Wie is de oudste kombuizer?

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Cornelis
Berichten: 43
Lid geworden op: 29 sep 2006 15:35
Locatie: Katwijk

leeftijd

Bericht door Cornelis »

ik ben van mei 1931,wel niet de oudste
van dit forummaar tippel toch aardig mee
cor[/b]


Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

Mart Hoogedoorn schreef:
Ook ik ben toe getreden tot de club van de 7 tigers
waarbij ik drie dagen lang las:

"Ook ik ben toegetreden tot de club van de
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding"

En ik maar denken: wat is dat nou toch voor een club?
Kan je toch merken dat je ouder wordt...

:)
Omnia transit sed navigare necesse est

Mart Hoogedoorn
Berichten: 3798
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil
Contacteer:

CLUB

Bericht door Mart Hoogedoorn »

Hallo Theo,

Het duurt nog een hele tijd ,maar ik hoop dat wij de club van de 8 engelse stropdassen mee mogen maken ????

jangoedhart (R.I.P)

Re: Wie is de oudste kombuizer?

Bericht door jangoedhart (R.I.P) »

Wie is de oudste kombuizer.Haha.Kwam over dit topic.Wel,mijn vader was aktief laten we zeggen Mei-Juni 1928.Het resultaat werd Jan Goedhart 2 Maart 1929.
Geen beste start.Heel het land zat dicht gevroren.De havens vol opgelegde schepen.Een werkeloze Papa.Hij ging weer aan het werk na het bombardement op Rotterdam.Puinruimen.Hij is de rest van z,n leven nooit meer werkeloos geweest.En ik heb altijd een bloedhekel aan de winter gehad.Waarvan acte.Mvg.Jan :-D

Jos Komen (R.I.P)

Re: Wie is de oudste kombuizer?

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Zolang zich niemand meldt die nog ouder is houden we het op jou, Jan. :)

jangoedhart (R.I.P)

Re: Wie is de oudste kombuizer?

Bericht door jangoedhart (R.I.P) »

wie is de oudste kombuizer?
Kijk,ben wel toe aan een dokbeurt.Ben daar in feite al mee bezig.Zo,n ogendokter bezocht.Slijtage op m,n rechter oog.Er staan mij 3 prikjes te wachten.Volgende week de eerste.Zal me niet verbazen als ik over een paar maanden loop met zo,n bril met sjempotglazen.Maar ja,beter wat dan niks.Ook problemen met het geluid.Maar gek is dat.Krijg de laatste tijd veel vriendelijke briefjes van Mr.Schooneberg en Specsavers.Een dingetje in m,n linkeroor voor ,maar, 500 Euro.Krijg ik er zo,n zelfde dingetje gratis bij voor dat andere oor.Vraag mij af hoe of die gasten in godsnaam weten dat ik doof wordt.Zouden ze de computer van m,n huisarts gehackt hebben ?.FF stoom afblazen bij het opstaan s,morgens is ook niet leuk meer. :( Zit het eerste half uur te hijgen als een zieke ijsbeer op de Noordpool.Dus maar weer een SPIRIVATJE snuiven.Een dure liefhebberij.Maar ja,wat kan je verwachten als je voor 1200 Euro nicotine verstookt per jaar.Het plafont wordt al aardig bruin.Tijd voor de Witte de Wit ploeg.Verder gaat het wel.Een marathon zit er niet meer in.Maar nog niet achter de rollator of een ander voertuig voor gehandicapte.Haha.Hoor nog niet thuis in de categorie ,invalide,.Maar optimistisch blijven. :) Heb in ieder geval een goeie vriend.Dat is die computer.Verdomd als het niet waar is.Als ik de deur uit ga roept hij,He,waar gaje naartoe,. :-D Mvg.Jan

shipwis
Berichten: 602
Lid geworden op: 22 jul 2004 13:19
Locatie: rotterdam

Re: Wie is de oudste kombuizer?

Bericht door shipwis »

dan ben ik nog maar 'n broekie Jan,
ik ben van 1934,
met bril en ook bij Schooneberg geweest, hahahaha,
en loop al jaren bij de reumatologe in het SFG
grtzzz, pete
Als woelig water tot rust komt,
wordt het langzaam helder.

Aad v Staveren (RIP)

Re: Wie is de oudste kombuizer?

Bericht door Aad v Staveren (RIP) »

Wie is de oudste Kombuizer
Ik behoor daar zeker nog niet toe Ik ben van 14-10-1938
en geboren in Overschie, nu gemeente Rotterdam
Dus voor tot de oudste ga behoren heb ik er nog genoeg in te halen
Aad

jangoedhart (R.I.P)

Re: Wie is de oudste kombuizer?

Bericht door jangoedhart (R.I.P) »

Leuke discusie he.Kijk, op de buis zien we iedere week wel een BOBO die het loodje legt.En die zijn meestal jonger dan wij.Laatst weer de eerste president van Spanje na Franco.81 jaar.Dan denk ik toch ,Ik doe het niet slecht,Haha. :-D Mvg.Jan

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Wie is de oudste kombuizer?

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

Ach, mensen, wat maakt het allemaal ook uit?
Je kunt ook heel oud worden en het toch slecht doen. Of heel jong sterven, dat kan ook.
Het doet me terugdenken aan het eerste boek dat ik in 1953 of daaromtrent in het Engels las, ademloos, in een ruk uit, Knock on any door van Willard Motley. Dat het met de hoofdpersoon, Nick Romao, slecht zal aflopen, is van het begin af aan duidelijk en gelukkig weet hij dat zelf ook, want hij leeft bij het motto: "Live fast, die young, and have a good-looking corpse",, oftewel "Leef snel, sterf jong en word een mooi lijk." Dat was in 1947, vele jaren voordat anderen er met dat "Live fast, die young" vandoor gingen.

--------------------------------------------------Afbeelding----Afbeelding

De een doet het zus, de ander doet het zo en zo strompelen we allemaal van de wieg naar het graf. Ik voelde me zeer, zeer verwant met de schrijfster Helga Ruebsamen die nu ruim drie weken geleden in De Wereld Draait Door verscheen, toen dat programma ter beschikking was gesteld voor Hier is... Adriaan van Dis, een programma van vroeger dat ze snel weer helemaal terug zouden moeten brengen omdat het tien keer beter was dan dat wat er nu wordt vertoond aan soaps en "reality shows". Het was werkelijk heel erg goed en dat is een understatement. Voor mij was het optreden van Helga Ruebsamen daarin het hoogtepunt. Ze is net zo oud als ik, negen dagen ouder, om precies te zijn. Ze schreef prachtige verhalen en boeken en haar verhaal "De meisjes van Marlot", uit de bundel "Op Scheveningen, zou zo in het topic "Drank & Vrouwen" passen. Alleen al daarom heb ik de heruitgave gekocht! Als e-boek, voor een tientje. Aanbevolen.

Maar dat gezegd hebbende: het is een vrouw met een groot gevoel voor humor en ik kwam niet meer bij toen ze op de vraag van Van Dis hoe zij het ouder worden ervoer, vertelde dat ze het vergeleek met de oude auto waarin ze reed. Te lang om hier te herhalen. Beter is het om het HIER te bekijken. Het is allemaal prachtig, maar op 10 minuten 30 seconden komt dat gedeelte over het ouder worden. Geweldig.
Omnia transit sed navigare necesse estPlaats reactie