Ambuggiebar

Een gezellig, leuk en informatief Scheepvaartforum
v+d
Berichten: 5669
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: Ambuggiebar

Bericht door v+d » 23 sep 2018 15:21

Of een vers harinkje halen :lol:


Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Ambuggiebar

Bericht door Harry G. Hogeboom » 23 sep 2018 18:35

Dat gaat dan met zo'n Hakkiepullekie iets sneller en makkelijker etc.
Maaaar oook met een miniatuur eigengemaakte Hakkiepullukie moet je dan wel zorgen dat er "toevallig" iemand met een "sterke rug en grote klauwen" in de buurt is :lol: Mijn gevoelige massinisten handjes kunnen slechts aan hydrauliek hendeltjes trekken :roll:
Of een vers harinkje halen
Ik ga d'r bekant van kwijlen Jan :roll:
Bijlagen
FallRiver-Clean-up-Febr-2014 (23).JPG
FallRiver-Clean-up-Febr-2014 (23).JPG (201.85 KiB) 1605 keer bekeken
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Jos Komen (R.I.P)

Re: Ambuggiebar

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 25 sep 2018 18:36

Openlucht dancing zonder muziek, rare jongens, die Engelsen. :wink:
De pubs waren zeker nog dicht...
Doe me maar een Pint Guinness, zonder schuim.
Krijg ik opeens trek in.
Salute!


Blackpool Central Pier.jpg
Blackpool Central Pier.jpg (186.04 KiB) 1510 keer bekeken

v+d
Berichten: 5669
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: Ambuggiebar

Bericht door v+d » 25 sep 2018 19:57

Aan stuurboord is een zakkenroller bezig.
Doe mij maar een cognac, het was koud vandaag :wink:

Sparks316
Berichten: 259
Lid geworden op: 23 aug 2018 10:25
Locatie: Oss
Contacteer:

Re: Ambuggiebar

Bericht door Sparks316 » 25 sep 2018 20:05

ZONDER muziek, Jos? Weet je dat wel zeker?
Stonden de muzikanten niet vooraan, net buiten beeld? Want je wilt me toch niet wijsmaken dat al die Limeys dansten met oordoppen in met het geluid uit hun mobieltjes komend?

Doe mij dan maar een Vinho Tinto, Maria, want bier zonder schuim en dan ook nog lauw? Yechh!
Louis

Martinus
Berichten: 685
Lid geworden op: 15 apr 2006 02:41
Locatie: Brasilia

Re: Ambuggiebar

Bericht door Martinus » 25 sep 2018 23:04

U gelooft het misschien niet maar het is echt waar, de tango was in het begin een dans voor MANNEN!
tangocartaz_homens_copia2.jpg
tangocartaz_homens_copia2.jpg (64.79 KiB) 1425 keer bekeken
Al in de periode 1890-1900, toen ook de eerste tangomuziek van betekenis in Buenos Aires ontstond, gingen mensen 's avonds naar zaaltjes, cafés of bordelen, of gewoon naar een hoek van twee kruisende straten, om te dansen. In die begintijd waren het vooral de mannen die samen bepaalde danspassen bedachten en uitprobeerden, in stijlen die orillero of canyengue werden genoemd. Zij werden hierbij slechts begeleid door twee muzikanten met een gitaar, fluit of viool. Niet zelden leidde een tango tot ruzie en messentrekkerij.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Argentijnse_tango

v+d
Berichten: 5669
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: Ambuggiebar

Bericht door v+d » 26 sep 2018 10:48

Als er maar een aanleiding tot een partijtje matten is, waarom komt mij dat nu zo bekend voor?
Ook toen er al lang gemengd gedanst werd moesten we wel eens rennen voor ons leven, vooral als er zo'n blauw bootje of zo'n schip met zo'n enorme blauwe schoorsteen afgemeerd lag. De kunst was eigenlijk vóór zo'n matpartij weer ongeschonden aan boord te komen.
Overigens, ook in die beroemde Hamburgse tent met die grote bierpullen en - borsten kon het daverend uit de hand lopen.
Bij vertrek kwam er een olieman bij mij op wacht die zodanig in elkaar geslagen was dat we hem de hele kustreis verder maar verlof gegeven hebben.

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Ambuggiebar

Bericht door Harry G. Hogeboom » 26 sep 2018 14:52

die zodanig in elkaar geslagen was dat we hem de hele kustreis etc.
Toevallig?? kwam een massinistenschool klasgenoot ook op de Reuzen van H. terecht.Terwijl hij "wat lengte betrof" veel minder bedeeld was dan ik, was hij wat " DE spirit" betrof veeel en ik bedoel dus Veeeel beter uitegerust dan ik.( Ik maakte er toendertijd geen geheim van dat ik mijn lange poten vooral gebruikte om te maken dat ik weg kwam bij linke situaties!!)En zo kon het gebeuren dat ik al met verlof was en hij " met verlof kwam" en ik hem bij zijn ouders opzocht.Hij had z'n rechteroog NOG zwart en bekaaant dicht, maar gebaarde reeds voooor ik uit m'n ouwe Renaultje stapte dat het " mondje dicht was" en tijdens het bakkie leut hoorde ik dat dit in de MK was gebeurd toen hij tegen dat "rottakel aan was gekleund met slecht weer" hetgeen ik fanselluf volmondig beaaamde...dat was mij ook al eens gebeurd!!!; de ware toedracht kreeg ik niet uit hem toen! Vele jaren later voer ik met iemand die ontiegelijk hard begon te lachen toen hij begreep dat ik met de persoon in kwestie "op school had gezeten" en kwam er een verhaal over een toko in Punta Cardon waar mijn ouwe schoolmaat " in de Spirit(s)" :roll: een ontiegelijk grote klerekast van een Neger eens eventjes PRECIES had verteld waar het " volgens de wet van Bartje" op STOND!De maten hadden gezamenlijk "in ge gegrepen" om te voorkomen dat hij zijn familie en vaderland waarschijnlijk nooooit meer zou zien etc. etc. De verdere details laat ik aan het voorstellingsvermogen van de lezers over, ik was er nait bie en heb slechts " het uiteindelijke resultaat gesien" :lol: ......het was reeds bekend dat er bij aankomst Duitsland aflossers zouden verschijnen en tijdens de thuisreis werd ALLE a/b aanwezige medische kennis uit de kast gehaald en werd " met man en macht" aan hem gesleuteld om de zaak weer ietwat toonbaar te maken. :mrgreen:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Ambuggiebar

Bericht door Harry G. Hogeboom » 26 sep 2018 16:50

PS.je
Nou zou ik graag nog even in de kroeg blijven hangen in de wellicht ijdele hoop dat Adrie met een flessie The Balvenie aankomt.......maaaar ik heb FF geen tiet want ik heb net de rookkast opgestart en daar gaat zo gelijk een fraaai stukkie zalm in dat al een nachie heb liggen meuren in een bakkie prut en ik moet daar zelf met een slokkie 15 jaar ouwe Dalwhinnie voor blijven zitten om te kijken of de rook er wel goed uit komt en om te proeven " of het al goed is".....ik weet het 'tis nog geen 12 uur hier......but damn the torpedoes! :mrgreen:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

v+d
Berichten: 5669
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: Ambuggiebar

Bericht door v+d » 26 sep 2018 17:40

Ja, over gerookte visjes. Wij waren ooit met de camper in Noorwegen ( Ovre Eidfjord) waar de camperuitbater zelf gevangen moten zalm rookte.
Daar kunnen die harinkjes niet aan tippen.
Enfin, wij zouden dat zelf ook eens doen, paling gestroopt in de beek, rook-ton gemaakt al met al en bult werk want er moesten ook nog eikenhoutensnippers komen. Er werd een oude deur aan snippers geschaafd en een vuurtje gestookt in de ton.
Bij drank zaten we in de schemering in het weiland te wachten op het resultaat van het roken, riep er iemand: "Verrek al die palingen liggen onder in de ton" Typisch geval van jammer, door het niet goed afdichten van het deksel, na inspectie van de rook, was er trek ontstaan en de palingen verbrand. Voor alles is ervaring of kennis nodig :wink:
Die avond was het nog niet gedaan met de tegenslag, de honger moest gestild worden met een gang naar de snackbar.
Dat deden we terwijl de zeilboot met aanhanger nog achter de auto hing, een te kort genomen bochtje gaf weer reparatiewerk.
Nou doe nog maar een rondje vocht, op Adri wachten we niet die heeft pech met dat Franse blik denk ik :lol:

Gebruikersavatar
Breeze
Berichten: 513
Lid geworden op: 30 jan 2017 20:43
Locatie: Nw. Lekkerland

Re: Ambuggiebar

Bericht door Breeze » 26 sep 2018 17:58

Zoals ik al zei, de Xant is de beste en betrouwbaarste Cit die ik ooit heb gehad en dat wil wat zeggen. Nee het ligt anders. Eerlijk gezegd was ik wat van slag de laatste dagen en dat kwam doordat er ineens een prachtige 15/6 op mijn pad kwam. Toen ik uit echte belangstelling naar de prijs ervan vroeg, dacht Allen dat ik een oneerbaar voorstel had gedaan ...
En ik voel me toch al zo kwetsbaar als walslurp tussen al deze fijnbesnaarde zeebonken.
En daar komt nog bij dat ik als een berg opzie tegen het weer in de mond moeten nemen van dat goudgele spul, want dat heb ik al zo vaak gedaan en steeds was het weer een deceptie met allemaal mensen om me heen met die volslagen onbegrijpelijke blik in hun ogen.

Zo, nu weten jullie alles.

Adri

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Ambuggiebar

Bericht door Harry G. Hogeboom » 26 sep 2018 19:13

Ja, over gerookte visjes
.
in de mond moeten nemen van dat goudgele spul
Tjaaaa......vroegaah in mijn jonge jaren dronk ik wel eens een lekker koud stelletje met een jong jenevertje met J'han met d'Ene Taaand ( R.I.P.).....J'han was een echte Sallaaander en hij kon o.a. met paarden werken dat het een lieve lust was....af en toe werden we dan wakker -bekaaant midden op de margen- van zijn huuuujuh en truuujuh als ie in het land vlak naast de voormalige gelagkamer van de Bombelt-wat toen onze slaapkamer was geworden- bezig was om het land te eggen.J'han kon praaachtig in dialect vertellen over peerd'n en fan alles en nog wat en ooook over wat een boer nait kende en dus ook zeker nait nooit vrat of dronk :lol: Maaaar wat betrof het innemen van een koud pilsje met een jong borreltje " Zoooomaar midden in de week EN midden op de dag" had ik DAT die ouwe J'han dat toch razendsnel aan z'n verstaaand gebracht ondanks dattie toen reeds op "pak weg" de zelfde leeftijd was als ik NU....EN onder het absolute gezag van zijn oudere en " DE Baas boer" broer met stropdas en fraai jassie heel zijn reeds lange leven oerend hard had gewerkt met peerd'n, vee en koeien&vakens stront en wat Dies meer zei!! en " zooooomaaar een koud pilsje EN een Jong borreltje midden in de week :roll: hattie " fan se lang sal se leven nog nooit never EVER op het menukaartje van zijn lieve en enige Zuster Marie had zien staan!....Zooomaaaar een koud pilsje ???? J'han stotterde bekant toen ik hem dat de eerste keer aanbood......WEL jaaa J'han......Woarummuh neet, ut leven IS toch ah zo kort...neeettan?? J'han herkende goed gratis advies als ie het hoorde, knoopte de beide Belzen aan de "palen van't electrisch" ( we hadden toen zelfs als een van de zeeeer weinigen in de regio nog een bovengrondse stroomdraad en zaten zelfs aan het einde van de draad...kijk het maar na! :lol:) J'han lapte de direkties van z'n broer aan de klompen, nam een zeer dapper besluit en de rest is geschiedenis en IK heb de bovenste beste herinneringen aan hem, NU nog!
Wat ik in feite wilde zeggen - voor ik van de weg af raakte :lol: - is...hik...het feit dat goed gerookte zalm....net FF 1.5 uur in het rokertje op pak weg 80 graden C....BUITENGEWOON goed samengaat met een glaassie...hik...van dat Schotse theewater....buitengewoon kan ik wel zeg'n. In het verre Westen...datzelfde Westen van " Go West young man Go West"....noemen ze dat neet veur naks " Indian Candy"..hik. Niks geen gelazer met gestroopte paling, houtsnippers en vuurtje stoken en vervolgens honger lijen en andere ellende.....gewoon de stekker van de Bradley in't k'takt en anzet'n Jan, de stukkies zalm-na 24 uur meuren in de koelkast- er krap 2 uur in....flessie theewater bij de hand.....EN " kind kan de was doen" hik!
Ik heb de fraaie plaatjes even van de toverdoos gejat, maar geloof me maar....mijn schaaltje zag er net zo uut! :-D
Bijlagen
IndianCandy.jpg
IndianCandy.jpg (66.84 KiB) 1266 keer bekeken
IndianCandy1.jpg
IndianCandy1.jpg (109.83 KiB) 1266 keer bekeken
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

v+d
Berichten: 5669
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: Ambuggiebar

Bericht door v+d » 26 sep 2018 19:35

Jawel mijnheer Hogeboom, wrijf het er maar even in, hier in dit land is verse zalm niet zo vers als daar bij jullie.
Eet ze en proost, het wordt tijd dat het pokkenweer wordt dan kan ik zuidwaarts en verse vis eten :wink:

Adri, als ik in een grote boerderij zou wonen, zette ik die 15/6 en een mooie DS gewoon op de deel om er eens omheen te lopen en in te kijken.
Nu staat ze in een verwarmde garage en slapen onze geredde zwerfkatten op een matrasje op het dak, dus kom ik er elke dag wel een paar keer.
Bovendien moet ik de accu fit houden en de banden op spanning en meer van die gein.
Over zwerfkatten gesproken, we hadden een prachtige zwart/witte kater die zijn zeven levens allemaal al een keer opgebruikt had, een echte Citroën liefhebber :wink: Het ding was onderhand een kapitaal beestje vanwege de veearts rekeningen maar goed je moet soms wat.
Als ik zei: "hoe liggen de vrouwtjes in Amsterdam?" ging hij op zijn rug naast de kachel liggen. Enfin, de lummel is honderden keren de drukke weg voor ons huis overgestoken, wachtte bij de witte streep tot er niets aan kwam en dan op zijn gemak naar het veld aan de overkant.
Helaas, toen deze maand de scholen weer waren begonnen schrok hij van de fietsers op het fietspad kwam onder een auto en had zo'n gecompliceerde breuk dat we hem maar uit zijn lijden verlost hebben.
Direct meldde zich een nieuwe zwerfkater met een grote wond op zijn rug, door de vos gebeten, broodmager en niet aaibaar.
Met een vangkooi gevangen , zijn ballen eraf, ingeënt en nu sjouwt hij hier heel tevreden rond, van Citroëns moet hij niets hebben, geen klasse dat beest :wink:
Soms zou je aan de drank raken maar meestal gat het wel goed, trek je van ons niets aan walslurpen zijn we tenslotte allemaal geworden. :)

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Ambuggiebar

Bericht door Harry G. Hogeboom » 26 sep 2018 19:46

pokkenweer wordt dan kan ik zuidwaarts en verse vis eten
Gelukkig als het hier pokkeweer wordt Jan dan bak ik nog een lekker vissie in de verwarmde schuur, met een koud pilsje erbij....maaar jaaa aan jouw " Portugal Style bacalouw vissies met Rose " kan ik fanselluf niet tippen, dat moet ik dan met " Indian Candy en Schots theewater" bij spijkeren :lol:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Gebruikersavatar
Breeze
Berichten: 513
Lid geworden op: 30 jan 2017 20:43
Locatie: Nw. Lekkerland

Re: Ambuggiebar

Bericht door Breeze » 27 sep 2018 12:18

v+d schreef:
26 sep 2018 19:35
van Citroëns moet hij niets hebben, geen klasse dat beest :wink:
Nou, de buurtkat hier houdt zo te zien wel van Citroëns, maar respect ho maar.

Afbeelding

Adri

Sparks316
Berichten: 259
Lid geworden op: 23 aug 2018 10:25
Locatie: Oss
Contacteer:

Re: Ambuggiebar

Bericht door Sparks316 » 27 sep 2018 23:55

DDDDDDDRRRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNGGGGGGGGGG!!! AAT Alarm!!!

Sparks, wakker worden en dat pleurisding afzettten!!!!!!! SPARKSSSS!!!!

G.v.d.. weer loos alarm! Maria, trinkies please!
LouisPlaats reactie