Whisk(e)y en droge worst

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Ruud (R.I.P.)

Re: Whisk(e)y en droge worst

Bericht door Ruud (R.I.P.) »

Ahoy Bob,
Inderdaad gewoon een eetbare schimmel die op deze worsten zit,zoals Dick al terecht opmerkte.
Saucisson sec pur porc superieur, dat is MIJN favoriet, maar ook een FUET,heeft een heerlijke smaak,maar da's weer een Spaanse. :wink:

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3418
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Re: Whisk(e)y en droge worst

Bericht door Cor Leliard »

Hallo Bob en Ruud,
Zondag gaan Henk Kort en ondergetekende voor 8 dagen naar een chambre d'hotes
in Gefosse,een klein k..plaatsje in Normandie.
We zullen ook eens een paar soorten droge worst gaan keuren,
die zullen we op diverse markten kopen en keuren
groeten uit Breda Cor
Il parle Il a parle
Ruud (R.I.P.)

Re: Whisk(e)y en droge worst

Bericht door Ruud (R.I.P.) »

Ahoy Cor & Henk,
In Géfosse zal je waarschijnlijk niet veel vinden, een héél klein plaatsje,maar Caen is in de buurt,en daar heb je verschillende markten, van dinsdag t/m zondag, en het is ook een leuk haventje,maar als je daar toch bent, probeer dan ook een 'oude calvados'[vieux calvados] te regelen bij een boer, niet de gewone die nét gemaakt is,dat is pure vliegtuigbenzine, maar één die zo'n 10 jaar of ouder is, dat is pas genieten, en dan smaakt die worst ook erg lekker bij de apero :!: .
En laat je niet verleiden tot het nemen van een 'trou normand',dat is jonge calva met heet water en suiker, want daar ga je van achteruit lopen :wink:

Link naar de markt in Caen.
http://www.achat-caen.com/pro54-Les-mar ... France.htm

Op maandag morgen kan je terecht in St-Pierre-sur-Dives,niet ver van jullie vandaan, daar is een grote hal, met streek producten, en die heeft Normandië genoeg.
Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3418
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Re: Whisk(e)y en droge worst

Bericht door Cor Leliard »

Hallo Ruud,
Bedankt voor de info,zal zeker een keer die canvados gaan kopen die je zei.
Wij komen al een jaar of 12 in Normandie,de markt in Carentan op maandag ook leuk,
in St Mere Eglise op donderdag en niet te vergeten de markt op zaterdag in St Vaast la Hougue.
Daar een ontzettend leuke tent met heerlijke oesters en fruit de mer.
We zullen smullen don't worry en zeker geen dorst lijden.
Wij gaan altijd naar de grote Super U in St Mere eglise,de goedkoopste benzine en binnen top producten
gr Cor
Il parle Il a parle
Ruud (R.I.P.)

Re: Whisk(e)y en droge worst

Bericht door Ruud (R.I.P.) »

Ahoy Cor,
Wij hebben nog niets vernomen van jullie verblijf in Normandië :?:
Nog een 'kater' van de Calvados :?: :wink:
Laat even weten of jullie nog lekkere worsten hebben geproefd,want ik neem aan dat je de 'Tripes á la mode de Caen', hebt laten staan,want daar moet je wel een héél stevige maag voor hebben,om runder pens/maag te gaan eten, en meestal 's-morgens vroeg,maar wel een heerlijke 'Fruits de Mer Royal' gegeten hebt,we zijn benieuwd :idea: :!:
Tripes á la mode Caen.jpg
Tripes á la mode Caen.jpg (21.26 KiB) 3790 keer bekeken
fruit de mer royal.jpg
fruit de mer royal.jpg (71.41 KiB) 3790 keer bekeken
Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3418
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Re: Whisk(e)y en droge worst

Bericht door Cor Leliard »

Hallo Ruud,
Eindelijk een reactie op je vraag.
Maar was druk druk in het kwadraat deze week.
Flat wordt gerenoveerd,alle ruiten eruit,vervangen door 30 mm dikke ruiten plus ventilatie kokers.
Daarna grote schoonmaak en als goed echtgenoot heb ik meeholpen(onder dwanG)
Kompjoeter gad de gest na 8 en half jaar.Heb nu een nieuwe met windows 7,moet ook weer wennen.
We hebben het in Frankrijk erg naar onze zin gehad.Eten begon uiteraard om een uur of acht,aperatiefje,voorgerecht,hebben een paar keer mosselen gehad,de ene keer gekookt met creme fraiche en de andere keer met cider,met creme fraiche was niet mijn smaak.Ook als voorgerecht een keer coquilles gekregen,
en niet te vergeten oester ongeveer 12 de man.Hoofdgerecht in willekeurige volgorde,rog(was heerlijk),tongetjes,Henk heeft er een stuk of 7 op,eend ,daarna natuurlijk kaas uit Normandie en als toetje gebak.
Dan om een uur of elf slapen.
gr Cor
Il parle Il a parle
Ruud (R.I.P.)

Re: Whisk(e)y en droge worst

Bericht door Ruud (R.I.P.) »

Ahoy Cor,
Bedankt voor jouw antwoord, en daaruit begrijp ik dat je het druk,druk, hebt. :wink:
Maar ook gezien dat je heerlijk gegeten hebt,gezien de menu's,maar wij zijn ook benieuwd of er nog worsten gegeten zijn :?:
Ook een heerlijk voorafje is de Rillette[Le Mans],een heerlijke smeuïge soort paté, van varkensvlees,en met stokbrood gegeten wordt,maar ook Coquilles St. Jacques zijn mijn favoriet daar.
En cider wordt veel gedronken daar, nog meer dan wijnen,en lekker gekoeld en van de boerderij, heerlijk weg te spoelen :!: :-D
Nog aan de Calva gezeten,wij zijn en blijven benieuwd :?: :lol:
Gebruikersavatar
henk kort
Berichten: 773
Lid geworden op: 30 mei 2005 10:19
Locatie: vlissingen

Re: Whisk(e)y en droge worst

Bericht door henk kort »

Hallo allemaal.

Net wat Cor al memoreerde,we zijn bijna de hele week verwend met schelpdieren.
Vooral oesters en mosselen,
Omdat het schijnbaar nog niet genoeg was,hebben we ook nog een paar keer tussen de middag oesters gegeten.
Ook kwam er wel eens een stukje droge worst van Cor voorbij,maar weet niks over de smaak.Hij smaakte gewoon lekker.
Zal er nog een paar foto's bij doen.Rode kleur van sommige foto's komt van de zon die door een rood-roze gordijn scheen.

Groetjes Henk.
Bijlagen
het eten kan beginnen.volle schaal tongetjes
het eten kan beginnen.volle schaal tongetjes
HPIM1442.JPG (660.1 KiB) 1666 keer bekeken
Die waren toch heerlijk
Die waren toch heerlijk
HPIM1445.JPG (580.88 KiB) 1666 keer bekeken
voorafje
voorafje
HPIM1438.JPG (602.36 KiB) 1666 keer bekeken
€6 voor dit bordje met witte wijn en brood
€6 voor dit bordje met witte wijn en brood
P6250396.JPG (992.25 KiB) 1666 keer bekeken
volle bak
volle bak
P6250406.JPG (598.47 KiB) 1666 keer bekeken
Wat over bleef
Wat over bleef
P6250412.JPG (611.76 KiB) 1666 keer bekeken
Heeeeeeerlijk
Heeeeeeerlijk
P6200089.JPG (1.04 MiB) 1666 keer bekeken
zo en nu voldaan richting Breda
zo en nu voldaan richting Breda
HPIM1500.JPG (434.53 KiB) 1666 keer bekeken
Eens op het water,en voor altijd verkocht
Ruud (R.I.P.)

Re: Whisk(e)y en droge worst

Bericht door Ruud (R.I.P.) »

Ahoy Henk,
Fraaie foto's van het culinaire gebeuren daar in Normandië, ziet er goed uit met alle schelp-schaal diertjes,en zal goed gesmaakt hebben zo te zien aan de foto's :!:


Plaats reactie