Windows 10

Problemen met foto's plaatsen? Of met andere PC problemen? Stel dan hier je vraag.
Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3418
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Windows 10

Bericht door Cor Leliard »

Kreeg vorige week( 30 aug ) een mailtje van windows dat ik windows 10 kom down loaden.
Meteen dezelfde dag gedownload, was een fluitje van een cent.
Ja, en dan moetje er mee werken. Sommige dingen waren nieuw maar werkten super snel.
Andere programma';s was even wennen.
Ook het opzoeken van je oude gegevens en documenten , foto's etc etc.
werkt super snel , eenmaal dat je er achter bent hoe ze te vinden.
Al met al ben ik er tevreden over.
gr uit Breda Cor
Il parle Il a parle


Gebruikersavatar
Elstoplo
Berichten: 155
Lid geworden op: 17 mar 2005 20:22
Locatie: Santpoort-Noord

Re: windows 10

Bericht door Elstoplo »

Wacht maar af Cor, na 6 maanden krijg je van Microsoft de melding dat het pakket geregistreerd moet worden.
Met andere woorden; KOPEN!!!
Het is dus een instinker van de bovenste plank.
Vult u rustig aan!

v+d
Berichten: 5905
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: windows 10

Bericht door v+d »

Nou ja, dan kopen we het. Het werkt en snel, even omschakelen en dan gaat het als water van een eenderug!

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: windows 10

Bericht door ferryvaneeuwen »

Ik denk dat ik even pas met een upgrade naar Windows 10. Het verdienmodel gaat niet meer over het uitbrengen van nieuwe versies maar over het verzamelen van verkoopbare informatie en dat tikt wel aan met de vele miljoenen gebruikers. Het was ook te mooi om waar te zijn maar niets is voor niets in dit leven. Je privacy ligt op straat. Een aardige is bijvoorbeeld: "Your browsing data will be sent to Microsoft.” Need I say more.....

louis holleman

Re: windows 10

Bericht door louis holleman »

ferryvaneeuwen schreef:Een aardige is bijvoorbeeld: "Your browsing data will be sent to Microsoft.” Need I say more....
Het wordt in elk geval toegegeven. Wie weet - zelfs bij Microslop - eigenlijk wat er allemaal naar waar wordt doorgegeven? Wat hebben ze in zowel hardware als software ingebakken wat relevante of minder relevante info naar weet ik veel wie wordt doorgegeven? En eg nie alleen bij Megasof, ook bij Apple en weet ik veel wat.
In de jaren 80 ging al het verhaal dat ze bij Megasof ene afdeling niet eens wisten wat de andere afdeling erin geprogrammeerd had. Dat zal niet echt veranderd zijn. Misschien zit er wel een feature in die allerlei data naar de voormalige KGB stuurt, wie zal het zeggen?
En inderdaad, Microsoft zou Microsoft niet zijn als er niet ergens een listig addertje onder het gras zat... Bill Gates zijn miljarden moeten tenslotte bijgehouden worden :mrgreen:

Jos Komen (R.I.P)

Re: Windows 10

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Ik hou me zo lang mogelijk bij windows7, bevalt me goed.
Pas als ik een nieuwe pc koop, waar ik nu mee werk is al 7 jaar oud.. moet ik wel overstappen.
Maar gelukkig kan bij windows 10 de muis en het toetsenbord gewoon gebruikt worden.
Al die andere hopsafladder hoeft van mij niet zo nodig.
En privacy, als je weken geleden op google gezocht hebt naar iets wat je wilt kopen en je hebt het al lang in huis, dan nog blijven de advertenties voor dat product je om de oren vliegen. :twisted:

Gebruikersavatar
Bertus.
Berichten: 8258
Lid geworden op: 17 nov 2009 18:45
Locatie: Zwolle

Re: windows 10

Bericht door Bertus. »

Elstoplo schreef:Met andere woorden; KOPEN!!!
Het is dus een instinker van de bovenste plank.
Hallo Elstoplo,

Als je Windows 7 - 8 of 8.1 hebt, dan is de Upgrade tot
juli 2016 GRATIS ( als je hem tenminste heb besteld ), daarna moet je KOPEN.

Bertus.

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Windows 10

Bericht door ferryvaneeuwen »

Intussen blijkt Windows 10 eigenlijk een ordinaire spionagetool te zijn van de NSA en FBI. Je maakt het gratis, waarschijnlijk met behulp van overheidssubsidie, en iedereen wil het hebben want gratis. Ook in Windows 10 zijn de al bekende 'backdoors' ingebouwd. De NSA en FBI hebben daartoe daartoe programma's aangeleverd die door Microsoft in de diverse Windows versies werden ingebouwd. Via zo'n deurtje hebben deze instanties toegang tot alle computers wereldwijd. Alleen het aloude Windows 95 heeft ze niet. Zover niets nieuws.

Wel nieuw is dat in Windows 10 een keylogger is ingebouwd. Deze geeft de getypte tekst door naar één van de twee instanties of misschien nog wel aan meer gegadigden. Dus ook al je paswoorden, ook die van je bank, worden gekopieerd en opgeslagen. Zie in dit verband deze video. Een schaamteloze vertoning die elke beschrijving tart.

Alle verzamelde data van en over de gebruikers worden ten gelde gemaakt, dat brengt meer op dan nieuwe Windows versies te bouwen en ze ook nog te moeten onderhouden. Hetzelfde geldt met de gegevens verkregen via Skype, ook eigendom van Microsoft en Facebook, deels in handen van MS.

Helaas reageren bij aanvallen op onze privacy de meesten met zoiets berustends als: 'Ik heb niets te verbergen'. Behalve dan je paswoorden lijkt mij. Nee, ik zal nooit of te nimmer Windows 10 installeren. Gaat prima zo met mijn Windows 7. Ik ga toch eens kijken of ik ergens op het internet nog een kopie van Windows 95 kan vinden.......

En ja hoor, zie deze video!
Laatst gewijzigd door ferryvaneeuwen op 04 aug 2015 12:50, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
P.J.Schellingerhout
Berichten: 430
Lid geworden op: 20 okt 2008 15:09

Re: Windows 10

Bericht door P.J.Schellingerhout »

[ Ik ga toch eens kijken of ik ergens op het internet nog een kopie van Windows 95 kan vinden.......[/quote]

Hallo Ferry
Ik heb nog een echte W 95, dus als je daar een kopie van wil moet je het maar melden.
Groeten Co

louis holleman

Re: Windows 10

Bericht door louis holleman »

Wowiezowie, Windoze 95... Weet je nog, het kwam rond de Kerst dat jaar eindelijk uit. Mensen gingen in slaapzakken voor de deur van de computerwinkeltjes bivakkeren om het maar niet te hoeven missen. Eindelijk een Windows compleet met GUI, muis en menu's die ook nog 's kon multitasken.
Nou ja?
Ik draaide destijds met Atari ST en TT machines, met een duits OS wat voor die 68000 computers geschreven was en ook multitasking was. Compleet met instelbare timeslicing. Dat had Windows 95 weer niet.
Microsoft adverteerde ook dat W-95 al op een computer met 4 Mb geheugen (megabyte hoor, geen gigabyte) kon draaien.
Nou dat gingen we dan eens vergelijken.
Waar je met je Atari gewoon zat te tekstverwerken EN in een spreadsheet zat te rommelen, intussen muziek afspelen en tussendoor nog een spelletje doend, hield het bij de W-95 al heel snel op als het eindelijk op je scherm stond. Ging je dan nog meer applicaties draaien, dan werd het een machine die bij -20 graden te dikke olie in zijn carter had, oftewel het was niet vooruit te branden. Als het al bleef lopen, want de befaamde blue screens vlogen je om de oren. Propte je er 4 Mb geheugen bij dan ging het wel iets beter, alhoewel de blue screens niet afnamen.
Wil je daar naar terug, Ferry? Ik heb geloof ik nog ergens een 286 of 386 moederbordje liggen... :mrgreen:

cenaprints
Berichten: 436
Lid geworden op: 18 mar 2011 08:43
Locatie: Manila, Philippijnen

Re: Windows 10

Bericht door cenaprints »

Gebruik nog steeds Windows XP, en met mij nog vele miljoenen computeristen worldwide. Heb verschillende beveiligingen, gedaan door een burrman die voor z'n pensioenering werkzaam was als computer techneut bij de Londense politie. Alles werkt perfect en probleemloos.

Misschien, heel misschien zal ik ooit een nieuwe computer kopen en dan Windows 10 installeren.

Ik heb het er niet zo op dat anderen mijn gestuntel op de compu kunnen volgen. Ik ben overigens pas sinds 2008 gecomputeriseerd en al dat technische gepraat is aan mij niet besteed.


Groeten,

Cor

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Windows 10

Bericht door ferryvaneeuwen »

Louis schreef:Wil je daar naar terug, Ferry? Ik heb geloof ik nog ergens een 286 of 386 moederbordje liggen... :mrgreen:
Co en Louis, nee niet echt. Ik zou het om nostalgische redenen nog wel eens willen installeren op een oude computer als ik die over zou hebben maar dat is nu niet zo. Met die diskettes van Co moet je trouwens ook nog over een A-drive beschikken. In nieuwere computers zitten die er al heel lang niet meer in.

Een half jaar geleden heb ik nog gewerkt met een Tulip laptop voorzien van Windows 95, Tulip was van Nederlandse makelij ooit, waar ik een APRS (Amateur Position Reporting System) had draaien en waar ik vroeger ook Packet Radio mee deed maar al die stations zijn intussen opgedoekt. APRS draait nog wel.

louis holleman

Re: Windows 10

Bericht door louis holleman »

Ach ja, die oertijd.
Toen Microsoft nog echt concurrentie had. Bv. in de vorm van Digital Research, ook al softwaremakers. Bij Microsoft hadden ze MS-DOS, bij Digital Research DR-DOS. Tikfoutje en je kon opnieuw beginnen.
Ik meen dat Apple rond 1984 met hun Macintosh kwam, een computer met een eenknops muis en een grafische interface met pulldown menu's (gebaseerd op Motorola's 68000 CPU's). DR bouwden voor de Intel machines iets soortgelijks en boden dat aan Microsoft aan. Maar Mijnheer Gates zag daar helemaal niks in en wimpelde het aanbod weg.
In die tijd stapte ene Jack Tramiel van Commodore over naar het noodlijdende Atari en wilde daar een poor mans Macintosh mee gaan maken. DR bouwde hun uitgedokterde OS om voor Motorola chips en voila, Jack had TOS (soms wel Tramiel OS genoemd, maar het stond voor The Operating System) en Atari kon de grafische wereld gaan veroveren met zijn Poor Mans Mac. Die kostte in 1985 slechts 3500 gulden, inclusief 12 inch paperwhite monitor, double side disk drive EN muis en 1 Mb geheugen, waar je bij de Intels boven de zoveel (640?) kb slechts via kunstgrepen meer geheugen kon toepassen.
De Atari's waren relatief simpel uit te breiden naar 4 Mb.
Gates ging uiteindelijk toch proberen ook zoiets te maken met Windows 3.11 en 3.12 enz. maar het verhaal ging destijds dat ze voor W-95 een kijkje in de keuken bij Apple hebben mogen doen om bepaalde problemen opgelost te krijgen.
Ach, mijnheer Gates zei destijds van Internet ook dat het maar een kortdurende hype zou worden en dat Microsoft daar niet aan mee ging doen... :mrgreen:
En nou zou Windows-10 gratis zijn??? Tot een bepaalde datum misschien. Wil je het daarna nog gebruiken dan zul je denk ik iets van geld moeten overmaken :?

Gebruikersavatar
b-bootsman
Berichten: 4954
Lid geworden op: 21 aug 2010 12:57

Re: Windows 10

Bericht door b-bootsman »

Hallo Heren.

In 2016 moet je het kopen volgens de berichten zou het dan
tussen de 100-200euro moeten kosten.

Groeten Bob.V.

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Windows 10

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

Cor schreef:Gebruik nog steeds Windows XP, en met mij nog vele miljoenen computeristen worldwide. Heb verschillende beveiligingen, gedaan door een burrman die voor z'n pensioenering werkzaam was als computer techneut bij de Londense politie. Alles werkt perfect en probleemloos.
Windows XP blijft heus nog wel een poosje probleemloos werken, maar aangezien Microsoft de ondersteuning alweer meer dan een jaar geleden heeft beëindigd, op 8 april 2014 om precies te zijn, zou ik me van de beveiliging maar niet al te veel meer voorstellen. Er worden geen lekken en gaten meer gedicht, dus klaag niet als het op zekere dag helemaal fout loopt. Daar kan een buurman die lang geleden bij de Londense politie werkte, dan ook niks meer aan doen. :-D

Zelf gebruik ik nog steeds Windows Vista, op mijn desktop en op een grote laptop die ik alleen maar als reserve heb. In tegenstelling tot wat je bij de introductie van Vista hoorde, heb ik nooit ook maar een enkel probleem met Vista gehad. Ik zie er tegenop om een modernere versie van Windows te installeren, gewoon voor het werk en het gedoe. Vista wordt nog tot ongeveer 2018 ondersteund, dus ik kan nog even vooruit. Van XP of Vista kun je niet upgraden naar Windows 10. Je moet een "clean install" doen, dus Windows 10 op een geformatteerde harddisk installeren en daarna al je spullen er weer op proberen te zetten. Dat wil zeggen: dat wat nog werkt.

Nou is dat natuurlijk ook geen ramp. Integendeel, het is wel weer eens goed om helemaal vanaf niks te beginnen. Een nieuwe pc hoeft voor mij niet. Gewoon een nieuwe harddisk erin. Voor 175 euro heb je er eentje van 4 Terabyte, dus dat is genoeg. Maar voordat ik dan alles weer naar mijn zin heb... :shock:
Ik wacht nog maar een poosje.
Of niks meer Windows en gewoon een Mac kopen, dat is nog beter...

De oertijd. Ik kocht mijn eerste computer in 1985. Een Sinclair QL, een revolutionair apparaat dat op een Motorola 68000 draaide, nog net voordat Appel Macintosh daarmee uitkwam. Het was in die tijd een klein wonder waar de IBM PC niet aan kon tippen. Pas in 1990 kocht ik mijn eerste MSDOS computer, een tweedehands Victor 9000. Daarna was het hek van de dam, maar die Sinclair QL heeft toch nog heel lang naast mijn verschillende MS Dos pc's gestaan.
Omnia transit sed navigare necesse est

Jos Komen (R.I.P)

Re: Windows 10

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Automatisering jaren 90. :wink:
Ademloos luisteren de klanten tijdens een open dag naar mijn uitleg over het opslaan van gegevens op de server.
Op mijn vrije zaterdag moest ik opdraven in een knap jassie en met een mooi stropdassie om. :twisted:
open dag.jpg
open dag.jpg (204.94 KiB) 6411 keer bekekenPlaats reactie