Aktueel Scheepvaart Nieuws

Een gezellig, leuk en informatief Scheepvaartforum
Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1920
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter »

Volgens diverse kranten, kunnen we deze maand een superstorm verwachten

AMSTERDAM - Zandzakken voor de deur want een vooraanstaand weerkundige in Engeland voorspelt deze maand een storm die we nog nooit eerder hebben meegemaakt.

De kans op noodweer schat hij in op tachtig procent. Piers Corbijn baseert zijn verwachting op de zonne-activiteit. Volgens hem begint november rustig (kijk maar uit het raam), maar tussen 8 en 13 november breekt de hel in etappes los. Er is dus een kans van vier op vijf dat de wind over ons land gaat razen, met aanvankelijk windstoten van 145 tot 175 km/uur.

Daarna wisselen koudere en zachtere perioden elkaar af, terwijl zich op de Atlantische Oceaan een depressie ontwikkelt. Daaromheen weer een zeer actief koufront. Het gevolg is een verschijnsel dat zich als een superstorm laat beschrijven; een exemplaar dat groter zal zijn dan de storm van 1987 en die van 703, zo concludeert ook Piet Paulusma .

Deze superstorm wordt tussen 24 en 28 november verwacht, met windstoten van meer dan 200 km per uur. Zelfs tornado's worden niet uitgesloten. Eind november zal deze superstorm langzaam uitdoven, terwijl het stormachtig en nat blijft. Maar begin december lijkt het kouder te worden met kans op sneeuw, zo verwacht Corbijn.

Kortom: rennen naar het reisbureau en een maand Bali boeken!Afbeelding

Telegraaf

Groett Nico.


Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1920
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter »

06/11/07 | Bunkerboot gezonken in haven Yerseke

YERSEKE - In de Beatrixhaven in Yerseke is dinsdagochtend een bunkerboot gezonken.

Omstreeks 06.00 uur werd ontdekt dat De Jacomien op zijn kant lag. De boot, die de schepen in de haven van dieselolie voorziet, heeft een onbekende hoeveelheid olie gelekt. Rijkswaterstaat heeft olieschermen rond de boot gelegd. Het schip zelf zou ongeveer 55 kuub gasolie aan boord hebben.

Berger Multraship denkt eind van de middag de boot weer boven water te kunnen halen. Het is nog niet duidelijk hoe de bunkerboot heeft kunnen kantelen.

HVZeeland

Groet Nico.

Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5225
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

'Onnodige paniek door voorspelling superstorm'.
Uitgegeven: 6 november 2007 09:17
Laatst gewijzigd: 6 november 2007 11:04

DE BILT - Het KNMI vindt dat de voorspelling van de Britse weerkundige Piers Corbyn over een 'superstorm' die Nederland eind november zou treffen, onnodige paniek veroorzaakt.
Cees Molenaars van het weerinstituut zegt dat de berichten over de storm gebaseerd zijn op sensatie en iedere wetenschappelijke grond missen. "Op deze manier maak je mensen onnodig bang en dat is gevaarlijk."
Molenaars is gebeld door een vrouw in een rolstoel. "Door de sensatieberichten die verspreid zijn, is deze vrouw bang dat ze haar huis niet uitkan als het gaat stormen. Het is vreselijk dat een weersvoorspelling zo'n effect heeft. Daar moeten we echt verre van blijven."

Najaar.
Volgens meteorologen van het KNMI kan het komend weekeinde best stormachtig worden maar hoort dat gewoon bij het najaar. Mocht er reden zijn tot paniek dan geeft het KNMI een weeralarm af.
Weerman Piet Paulusma, die het bericht publiceerde op zijn weblog, vindt niet dat hij aan bangmakerij doet. "Dat zouden we dus geen storm meer mogen noemen. En als die storm er komt hebben we met z'n allen een enorm groot probleem."

(c) ANP/NU.nl
Eat your pie, before you die !

Gebruikersavatar
Oosterwijk
Berichten: 370
Lid geworden op: 26 mei 2006 23:11
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

Bericht door Oosterwijk »

It's Official "” Eurodam Naming to be Held in Rotterdam

November 5, 2007 at 3:38 pm |

Latest News

Holland America Line will hold the official naming ceremony for Eurodam, July 1, 2008, in Rotterdam, the city where the 135-year-old Dutch company was founded.

The naming will be held near the company's original headquarters, now the Hotel New York. A number of events and activities are being planned that likely will involve past guests, travel agents, former employees, local dignitaries and journalists, among others. The ship arrives June 29 for four days of celebration and departs July 2 on a three-day prelude cruise.

To reach Rotterdam for the naming, Eurodam will sail from Venice, Italy, to Southampton, England. Events will be held in both cities to showcase the ship. Fincantieri shipyard and Holland America Line will celebrate the ship's completion in Venice. In Southampton, travel agents, past guests, media and local dignitaries will visit the ship during luncheons, overnights events and receptions.

A day after the naming ceremonies, Eurodam embarks on a prelude cruise and maiden voyage. The three-day prelude cruise departs July 2 sailing to Copenhagen, Denmark, and calling at Hamburg, Germany. The 10-day round-trip maiden voyage departs Copenhagen, Denmark, July 5 and calls at Oslo, Ã…lesund, Vik, Flam and Stavanger, Norway; Newcastle Upon Tyne, England; and Edinburgh (via South Queensbury) and Invergordon, Scotland. The cruises can be combined into a 13-day voyage.

Brt. afkomstig van Eurodam's News Blog
http://www.eurodamnews.com/category/news/
Groet,
Hans.
________________________________
"Fair Winds and Following Seas."

Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5225
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

Binnenland.
wo 7 nov 2007, 08:46
Zeilboot in moeilijkheden voor kust Scheveningen.
SCHEVENINGEN - Voor de kust van Scheveningen is woensdagochtend een zeilboot in moeilijkheden geraakt, mogelijk door de harde wind. De vier opvarenden zijn gered. Zij zijn ongedeerd. Dat heeft de politie gemeld.
De boot spoelde later aan op het strand, links van de pier. De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij heeft geholpen bij de hulpverlening.

Bron: De Telegraaf.
Eat your pie, before you die !

Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1920
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter »

Miljoenenfraude haven Amsterdam


Van onze redactie economieAMSTERDAM - De directie van de Amsterdamse oliegigant Europoint Terminals heeft jarenlang gefraudeerd.

Volgens het functioneel parket van het Openbaar Ministerie is zo voor miljoenen euro's verduisterd. Voormalig directeur Dirk de J., zijn ex-vrouw, financieel directeur Hans M., twee boekhouders van het bedrijf en twee medewerkers van Duitse toeleveranciers worden door justitie vervolgd.

Zij zouden zeker vijf jaar geld van het bedrijf hebben verduisterd door rekeningen te verhogen en het verschil in eigen zak te steken, steekpenningen bij toeleveranciers te bedingen en privékosten bij het bedrijf te declareren. De boekhouders keurden de rekeningen en declaraties naderhand goed.

Zo is volgens het OM een aantal opdrachten gegund aan twee Duitse bedrijven nadat deze steekpenningen hadden betaald. Ook werden opdrachten gegund aan bedrijven van familieleden van De J.

Voor hoeveel geld er bij het bedrijf is gefraudeerd, is niet duidelijk. De J. is inmiddels persoonlijk failliet verklaard. Ook eist de toenmalige eigenaar van Europoint, het Canadese World Point, vier miljoen euro terug van de verdachten.

Europoint - nu Eurotank - is het grootste opslagbedrijf voor olieproducten in de haven. Het is sinds vorig jaar in Nederlandse handen.


© Het Parool, 07-11-2007, 11:54 uur

Groet Nico.

Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1920
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter »

Hele kust bewaakt wegens stormvloed
Uitgegeven op donderdag 08 november 2007 om 13:17:53, bijgewerkt om 13:21:32
Novum) - Rijkswaterstaat bewaakt donderdag de hele kustlijn wegens een naderende storm. Het is voor het eerst in 31 jaar dat langs de hele kust de vinger aan de pols wordt gehouden. De Stormvloedwaarschuwingsdienst van Rijkswaterstaat verwacht overigens geen problemen door de stormvloed. De dijken zijn berekend op een hogere waterstand dan waarschijnlijk door de storm wordt veroorzaakt, zegt een woordvoerder.
De kustbewaking wordt donderdag rond 13.30 uur eerst ingesteld in Zeeland. In de loop van de dag en avond komen noordelijker regio's aan bod. Rond 23.30 uur moet de bewaking volledig zijn.

In 1976 werd voor het laatst volledige kustbewaking ingesteld. Op 4 januari teisterde een storm de kust, maar volgens woordvoerder Jan Kroos van de Stormvloedwaarschuwingsdienst zorgde die voor weinig schade aan de dijken.

Volgens het KNMI gaat de storm donderdag gepaard met veel regen. Als de wind erg toeneemt, geeft het KNMI een weeralarm uit. Najaarsstormen zijn volgens het instituut niets vreemds. De eerste najaarsstorm heeft dit jaar lang op zich laten wachten; vaak komt het al in september of oktober tot storm. Standvastige hogedrukgebieden hielden de depressies lange tijd op afstand.

Nieuws.nl

Groet Nico.

Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1920
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter »

Zinken Jacomien was geval van pech
door Luc Oggel


Donderdag 8 november 2007 - YERSEKE - Het oliebevoorradingsschip Jacomien, dat dinsdagochtend in de Beatrixhaven in Yerseke is gezonken, is spontaan gekapseisd. Daar gaan eigenaar K. Meijaard van de gelijknamige oliehandel en de politie van uit.


VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
Een onderdeel van de boot dat zich onder water bevindt is ergens achter blijven haken, waardoor de Jacomien door het opkomend tij omver is getrokken. De brandstofboot was op dat moment geladen met zo'n vijftig kuub gasolie.

Meijaard ontdekte 's ochtends vroeg dat zijn boot was gezonken. "Dan sta je wel even raar te kijken." Omdat er naar schatting vijf- tot tienduizend liter olie in het water was gelekt, had Rijkswaterstaat schermen in het water gelegd om te voorkomen dat de vervuiling de haven zou uitdrijven en de mosselpercelen zou bereiken. Bergingsbedrijf Multraship kon de boot 's middags rond kwart over vier lichten, ook het overgrote deel van de gelekte olie kon dinsdag al worden opgezogen. Gisteren is de laatse olie opgeruimd. De gasolie uit het schip is met tankwagens afgevoerd naar Schore. In de Jacomien zelf moet alle elektrische apparatuur worden vervangen. "Een behoorlijke schadepost", aldus Meijaard. De bevoorradingswerkzaamheden worden, zolang het schip in reparatie is, uitgevoerd met een andere boot

PZC

Groet Nico.

Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1920
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter »

SBM Offshore krijgt miljoenenorder
Uitgegeven op donderdag 08 november 2007 om 20:11:27
(Novum/Betten) - SBM Offshore heeft recent orders ontvangen die gezamenlijk een waarde vertegenwoordigen van USD 950 miljoen. Dat heeft de toeleverancier aan de offshore olie- en gasindustrie donderdag nabeurs bekendgemaakt middels een persbericht.

Een voorlopig contract tekende SBM Offshore met EnCana Corporation, een producent van natuurlijk gas uit Canada. Het bedrijf uit Scheidam levert een drijvend platform, dat vervolgens voor ten minste acht jaar geleast wordt door EnCana. SBM levert ook de ondersteunende diensten op het platform, zoals onderhoud.

Het platform zal ingezet worden voor het Deep Panuke gasproject, 175 kilometer uit de kust van Nova Scotia. Eind 2010 moet daar het eerste gas naar boven gehaald worden.

Verder ontving SBM orders van Chinese Offshore Oil Engineering Company (COOEC) voor het ontwerp en de levering van onderdelen voor een offshore kraan met een hijskracht van 4.000 ton. Deze orders zijn relatief klein in verhouding met die van EnCana,' zo laat een woordvoerder van SBM weten.

[Copyright 2007, Novum]

Groet Nico.

Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5225
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

Nog maar één overlevende Titanic.
vrijdag 9 november 2007 07:15

(Novum/AP) - Barbara West Dainton, naar wordt aangenomen een van de twee laatste overlevenden van de ramp met de Titanic in 1912, is 16 oktober in Engeland overleden. Zij is 96 jaar geworden. Een ver familielid, Peter Visick, heeft dit donderdag meegedeeld.
De in 1911 in Bournemouth geboren West was te jong om zich de ramp te kunnen herinneren. Volgens de Titanic Historical Society in Indian Orchards in Massachusetts kon zij met haar moeder en zus de ten dode opgeschreven oceaanstomer verlaten en moest haar vader op het zinkende schip achterblijven; er waren veel te weinig reddingboten voor alle 2.200 passagiers en bemanningsleden.
Barbara West vermeed in het openbaar net de Titanic in verband te worden gebracht. Zij wilde ook dat zij begraven zou worden voordat haar dood bekend werd gemaakt. De enige overlevende van de ramp die nog over is Elizabeth Gladys Dean uit Southampton, die toentertijd een peuter van 2 was.

Bron: Elsevier.
Eat your pie, before you die !Plaats reactie