Piramides de Guimar

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Piramides de Guimar

Bericht door gerard tenerife »

mart en dick dit klinkt als carlsberg in copenhagen, alleen een hangover in de hitte is erger dan in de kou. dick bedankt voor de site van world mysteries, zal me zeker een paar maanden bezig houden
groetjes van een warm 30C tenerife
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Ton van der Sluijs

Re: Piramides de Guimar

Bericht door Ton van der Sluijs »

Ik heb ookal een paar uur zitten lezen 8) 8) :-D
Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 14448
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Piramides de Guimar

Bericht door Harry G. Hogeboom »

Hallo allemaal,

Als je, zoals ik, af en toe wordt geconfronteerd met een flink in elkaar gelopen kar, dan ben je , in bepaalde gevallen, er "vrijwel zeker van" dat er geen olie in zat " toen het gebeurde"; e.e.a. wordt dan bepaald door " ervaring en NUCHTER verstand"............BEWIJZEN is veelal "een hele andere zaak" ( en HULP verwachten van de knakker die er bij stond toen het gebeurde EN z'n baan verliest is ..................ietwat naief!!!)

" Zijn WIJ alleen in dit immense heelal" is een vraag die velen van ons bezighoudt........... op de rug liggend en naar dit IMMENSE heelal kijkend, gedurende een heldere nacht, op de bak van mijn "geliefde" " Forest Hill" terwijl ze -ergens in The Swinging Sixties- door de Indische Oceaan ploegde, gaf mijn nuchtere verstand mij aan " dat dit erg onwaarschijnlijk lijkt".......... BEWIJZEN is een hele andere zaak.

Het is voor mij ZELF " allemaal zo klaar als een klontje"........... NIET noodzakelijk alle details, maar WEL de grote lijnen.............
De recente geschiedenis en " Westerse Cultuur" en tjaa, daaaaaar kun je de religie NIET buiten laten...........; heeft "ons" soms willens en wetens, soms door " gewoon stommigheid" maar veelal door het eerste " en mooi jachtverhaal op de mouw gespeld"

Mede door het medium " Internet", maar "meer nog" door de toenemende bewustwording van dit " op de mouw gespelde verhaal" komen er dus steeds meer " barsten in de spiegel" om het nu maar eens ZOO uit te drukken.
Ik zou een ieder die daar in is geinteresseerd aanraden zicht te verdiepen in de volgende onderwerpen, welke "zomaar even uit het losse polsje op een Zondagochtend worden neergekladderd en NIET de intentie van een preek hebben!!! :mrgreen: ) in willekeurige volgorde:

1) Nasca lijnen in Peru. en associated onderwerpen.
2) Thor Heyerdahl en zijn expedities.
3) Waren de Goden Astronauten- Erik von Daniken en associated boeken en onderwerpen.
4) Chinese geschiedenis- een hele mondvol- met name recente boeken 1421 en 1434 van Gavin Menzies en associated onderwerpen.
5) Studies over " America's voor 1491"- meerdere boeken, titels, o.a. van Charles C. Mann nou FF " met de muziek mee"

( ter informatie: er is hier recent in Canada een 5000 jaar oude " kalender" van steenhopen in de prairies ondekt welke gelijkwaardig of beter is dan " Stonehenge"---- uiteraard wordt de ontdekker " een hoog geschoolde chemicus EN NUCHTER en analitisch denker" door de " status quo archeologen" ( na 20 jaar studie en feiten verzameling-van deze vondst) voor grappenmaker versleten........ uiteraard HUN karriere staat op het spel)

6) Stonehenge, Piramides en ander " oud spul"( uiteraard Egypte-Afrika-Amerika's)
7) Een beetje " Darwin" en hier en daar " het e.e.a. vergelijken met dat " Dikke Boek" kan ook GEEN kwaad.
8) NOCH kan het kwaad om eens iets te lezen over een interessant onderwerp zoals " De Bilderberg Conferentie"
9) OF iets te bestuderen over het fenomeen " TIJD"
10) OF religies welke reeds bestonden VOOR het Christendom.............

Nogmmaals, ik heb geen enkele behoefte om hier verder "over te debateren" OF anderen " te overtuigen" en bovenstaande paar suggesties zijn allen DAT

" suggesties"

Voorbeeldje: Ik ben nu net FF de namen en de details kwijt ( moet het weer opzoeken) maar het volgende is een " feit"

Rond de 1940 was er een Amerikaans " geschiedkundige specialist" die er een punt van maakte om "ergens in de buurt van Zuid Venuzuela- Columbia- Centraal Zuid Amerika" een bepaald gebied en de daarbij behorende stam(men) te gaan bestuderen.
Hij konkludeerde dat "de bewuste stammen" geen enkele noemenswaardige ontwikkeling hadden gemaakt " sinds de oertijd" en "bewees dat" met zijn diverse studies etc. etc. Omdat hij d'r een tijdje had rondgehangen, werd ie al snel " een guru" kreeg titels en was een " hele knakker" in die " wetenschappelijke wereld"..............

In werkelijkheid, ZOO bleek +/- 40 jaar later toen "deze mening" al behoorlijk was "ingeburgerd, was ie een grote........... met het korte achternaampie EN alle andere wetenschappers met hem, want hij had " gemakshalve" allerlei andere indicaties zoals " restanten van fundaties, waterbouw etc. etc" maar even " over het hoofd gezien ( terwijl ze duidelijk aanwezig zijn)
WAT bleek, in het begin van de 19e eeuw was er in dat gebied een " soortement zwarte pest" geweest en had vrijwel de hele civilisatie " van de aardbodem geveegd" EN het handje vol dat overbleef inderdaad " terug gebracht tot OER overlevings NOODZAAK" - Flipje Tiel had hun gedicumenteerde en mondelinge geschiedenis maar gemakshalve afgedaan als " bullshit" omdat het hem natuurlijk NIET uitkwam "in zijn studies"......... klinkt dit bekend als een "typisch menselijk gedrag" :roll:

Er zijn "meerdere gevallen geducumenteerd" waar met name Priesters in de tijd van de Spaanse Inquisitie, welke goedwillend en objectief waren, en probeerden feiten en geschriften etc. etc. veilig te stellen, gedwongen werden om " de handel in de brand te steken" veelal letterlijk............... uiteraard omdat het " de in zwang zijnde leer" ondermijnde. De vraag rijst " IS er werkelijk veel verbeterd sindsdien"

ZOOOO zijn er " ZOVEEL van DAT soort zaken".............. als je aan de " VW auto verkoper de mening over Renault vraagt" WEET je het antwoord........

Als je de " militair" een mening vraagt over "vredeszaken" is het antwoord ( nagenoeg 100%)voorspelbaar........

ALS je de man in een zwart pakkie naar "z'n mening vraagt" is het antwoord veelal 100% voorspelbaar.

het blijft dus kennelijk een moeilijke zaak om met " nuchter verstand" je eigen mening te vormen, gebaseerd op " jachtverhalen en andere verdraaide en "op de mouw gespelde zaken" :roll:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"
Mart Hoogedoorn
Berichten: 3818
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil

Re: Piramides de Guimar

Bericht door Mart Hoogedoorn »

Tja..... je weet maar nooit, de mens heeft er tot nu toe een rotzooitje van gemaakt ,en het einde is nog niet in zicht. Ik hou het maar op een Maker,want Darwin en zijn theory kan je ook wel vergeten, ook van de fosielen klopt geen ene reet.....Dus ben ik nu braaf, jat niet meer en zit de buurvrouw niet achterna, je weet maar nooit.
Als het alleen maar geboren worden is( met een beetje geluk in noord europa) daarna ellebogenwerk om aan de bak te komen en te blijven, om daarna een min of meer zorgeloze oude dag te be eindigen met doodgaan, is het eigenlijk maar een droeve afgang. dus hoop ik op meer...kan geen kwaad. :| :roll:
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook
Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 14448
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Piramides de Guimar

Bericht door Harry G. Hogeboom »

Dus ben ik nu braaf, jat niet meer en zit de buurvrouw niet achterna, je weet maar nooit.
Hallo Mart,

Nou DAT is wel ERG conservatief en " op safe spelen" :mrgreen:

http://cnews.canoe.ca/CNEWS/Features/20 ... 21-cp.html

af en toe mot je je nek eens uitsteken Mart :lol: , zie bovengenoemde website.
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"
Ton van der Sluijs

Re: Piramides de Guimar

Bericht door Ton van der Sluijs »

Mogge Harry :-D Interressant artikel :-D Ik denk dat er veel ontdekkingen stil gehouden worden, omdat dat het Vaticaan beslist niet voegt, om me zomaar es uit te drukken... Zie ook onderstaand artikel 8)

http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21682
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Piramides de Guimar

Bericht door gerard tenerife »

goeden middag allemaal, ik had nooit in mijn wildste dromen verwacht dat mijn visite aan de piramides van guimar zo'n diepzinnige en waardevolle discussie zouden op leveren. in ieder geval mijn grootste dank, het maakte de visite en schrijven van het verslag in iedergeval de moeite waard.
we moeten dus niet vergeten, dat de meeste boeken over dit onderwerp duidelijk met een vraag eindigen
"was god an astronaut?" van e. von danicken (engelse versie) en ook heyerdahl schrijft dat hij niet wilde bewijzen dat er een regelmatige ferryboat service was tussen de continenten, maar dat het mogelijk was om met dit zoort vaartuigen de oceanen over te steken. maar de antwoorden worden duidelijk aan de lezer over gelaten.
verdere boeken over dit onderwerp www.amazon.co.uk

"grenzen, ik heb er nooit een gezien, ze bestaan alleen in de gedachten van mensen" (t.heyerdahl.

groetjes van tenerife gerard
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Ton van der Sluijs

Re: Piramides de Guimar

Bericht door Ton van der Sluijs »

Hallo Gerard :-D ik ben inde pyramide van Cheops geweest :shock: Wat iedereen, en mij dus ook frappeerde, is het feit, dat de wanden aalglad en kaarsrecht zijn! De heren geleerden hebben er geen antwoord op. Ook het feit, dat er urnen of vazen van Dioriet ( het hardste gesteente op aarde) zijn gevonden , die uitgedraaid zijn! :shock: :shock: :shock: Maar hoe? Dat weeet niemand
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Piramides de Guimar

Bericht door gerard tenerife »

[quote][Hallo Gerard ik ben inde pyramide van Cheops geweest/quote]

hallo ton, ja de precisie waar mee alles gebouwd is, is haast griezelig. ik lees hier net een stukje over de "great pyramid" of giza:
inexplicable precision of the great pyramid, the nortern face is aligned, almost perfectly, to true north, the eastern face almost to true east, the southern to true south and the western face to true west. the average error was only tree minutes of arc, down to less than two minutes on the southern face. an error of tree arc minutes represents an deviation from true of less than 0.015 per cent. incredible accuracy for any building in any epoch, almost supernatural feat here in egypt 4500 years ago when the great pyramid was supposed to have been build.

deze precisie heeft men alleen maar nodig in de ruimte vaart en niet in een gebouw, zover ik weet, maar goed wie ben ik? an" old fahrt" die graag boeken leest.
groetjes van bewolkt tenerfe (24C)
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 14448
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Piramides de Guimar

Bericht door Harry G. Hogeboom »

Hallo allemaal,

Als het hondje " niet luisterd" krijgt ie " geen snakkie"...........ALS "je" niet doet wat IK zeg........krijg je de zak.........ALS je zondigd .....ga je naar de hel........ALS je door een rood stoplicht rijdt ......... krijg je een bekeuring............ALS.........als.......als

Onze hele samenleving hangt van dreigementen "aan elkaar"; sommige "zeer terecht" ANDERS werd het een ontiegelijke grote puinhoop........... Andere???????
Er is "geen geld" voor goede scholing en opvoeding, we " barsten van de poen als het om " militaire uitgaven gaat" ............ grote percentages van de mensheid wenteld in ellende............. Gut wat zijn we allemaal " netjes en wel opgevoed" en gaan "op tijd naar de kerk"................"het zal mij allemaal worst wezen" OF " mijn tijd wel duren"............

ALS we er nou eens vanuit zouden gaan " DAT we NIET het meest slimme schepsel in HET heelal zijn" dat we NIET alleen zijn en dat er "anderen zijn" die mijlen op ons voooooor liggen ( toch NIET ZOOO buitennissig gezien dat we "slechts" 100 jaar vliegen en 200-300 jaar geleden nog " heksen aan het spit verbrandden".............. HOE lang geleden " Liep Lucie uit de Riftvallei"??????

"WE" zijn ZOOOOOO VOL van onszelf.......... dat we onze eigen "SHIT" niet ruiken............ en ons zelfs NIET voor kunnen stellen "DAT er anderen zijn" en .........." onder elkaar" hangen we "van moord en doodslag" aan elkaar............elkaar trachtend "wijs te maken" dat we " een Rode telefoon" met de Grote schepper hebben. ( NIET iedereen natuurlijk!!!!!!!!!! maaaaaaaaaaar veranderen we het dan???????IKKUH????? Ikkuh niet, IK ben druk!!!)

Vorige week liep er nog een Aartsbisschop hier in de buurt rond die net een 15 miljoen Can$ settlement deal had gemaakt met personen via een " class action suit- de hoeveelste???) die door " mannetjes in zwarte pakkies" bij de kont waren gegrepen en "erger" ( HOE bekend klinkt DAT!!!) DEZE week is dezelfde knakker " vrij op 200.000 $$ bail" omdat ze " pornografie" bij hem thuis vonden, op zijn komputer etc. Hij heb de zak genomen EN gekregen van z'n baassie en "nou is ie plotseling geen " Heilige man meer en mot veur de rechter Kom'n en als ze deze keer geen kans zien om het onder het tapijt te vegen gaat ie misschien nog de bak in!!)
Maaaaar het was zo'n aardige en vriendelijke man............ P.s. willen jullie even 15 Miljoen in het zakkie doen, d'r mot FF wat geritseld worden.......... nee sorry er is geen geld meer voor computer papier voor de school, DAT zit niet in het budget.................. NEEEE je begrijpt het niet!!!!!!

Erg interessant om je eens te verdiepen in het " levensverhaal van Bisschop Marckincus" en HOE het nou echt kwam dat er toen een Paus(en) was(waren) die maar zo donders kort leefden :mrgreen:

HOE lang laten we ons nog " en bloc" een jachtverhaal aanleunen :mrgreen: :mrgreen:

PS. je: Heyerdahl, Darwin, von Daniken, Ghandi, Tagore, Krisnamurti en velen met hun waren " min of meer onafhangkelijke denkers" en DUS " een mooi endje op de goede weg"......... maar dat wil dus nog niet zeggen "dat ZIJ het buskruit hadden uitgevonden" :wink: :wink:

Aaaaaaaaahwel, de bladeren aan de bomen krijgen weer mooie herfstkleuren......... :lol:

EN , als er teveel gelul van komt, DAN veegt Ooomuh Koomuh het "bord schoon" want "orde mot er weezuh" en gaan we strafregels schrijven......... :lol:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"


Plaats reactie