Langs het fietspad

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
dita
Berichten: 2239
Lid geworden op: 08 dec 2009 18:19
Locatie: Hamina
Contacteer:

Re: Langs het fietspad

Bericht door dita »

All,
Nog steeds bij de tijd dat wel. Heb intussen een nieuwe roman op stapel gezet. De titel is 'Onder de Poolster'. 372 bladzijdes, formaat A5.
‘Onder de Poolster’ is een roman van de zee en wel speciaal van het wel en wee op de koopvaardij van drie generaties van de zeelui uit het geslacht van Wakkerendijk uit Eemnes.
Willem van Wakkerendijk [1741 - 1825], leed schipbreuk in de Finse Golf , voer naar de Arctic en Oost Indië. Zijn kleinzoon ‘Wakkere’ Willem [1841-1925] had een zeer avontuurlijk leven en droste in Australië . De derde generatie van Wakkerendijk (1913-1998) brengt de lezer in WW 2 mee naar West Afrika.
De gebeurtenissen spelen zich niet alleen af op zee maar ook op de ijsvelden in de Finse Golf, op de toendra's van Siberië en in de Eemnesser polder, waar een lang vergeten scheepsramp aan de mond van de Eem, een misdrijf na 37 jaar oploste.

Natuurlijk zijn het zeemansverhalen kortom verhalen die niet de lijn van waarheid en verzinsel strak volgen. Zeker als die al 250 en meer jaren in omloop zijn. Willem zelf heeft eens gezegd dat zijn vertelsels opgebouwd zijn uit waarheid en fantasieën. Waar de grens precies loopt mag de nauwkeurige lezer zelf bepalen
Het boek is een 'dikke pil', heeft 372 bladzijdes in formaat A5.
Door op onderstaande link te klikken kom je meer te weten.
https://www.bol.com/nl/p/onder-de-pools ... 109345404/

Groeten
Martin
Keep going
Martin


"Ver van huis en ongeschoren"

http://issuu.com/martinhendriks/docs


Gebruikersavatar
dick/brazil
Berichten: 2078
Lid geworden op: 04 mei 2009 00:06
Locatie: São Paulo
Contacteer:

Re: Langs het fietspad

Bericht door dick/brazil »

Hallo Martin,

Goed om weer wat te horen uit het verre Noorden.
Ik zie dat je weer een boek hebt afgeleverd, dat is mooi.
Gewoon verder gaan met schrijven (en ademhalen) en "all the best!" vanuit een warm en zonnig Brazilie.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6356
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Langs het fietspad

Bericht door gerard tenerife »

Hallo Martin, goed een teken van leven van je te zien. Je bent nog steeds druk aan het schrijven zie ik, houden zo, alhoewel het geen fietsen is natuurlijk :wink: :lol:
Groeten van Tenerife, Gerard.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
dita
Berichten: 2239
Lid geworden op: 08 dec 2009 18:19
Locatie: Hamina
Contacteer:

Re: Langs het fietspad

Bericht door dita »

Goede avond Dick, Gerard ea kombuizers!

Het is zeker een tijd geleden. Als ik het goed uitreken zeker 2 jaar. In 2016/2017 was er die crisis die , wel in mindere mate, nog steeds niet over is.
Dat komt er op neer dat ik 'boordevol' verplichtingen zit en voor de fijne dingen van het leven weinig of geen tijd hebt.
Dat boek had ik al eens geschreven in 2016, opgestuurd naar een corrector, die na de corrections de hele boel via de post terugstuurde naar Hamina.
Het is nooit aangekomen. Bleef zoek en was nergens te vinden. Noch in Holland , noch hier in Hamina.
Uiteindelijk ben ik dan opnieuw begonnen. En het resultaat ligt dus nu op de werf. Wel ben ik wat wijzer geworden. Het manuscript is niet gecorrigeerd en begin er ook niet aan. Wel heeft een beroepsman die Neerlandicus is, en hier in de buurt woont het doorgelezen , echter zonder rood potlood.Hij vond de tekst zeer goed, sprak zelfs over een Jan de Hartogh stijl en raadde me aan om het verder op te brengen en het naar een uitgever te sturen. Dat dus gedaan.
Zodoende ligt het boek nu dus bij Bol.Com. Maar afwachten wat het wordt.

Verder zit ik nu ook al weer, in mijn uppie, sinds eind 2017 op een flat. Mijn vrouw, tussen haakjes twee weken geleden waren we 50 jaar getrouwd, is in een verzorgingscentrum. Dat is dus niet zo leuk. Op de 'feestdag' hadden de verpleegsters een paar taarten op tafel gezet en bij de koffie werd er nog gezongen ook. Dus typisch on-Fins. Maar het verwarmde me wel.

Kombuispraat heb ik niet zo bar veel bezocht. Er is, had ik in de gaten, een hoop veranderd. Theo en Jos zijn gaan hemelen en de Russen staan klaar om de sfeer van 'ONS'' mooie programma te vernietigen.Nee, het is niet zo leuk als je 's ochtends de PC bijzet en als eerste heel wat vreemde letters ziet waarachter porno sites zitten verborgen. Ik ging bijna uit mijn dak. Naar mijn mening moet daar iets aan gedaan worden. Misschien ligt er in het schuurtje van Theo of Jos nog wel niet-gebruikt afweergeschut.
Hopelijk is er een oplossing voor om die zeeroverij tegen te gaan.

All the best

Martin
Keep going
Martin


"Ver van huis en ongeschoren"

http://issuu.com/martinhendriks/docsPlaats reactie