Muziek

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Bram

Muziek

Bericht door Bram »

:D Hoi kombuisers een ideetje van onze Arie .H
DE JUKEBOXhttp://www.tommymarkham.com/Music/Mp3%20Music.htm

klik op deze link en we zijn aan het kombuiseren met muziek.

Groets Bram :D

Bedankt Arie.


Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5225
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

Hier ben ik heel blij mee mannen. Ik ben een groot liefhebber van deze muzieksoort. Ik heb zelf jaren lang in een R & R-band gespeeld, maar ook deze muziek hebben we gespeeld. Prachtige tijden waren dat. Bedankt Arie en Bram.
Groeten, Wim.
Laatst gewijzigd door Wim van der Moolen op 25 jul 2006 16:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Eat your pie, before you die !

Bram

Bericht door Bram »

:D Hoi Wim ooit geprobeerd banjo te spelen ,lukte voor geen meter en op me gieter altijd Rock of Ierse muziek ,maar die banjo kreeg ik niet onder de knie 8)
Groets Bram {old rocking sailor} :D

Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5225
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

Ik speelde de bas en met de bekende kampvuuraccoorden kon je honderden nummers spelen. Zingen deed ik ook graag. (Awop-Bop-a-Loo-Mop-Alop-Bam-Boom)
Groeten, Wim.
Eat your pie, before you die !

Gebruikersavatar
Adrie
Berichten: 1915
Lid geworden op: 22 jul 2004 20:30
Locatie: Hoogvliet

Bericht door Adrie »

Hoi ,
Ik heb altijd muziek aan als ik op Kombuis zit.

http://www.xs4all.nl/~flck/playing.html
Hier kan je trouwens ook nrs. aanvragen.
Ik hoop dat het goed doorgekomen is.
Hoor het wel.
Gr. Adrie
Het enige in de wereld dat je kunt veranderen,
ben je zelf.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Adrie
Berichten: 1915
Lid geworden op: 22 jul 2004 20:30
Locatie: Hoogvliet

Bericht door Adrie »

Hoi Arie en Bram,
Heb hem gelijk bij mijn Fav. gezet.
Ik ben helemaal gek van Country.
Gr. Adrie
Het enige in de wereld dat je kunt veranderen,
ben je zelf.

Afbeelding

Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Hele mooie muziek om bij te hebben staan! :D
All the best
Jos

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3418
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Bericht door Cor Leliard »

Hoi kombuizers,

Heer;ijke muziek om naar te luisteren en om bij te praten in het praatcafe.
gr uit Breda
Cor
Il parle Il a parle

Gerard

//

Bericht door Gerard »

Ik heb plm. 80-90 casettes met gouwe ouwes uit de jaren `50, `60, en `70. Prachtige guitaarsolo`s, Zuid Amerika enz. En nog een stukje toneel over de scheepsradio uit Zuid Afrika. Met een kolossale smoes in 1994 ook de muziek van Maria Ostiz in handen gekregen: ,,A la beira del Mar" de meest beroemde song uit de jaren `60 en `70 als je langs de Spaanse kust voer. Puurrrr nostalgie.......
Laatst gewijzigd door Gerard op 27 jul 2006 23:18, 1 keer totaal gewijzigd.

Bram

Bericht door Bram »

:D `Gerard ,maak er MP3 s van en gooi ze op de kombuispraat,er is een nieuwe topic onderweg voor ons ouwe l.llen,met ons soort muziek.

Rust roest
roest is te bikken
gaten zijn te lassen
maar met een verstopte piemel
is niet meer te plassen.

Groets Bram :D

Gerard

//

Bericht door Gerard »

Ahoy Bram. M`n logées liggen te snurken, dus we kunnen even doorgaan. Ik zoek een manier om zo`n casette op een c.d. te branden, dan stuur ik hem wel op. En ook een manier om een c.d. over te branden op een nieuwe c.d. Ik dacht dat daar apparaten voor waren, maar weet niet hoe en waar. Die van Maria Ostiz ken jij ook wel. Iets voorbij Las Palmas klonk die al op de radio, prachtig. Als er bij mij in de buurt iemand zit die dat kan, ook goed, dan stijg ik wel op m`n fiets. Die muziek daar ga je met twintig graden slagzij van in je stoel hangen. Jaren terug zat ik te denken hoe aan die songs van Maria Ostiz te komen. Zij zong in het Gallicisch, van Noord West Spanje. De grote haven daar is La Coruña. Heb mijn V&D tiepmachien gepakt, en een brief geschreven in m`n beste Spaans aan de Heer Burgemeester van La Coruña. Wat nu volgt is geen geintje: In het Nederlands vertaald: ,,Aan de hoog weledele Burgemeester van La Coruña: Gemeentehuis, Kantoor van de Heer Burgemeester: Geachte Heer Burgemeester, mijn naam is Angelica, 13 jaar oud. Ik ben de dochter van een zeeman. Mijn vader heeft veel op Las Palmas gevaren. Als hij langs de Spaanse kust kwam, hoorde hij altijd een heel mooi lied: A la beira del mar, (aan de kust van de zee). Mijn vader is straks jarig, en ik wilde hem verrassen. Kan ik misschien dat lied ergens bestellen? Ik ben U zeer dankbaar. Met een hartelijke groet: Angelica---en mijn adres er bij. Je zult het niet geloven, maar ik heb het hier liggen: Een veertien dagen later viel er een dik pakje door de brievenbus. Posta España. Wat moet dat wel wezen. Ik maakte het open, en daar zat een dubbel-c.d.in en een brief van de burgemeester van La Coruña. ,,Beste Angelica: enz. enz. en ,,Un salud cordial de Alcalde de La Coruña". Ik heb die twee c.d.`s drie maal afgespeeld, en was er dol gelukkig mee. Hoe ik hem bedankt heb komt nog wel een keer. Hij lag, met zijn secretaris, vierkant onder zijn tafel haha.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Gerard op 27 jul 2006 00:20, 1 keer totaal gewijzigd.

Bram

Bericht door Bram »

:D Mooi Gerard,dit is een pracht,om een tape om te zetten naar digitaal moet je een goed programma hebben,zelf gebruik ik cool pro 2000,is al achterhaald maar ik weet hoe het werkt ,duurt ook langer je moet de tape afdraaien en daarna synchroniseren ,maar op het forum zullen wel lieden zijn die je beter op weg helpen dan ik met mijn antieke versie uit 2000.
vraag maar ens rond mischien heb je mazzel
Groets Bram :D

H.C. Hogeboom (RIP)

Bericht door H.C. Hogeboom (RIP) »

Los van de software zoals Bram al opmerkte is het ook van belang een goede geluidskaart te hebben.
Ik wil er best wat overzetten op CD.

Groeten,
Harry

Bram

Bericht door Bram »

:D Hoi Harry je heb gelijk natuurlijk ,maar die dingen ga je vergeten op den duur,ik heb 5 jaar terug bijna al mijn tapes en LP`s overgezet op Digitaal en zit nu pas op het laatste stukkie van CD naar MP3 ,meer muziek op een schijf,toen alles weer overgezet{ben ik nog mee bezig }op DVD ,je wil het niet weten,maar het werkt verslavend ,ik heb ook zo`n buurman net als ik ,helemaal gek van de muziek,vanaf zeg maar 50 tot de 90 tigger jaren .ook video`s van de Dublinners,Rolling Stones Beatles enz.en niet te vergeten films.niet alles maar wel met een beetje spanning of voor me meissie Griezel.
Maar zover als ik weet heeft Gerard een Laptop,en als ik me goed heriner heb ik al een keer wat gezegd als hij muziek wilt hebben,maar dat hoor ik dan weer wel van hem,want zoals we nu gaan komen er toch ook weer mooie stukkies muziek op ,dankzij onze Arie uit Purmereutel.
Gerard als je niet kan Branden,laat het maar even weten in een mailtje of zo dan kijk ik wel of ik nog wat voor je kan doen tussen de bedrijven door.
Groets Bram :D

Gebruikersavatar
Arie Hazebroek
Berichten: 2099
Lid geworden op: 03 jul 2005 11:14

Bericht door Arie Hazebroek »

Laatst gewijzigd door Arie Hazebroek op 28 jul 2006 13:54, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5225
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

Hey, hey, hey, it's only rock 'n roll, but I like it, like it, yes I do !

Bedankt Arie, Bram en alle anderen. Nou ben ik van jongs af aan ook een 'Bluesknakker'. Weet iemand of daar sites van zijn ?
Groeten, Wim.
Eat your pie, before you die !Plaats reactie