HFC Haarlem

Hier werd aan boord altijd veel aandacht aan besteed.
Vooral als er Rotterdammers EN Amsterdammers aan boord zaten.
Jos Komen (R.I.P)

Re: HFC Haarlem

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 25 okt 2008 12:57

Fusie Telstar en Haarlem een goed idee
Gepubliceerd op 24 oktober 2008, 12:55
De KNVB onderzoekt de mogelijkheden om profclubs in de eerste divisie te laten fuseren. De voetbalbond wil de competitie in sneltreinvaart terugbrengen van twintig naar zestien clubs. Onder de genoemde clubs zijn Haarlem en Telstar
Maar 2X NIKS = NIKS. :)
All the best
Jos


Jos Komen (R.I.P)

Re: HFC Haarlem

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 27 nov 2008 17:52

Als er maar resultaat geboekt wordt, dan leeft het voetbal echt wel in de regio Haarlem. :)
All the best
Jos

Veel steun voor Telstar

Gepubliceerd op 27 november 2008, 16:16
De spelers van Telstar krijgen vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht steun van een legioen van minimaal driehonderd supporters.

De Velsense club kan in Dordrecht kampioen worden van de derde periode. Vier supportersbussen en een touringcar met sponsors reizen de spelers achterna. Bovendien komt een onbekend aantal mensen vanuit Velsen met de eigen auto naar Dordrecht. In het zogeheten 'uitvak' in het Dordrecht-stadion kunnen maximaal driehonderd toeschouwers terecht. Telstar vreest dat veel fans, die met eigen vervoer gaan, het risico lopen dat ze geen kaartje meer kunnen bemachtigen.

Jos Komen (R.I.P)

Re: HFC Haarlem

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 03 feb 2009 18:12

HFC Haarlem versterkt zich opnieuw

Haarlem - In de winterstop heeft HFC Haarlem een aantal spelers aan weten te trekken om de selectie te versterken.

Al in de winterstop werden de aanvallers Rogier Veenstra en Renaldo Jongebloet gehuurd van respectievelijk NAC Breda en Ajax, eind januari kwam daar middenvelder Levy Schwiebbe bij, eveneens op huurbasis. Op de laatste transferdag werd bekend gemaakt dat ook Cedric Seedorf wordt gehuurd. Seedorf is eigendom van AC Milan. “Frank van der Zwan ging terug naar FC Utrecht, op de linksbuitenpositie waren we al een tijdje op zoek naar versterking en toen raakte ook nog John Nieuwenburg geblesseerd, waardoor we op zoek moesten naar een versterking”, vertelt Dino Rasmijn.

“Gezien onze financiële positie kan ik me voorstellen dat het vreemd overkomt dat wij vier nieuwe spelers aan de selectie toevoegen. Er zijn ook crediteuren die daar, terecht, vragen over stellen. De komst van deze spelers is echter alleen mogelijk geweest door enerzijds onze goede positie op de ranglijst, ploegen willen hun spelers graag aan ons uitlenen en de spelers zelf willen aan spelen toekomen in een goede ploeg. Anderzijds zijn deze versterkingen gekomen vanwege onze professionele en uitgebreide trainersstaf, die erg goed staat aangeschreven in het betaalde voetbal. Bij AC Milan weten ze dat natuurlijk niet, maar de zaakwaarnemers weten dat wel, ook die van Seedorf”. De 25-jarige Seedorf komt over van AC Milan waar hij, evenals zijn oudere broer Clarence, onder contract stond.

Het afgelopen half jaar werd Seedorf uitgeleend aan het Franse Croix de Savoie. Eerder speelde Seedorf onder meer voor NAC Breda en Cambuur Leeuwarden. “Onze selectie was in principe rond, zeker na het aantrekken van Levy Schwiebbe”, vertelt Jan Zoutman, trainer van HFC Haarlem. “Met Cedric hebben we echter een speler kunnen huren, waarvan we verwachten dat hij een waardevolle toevoeging is voor de selectie", aldus trainer Jan Zoutman.

Jos Komen (R.I.P)

Re: HFC Haarlem

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 04 nov 2009 15:44

De ledenraad, het hoogste orgaan van de voetbalclub HFC Haarlem, vreest dat de 120 jaar oude vereniging binnen een paar weken ophoudt te bestaan. Als er binnen drie weken geen oplossing gevonden wordt voor de huidige liquiditeitsproblemen, betekent dit het einde van één van de oudste clubs van Nederland.
Om te overleven heeft de club vóór 1 december 2009 € 300.000 nodig.
Het niet bouwen van stadion Oostpoort aan de oostzijde van Haarlem heeft een verwoestend effect gehad op de financiële situatie van de club. De ledenraad heeft helaas geconstateerd dat management en bestuur onvoldoende hebben geanticipeerd op de nieuwe situatie. De recente beslaglegging door de belastingdienst betekent in feite de doodsteek voor HFC Haarlem. Deze beslaglegging maakt het onmogelijk om een reddingsplan te realiseren. Ook doorkruist deze maatregel de versnelde invoering van een nieuwe structuur, gekozen is voor een NV met een Raad van Commissarissen, en de renovatieplannen van het huidige stadion.
Niet alleen de ledenraad maar ook de Haarlem Business Friends doen een dringend beroep op de gemeente Haarlem en potentiële investeerders om de club van de ondergang te redden. Beide partijen zijn er ook van overtuigd dat met de nieuwe structuur, de stadionplannen en de samenwerking met Ajax er een gezonde financiële basis mogelijk is voor betaald voetbal in de regio Haarlem.

De tijd werkt op dit moment in ons nadeel, het is vijf voor twaalf! Zonder een financiële impuls op korte termijn doven de lampen aan de Jan Gijzenkade definitief! :cry: :roll:

Bron: AB-radio

Jos Komen (R.I.P)

Re: HFC Haarlem

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 09 dec 2009 16:03

HIER is een reportage te zien van de Benefietwedstrijd oud Haarlem tegen oud Ajax. :)
All the best
Jos

Jos Komen (R.I.P)

Re: HFC Haarlem

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 25 jan 2010 15:41

Doek valt voor HFC Haarlem :cry: :twisted:
Laatst bijgewerkt op 25 januari 2010, 15:36

Het doek is definitief gevallen voor HFC Haarlem, de club is failliet. Dat is maandagmiddag rond twee uur door het bestuur aan de spelers en overige werknemers van de club bekend gemaakt.

Haarlem heeft geen investeerder kunnen vinden die de schuldenlast van 1,8 miljoen euro wil overnemen. Ajax, dat een samenwerkingsverband met de club heeft, liet eerder al weten niet verder te willen helpen.

Haarlem verkeerde de laatste weken in surseance van betaling. De vereniging kwam afgelopen vrijdag voor het laatst in actie. Excelsior was veel te sterk (3-0). Haarlem is met onmiddellijke ingang uit de competitie gehaald. Komende zondag stond de beladen thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma.

Afbeelding

Haarlems Dagblad.

Gebruikersavatar
Jos Linders
Berichten: 3308
Lid geworden op: 22 feb 2005 16:50
Locatie: Nijmegen

Re: HFC Haarlem

Bericht door Jos Linders » 25 jan 2010 18:20

Hallo Jos,

120 jarige voetbalclub naar de kl.ten, :evil: maar weet jij of alleen de betaald voetbal organisatie failliet is of de hele vereniging inclusief amateur tak. :?:

Groetjes, Jos.
Ulpia Noviomagus Batavorum

https://www.nijmegen.nl/diensten/webcam/

Jos Komen (R.I.P)

Re: HFC Haarlem

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 26 jan 2010 00:13

Hallo Jos,
de amateurtak en de jeugd hebben hier waarschijnlijk geen last van.
Wel de seizoenkaarthouders. :roll:
En hier in het Noorden zijn ze snel aan het rekenen geslagen.... :o

FC Emmen profiteert van faillissement FC Haarlem
DVHN

FC Emmen profiteert van het faillissement van FC Haarlem. Aan het eind van het seizoen degraderen daardoor niet twee clubs uit het betaald voetbal, maar één club. De KNVB heeft dat in een persbericht laten weten. De bond geeft daarin te kennen te willen vasthouden aan achttien clubs in de eerste divisie.

Ook in de stand op de ranglijst profiteert FC Emmen van het faillissement van de 'Roodbroeken'. De KNVB beschouwt alle wedstrijden dit seizoen van FC Haarlem als niet gespeeld. Dat betekent onder meer dat FC Oss vier punten kwijtraakt en daardoor met veertien punten uit 21 wedstrijden de nieuwe hekkensluiter in de eerste divisie is geworden. De Brabantse club speelde in Haarlem met 1-1 gelijk en won in eigen huis met 1-0.

FC Emmen heeft ook FC Omniworld nog onder zich. De club uit Almere speelde alleen nog maar thuis tegen FC Haarlem, won die wedstrijd met 4-2 en moet drie punten inleveren. FC Emmen raakt geen punten kwijt maar verbetert wel het doelsaldo. Het verloor in Haarlem met liefst 4-0. De thuiswedstrijd stond gepland op 9 april. FC Emmen en FC Omniworld hebben beide zestien punten, de DRenten hebben een wedstrijd minder gespeeld.

BV Veendam moet drie punten inleveren. Het won in Haarlemmet 6-1. De Oost-Groninger club zakte daardoor van de tiende naar de elfde plaats op de ranglijst en heeft dertig punten uit 22 wedstrijden.

Patru
Berichten: 2454
Lid geworden op: 16 okt 2012 15:55
Locatie: Zwolle

Re: HFC Haarlem

Bericht door Patru » 18 mei 2014 09:04

Er dient zich nieuwe hoop aan voor de Jan Gijzenkade. Artikel uit de Telegraaf van 16 mei j.l.
HFC Haarlem.jpg
HFC Haarlem.jpg (595.11 KiB) 4049 keer bekeken
Groeten, Paul G.

Jos Komen (R.I.P)

Re: HFC Haarlem

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 18 mei 2014 23:48

Da's goed nieuws, Paul. :)
Maar ik ben bang dat de locatie aan de Jan Gijzenkade niet in aanmerking komt.
HFC Haarlem wilde graag verhuizen naar een nieuw te bouwen stadion genaamd Stadion Oostpoort. Dit nieuwe stadion moest plaats bieden aan 8.000 bezoekers en zou nabij Knooppunt Rottepolderplein moeten komen naar ontwerp van architect Wiel Arets en de bouw zou in 2008 moeten starten. Op 18 februari 2009 werd bekend dat het project, mede door de financiële crises, geen doorgang zou vinden. Het uitblijven van een nieuw stadion was één van de oorzaken van de ondergang van HFC Haarlem eind januari 2010.
Haarlem was altijd een van de braafste jongetjes van de klas wat betreft de financiële huishouding, maar de sponsor destijds was ook het bouwbedrijf van het nieuwe stadion.
Dit betekende dus het einde van de roodbroeken.
In de EDO-kantine was dit ergens wel goed nieuws. :lol:
Ach, misschien herleven oude tijden, EDO straks in de Topklasse en weer ouderwetse EDO-Haarlem derby's.Plaats reactie