Peruanen in de visserij

Een gezellig, leuk en informatief Scheepvaartforum
Plaats reactie
ruud
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 aug 2019 17:21

Peruanen in de visserij

Bericht door ruud »

Mijn zwager Augusto Velasques is visser in de haven van Lima. Door de economische situatie, voornamelijk het feit dat gevluchte Venezuelanen de markt overspoelen en onder de prijs werken, is hij zonder werk gekomen. Hij heeft een vrouw en twee kinderen en is 49. Hij heeft zijn hele leven in de visserij gezeten en heeft dus een schat aan ervaring. Verder is hij een geweldige zwager, rustig , consciëntieus en een harde werken. Om zijn kinderen een betere toekomst te geven wil hij graag naar Nederland komen om in de visserij te werken . Wij willen hem daar graag bij helpen. Ik heb begrepen dat er veel Peruanen in de visserij werkzaam zijn en vraag hierbij dan ook om informatie om me verder te helpen. Iedereen die goede raad heeft alvast bedankt.


Gebruikersavatar
peelander
Berichten: 1581
Lid geworden op: 25 nov 2009 14:43

Re: Peruanen in de visserij

Bericht door peelander »

Misschien kan je je vraag hier https://www.kustvaartforum.com/viewforum.php?f=5 ook eens stellen Ruud.
groeten
Jan van der Pluijm

Martinus
Berichten: 825
Lid geworden op: 15 apr 2006 02:41
Locatie: Brasilia

Re: Peruanen in de visserij

Bericht door Martinus »

Zonder je te willen ontmoedigen moet ik je toch vertellen dat het meestal bijna onmogelijk is om naar Nederland te komen om te wonen als je geen vluchteling bent en niet uit de EU komt. Ik ken bv. persoonlijk een geval van nabij van een Nederlander die getrouwd is met een Zuid-Amerikaanse maar wiens vrouw absoluut geen verblijfsvergunning in NL kreeg, zelfs haar kinderen hadden de Nederlandse nationaliteit. (In België gaan ze er veel schappelijker mee om).

Kijk uit of hij niet als kennisimmigrant (dat is een rekbaar begrip) kan komen, je hoeft daar geen geleerde of zo voor te zijn, maar een beroepskracht die in Nederland nodig is en over specifieke kennis beschikt.

Ga in ieder geval eerst naar de gemeente om daar na te vragen wat de mogelijkheden zijn.

roy
Berichten: 12460
Lid geworden op: 29 jan 2005 22:19
Locatie: Den Helder

Re: Peruanen in de visserij

Bericht door roy »

Zoals reeds gezegd, dit zal niet makkelijk zijn.
Aan de andere kant, er varen inmiddels al de nodige buitenlanders op de Nederlandse visserij. Wel uit de E.U., dat dan weer wel. Aan de andere kant, er varen hele horden Filipijnen op de Nederlandse koopvaardijschepen en in de Rijn- en binnenvaart.
Misschien dat het hier gezocht moet worden. Let wel er blijken in het jonge verleden nogal wat louche uitzendorganisaties m.b.t. de binnenvaart geweest te zijn, wat de werknemers in onoverkomelijke problemen met de fiscus gebracht hebben. Ik denk dus dat er wel mogelijkheden zijn, maar dat zal wel moeite kosten. Het lijkt er op dat met een rubberbootje de Med proberen over te steken een gemakkelijker weg is. Immers, er zijn genoeg "hulp"" organisaties die je Europa in importeren...…………...

m.v.g., Roy
Een individu weet meer niet dan wel.
Laat dat a.u.b. zo blijven................Plaats reactie