100 jaar KHL koffiehuis

Alle reünies op een rijtje.
Jan Krabben
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 feb 2017 17:04

100 jaar KHL koffiehuis

Bericht door Jan Krabben »

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat het KHL Koffiehuis werd opgeleverd.
Als eigenaars van de Nieuwe KHL laten we dat niet ongemerkt voorbij gaan en vieren wij dat, samen met de andere KHL panden, (het voormalige quarantainegebouw, Hotel Lloyd en het voormalige hoofdkantoor van de KHL op nr 12), met een feestweek van 9 t/m 15 september 2017.

Het eerste weekend van de feestweek (9 en 10 sept) worden we opgenomen in het programma van de Open Monumenten Dagen.
Gedurende dit weekend zullen alle voormalige KHL panden tussen 10.00 en 17.00 zijn opengesteld voor bezoekers en worden er ieder uur rondleidingen georganiseerd waarbij de geschiedenis van de panden wordt toegelicht. In de KHL panden worden gedurende beiden dagen kleine voorstellingen, muziekuitvoeringen, exposities, e.d. georganiseerd.

De rest van de feestweek worden er iedere dag in één van de KHL locaties activiteiten georganiseerd. Dat varieert van een uitvoering door het klassieke ensemble Lumaka, met muziek uit het begin van de vorige eeuw, tot een uitvoering met op muziek gezette gedichten van Slauerhoff (voormalig scheepsarts van de KHL) door de theatergroep Houtlicht. Gelijktijdig worden er filmbeelden uit de begintijd van de KHL en de Amsterdamse haven getoond. Het Lloyd hotel bereid een speciale expositie voor over de eerste directeur van de KHL, Jan Wilmink en we sluiten af met een grootst eindfeest in de Nieuwe KHL op vrijdag 15 sept.

Kijk voor meer informatie op www.denieuwekhl.nl
Vragen? mail naar info@denieuwekhl.nl
Plaats reactie