet komt 31 tellen na Martin over de lijn en Dumoulin verliest 53 seconden.

Greg Van Avermaet finisht in de eerste groep en houdt de gele trui om zijn schouders.

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Parcours etappe 7: Fougères - Chartres


Vrijdag 13 juli 2018 – De 7e etappe van de Tour de France vertrekt uit Fougères en voert in 231 kilometer naar Chartres. Daarmee is het de langste rit van La Grande Boucle 2018. Naar verwachting zullen de sprinters in Chartres om de dagzege strijden.

De etappe gaat over glooiend terrein. De renners rijden in een rechte lijn van het westen naar het oosten. Langs steden als Mayenne, Alençon en Nogent koersen ze naar Chartres. De Côte de Buisson de Perseigne springt er met een stijging van 4,2% in 1,6 kilometer uit. Het is het enige gecategoriseerde klimmetje van de dag en dus is rit 7 een buitenkans voor de sprinters.

In de finale moeten de rappe mannen er rekening mee houden dat de weg op 1,9 kilometer een scherpe bocht naar rechts maakt en even later 700 meter flink daalt. In de laatste 600 meter klimt de route eerst 400 meter à 4% en in de resterende 200 meter naar de meet is het parcours vlak.

De oude stad van Fougères, gelegen aan de Nançon, is op een vooruitstekend gedeelte van een berg boven de rivier gebouwd. Vakwerkhuizen en geplaveide straten geven de stad een karakteristiek aanzicht.

De jongste Tourgeschiedenis van Fougères werd in 2015 geschreven. In dat jaar arriveerde de 7e etappe in de stad en deze werd door Mark Cavendish gewonnen. Twee jaar eerder, in 2013, vertrok de 12e etappe vanuit Fougères, richting Tours, waar Marcel Kittel won.

In 1985 was Fougères zowel aankomst- als vertrekplaats. De 3e etappe was een 75 kilometer lange ploegentijdrit. Deze werd door La Vie Claire gewonnen, het team van Bernard Hinault. De dag erna vertrok het peloton, met Eric Vanderaerden in het geel, voor een etappe van 240 kilometer naar Pont-Audemer. Deze etappe werd door Gerrit Solleveld gewonnen, de eerste van in totaal vier Nederlandse etappeoverwinningen in dat jaar. Vanderaerden verspeelde die dag zijn gele trui aan Kim Andersen.

Aankomstplaats Chartres herbergt een van de bekendste kathedralen van Frankrijk. Het stadje ontving de Tour de France twee keer eerder. In 2012 kwam de 19e etappe er aan, een individuele tijdrit van 53,5 kilometer, en dat werd een prooi voor de Tourwinnaar van dat jaar, Bradley Wiggins. Het was de Tour waarin zijn adjudant, Chris Froome, in het eindklassement tweede werd. In 2004 arriveerde de 5e Touretappe in Chartres. De winnaar toen was Stuart O’Grady. In een sprint van vier klopte hij Jakob Piil, Sandy Casar en Thomas Voeckler. Het peloton was die dag opgehouden door een grote crash, dus kon de vlucht van de dag eenvoudig om de zege strijden.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de eerste tussensprint (na 168 kilometer) zijn punten voor de groene trui te verdienen, bij de tweede (na 200 kilometer) 3, 2 en 1 bonificatieseconden.

De 7e etappe van de Tour de France begint om 12:20 en de finish wordt verwacht rond 17:34

Afbeeldingsubir fotos para compartir
Later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Etappe 7: Sprintzege Dylan Groenewegen, Greg Van Avermaet verstevigt leiding

gDe 7e etappe van de Tour de France is de langste van deze editie. Dylan Groenewegen sprint afgetekend naar de overwinning na een rit van 231 kilometer. Fernando Gaviria wordt tweede, Peter Sagan derde. Greg Van Avermaet houdt de gele trui.

Uitslag 7e etappe Tour de France 2018


1. Dylan Groenewegen (Ned)
2. Fernando Gaviria (Col) z.t.
3. Peter Sagan (Slw) z.t.
4. Arnaud Démare (Fra) z.t.
5. Christophe Laporte (Fra) z.t.
6. John Degenkolb (Dui) z.t.
7. Daryl Impey (ZAf) z.t.
8. André Greipel (Dui) z.t.
9. Andrea Pasqualon (Ita) z.t.
10. Mark Cavendish (GB) z.t.

15. Timothy Dupont (Bel) z.t.

Klassement na de 7e etappe


1. Greg Van Avermaet (Bel)
2. Geraint Thomas (GB) + 0.06
3. Tejay van Garderen (VS) + 0.08
4. Julian Alaphilippe (Fra) + 0.09
5. Philippe Gilbert (Bel) + 0.15
6. Bob Jungels (Lux) + 0.21
7. Rigoberto Uran (Col) + 0.48
8. Alejandro Valverde (Spa) + 0.54
9. Rafal Majka (Pol) + 0.55
10. Jakob Fuglsang (Den) + 0.56

11. Richie Porte (Aus) z.t.
12. Mikel Landa (Spa) + 0.58
13. Adam Yates (GB) + 1.05
14. Chris Froome (GB) z.t.
16. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.11
17. Primoz Roglic (Slo) + 1.20
18. Bauke Mollema (Ned) + 1.21
19. Tom Dumoulin (Ned) + 1.26
20. Steven Kruijswijk (Ned) + 1.29
21. Daniel Martin (Ier) + 1.30
23. Romain Bardet (Fra) + 1.48
25. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.05
27. Nairo Quintana (Col) + 2.13

Koersverloop


Na een paar km ontsnapt Thomas Degand uit het peloton. Niemand is erin geïnteresseerd om hem te vergezellen. Hij laat zich na 15 km weer inlopen en vervolgens schieten Yves Lampaert en Oliver Naesen uit hun slof. Ze ontsnappen met Thomas De Gendt, Edward Theuns, Julien Vermote, Lukas Pöstlberger, Tony Gallopin, Michael Gogl, Simon Gerrans en Arthur Vichot. LottoNL-Jumbo brengt het tiental terug.

Yoann Offredo vindt het met nog 196 km te gaan tijd voor een nieuwe solopoging. Hij rijdt nara een maximale voorsprong van meer dan 9 minuten.

Met nog 100 km scheurt het peloton in stukken door waaiervorming. Groenewegen, Kittel, Cavendish, Démare en Delaporte zitten in de tweede groep, maar de schade wordt hersteld. Gevolg is wel dat Offredo’s voorsprong als sneeuw voor de zon smelt en 10 km later is zijn solo verleden tijd.

Laurent Pichon is de volgende die een solo opvoert. Hij pakt 2 minuten voorsprong, maar op 40 km van de meet is ook zijn showtje afgelopen.

Op 30 km van de finish wint gele truidrager Greg Van Avermaet 3 seconden bij de sprint voor bonificatieseconden.

De race mondt uit in een sprint en voor het eerst deze Tour toont Dylan Groenewegen zijn klasse. Hij passeert Fernando Gaviria buitenom en sprint onbedreidg naar de zege. Peter Sagan komt als derde over de lijn.

Van Avermaet verstevigt zijn leiding in het algemeen klassement dankzij de 3 seconden in de tussen sprint.

Morgen is er weer een kans voor Groenewegen, want dat is in theorie weer een sprintersrit.

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Parcours etappe 8: Dreux - Amiens

Het word natuurlijk een beetje moeilijk voor mij vanmiddag, De Toer en Belgie - Engeland op de zelfde tijd. Een totaal overbodige wedstrijd, 22 uitgespeelde mensen nog een wedstrijd laten spelen, voor wat? Maar ja het brengt geld op voor de FA en als suporter moet je kijken :(

Zaterdag 14 juli 2018 – De 8e etappe van de Tour de France vertrekt uit Dreux en komt na 181 kilometer aan in Amiens. Opnieuw lijkt de dagzege een prooi voor een sprinter te worden. Op de Franse nationale feestdag zullen de Franse sprinters Arnaud Démare en Christophe Laporte extra gemotiveerd zijn.

Na een verplaatsing vanuit het 40 kilometer zuidelijker gelegen Chartres wordt het peloton op Quatorze Juillet in Dreux op gang geschoten. Nooit eerder was het stadje aankomst- of vertrekplaats in de Tour de France. Vanuit Dreux rijdt het peloton hoofdzakelijk langs akkers in noordoostelijke richting, in een glooiende etappe, naar Amiens. Tweemaal zijn er bergpunten te winnen – op de Côte de Pacy-sur-Eure (2 kilometer à 4,3%) en de Côte de Feuquerolles (2,3 kilometer à 4,3%) -, maar dat zal de sprinters niet van de wijs brengen: vandaag is (weer) hun dag.

Na het binnenrijden van Amiens komt het peloton op 4 kilometer van de finish door een haakse bocht naar links en vervolgens gaat het naar beneden. De snelheid zal dus hoog zijn als de renners met nog 2,8 kilometer te gaan door een scherpe bocht naar rechts komen. Vrijwel direct, en nog steeds in afdaling, volgt er een flauwe linkse bocht. Op 2 kilometer eindigt de afdaling met een haakse bocht naar links en bij een grote rotonde op 500 meter van de meet slaat het peloton linksaf. De laatste 700 meter loopt heel licht op (1%).

In Amiens, hoofdstad van het departement Somme en van de voormalige regio Picardië, werd Emmanuel Macron geboren, de huidige president van Frankrijk. De eerste keer dat de Tour de France er arriveerde was in 1932. André Leducq pakte de buit, zoals hij dat jaar ook het eindklassement won. Amiens was in de jaren zestig en zeventig zeven keer vertrek- of aankomstplaats. Winnaars waren Rudi Altig, André Darrigade, Marino Basso, Joseph Spruyt, Eric Leman en Ronny De Witte. In de jaren negentig fungeerde de stad twee keer als aankomstplaats, met Johan Bruyneel en Mario Cipollini als ritwinnaars. In 2015, de Tour met Le Grand Départ in Utrecht, won André Greipel de 5e etappe in Amiens.

Omdat de Franse nationale feestdag dit jaar op een zaterdag valt, zullen er ongetwijfeld extra veel belangstellenden hun favorieten komen toejuichen. Een Franse overwinning van een van de sprinters kan de kers op de taart worden.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de eerste tussensprint (na 86,5 kilometer) zijn punten voor de groene trui te verdienen, bij de tweede (na 160,5 kilometer) 3, 2 en 1 bonificatieseconden.

De 8e etappe van de Tour de France begint om 11:50 en de finish wordt verwacht rond 15:46

Tour de France 2018 Favorieten etappe 8: Sprintparty op Franse nationale feestdag


Tour de France 2018 Favorieten etappe 8: Sprintparty op Franse nationale feestdagOp Quatorze Juillet kijkt heel Frankrijk reikhalzend uit naar een sprintzege van een van de Franse rappe mannen. Kan Démare met die druk omgaan en wint hij een massaspurt in de Tour de France? Want dat het in aankomstplaats Amiens aan de rappe mannen zal zijn, is zo goed als zeker. Groenewegen lieit met zijn winst in rit 7 zien, dat hij klaar is voor meer.

In de 8e etappe van de Tour de France rijden de renners van Dreux naar Amiens. Het parcours is vlak tot glooiend – perfect voor de sprinters dus. Tekenend voor het parcours is dat de Côte de Pacy-sur-Eure en de Côte de Feuquerolles de zwaarste hindernissen zijn. Dat zijn allebei klimmetjes die in zo’n 2 kilometer met 4,3% oplopen. Ze liggen bovendien ver van de meet.

De finale is vrij technisch en eindigt op een met 1% oplopende strook – vals plat dus – in de laatste 700 meter. In 2015 was Greipel de gevierde man in Amiens.

In de Tour de France van vorig jaar was Marcel Kittel met vijf overwinningen de meeste succesvolle rappe man. De Duitser haalde de finish niet en Dylan Groenewegen sprintte op de Champs-Élysées naar zijn eerste Touretappezege ooit. Ook Arnaud Démare was eenmaal de snelste.

De openingsetappe en de 4e etappe van de Tour waren een prooi voor Fernando Gaviria. Beide keren werd hij perfect gelanceerd door de Quick-Step-trein en hield hij Peter Sagan achter zich. Dylan Groenewegen sprintte respectievelijk naar een zesde en vierde plek.

Die opgaande lijn trok de Nederlandse sprinter door in de 7e etappe, waarin hij Gaviria en Sagan overtuigend achter zich liet.

Peter Sagan was eenmaal de snelste in de sprint. De 2e etappe werd ontsierd door een valpartij op 2 kilometer van de finish, waardoor Gaviria en Groenewegen waren uitgeschakeld. Sagan knalde naar de zege, voor Sonny Colbrelli en Arnaud Démare.

Favorieten 8e etappe Tour de France 2018


*** Fernando Gaviria, Dylan Groenewegen, Peter Sagan
** Arnaud Démare, Marcel Kittel, Christophe Laporte
* Alexander Kristoff, André Greipel, John Degenkolb

Afbeelding

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Etappe 8: Wéér Groenewegen! Van Avermaet houdt geel

Dylan Groenewegen stormt in de 8e etappe van de Ronde van Frankrijk naar zijn tweede zege op rij. In Amiens klopt hij de andere sprinters overtuigend laat zo zien dat hij de snelste man in de Tour de France is. Greg Van Avermaet wint onderweg 1 bonificatieseconde en houdt de gele trui.

Uitslag 8e etappe Tour de France 2018

1. Dylan Groenewegen (Ned)
2. Peter Sagan (Slw) z.t.
3. John Degenkolb (Dui) z.t.
4. Alexander Kristoff (Noo) z.t.
5. Arnaud Démare (Fra) z.t.
6. Thomas Boudat (Fra) z.t.
7. Nikias Arndt (Dui) z.t.
8. Mark Cavendish (GB) z.t.
9. Yves Lampaert (Bel) z.t.
10. Andrea Pasqualon (Ita) z.t.

120. Daniel Martin (Ier) + 1.16
124. Julian Alaphilippe (Fra) z.t.

Klassement na de 8e etappe


1. Greg Van Avermaet (Bel)
2. Geraint Thomas (GB) + 0.07
3. Tejay van Garderen (VS) + 0.09
4. Philippe Gilbert (Bel) + 0.16
5. Bob Jungels (Lux) + 0.22
6. Rigoberto Uran (Col) + 0.49
7. Alejandro Valverde (Spa) + 0.55
8. Rafal Majka (Pol) + 0.56
9. Jakob Fuglsang (Den) + 0.57
10. Richie Porte (Aus) z.t.

11. Mikel Landa (Spa) + 0.59
12. Chris Froome (GB) z.t.
13. Adam Yates (GB) + 1.06
15. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.12
16. Primoz Roglic (Slo) + 1.21
17. Bauke Mollema (Ned) + 1.22
19. Tom Dumoulin (Ned) + 1.27
20. Steven Kruijswijk (Ned) + 1.30
22. Romain Bardet (Fra) + 1.49
24. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.06
26. Nairo Quintana (Col) + 2.14
31. Daniel Martin (Ier) + 2.46

Puntenklassement na de 8e etappe

1. Peter Sagan (Slw) 277
2. Fernando Gaviria (Col) 214
3. Dylan Groenewegen (Ned) 132

Koersverloop

Er is weinig animo om mee te gaan in de vlucht van de dag. Marcus Burghardt slaat na een paar km een gaatje, maar als hij voor een sanitaire stop de berm in gaat, is het gedaan met de ‘vlucht van de dag’.

Laurens ten Dam zet enkele tientallen kms later een serieuze(re) ontsnapping op touw. Fabien Grellier en Marco Minnaard gaan mee. Ten Dam vindt het mooi geweest als de voorsprong 6 minuten is en wacht op het peloton.

Op 16 km van de finish worden Daniel Martin en Timo Roosen, de lead-out van Dylan Groenewegen, opgehouden door een val. De vlucht van Minnaard en Grellier is dan al bijna ten einde. De Fransman wordt als laatste opgepakt, met nog 6,5 km te gaan.

In de laatste kms probeert Philippe Gilbert het solo, maar zonder succes. Vervolgens gaat Peter Sagan de sprint al vroeg aan, maar hij wordt overvleugeld door drie snelle mannen. En de allersnelste is Dylan Groenewegen. Voor de tweede dag op rij sprint de Nederlander naar de winst. Peter Sagan wordt tweede, John Degenkolb derde.

Onderweg sprokkelt Greg Van Avermaet 1 bonificatieseconde en zo trekt hij zijn gele trui weer wat steviger rond de schouders.

Daniel Martin komt ruim 1 minuut na de sprinters over de streep.

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Parcours etappe 9: Arras - Roubaix

Zondag 15 juli 2018 - De 9e etappe van de Tour de France wordt een aanslag op het gestel van de renners. In 156,5 kilometer koersen de renners van Arras naar Roubaix. Zoals je met die aankomstplaats mag verwachten, komen de renners de nodige kasseistroken tegen. Vijftien om precies te zijn.

Drie en vier edities geleden zaten er voor het laatst kasseien in de Tour. In 2014 ging Chris Froome tegen het asfalt en Lars Boom won de etappe, terwijl Vincenzo Nibali een stevig fundament onder zijn latere eindzege timmerde. Het jaar erop verliep de rit minder dramatisch en pakte Tony Martin de winst.

In 2018 heeft de kasseirit van de Tour de France vijftien stroken in de aanbieding. De eerste duikt op na een kleine 50 kilometer. De Escaudoeuvres à Thun is 1,6 kilometer lang en wordt gevolgd door Eswars à Paillencourt (1,6 kilometer) en Auberchicourt à Ecaillon (900 meter).

Na ruim 85 kilometer volgen er elf stroken die – ook in die volgorde – in Parijs-Roubaix 2017 zaten. Het is een waar spervuur van stukken bruut wegdek dat elkaar met intervallen van een paar kilometer opvolgt. Van dit elftal is de Camphin-en-Pévèle (1,8 kilometer) na 139,5 kilometer de laatste. Waar de Hel van het Noorden in 2017 vervolgens afsloeg naar Carrefour de l’Arbre, zet de kasseirit in deze Tour de France koers naar de 1,4 kilometer lange Willems à Hem. Dit is de laatste strook en 8 kilometer later ligt de finish naast het velodrome van Roubaix.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de eerste tussensprint (na 59 kilometer) zijn punten voor de groene trui te verdienen, bij de tweede (na 138,5 kilometer) 3, 2 en 1 bonificatieseconden.

De 9e etappe van de Tour de France begint om 12:50 en de finish wordt verwacht rond 16:18

Tour de France 2018 Favorieten etappe 9: Koning van de Kasseien!

De 9e etappe van de Ronde van Frankrijk is Parijs-Roubaix in het klein. De rit heeft liefst vijftien kasseistroken, wat meer dan twee keer zoveel is als in de laatste kassei-etappes in de Tour. Wie zijn de favorieten voor de dagzege?

De afgelopen jaren ging de Tour wel vaker over de kasseien, maar die ritten bevatten lang niet zoveel stroken als dit keer. Zowel in 2014 als 2015 lagen er zeven secties met middeleeuws plaveisel in het parcours, dit jaar zijn dat er vijftien. Dat is natuurlijk goed nieuws voor specialisten als Terpstra, Sagan, Vanmarcke en Van Avermaet.

De kasseienrit in de Ronde van Frankrijk van 2014 werd een waar slagveld en dat kwam mede door de regen. Lars Boom won, terwijl Vincenzo Nibali met afstand de beste klassementsrenner was. Het jaar erop gebeurde er weinig opzienbarends en Tony Martin – bepaald geen pure kasseienspecialist – soleerde naar de overwinning na een late aanval. Een paar seconden later kwam een grote groep, met ook alle klassementsrenners, over de finish.

Het weer speelt dus sowieso een belangrijke rol (voor vandaag wordt er stralend weer voorspeld). Daarnaast weegt het grote aantal kasseistroken zwaar mee. De eerste duikt op na een kleine 50 kilometer, maar verreweg het meeste vooroorlogse plaveisel wacht in de tweede helft van het parcours. De laatste strook zit op 8 kilometer van de finish, dus we mogen verwachten dat het een écht kasseispektakel wordt in deze Tour.

Richie Porte is een groot kanshebber voor de eindzege in de Tour
, maar niet bepaald de beste kasseipiloot van de wereld. Het wordt interessant om te zien of Van Avermaet voor eigen kansen mag rijden, of dat hij zijn kopman moet assisteren. Naar verluidt moet Vanmarcke in ieder geval Uran bijstaan. Van die andere twee specialisten, Terpstra en Sagan, kunnen we verwachten dat ze sowieso voor hun eigen kansen kunnen gaan.

Peter Sagan is titelhouder in Parijs-Roubaix. De afgelopen jaren ging de zege in de Hel van het Noorden naar Greg Van Avermaet, Mathew Hayman, John Degenkolb en Niki Terpstra.

Favorieten 9e etappe Tour de France 2018

*** Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Niki Terpstra
** Jasper Stuyven, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, John Degenkolb
* Oliver Naesen, Søren Kragh Andersen, Arnaud Démare, Michael Valgren Andersen

Afbeeldingphoto upload

Later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Etappe 9: John Degenkolb wint sprint-à-trois in Roubaix, Greg Van Avermaet verstevigt leiding

In de 9e etappe van de Ronde van Frankrijk hotsen de renners over vijftien kasseistroken. Yves Lampaert, John Degenkolb en de man in het geel, Greg Van Avermaet, ontsnappen op de een-na-laatste strook. In een sprint van drie is de Duitser het snelst, terwijl Van Avermaet zijn voorsprong met bonificatieseconden vergroot. Richie Porte crasht al vroeg in de race en moet opgeven.

Uitslag 9e etappe Tour de France 2018

1. John Degenkolb (Dui)
2. Greg Van Avermaet (Bel)
3. Yves Lampaert (Bel)
4. Philippe Gilbert (Bel) + 0.19
5. Peter Sagan (Slw) z.t.
6. Jasper Stuyven (Bel) z.t.
7. Bob Jungels (Lux) z.t.
8. André Greipel (Dui) + 0.27
9. Edvald Boasson Hagen (Noo) z.t.
10. Timothy Dupont (Bel) z.t.

16. Geraint Thomas (GB) z.t.
18. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
19. Tom Dumoulin (Ned) z.t.
20. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
21. Bauke Mollema (Ned) z.t.
22. Chris Froome (GB) z.t.
23. Vincenzo Nibali (Ita) z.t.
24. Nairo Quintana (Col) z.t.
26. Primoz Roglic (Slo) z.t.
27. Adam Yates (GB) z.t.
29. Ilnur Zakarin (Rus) z.t.
30. Rafal Majka (Pol) z.t.
31. Jakob Fuglsang (Den) z.t.
35. Mikel Landa (Spa) + 0.34
36. Romain Bardet (Fra) z.t.
32. Daniel Martin (Ier) z.t.
59. Rigoberto Uran (Col) + 1.55

Klassement na de 9e etappe

1. Greg Van Avermaet (Bel)
2. Geraint Thomas (GB) + 0.43
3. Philippe Gilbert (Bel) + 0.44
4. Bob Jungels (Lux) + 0.50
5. Alejandro Valverde (Spa) + 1.31
6. Rafal Majka (Pol) + 1.32
7. Jakob Fuglsang (Den) + 1.33
8. Chris Froome (GB) + 1.42
9. Adam Yates (GB) z.t.
10. Mikel Landa (Spa) z.t.

12. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.48
13. Primoz Roglic (Slo) + 1.57
14. Bauke Mollema (Ned) + 1.58
15. Tom Dumoulin (Ned) + 2.03
16. Steven Kruijswijk (Ned) + 2.06
17. Romain Bardet (Fra) + 2.32
19. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.42
21. Nairo Quintana (Col) + 2.50
22. Rigoberto Uran (Col) + 2.53
24. Daniel Martin (Ier) + 3.22

Koersverloop

Thomas De Gendt, Antwan Tolhoek, Omar Fraile, Jérôme Cousin en Damien Gaudin ontsnappen vroeg in de race. Richie Porte gaat tegen het asfalt na een kilometer of tien en moet opgeven met een sleutelbeenbreuk.

Na een achtervolging van enkele tientallen kilometers maken Lilian Calmejane, Chad Haga, Reinardt Janse van Rensburg, Olivier Le Gac en Nicolas Edet de sprong naar de kopgroep en met een voorsprong van ruim 3 minuten rijden de tien de eerste kasseistrook op. Tolhoek rijdt lek en in het peloton is Romain Bardet aan de beurt. De Nederlander komt niet meer terug aan kop, de Fransman herstelt de schade.

Op de derde strook breekt Groenewegens stuur en gaat hij hard tegen de grond. Maar hij kan verder.

Bij het begin van de zevende strook bijten Tejay van Garderen en Sonny Colbrelli in het stof. Romain Bardet heeft wéér pech en moet achtervolgen. Chris Froome raakt in de berm verzeild en houdt ook Tom Dumoulin tegen. Ze zetten een klopjacht op en sluiten weer aan. Ook Bardet timmert de boel recht. Volop actie dus op deze kasseien, maar Colbrelli en Van Garderen lopen als enigen echt schade op.

Onderweg naar sector 11 zijn Gaudin en Janse van Rensburg de laatste vluchters. Mikel Landa gaat tegen het asfalt tijdens een moment van onachtzaamheid. Ook Rigoberto Uran is in de achtervolging.

Even na de dertiende sector worden de twee koplopers opgeslokt door de favorietengroep en op de volgende strook vertrekken Greg Van Avermaet, John Degenkolb en Yves Lampaert. Met 48 seconden voorsprong snijden ze de laatste kasseien aan. Bardet rijdt wéér lek en hij sluit aan bij de groep Landa.

Philippe Gilbert, Peter Sagan, Jasper Stuyven en Bob Jungels ontsnappen nog in de laatste kms, maar dat is meer voor de bühne. Het is duidelijk dat de strijd om de dagzege uitloopt op een clash tussen de drie koplopers.

In de straten van Roubaix gaat Degenkolb van kop af aan en in zijn vinnige stijl houdt hij Van Avermaet en Lampaert achter zich. Door bonificatieseconden vergroot de gele truidrager zijn voorsprong in het algemeen klassement.

Achter hen sluiten Landa en Bardet nog bijna aan en zo beperken ze de schade tot slechts 7 seconden. Uran komt 1.28 na de grote groep klassementsrenners over de lijn en is, na Porte, de grootste verliezer van de dag.

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Parcours etappe 10: Annecy - Le Grand-Bornand

Zo de renners hebben het overleefd, nu kunnen we gaan zien wie er klimmen kan, nu moeten de Klassement rijders hun beste "pedaal" voor gaan zetten, al iemand voor de eind overwinning? Porte was weerom een kanshebber, maar smakte tegen het dek :(


Dinsdag 17 juli 2018 - In de 10e etappe van de Tour de France koersen de renners in 158,5 kilometer van Annecy naar Le Grand-Bornand. Onderweg ronden ze vijf toppen - een gedeelte daarvan klimt over een ongeplaveide weg -, en vervolgens eindigt de race met een afdaling van 13 kilometer en een vals plat naar de meet.

De beginfase is op wat te verwaarlozen oplopende stroken na vlak. Na 19 kilometer komt de Ronde van Frankrijk over de Col de Bluffy, een heuvel die 1,5 kilometer met 5,6% oploopt. Zonder afdaling loopt het parcours door zoals het dat al deed, waarna het geklauter serieus vorm begint te krijgen op de Col de la Croix Fry. Na ruim 30 kilometer duikt de klim van 11,3 kilometer à 7% op en na een afdaling van een slordige 20 kilometer stuiten de renners op de steile beklimming naar het Plateau des Glières. In 6 kilometer stijgen ze met 11,2% gemiddeld en, alsof dat al niet pittig genoeg is, in de laatste 2 kilometer knarsen ze over zandpaden. Eenmaal boven loopt de weg nog zo’n 2 kilometer vals plat door en daarna wacht de afdaling naar Thorens-Glières.

Na een bescheiden tussenklimmetje op de Col des Fleuries is het ruim 20 kilometer stilte voor de storm. Over vlakke wegen koersen de renners naar de laatste twee beklimmingen. Eerst de Col de Romme, een klim van 8,8 kilometer met een gemiddelde stijging van 8,9%. Op de top loopt het nog 2 kilometer vals plat door en daarna komt een afdaling van 4 kilometer. Die stopt precies aan de voet van het laatste obstakel van de dag, de Col de la Colombière. In 7,5 kilometer gaat het met een gemiddelde van 8,5% omhoog, waarna de race eindigt met een duikvlucht van 13 kilometer en nog 1,5 kilometer vals plat naar de lijn.

In 2013 finishte de Tour de France voor het laatst in Le Grand-Bornand, destijds na een afdaling van 2,5 kilometer vanaf de Col de la Croix Fry (wat nu de tweede klim van de dag is). Rui Costa won solo, ruim voor Andreas Klöden en Jan Bakelants.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de tussensprint (na 29 kilometer) zijn geen seconden te verdienen, maar wel punten voor de groene trui.

De 10e etappe van de Tour de France begint om 13:35 en de finish wordt verwacht rond 17:57

Tour de France 2018 Favorieten etappe 10: Bergrit met afdaling naar de meet

De 10e etappe van de Ronde van Frankrijk voert over vier toppen naar een afdaling van 15 kilometer. Gaan aanvallers of klassementsrenners om de dagzege strijden? Eén ding is zeker: om te winnen moet je kunnen klimmen. En een goede afdaling helpt ook.

De 10e Touretappe komt over de Col de Bluffy, Col de la Croix Fry, Montée du Plateau des Gières, Col de Romme en Col de la Colombière om vervolgens te eindigen met een afdaling van 15 kilometer. De grote vraag op voorhand is of het een strijd tussen de klassementsrenners wordt, of dat avonturiers het laatste woord hebben.

In het geval van een geslaagde vroege vlucht kan het, gezien het parcours, niet anders of de winnaar is een uitstekend klimmer. De Col de Bluffy is een opwarmertje van 1,5 kilometer à 5,6%, maar daarna wordt het serieus. De Col de la Croix Fry stijgt in 11,3 kilometer met 7%, Plateau des Gières in 6 kilometer met 11,2%, Col de Romme in 8,8 kilometer met 8,9%, en Col de la Colombière in 7,5 kilometer met 8,5%. Plateau des Gières is bovendien deels ongeplaveid.

Goede kans dat het een verwoede strijd wordt om een plek in de vlucht van de dag en dat die strijd op de top van de Col de la Croix Fry zo zoetjes aan beslist zal zijn. Wie we verwachten? Thomas De Gendt natuurlijk, maar ook een goede daler als Julian Alaphilippe. De race eindigt immers met een duikvlucht van 15 kilometer.

Mocht het uitdraaien op een strijd tussen de klassementsmannen, dan zullen goede dalers als Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde en Chris Froome in de finale hun concurrenten ongetwijfeld onder druk zetten. Als er aan de meet nog een elitegroep samen is, dan kan de snelheid van Valverde beslissend zijn.

Favorieten 10e etappe Tour de France 2018


*** Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Primoz Roglic, Julian Alaphilippe
** Thomas De Gendt, Chris Froome, Tom Dumoulin, Serge Pauwels
* Romain Bardet, Warren Barguil, Lilian Calmejane, Robert Gesink

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Plaats reactie