Mesothelioom

We zijn geen 18 meer, dus af en toe moeten we even in dok.
Johan.A
Berichten: 14
Lid geworden op: 06 apr 2007 18:33
Locatie: Noord Drenthe
Contacteer:

Mesothelioom

Bericht door Johan.A »

MESATHELIOOM

Drie jaar geleden werd bij mij de ziekte Maligne Mesothelioom vastgesteld. Op z’n Nederlands: Asbestkanker.

In mijn geval was de aandoening terug te leiden tot de schepen waarop ik werkte voor ik aan de wal ging werken.
Aangezien de ziekte zich gemiddeld 40 jaar na het inademen van asbest deeltjes openbaart, is de schok die dit met zich brengt erg groot. Wie heeft er bij het sleutelen in de Machinekamer ooit stil gestaan dat hij over 40 jaar wel eens kanker zou kunnen van het werk waar hij toen me bezig was.

Ik ben uiteraard niet de enige die dit is overkomen.Er zijn er veel die op scheepswerven hebben gewerkt met asbest, in de bouw etc. (.Producten van Eterniet waren gemaakt met asbest.) Een aantal personen hebben de ziekte al, anderen zullen het nog krijgen.
Ook ex Koopvaardijers, met name die in de Machinekamer hebben gewerkt lopen grote kans dat die ook asbestdeeltjes hebben ingeademd gedurende dat werk

Ik zou graag een oproep willen plaatsen voor degene die over dit onderwerp meer willen weten, te kijken op de site van Comité Asbest Slachtoffers: http://www.comiteasbestslachtoffers.nl De vrijwilligers die voor dit comité zullen Uw vragen beantwoorden, informatie verstrekken, en waarnodig advies verstrekken .

Het meest duidelijk voorbeeld van hetgeen de reders zich hebben aangetrokken van dit op probleem is het ss”ROTTERDAM” waar sedert 1959 honderden mensen in de Machinekamer in het asbest stof hebben gewerkt. De asbest is sedert kort verwijdert, ondanks dat de bijwerking van asbest in het begin van de jaren zestig reeds bekend is, en in begin jaren negentig werd verboden. De Holland Amerika Lijn heeft er zich weinig aangelegen laten.


Met vriendelijke groet.
Johan


Mart Hoogedoorn
Berichten: 3791
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil
Contacteer:

Re: Mesothelioom

Bericht door Mart Hoogedoorn »

hou het''in de peiling''Johan... wat zijn de symtonen? Laatstelijk met astbestkoord de ouwe lekkende uitlaat van de hoofdmotor MV Brantpoint omwonden dat was in 1986 dus zit nog ''in de prijzen''.Hier nog al eens asbest golfplaten voor dakbedekking op lengte gezaagd,wèl maskertje op :oops:
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook

Johan.A
Berichten: 14
Lid geworden op: 06 apr 2007 18:33
Locatie: Noord Drenthe
Contacteer:

Re: Mesothelioom

Bericht door Johan.A »

Hallo Mart,

De symptomen in mijn geval waren, hoesten bij het verheffen van mijn stem en bij lachen. Een droge hoest.
Ik zat in Ghana. Telefonisch advies ingewonnen bij een Nederlndse Dokter in Kaapstad. Die dacht uit deze geringe informatie dat het een long infectie was. Bij terugkomst in Kaapstad een foto laten maken en toen was het duidelijk dat er en plek op mijn longvlies zat. Daarna na diverse proeven en testen en specialisten werd bevestigd dat het Mesothelioom was, en is een chemo kuur begonnen. De asbest deeltjes adem je in: uitlaatgassen isolatie, ketel- en stoompijpenisolatie. Die deeltjes
blijven daar zitten en kunnen na zo,n 30 tot 50 jaar later beginnen als kankercel aan je long en/of je buikvlies te eten.

Groeten,
Johan

Mart Hoogedoorn
Berichten: 3791
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil
Contacteer:

Re: Mesothelioom

Bericht door Mart Hoogedoorn »

Be angstigend Johan, ik hoop dat je ondankst deze kwaal nog lang door kunt gaan met ademhalen... ik zelf zit al lang over de rooie streep,dik over de zeventig,dus elke mooie dag is meegenomen,hou je haaks Mart. :wink:
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook

vanaalst R.I.P.
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2010 17:00

Re: Mesothelioom

Bericht door vanaalst R.I.P. »

Je weet nooit hoe en waar je de asbest heb binnen gekregen. Tijdens mijn vaartijd bij de VNS op de Lieve Vrouwekerk liepen de met asbestkoord omwikkelde stoomleidingen langs het plafond van mijn bovenkooi. later in een walbaan kwam ik er dagelijks mee in aanraking.Bij mij heeft het geresulteerd in twee operaties 2004 en 2007 De rechter long is er inmiddels uit. Er is redelijk mee te leven, maar in vochtige perioden kan het goed benauw zijn.Ben inmiddels de 76 jaar gepasseerd, en zie het maar als blessure tijd.

Het varen had ik er niet voor willen missen. Dat was een fijne tijd. De saamhorigheid aan boord
kom je niet tegen in een walbaan.

Houd jullie allemaal haaks

Cees van Aalst

Johan.A
Berichten: 14
Lid geworden op: 06 apr 2007 18:33
Locatie: Noord Drenthe
Contacteer:

Re: Mesothelioom

Bericht door Johan.A »

Hallo Cees,

Er werd nooit rekening gehouden met de gezondheid van de bemanning. ( Zieke zeelui zijn nadelig en brengen schade aan de vracht (uit toen wij uit Rotterdam vertrokken)). Kijk daarom toch eens op de bovenstaande site of op www.asbestslachtoffers.nl De laatste is een instituut die bemiddelt bij het verkrijgen van een schadevergoeding. De bovenste is een comisie van mensen die erg betrokken zijn mesothelioom, en kunnen ook verder helpen voor het indienen van een claim. Je moet niet vergeten dat het asbest verhaal al in het begin van de 60er jaren al bekend was, maar toen was iedereen te druk om Nederland weer op te bouwen.
Met vriendelijke groet

Johan.A

Mart, bedankt !

Gebruikersavatar
jacko
Berichten: 2790
Lid geworden op: 21 jan 2008 17:38
Locatie: Nieuw-Vennep
Contacteer:

Re: Mesothelioom

Bericht door jacko »

Vandaag in de Telegraaf

Vaccin in de maak tegen asbestkanker door Jenny van der Zijden
ROTTERDAM - In het Erasmus MC in Rotterdam is een vaccin tegen asbestkanker in ontwikkeling. Na succesvolle proeven met muizen is een eerste klinische test gedaan met tien mensen met een vergevorderde vorm van mesothelioom, asbestkanker.

"Eén patiënt leeft nu, vier jaar na de behandeling nog steeds. En het gaat goed met hem. De volgende stap is om te onderzoeken of dit inderdaad door het vaccin komt", zegt onderzoeksleider Joachim Aerts, longarts in het Amphia Ziekenhuis Breda en universitair docent van het Erasmus MC.

Volgens Aerts gaat het om een wereldprimeur. "Nu het is gelukt, is het de eerste keer dat er iets tegen deze vorm van kanker te doen is. Ons onderzoek wordt daarom vanuit de hele wereld op de voet gevolgd, met name uit de VS en Australië."

Hopen op immuunreactie

Mesothelioom kan in en rond longen ontstaan bij mensen die tot wel vijftig jaar geleden asbestdeeltjes hebben ingeademd.

Tot op heden is mesothelioom onbehandelbaar omdat de ziekte, in tegenstelling tot andere vormen van kanker, zich bij iedere patiënt anders gedraagt. Maar ook omdat de tumor er met allerhande remmende stoffen voor zorgt dat het afweersysteem niet wordt geactiveerd.

Voor het nieuwe vaccin worden witte bloedlichaampjes en kankercellen van de patiënt buiten het lichaam met elkaar in contact gebracht door medeonderzoeker Joost Hegmans van het Erasmus MC. "Vervolgens worden de cellen weer ingespoten in de hoop dat dit een immuunreactie oproept tegen de overige kankercellen", zegt Aerts.

Van de patiënten waarbij de ziekte wordt ontdekt, overlijdt 80 tot 90 procent binnen een jaar. Aerts: "Hoewel er weinig aandacht is voor asbestpatiënten gaan er jaarlijks tussen de 750 en 1000 mensen aan dood. Het zou fantastisch zijn als we mensen die wel contact hadden met asbest, maar nog geen kanker hebben, preventief kunnen vaccineren. Hiervoor is nader onderzoek en financiële ondersteuning nodig." .

Het onderzoek is een samenwerkingsverband tussen het Erasmus MC in Rotterdam, het Amphia Ziekenhuis in Breda en de universiteiten van Nijmegen en Gent. Het wordt gefinancierd door Stichting Asbestkanker.
Voor elke oplossing.
Is wel een probleem te bedenken.

Johan.A
Berichten: 14
Lid geworden op: 06 apr 2007 18:33
Locatie: Noord Drenthe
Contacteer:

Re: Mesothelioom

Bericht door Johan.A »

Ik heb dit bericht ook op het onderwerp van Uden geplaatst, omdat ik denk dat buiten mij erg goede herinneren aan hem hebben, en zijn naam hier niet zullen zoeken.
Afgelopen 19 januarie is Joop Sanders overleden. Joop heeft na bij Vrachtvaart in de MK te hebben gevaren Bij van Uden gewerkt als Inspecteur Techniese dienst.
Hij is overleden aan de gevolgen van Mesathelioom (Asbestkanker) ongetwijfeld opgedaan bij van Uden .

Johan

ben
Berichten: 24
Lid geworden op: 19 okt 2004 19:03
Locatie: goutum

Re: Mesothelioom

Bericht door ben »

Johan.A schreef: Drie jaar geleden werd bij mij de ziekte Maligne Mesothelioom vastgesteld. Op z’n Nederlands: Asbestkanker.
Vandaag ontvingen wij het trieste bericht dat Johan Altena afgelopen zondag is overleden. Hij was pas 65 jaar.
Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe.

Ben en Baukje Gernaat.

Ton van der Sluijs

Re: Mesothelioom

Bericht door Ton van der Sluijs »

Alle sterkte toegewenst aan de familie van Johan; ik ken hem niet maar ik heb in drie jaar tijd familie aan longkanker zien gaan. nogmaals gecondoleerd :cry:Plaats reactie