Volker Kotter 1970

Veel (ex)zeelui hebben als hobby een bootje
Plaats reactie
Manke
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 feb 2017 14:00

Volker Kotter 1970

Bericht door Manke »

Beste forumleden,
Sinds kort ben ik in het bezit van een Kotter welke ontworpen is door Ing. A. Volker. Het schip is in 1970 bij Scheepswerf Gouwerok in Aalsmeer van de helling gelopen. Het ontwerp van deze kotter stamt uit 1966.
Kotter Wilhelmina.PNG
Kotter Wilhelmina.PNG (711.47 KiB) 3032 keer bekeken
U begrijpt het al, ik probeer zo veel mogelijk documentatie over dit schip bij elkaar te sparen nu het misschien nog kan. Maar ook heel belangrijk is de informatie over de ontwerper Ing. A. Volker. Het is een bekend ontwerper maar dan vooral voor de grotere jachten. Mijn schip is “slechts” 9,50 meter. Maar met 21 (!) spanten en een huiddikte van 4,5 mm is het een sterke dame waar ik heel trots op ben.
Kortom:
Zijn er mensen die mij meer kunnen vertellen over de(beperkte) productie van deze zogenaamde “Volker Kotters” zo rond 1970 bij Scheepswerf Gouwerok Aalsmeer? (de werf heb ik al benaderd, maar deze hadden geen documentatie meer). Eventuele folders, tekeningen en foto’s zijn meer dan welkom!!
Zijn er mensen die mij wat meer kunnen vertellen over Ing. A. Volker. Wellicht een heenwijzing naar een boek of internetlink is zeer welkom. Ook wanneer u deze ontwerper heeft gekend of kent zijn u ervaringen (indien u dit wilt natuurlijk) van harte welkom.
Ben benieuwd
Manke


Gebruikersavatar
Ruuth
Berichten: 26
Lid geworden op: 03 nov 2016 16:47

Re: Volker Kotter 1970

Bericht door Ruuth »

Om met het minder leuke nieuws te beginnen: Nee, ik heb geen gegevens van dit schip.
Wel weet ik dat de heer Aad Volker als scheepsarchitect heel veel schepen heeft ontworpen. Met name bij de voormalige Kompierwerf in Woerden zijn tientallen door hem getekende (bakdek)kruisers en kotters gebouwd.
Als ik mij goed herinner was Volker werkzaam bij Rijkswaterstaat.
Heel veel getekend voor de watersport en hoe wrang kan het zijn, door de watersport aan zijn eind gekomen doordat hij voor anker liggend in een zandgat aan de IJssel zich mateloos opwond over jetski's die de boel op z'n kop zette. Hartstilstand was de doodsoorzaak.
Met zijn zoon heb ik ooit (ca 2005) contact gehad. Zijn zeilschip had ligplaats aan het Haringvliet.
Succes met de speurtocht.
Ruud
Laatst gewijzigd door Ruuth op 23 feb 2017 21:46, 1 keer totaal gewijzigd.

Manke
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 feb 2017 14:00

Re: Volker Kotter 1970

Bericht door Manke »

Beste Ruud, Hartelijk dank voor de informatie. Inderdaad bijzonder wrange manier om zo aan je einde te komen :(
Nogmaals dank voor het delen!
Hartelijke groet
MarcoPlaats reactie