Vervolg op vorig jaar

Veel (ex)zeelui hebben als hobby een bootje
maaikekees
Berichten: 19
Lid geworden op: 07 sep 2010 12:31

Vervolg op vorig jaar

Bericht door maaikekees »

:lol: Dit jaar 2011 is gelukkig een heel ander vaarjaar geworden dan vorig jaar, even nog terug naar het probleem met de Jachtmakelaar Zijda uit Hattem en Sneek, uiteidelijk zijn we er uitgekomen, zij hadden namelijk een juridisch bureau ingeschakeld om hun geld los te krijgen maar toen wij dit bureau duidelijk hadden gemaakt hoe de vork in steel zat en dit konden aantonen begrepen deze ook wel dat er op deze manier niet echt veel te halen viel. Wij zijn wel bijgestaan door juristen uit onze werkomgeving en na enige maanden telefoneren en schrijven hebben we een schikking getroffen waar wij ons wel in konden vinden. Laat duidelijk zijn dat wij in hogemate ontevreden zijn over de handels wijze van Zijda en wij zeker mensen niet zullen aan raden in zee te gaan met dit bedrijf.

maar terug naar dit jaar; in het voorjaar hebben we de slaaphut opgeknapt, dit hielt in alles er uitslopen opknappen en opnieuw in bouwen, zo ook de wc.

In mei zijn we naar het Brielsemeer en Briele geweest leuke week met een klein probleempje aan een contactje van de boegschroefbediening.

In Juni zijn we naar Haastrecht en het Brasemermeer geweest en hebben we op de terugweg de brug bij Wadingsveen zien vallen, dit hier voor ons en vele andere schippers in dat we terug moesten omvaren, gelukkeig wel een heel mooien route.

Ik augustus werd het Maasbommel en Mook er mooi daar zeker aan te bevelen, op de terugweg Heuseden aangedaan ook al zo'n aanrader.

Blijkbaar hadden we het dit jaar verdiend want ook de weergoden waren ons goed gezind, onze drie vakenties fietsten dwars door alle regendagen heen en we hadden in augustus bij Maasbommel zelfs 29 graden.

Ook hebben we onze uitrusting wat uitgebreid, een TV aan boord en een omvormer ingebouwd.

Na de Juni vakantie even een breekpen laten vervangen van de boegschroef en gelijk de motor een beurt laten geven en de tent van nieuwe ritsen voorzien alles loopt soepeltjes.

In het voorjaar nog wel wat opstartproblemen gehad, vuil in het brandstofsysteem en vocht, ondanks dat we volgetankt hadden voor de winter, men had ons bij de yachtmakelaar niet verteld dat we het scheidingsfilter van tijd tot tijd moesten aftappen, we hebben het met hulp van een vriend zelf opgelost, en we denken maar zo je leert er van. :mrgreen:
Plaats reactie