Pagina 86 van 87

Re: raadsel

Geplaatst: 24 jul 2020 12:27
door v+d
Gedeeld door 3=28 +1 en min 1 dus ik denk 27, 28 en 29

Re: raadsel

Geplaatst: 25 jul 2020 11:32
door Patru
De naaister = b. 4 dagen
-4-4x2+4 = -8
10-10x10+10 = -80
Harvard 5 = 1 of 5 = 54325
Slak = a. 3 dagen
Studenten = a. 21
Groet, Paul G.

Re: raadsel

Geplaatst: 28 jul 2020 03:33
door A.Kuiper/J.Pessoa/BR
v+d en Paul
dat zijn inderdaad de juiste antwoorden.
Alleen Paul, zou ik daar bij die "Harvard" alleen antwoord 5 = 1 geven ;)
staat al in de vraag aangegeven.
+
kinderen thuis.jpg
kinderen thuis.jpg (13.61 KiB) 375 keer bekeken
Nog een logisch denkertje hier ook uit deze corona tijd
Er zijn 9 kinderen alleen thuis in het huis van hun ouders
De 1e is aan het kleren strijken
De 2e zit tv te kijken
De 3e is aan het eten koken
De 4e is aan het dammen
De 5e staat onder de douche
De 6e luisterd naar de radio
De 7e ligt te slapen
De 8e is zich aan het omkleden
Wat is het 9e kind aan het doen?
:?: :?: :?:

Re: raadsel

Geplaatst: 28 jul 2020 15:54
door KJanssen
9 kinderen thuis. Kind nummer 9 is aan het dammen met kind 4.

Re: raadsel

Geplaatst: 29 jul 2020 04:11
door A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Inderdaad, dammen doe je met zijn twee-en.
Dus nummer 9 is aan het dammen met nummer 4.

Deze nog voor de woensdag vul in:
opgave 29-7.jpg
opgave 29-7.jpg (13.6 KiB) 304 keer bekeken

Re: raadsel

Geplaatst: 31 jul 2020 13:41
door Patru
Daar is ie dan, anders komt er niks van. :)
Oplossing 29 juli.jpg
Oplossing 29 juli.jpg (18.43 KiB) 250 keer bekeken
Groet, Paul G.

Re: raadsel

Geplaatst: 01 aug 2020 03:43
door A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Dat was een heel eenvoudige
-
Deze zijn ook niet zo moeilijk
puzzeltje_1.jpg
puzzeltje_1.jpg (24.55 KiB) 221 keer bekeken
puzzeltje_2.jpg
puzzeltje_2.jpg (18.91 KiB) 221 keer bekeken

Re: raadsel

Geplaatst: 10 aug 2020 02:51
door A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Puzzeltje_1
antwoord b) 1
2x9 = 18 + 5 = 23
3x6 = 18 + 4 = 22
4x? = 4 + 5 = 9
Puzzeltje 2
antwoord b) 15
9 - 7 = 2 8 - 5 = 3 2 + 3 = 5
15 - 6 = 9 11 - 2 = 9 9 + 9 = 19
9 - 6 = 3 17 - 5 = 12 3 + 12 = 15

==

Al een oudje:
U meisje ziet in een winkel een blouse voor 97 gulden
Maar ze heeft geen geld. Thuis gekomen vraagt ze 50 gulden aan haar vader en 50 gulden aan haar moeder te leen.
Ze gaat terug naar de winkel en koopt de blouse. Ze krijgt drie gulden terug.
Thuis terug geeft ze 1 gulden aan haar vader en 1 gulden aan haar moeder terug.
Dus is ze hen elk nog 49 gulden schuldig. 49 + 49 = 98 en zelf heeft ze nog 1 gulden
maakt totaal 99 gulden.
Waar is nu die andere laatste gulden?

Re: raadsel

Geplaatst: 10 aug 2020 16:09
door Patru
Inderdaad een oudje. Niet de uitgave en de schuld door elkaar gooien.
Ze betaald €97 en geeft €1 + €1 aan haar ouders. Is samen €99 en ze heeft nog €1.
Dat klopt als een bus.
Groet, Paul G.

Re: raadsel

Geplaatst: 11 aug 2020 03:14
door A.Kuiper/J.Pessoa/BR
@Paul, zo is het net. Dit topic begon ook met zo iets.

Voor de liefhebbers completeer
+
puzzel.jpg
puzzel.jpg (18.17 KiB) 78 keer bekeken