Griekenland

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
Jaap v D
Berichten: 699
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:06
Locatie: Katwijk aan zee

Re: Griekenland

Bericht door Jaap v D »

Een schatrijke reder (een Griek) ,
die lachte z,n eigen een kriek.
Kom op met die euro,s
ik lach me de pleuro,s.
En toch is dit ergens niet chique .

:mrgreen:

grts Jaap


ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door ferryvaneeuwen »

Nu is de rente kwijtgescholden maar let op de berichten. De geesten worden nu hier en internationaal rijp gemaakt om alle schulden kwijt te schelden, dat gaat gewoon gebeuren. Een sanctie op slecht gedrag is er dan niet. Leuk voorbeeld voor andere zwakke landen.... En de politiek maar meesmuilen dat dit nooit zal geschieden. Als ze dat zo strak bij hoog en bij laag blijven beweren dan weet je tenminste zeker dat het dus wél gaat gebeuren.

Ferry

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

Het moet het een of het ander zijn, maar misschien ook wel beide: ze liegen keihard of ze hebben er werkelijk geen kloten verstand van.
Het kán niet goed komen met Griekenland. Niet op deze manier.
Ook hoor ik niemand over het grote gevaar dat hier dreigt: die fragiele coalitieregering. Als daar iets verkeerd gaat en er komen verkiezingen, dan wordt de uiterst linkse SYRIZA moeiteloos de grootste partij. De laatste peilingen geven ze 31,5 procent van de stemmen tegen 26,5 procent voor de op dit moment grootste Nea Demokratie. Als derde komen de lieden van Gouden Dageraad, de neo-facisten, met 12,5 procent. De socialistische PASOK, tientallen jaren lang de grootste partij in Griekenland, is met 5 procent helemaal nergens meer.
Dat betekent dat SYRIZA 95 zetels zou krijgen, met daarbij de gebruikelijke 50 cadeau voor de grootste partij, dus 145 van de 300 zetels. Als de communisten dan ook nog eens 15 zetels erbij doen - die krijgen ze minstens, misschien wel 20 - dan kunnen ze gaan regeren. En reken maar dat de rapen dan pas goed gaar zijn. Maar ja, dat kunnen ze in Den Haag natuurlijk onmogelijk weten en in Brussel al helemaal niet.

Arie Slob van de Christenunie is de enige die op dit moment verstandige woorden spreekt: help Griekenland de euro uit, maar hou ze wel binnen de EU. De geleende centen moeten we verder vergeten.
Wordt vervolgd.

Nog wat klein leed: Panathinaikos - de Griekse top-voetbalclub, te vergelijken met Ajax in Nederland - kan de elektriciteitsrekening van het Olympisch Stadion niet langer betalen. Ze zouden daarom alleen nog bij daglicht willen spelen, maar dat kan niet vanwege de contracten met NOVA, de TV-gigant die hier de uitzendrechten heeft van de Griekse eredivisie. Daarom overwegen ze om het Olympisch Stadion dan maar te verlaten en terug te keren naar hun ouwe veldje in het centrum van Athene.
Zie je het al gebeuren: Ajax dat de Arena verlaat en terugkeert naar De Meer?
      • Afbeelding

        Ze hebben per direct een kapitaalinjectie van 15 miljoen euro nodig. Wie weet krijgen ze die nu... :shock:
Omnia transit sed navigare necesse est

Mart Hoogedoorn
Berichten: 3799
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door Mart Hoogedoorn »

Theo, ik denk wel dat ze die 15 millioen krijgen,want voetjebal is erg belangrijk voor regeerders.....vergeet niet dat het een keizer was daar in de buurt die enige eeuwen terug al zei
''geef het volkje brood en spelen''... de rest regel ik zelf wel ff. :wink:
Ook hier zit het zo'n beetje hetzelfde inelkaar :roll:
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11731
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Griekenland

Bericht door Harry G. Hogeboom »

Ik las stomtoevallig vanmiddag wat speciale familie dokumentatie en de geschiedenis herhaalt zich en ik wil hier toch eventjes "iets" van die geschiedenis aanhalen:
Mijn Vader - R.I.P.-was gedurende WW2 pak weg 2 jaar in Berlijn "tewerk gesteld" door de toenmalige ongewenste bezoekers in den Lande en heeft daar de meest hevige bombardementen mee gemaakt. Hij heeft daar OOK veel hulp gehad van wat hij " goede Duitsers" noemde hetgeen hij mij persoonlijk vaak heeft verteld. ( hij is al lang overleden). Ik ben in het bezit van een uitgebreid ooggetuige verslag van wat hij daar meemaakte, in die dokumentatie zit ook een brief van een van die Goede Duitsers gericht aan hem- er is duidelijk aan de brief te lezen dat de schrijver veel respect voor mijn vader had-; ik wil daar iets van aanhalen, maar om het ECHT te begrijpen moet je je natuurlijk WEL de puinhopen van Berlijn na WW2 even GOED voor de geest halen, voor zover dat nog mogelijk is!

De brief is gedateeerd 3 Oktober 1949 en is verzonden uit Berlijn - Lichten rade.
De brief is in het Duits, waarvan ik hier een korte quotatie vrij vertaal en is in feite een 2 bladzijden lang kommer en kwel verhaal van de toen- 1949- heersende toestanden in Berlijn en voor haar resterende bewoners, al met al wellicht te vergelijken met b.v. de toestand toen in Rotterdam OF misschien nog wel erger!

De beste man schrijft mijn vader - in duidelijk een antwoord op een brief van mijn vader aan hem:
Quotatie:

Nauwelijks is de ene verschrikkelijke oorlog over , OF ze spreken alweer over een nieuwe. ( hij maakt hier referentie naar de dreigende Koude Oorlog!)
je zou denken dat de mensheid van de laatste oorlog heeft geleerd en er voor zou zorgen dat er niet nog weer zo'n oorlog komt, echter nu ook Rusland de atoombom heeft, MOET een volgende oorlog nog VEEL erger zijn dan de vorige, en die was toch echt erg genoeg!..........(er volgen wat voorbeelden van bombardementen en toestanden die ze gezamelijk mee hebben gemaakt).........
maaaar als je het zo eens bekijkt HOE de verantwoordelijke politici handelen, dan kun je veelal slechts met het hoofd schudden
einde quotatie.

Nogmaals deze woorden zijn geschreven in een brief verzonden uit Berlijn en gedateerd 3-Oktober 1949.
Misschien zou ik een kopie van deze brief aan Merkel moeten sturen, hij is al in het Duits geschreven :oops:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

pythagoras
Berichten: 113
Lid geworden op: 09 feb 2005 08:54
Locatie: Greece

Re: Griekenland

Bericht door pythagoras »

Panathinaikos

Dit gebeuren heeft een andere achtergrond en heeft niet zo veel met de Griekse
problemen te doen.
Hoeveel grote clubs verkeren in nood o.a door de aankoop van spelers in miljoenen hoogte.


Geen Paniek:
Daar komt beslist straks Sheik Ali Ben Balla of Boris futballowski en kopen die clubs op.

Als het om Voetballen gaat dan ga ik liever zaterdag middag kijken naar mijn kleizoon van 12
daar wordt gespeeld met plezier en om de pot niet om de kneten.

schokker
Berichten: 241
Lid geworden op: 06 jan 2007 22:21

Re: Griekenland

Bericht door schokker »

Er vanuit gaande dat de schulden worden kwijt gescholden door de politici hoeveel kans heeft Griekenland dan ???
De rentelast is dan weg maar het probleem van teveel uitgeven waarschijnlijk niet. Zitten ze niet binnen de kortste keren weer in de shit ?

Groeten

Henk

Gebruikersavatar
Jan Sprong
Berichten: 1321
Lid geworden op: 02 aug 2004 19:45
Locatie: Hoorn

Re: Griekenland

Bericht door Jan Sprong »

Goede middag,
Als je alles zo hoort dan kan het niet anders dat het gewoon water naar zee dragen is en Rutte maar roepen "er gaat geen euro naar Griekenland".Hoe kunnen de Grieken nou alles aflossen in de toekomst met de ressesie welke nu al weer een tijd aanhoudt.
Hier in Holland houden de mensen de hand op de knip of ze moeten het geld aan belastingen betalen,zoals btw,assurantiebelasting,huren welke verhoogt worden,boetes welke behoorlijk omhoog gaan met een verdubbeling van de administratiekosten van €6,50 naar €12,50 ,dan snap je toch ook wel dat men steeds minder kan uitgeven .
Hierdoor steeds meer werklozen en zeker ouderen die er uitgegooid worden en nooit meer aan de bak komen,kan eigenlijk nog wel even door gaan maar er zijn ook nog slechtere landen denk ik zo maar.

Groeten,
Jan

Wim Plukker
Berichten: 507
Lid geworden op: 03 sep 2006 17:02

Re: Griekenland

Bericht door Wim Plukker »

"Beauty is in the eye of the beholder"

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

Beetje late reactie, Wim, maar dat is een verdomd interessant stuk. Daar staat onder meer datgene wat ik hier al meerdere malen heb betoogd. Met wat andere woorden, maar het komt op hetzelfde neer. In de afgelopen 90 jaar heeft Griekenland nog nooit kans gezien om een sluitende begroting te maken. Je kunt zelfs nog verder teruggaan en dat is wat de spreker op die conferentie doet. Die gaat helemaal terug naar de dag dat Griekenland een onafhankelijke staat werd, vrij van de Turken. In de periode van 1826 tot 1945, dus bijna 120 jaar, bleef Griekenland meerdere malen in gebreke bij het voldoen van zijn betalingsverplichtingen. Ze leefden van crisis naar crisis. Maar het land draaide gewoon door, want er was genoeg zwart en grijs geld en ze leefden er goed van.
En dat zou nu, door opname in de EU en in de euro plotseling allemaal veranderd zijn? Na 120 jaar? Hoe dan?
Ik ga dat mooie artikel niet vertalen, maar ik raad iedereen aan om het te lezen.
We worden getild, mensen. Niet eens zozeer door de Grieken, maar door Den Haag en Brussel.

Afbeelding

Maar ik kwam eigenlijk weer terug op dit topic door een artikeltje in de Kathimerini waaruit voor de zoveelste keer blijkt dat geen van de maatregelen die hier worden genomen om verbetering in de situatie te brengen ook echt wérkt. Wat doet een overheid die geld nodig heeft? Die verhoogt de belastingen en accijnzen. Dat doen ze overal. Geld nodig? Verhoog de belasting op drank en tabak en benzine. Dat werkt dan misschien in Holland, maar hier werkt zelfs dat niet. Ik laat de tabak en de benzine even buiten beschouwing, want dit stukje in de Kathimerini gaat alleen over alcoholhoudende dranken.
Sinds 2009 is de belasting op alcoholische dranken met maar liefst 125 procent verhoogd. En wat heeft dat aan extra belastinginkomsten opgeleverd? Helemaal niets.
In het eerste halfjaar van 2012 leverde de drankbelasting 137 miljoen euro op. Dat was vrijwel gelijk aan de inkomsten van het eerste halfjaar 2009, vóór de belastingverhoging, want toen was het 134 miljoen.
Sinds 2009 is de verkoop van alcoholische dranken met 50 procent gedaald.
Niet dat de Grieken minder zijn gaan drinken, dat niet, hoor. Nee, de illegale handel is enorm toegenomen.
Alleen al in 2010 zijn er in de drankensector 10.000 banen verloren gegaan en is er 387 miljoen minder aan btw op drank binnengekomen.
Tel uit je winst onder het genot van een uitstekend, in de schuur gestookt glaasje tsipouro. :roll:
Omnia transit sed navigare necesse estPlaats reactie