Overlijden Rob Genot

We zijn geen 18 meer, dus af en toe moeten we even in dok.
Plaats reactie
roy
Berichten: 12254
Lid geworden op: 29 jan 2005 22:19
Locatie: Den Helder

Overlijden Rob Genot

Bericht door roy »

Afgelopen zondag overleed een ouwe varensmaat van ons. Niet oud in leeftijd, Rob werd maar 64 jaar, maar het is al weer zolang geleden dat we samen voeren.
In 1970 / 1971 voeren we samen op de "Radja" in de H.W.A.L. dienst. Rob als matroos aan dek en ik in de m.k. We konden het al snel goed samen vinden. Mogelijk omdat we allebei nogal zwerverig van aard waren.
Rob begon in de jaren 60 op de Lagere Zeevaartschool in Harlingen aan zijn varensloopbaan te werken. Misschien een wat vreemde keuze voor een ras Amsterdammer, maar toch. Hierna ging hij varen voor Piet Beck waar hij o.a. op de "Proton" veelal op Engeland kwam te varen. Na Beck werd het de N.K.M. waar hij op de As-schepen terecht kwam en hem o.a. naar de Levant bracht.
Bij de Klompen Lloyd verdaagde hij op de ro-ro bootjes naar Hull. Niet direct zijn ding en dus werd het al snel de "Angolakust". Aanvankelijk in de H.W.A.L. dienst maar op de laatste reis van dit schip kreeg ze een Harrison Line charter en onder die schoorsteenkleuren ging het naar de West.
Na verkoop van de "Angolakust" troffen wij elkaar in 1970 voor eerst op de "Radja". Daar hebben we beide een pracht tijd gehad. Ik vertrok bij de Nedlloyd maar Rob bleef nog een poosje en voer o.a. op de "Rotti" en de "Leiderkerk" In 1974 troffen we elkaar bij een uitzendorganisatie in de binnenvaart en voer vrijwel alleen op tankers. Rob had ook wel door dat het op de G.H.V., voor de mast varend, geen toekomstperspectief gaf, vandaar die move.
Toen de zaak failliet ging kwam Rob bij de B.P. te varen. Hier was het hoofdzakelijk bunkerwerk wat hij deed en haalde alle mogelijke papieren die voor de binnenvaart nodig waren. Ook de B.P. hielt op te bestaan en Rob ging bij de Gemeentelijke Havendienst in Amsterdam varen, waar hij op de "Jason" begon te varen.
Zijn laatste jaren bij de havendienst sleet hij op het havenkantoor. Met een vervroegde uittreding kon hij eerder stoppen met werken.
Het was een enorme schok dat we vorig jaar hoorden dat hij slokdarm kanker had en dat het eigenlijk aftellen was. In mei vorig jaar hebben we fysiek van elkaar afscheid genomen. We wisten dat er geen volgende keer meer zou zijn. Zijn krachten namen af en wij konden ook niet meer lang van huis.
Veel te jong om op 64 jarige leeftijd te overlijden, dachten we. Maar goed, daar wordt niet om gevraagd. Het drukt een mens duidelijk op het feit dat het leven maar tijdelijk en te leen is............

Rob had weinig of geen interesse in computers of marieme forums. Kombuispraat lezers / plaatsers hebben hem dus niet gekend. Wel jammer, het was een pracht kerel die zeer droog en beschouwend uit de hoek kon komen.

Rob laat z'n vrouw Reina en z'n dochter Lisa van 24 jaar achter.
Wij missen Rob nu al.

Roy & Riny Helleman, Den Helder
Laatst gewijzigd door roy op 07 sep 2013 01:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Een individu weet meer niet dan wel.
Laat dat a.u.b. zo blijven................


Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 7842
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Overlijden Rob Genot

Bericht door jdbvos »

Gecondoleerd, Roy
...mooie necrologie, trouwens.

...óók al gemonsterd op "De Almacht"....
Oost, west...ook best

Denis
Berichten: 586
Lid geworden op: 06 okt 2012 22:27

Re: Overlijden Rob Genot

Bericht door Denis »

Roy,

Gecondoleerd met je scheepsmaat, en mooi dat je zo over hem schrijft.


Gr
Denis

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3420
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Re: Overlijden Rob Genot

Bericht door Cor Leliard »

Roy,
Gecondoleerd met het overlijden van je maatje.
gr uit Breda Cor
Il parle Il a parle

cenaprints
Berichten: 437
Lid geworden op: 18 mar 2011 08:43
Locatie: Manila, Philippijnen

Re: Overlijden Rob Genot

Bericht door cenaprints »

Condoleances, naturrlijk voor denabestaanden en ook voor jou.
Je hebt zo mooi zijn leven beschreven.

CorPlaats reactie