Griekenland

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Martinus
Berichten: 813
Lid geworden op: 15 apr 2006 02:41
Locatie: Brasilia

Re: Griekenland

Bericht door Martinus »

Als buitenstaander zou je denken dat die 120 maatregelen studie en voorbereiding eisen en dat ze niet zomaar even per decreet genomen kunnen worden. Betekent dat, dat er in de nabije toekomst wéér met de EU aan tafel geschoven moet worden omdat een en ander volgens de EU te langzaam gebeurt, of helemaal niet?

Ik zou me kunnen voorstellen dat de Griek onderhand liever de inmenging van de EU ondergaat dan doorgaat met eigen regeringen die helemaal niet functioneren.

Hebben de militairen ambitie om de regering over te nemen?


Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

Welke maatregelen het precies zijn, weet ik niet, maar het zijn voor het merendeel zaken die de Grieken al bij het eerste steunpakket van wanneer-was-het-ook-weer hadden toegezegd te zullen doen. Dat hebben ze simpelweg nooit gedaan. Het vrijmaken van bepaalde beroepen zoals apotheker en advocaat, bijvoorbeeld. Dat is gewoon een kwestie van een datum prikken wanneer dat in moet gaan, maar dat doen ze niet. Zo zijn er veel en veel meer dingen die ze telkens weer voor zich uit schuiven, hopernd op "van uitstel komt afstel".
De volgende zak met geld komt pas nadat bepaalde maatregelen zijn doorgevoerd. Doen ze het niet, dan.... (volgen een aantal loze dreigementen). Waarna Brussel telkens weer door de knieën gaat en toch centen overmaakt.

Militairen hebben ook geld nodig, gewoonlijk zelfs heel veel geld, dus of die nu staan te trappelen, betwijfel ik. Overigens zou een dictatuur misschien niet eens zo slecht zijn voor een land als Griekenland. De kolonels zouden de goudvoorraad van Griekenland kunnen verkopen, maar dat is maar 112 ton. Altijd nog heel wat meer dan Brazilië met 67 ton, om nog maar te zwijgen van Canada, waar ergens in een hoekje van de grote kluis nog net 3 ton ligt.
Of de Griekse reders zouden achter een junta kunnen gaan staan en die financieel steunen, ook dat is een mogelijkheid.
De EU en de NAVO laten het vast niet op een dictatuur aankomen. Brussel zal telkens weer toegeven en de Europese belastingbetaler blijft dokken, zoveel is langzamerhand wel duidelijk.
Omnia transit sed navigare necesse est

v+d
Berichten: 5963
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: Griekenland

Bericht door v+d »

Het is echt niet alleen chaos in Griekenland, hier tuimelt het ene na het andere grote bedrijf in het, zelf gegraven, gat.
Vandaag schijnt de zon en is de temperatuur aangenaam, als ik geen pensionado was zou ik me toch ernstig zorgen gaan maken!
Of je nu Jan met de Griekse of de Hollandse pet bent, je kunt alleen maar stil zitten als je geschoren wordt en geschoren wordt er.
Een gemeente in Nederland geeft 8000,= euro uit aan paarse bordjes, die moeten eigenlijk rood zijn! Ach zegt een woordvoerder, het was een proef, we hebben er veel van geleerd!
Er komen nu nieuwe bordjes, de oude worden vernietigd. Griekenland aan de Noordzee, proost!

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11723
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Griekenland

Bericht door Harry G. Hogeboom »

Het is echt niet alleen chaos in Griekenland,
Hier in het wonderschone Nova Scotia aan de Atlantische Oceaan met op geen stukken na een miljoen inwoners- zit ik heeel stil tijdens het scheren- EN hebben we 15 Biljoen schuld en betalen 800 miljoen rente per jaar, kind kan uitrekenen waar DAT heen gaat en " net als overal" barsten we ook hier van de glad lullende en zakken vullende politici.
Ietsie zigzaggen mocht vroegaah van Martje :lol:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door ferryvaneeuwen »

Het is al eerder gezegd, het is nu lekker stil in Griekenland want het land ligt nu weer even lekker tevreden aan de tiet van de EU. Het kabaal zal meteen toenemen als de geldpot weer leeg is en dan dokt Brussel uiteraard weer braafjes.
Theo schreef:Waarna Brussel telkens weer door de knieën gaat en toch centen overmaakt.
Het is simpelweg een natuurwet, de wet van de communiceerde vaten, wat hier aan het werk is en die houden we braaf in stand waarschijnlijk ook na een eventuele Grexit.
Ferry schreef:Hoe je het ook keert of wendt er is een vrijwel permanente geldstroom op gang gekomen van rijk naar arm wat natuurlijk nooit de bedoeling was van de EU maar door de Griekse zwendelpraktijken zijn we er nu wel toe gedwongen.
Bijlagen
image.jpg
image.jpg (13.64 KiB) 6846 keer bekeken

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door ferryvaneeuwen »

Het overzicht opgesteld door de Algemene Rekenkamer van de ontvangende lidstaten geeft een goed beeld van de buitensporige hoeveelheid geld dat inmiddels in het project Griekenland gepompt is alsmede wat ze nog tegoed hebben. Niet dat dit daar indruk maakt integendeel. De bodemloze put in beeld. Mijn opa zaliger zou op zijn eigen cryptische wijze gezegd hebben: 'Hij is fijn.'
Bijlagen
image.jpg
image.jpg (32.27 KiB) 6783 keer bekeken
Laatst gewijzigd door ferryvaneeuwen op 11 sep 2015 23:57, 1 keer totaal gewijzigd.

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door ferryvaneeuwen »

In Griekenland is eindelijk de bodemloze put gevonden. Archeologen vonden de put per toeval, toen ze aan het graven waren. Europa spreekt van een belangrijke vondst. Er werd al lang naar de bodemloze put gezocht.Nu even alle scherts terzijde want we moeten niet teveel klagen over de pecunia die we kwijt zijn aan de Grieken. Het is slechts een peuleschil vergeleken met het bedrag van 4500 miljard euro (2013) dat de Europese belastingbetalers al hebben betaald voor het redden van diverse landen en banken. En dit is nog maar het begin. Dit is pas de echte Europese bodemloze put. Ik heb wat moeite om me een voorstelling van dat bedrag te maken......
Bijlagen
image.jpg
image.jpg (52.24 KiB) 6740 keer bekeken

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door ferryvaneeuwen »

Vanavond op NPO2 om 21.05 uur in het programma 'Tegenlicht' wordt het thema 'Uitverkoop van Griekenland' behandeld. Wie liggen er op de loer en hoe zal dit het land veranderen?

Ook bij ons vond er eerder een uitverkoop plaats zoals van gas- en electriciteitsbedrijven, water, telefoon, openbaar vervoer, banken maar bijvoorbeeld ook de KLM. Nu nog de haven van Rotterdam. Het werd toen eufemistisch 'privatisering' genoemd. Door de concurrentie zou alles beter en vooral goedkoper worden. Dat hebben we intussen wel gezien.....

Martinus
Berichten: 813
Lid geworden op: 15 apr 2006 02:41
Locatie: Brasilia

Re: Griekenland

Bericht door Martinus »

En dan zie ik de juichende premier van Griekenland op de foto en vraag me af waarom hij juicht, wat is er immers te juichen? Is hij een juichende robot misschien? And the Oscar goes to... . Al zijn principes heeft hij te koop moeten zetten of verhuurd.

En dan meent ene franssprekende meneer met een duitse achternaam die voorzitter is van het niet ter zake doende EU parlement, Tsipras meteen de les te moeten lezen want die zoekt samenwerking met de verkeerde partij en dát mag niet van deze dikdoenerige windzak.

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Griekenland

Bericht door ferryvaneeuwen »

De lage opkomst bij de laatste verkiezing laat toch wel zien dat niemand meer iets gelooft van alle verhalen en leugens die ze de afgelopen periode door de politici op de mouw gespeld, door de strot geduwd werden. Het lijkt erop dat de Grieken murw geslagen en apathisch zijn geworden, moe gestreden. Hét moment om nu toe te slaan met een grote bezuinigingsronde.....

Brussel wil zich overal mee bemoeien dus ook met binnenlandse aangelegenheden van andere soevereine staten. In Rotterdam plachten ze dan te zeggen: "Joh, bemoei je met je eigen".

Het is dik aan tussen die twee, dat is duidelijk echte liefde.
Bijlagen
image.jpg
image.jpg (52.78 KiB) 6340 keer bekekenPlaats reactie