Tuinbouwvraag

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Tuinbouwvraag

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

----------------------------------------------Afbeelding

-------------------------------------------------------In nauwe samenwerking met ...

----------------------------------------------------Afbeelding

Nou ja, goed, ik moet toegeven ... ik heb enige hulp gehad van de firma Vassilopoulos te Thessaloniki. Die hebben als slogan "... en ook vogeltjesmelk", dus voor die lieden is witlof een fluitje van een cent. Voor 3,98 de kilo weet je alles. Ik betaalde voor deze oogst 3 euro met 14 centen. Daar kun je toch geen armoe voor lijden? Daar kun je je als godvruchtig schipper toch niet belachelijk voor laten maken? Kijk, gezagvoerders die vroeger geraniums in het stuurhuis hadden staan en petunia's in de salon, die zouden misschien met succes ook witlof kunnen kweken, maar ja ...
Wij moesten in Thessaloniki bij IKEA zijn en daar zit Vassilopoulos vlak naast. Zodoende eten wij witlof.

Mijn witlof is gewoon mislukt, zo mogen we dat nu rustig stellen. Twee armetierige plantjes vechten voor een ellendig leven, dat is alles. Maar wat dconder, ik ben immers ook geen tuinman? Ik heb andere kwaliteiten. Hendrik Jan de Tuinman moet zich ook niet op zee begeven, dat wordt vast ook niks. Mijn vader - God hebbe zijn ziel - zei ook altijd dat "in de grond wroeten" niks voor hem was. En wat kan een mens nou meer doen dan de grond geheel voor volgens de aanwijzingen gereed maken en vervolgens de zaadjes eveneens geheel volgens de aanwijzingen op de millimeter nauwkeurig in die grond brengen? Mijn vrouws groenten groeien en bloeien dat het een lieve lust is, terwijl als zij naar een geranium kijkt, die onmiddellijk verdort.

Maar ik geef nog niet op. Ik heb nog plenty zaad, en daar ga ik wat van in een bak zaaien en als die plantjes dan opkomen ga ik die opnieuw in de grond zetten. Niet nu, later! Dus vraag volgende week niet hoe het met de witlof is, want op dergelijke vragen ga ik niet meer in. Ik heb genoeg geleden. Ook voor deze witlofoogst. Het was 39,5 graad Celcius - de 40 hebben we nét niet gehaald - en mijn airco pikte het af. Van de auto, bedoel ik.
En Vassilopoulos is niet meer wat het geweest is. Dat was altijd een begrip in Griekenland. Er was geen betere, geen luxere supermarkt dan Vassilopoulos. Dat wist ik dertig jaar geleden al, toen wij in Athene woonden, in Kifissia, wat de van oudsher sjieke buurt van Athene is. Waar kon ik ook anders wonen, nietwaar? :roll: Die werden enige jaren geleden overgenomen door Delhaize, die mooi, ook zo goede Belgische supermarkt. Daar werd Vassilopoulos alleen nog maar beter van. Maar nu ... na het samengaan met Albert Heijn, is het naar de kloten. Het is niet meer dan een slechte discounter. Zo gaat de hele wereld naar de bliksem, dus wat maak ik me nou toch druk over een paar stnnkjes witlof?

Op naar het volgende project!

Fabam intubus et lactuca, et vade in terram Spa Faldera
Omnia transit sed navigare necesse est


v+d
Berichten: 6109
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: Tuinbouwvraag

Bericht door v+d »

Zo zie je maar weer, ouwe machinisten belazer je niet :lol:

Gebruikersavatar
rspeur
Berichten: 3019
Lid geworden op: 11 dec 2009 17:41
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Tuinbouwvraag

Bericht door rspeur »

Loop ik je nog te vuur en te zwaard te verdedigen! Mooi is dat! :lol: :lol: :lol: :lol:
René
Ik leit m'n tong hier altoid foin ofskrape

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11794
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Tuinbouwvraag

Bericht door Harry G. Hogeboom »

In Athens one does as the Athenians! :lol: :mrgreen:
Die mooie verhalen er omheen komen ook " Straight from a presentation from the Acropolis" :lol: :roll:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Gebruikersavatar
hondasevenfifty
Berichten: 178
Lid geworden op: 18 jan 2012 15:30
Locatie: Poeldijk
Contacteer:

Re: Tuinbouwvraag

Bericht door hondasevenfifty »

Kon gewoon niet, in de zomer zaai je witlof om de pennen op te kweken en in de late herfst/winter zet je die weer op, in het donker voor de witlof.

Het tijdspad voor je eerste witlof verhaal klopte niet Theo , ik denk zelf dat het veel te warm is daar om pennen op te kweken.

als je eenmaal pennen hebt lukt de witlof bijna altijd. Aan het einde van de weg waar ik aan woon telen ze witlof op water in grote koelcellen.
altijd schoon maar niet de smaak van vroeger toen mijn vader ze buiten teelde onder turf en rietmatten in de winter.

Maar ik hoop dat je smakelijk gegeten hebt.


Hans
Nemo me impune lacessit
Hans de Haan

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Tuinbouwvraag

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

Maar ik hoop dat je smakelijk gegeten hebt.
Nee, dat komt later deze week. Ze liggen in de koelkast. Vandaag is het bonen uit eigen tuin - Greek style, uiteraard - zo mals heb je ze nog nooit gegeten. Mijn vrouws gerecht ziet er overigens stukken beter uit dan het plaatje hieronder dat bij dat recept hoort. Met meer wortelen en lange, rode pepers. Gezonder.

----------------------------------------------------Afbeelding

En de eerste tomaten zijn rijp. Een Griekse tomaat smaakt sowieso al stukken beter dan die waterballen die je in Holland koopt, maar deze smaken dan weer veel beter dan de tomaten uit de supermarkt. Ik weet ook niet hoe dat komt, maar het is opvallend. En die kleine komkommertjes van hooguit vijftien centimeter lang. Dat eet ik 's avonds als snack bij de tv: trostomaatjes, kleine komkommers en drie of vier abrikozen van de boom van schoonzus Parthena. De gezondheid kruipt je de oren uit.

Afbeelding

Afbeelding

Ik moet me gewoon houden aan wat ik vanaf het begin van die moestuin af aan heb gezegd: ik bemoei me er niet mee! :-D
Omnia transit sed navigare necesse est

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11794
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Tuinbouwvraag

Bericht door Harry G. Hogeboom »

"Een hoop gefuss en een bult wark ..." Ik zie het op een dagje Salonika uitdraaien
Tjaaa.........het is algemeen bekend..goed en gratis advies van de Technische dienst wordt veelal in het schroefwater geflikkerd :lol: :roll:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"Plaats reactie