Meteorenregen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Meteorenregen

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) » 03 apr 2016 23:55

:-D :-D
Omnia transit sed navigare necesse est


ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Meteorenregen

Bericht door ferryvaneeuwen » 04 apr 2016 01:25

image.jpeg
image.jpeg (15.4 KiB) 4650 keer bekeken
Wwwat......Meteooregen? Ieuw bah....¿

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Meteorenregen

Bericht door ferryvaneeuwen » 05 apr 2016 13:31

Theo, ik zal toch eens uitkijken naar die Bresser telescoop, die wil ik wel hebben. Ik ga vanaf nu die reclamefolders van Lidl die in de bus komen volgen. Ik zag dat ze tijdens de lopende Griekse week de gigantes te koop hebben. Die noemen ze reuzenbonen. Van Dale Online kent dat woord trouwens niet. Het kan een soort eigen vertaling zijn. Ook Halloumi bakkaas, die ik wel lekker vind, is nu verkrijgbaar.
image.jpeg
image.jpeg (37.74 KiB) 4580 keer bekeken

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Meteorenregen

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) » 05 apr 2016 14:33

Die gigantes noemen we in het Nederlands boterbonen of ook wel limabonen. Het zijn dus géén tuinbonen, zoals Harry dacht.
Mijn vrouw wil ze niet klaarmaken. Ze liggen veel te zwaar op de maag, zegt ze. Als ik dat nou echt wil, zal ze het wel doen, maar ach ... :-D
Als we een enkele keer uit eten gaan bestel ik ze wel bij de voor- en bijgerechten. Nou doen we dat niet zo vaak meer want de keukens zijn overal vies, zegt ze. Ik zeg dan dat dat wel meevalt en dat ik in verre, vreemde oorden soms op plaatsen heb gegeten waarvan ik zelf dacht: nou nou ... en dat me daar ooit iets van is overkomen.
We lagen met de Kroonborg in Barcelona, bijna met de voorsteven op de Ramblas. Ik was met meester Groenendal aan de wal en we zaten op de Ramblas in een tentje waar direct achter de bar de heerlijkste gerechten werden klaargemaakt. Ik nam een bord paella en meester Groenendal keek wat verbijsterd toe en zei: "Daar raak je vast van aan de schijt."
Waarop ik zei: "Hoe viezer, hoe lekkerder, meester."
Na lossing in Barcelona gingen we naar Valencia om te laden. Daar kwam meester Groenendal me tegen lunchtijd halen. "Ik heb nou een leuke tent gevonden waar jij vast heel lekker kunt eten," zei hij.
Hij nam me mee naar een open eetgelegenheid even verderop op de kade. Het rook allemaal lekker, maar daar kropen zoveel grote groene vliegen over de diverse heerlijkheden, dat ik mijn "Hoe viezer hoe lekkerder" niet waar durfde te maken. :-D
Daarop zijn we aan boord de mond gaan spoelen met jenever voordat we gewoon de hap van Jan van der Haven gingen eten. Een goeie hap, want Jan de Jood was een waar kunstenaar die desnoods van een ouwe slipper nog een prima biefstuk kon maken. Moge hij rusten in vrede. Ik rekende hem tot mijn vrienden. Te jong benam hij zichzelf het leven.
Maar ik dwaal gigantisch af.

Halloumi - χαλλούμι - spreek de "H" uit als de g in galgenmaal, galóémi - heb ik nog nooit gegeten. Maar ze hebben hier dan ook zo ontzettend veel verschillende kaassoorten, dat valt sowieso niet bij te benen. Iedere streek en elk eiland heeft zijn eigen kaas. En halloumi komt van Cyprus. De Nederlandse kaas, gewoon afkomstig van Campina of Frico, is hier stukken goedkoper dan in Nederland. Altijd al geweest en dat heb ik altijd vreemd gevonden. Helaas komen ze niet verder dan half belegen en dat dan alleen nog bij Lidl, want voor de rest is het allemaal jonge goudse. Bij Vasilopoulos in Thessaloniki en Athene is wel oude kaas te koop - Old Amsterdam, een heel lekkere kaas - maar dat is dus net als met de witlof: daar kun je bezwaarlijk 200 kilometer voor gaan rijden.

Die telescoop van Lidl is echt een goede koop voor zijn geld. Hij komt binnenkort vast wel weer een keer. Bij Bresser kun je er dan desgewenst ook nog een apparaat bij kopen waarmee je hem via je laptop zo op de gewenste hemellichamen kunt richten. Ik heb hem alweer jaren niet gebruikt, maar nu het weer wat warmer begint te worden, zal ik hem toch weer eens in de achtertuin opstellen. Toen we hier kwamen wonen was het 's nachts zo donker dat kon je je film rustig bij ontwikkelen. Dan zag je vaak een prachtige sterrenhemel. Later trokken ze een nieuwe weg achter ons huis langs met hoge lampen en was het bekeken. Dat is de vooruitgang. :wink:
Omnia transit sed navigare necesse est

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Meteorenre

Bericht door ferryvaneeuwen » 05 apr 2016 16:42

Theo schreef:Daar raak je vast van aan de schijt.
Ik heb op heel wat rare plekken in de wereld gegeten maar nooit last gehad. In het Verre Oosten hoefde je met dat op loeiend hoog vuur wokken al helemaal niet bang te zijn, die bacteriën overleefden die behandeling niet. Wel notabene een keer aan boord meegemaakt. Iedereen was aan de dunne en hoe, je was echt ziek. Achteraf denk ik dat het salmonella geweest moet zijn, waarschijnlijk gegoochel met rauwe kip. Om één of andere reden had het machinekamerpersoneel daar meer last van dan de anderen. Er liepen op een gegeven moment bediendes en matrozen in de machinekamer. Tja, die jongens hebben schijnbaar erg weinig weerstand....

Het schijnt dat de hygiëne tegenwoordig te ver is doorgeschoten. Ik zag onlangs op TV het programma 'Katja’s Bodyscan: Week niet wassen'. Katja Schuurman, je weet wel, die van de afdeling lekkere wijven. Wat ze deed vond ik zeer dapper. Dus ook nooit even je handen snel onder de kraan en onder de douche al helemaal niet. En dan gingen er na een paar dagen ook nog een paar laboranten aan haar oksels ruiken. Dat scheen nog mee te vallen ook. Na een week bleek dat de goede bacteriën de hele situatie goed onder controle en in evenwicht gekregen hadden. Het verbaast mij niet zo want hoe waren we anders de evolutie doorgekomen.

Ik heb net vanmiddag op de markt een stuk van die oude boeren brokkelkaas gekocht. Dat soort kaas is eigenlijk veel lekkerder dan die jonge kazen. De alom geprezen Goudse vind ik eigenlijk maar een slap aftreksel van die boerenkaas.

Die gigantes doe ik ook in de Marokkaanse Harira soep, een aanrader trouwens. Daar zitten al linzen en kikkererwten in maar die maken het voor mij helemaal af.

Ik ouwehoer maar even door omdat we noodgedwongen toch op die Meteooregen moeten wachten...... :-D

Gebruikersavatar
Drentenier
Berichten: 1907
Lid geworden op: 12 mei 2010 14:13
Locatie: Gasselte

Re: Meteorenregen

Bericht door Drentenier » 05 apr 2016 17:00

Prachtig toch? Van meteooregen via reuzenbonen naar ouwe brokkelkaas :lol:
Ik ouwehoer maar even door omdat we noodgedwongen toch op die Meteooregen moeten wachten...... :-D
Voor de belangstellenden onder ons: hier staat wanneer we de volgende meteorenregen mogelijk kunnen waarnemen:
http://hemel.waarnemen.com/meteoorzwerm ... 16.html#04
Groet,
Hans

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Meteorenregen

Bericht door Harry G. Hogeboom » 05 apr 2016 17:55

Ik ouwehoer maar even door omdat we noodgedwongen toch op die Meteooregen moeten wachten.
Nou wil ik niet nieuwsgierig zijn en nog veel minder vervelende vragen gaan stellen Meneer van Eeuwen, maaar heppie vroegaah soms een pikheetje als vonkentrekker op d'n Langen Omvaart de kost proberen te verdienen :roll: :mrgreen: en zo ja........wat waren dat voor bootjes dan " met bedienden in de MK" :lol:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Meteorenregen

Bericht door ferryvaneeuwen » 05 apr 2016 19:10

Dat was op de Lange Ttttanker Omvaart Mmmeneer Hogeboom en wel die met een ssschelp. Tjee, ik ga er helemaal van stotteren........ Die bediendes die gewend waren om altijd in die mooie kraakheldere, gesteven witte jasjes te lopen vonden dat gedoe in de machinekamer bepaald affreus. 'Bah jakkes' zei die ene steeds bij herhaling. Dat was beneden zijn stand, maar nood breekt wet zoals dat heet...... :) Zelf kon ik natuurlijk niets betekenen in dit opzicht want ik moest uiteraard voorzichtig zijn met mijn gevoelige pols. Helaas.
image.jpeg
De officierenmessroom op de Shell tanker Ondina. De eerste tafel met alleen de lage druk.
image.jpeg (61.36 KiB) 4514 keer bekeken

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Meteorenregen

Bericht door Harry G. Hogeboom » 05 apr 2016 23:11

en wel die met een ssschelp.
Tjaa Ferry ik kan me goed voorstellen dat je gaat stotteren als je aan die schelp jongens denkt.............daar pleurden ze wel lieden over de muur als er " iets ongelegen kwam" en keek iedereen de andere kant uit, als ik me dat goed herinner :roll: Recent hebben "ze" d'r ook weer een puinhoop van gemaakt in de Arctic, na rijkelijk met miljoenen te hebben gestrooid en vervolgens deden ze het heel recent nog weer eens fijntjes idem dito met een sterretje over hier op de kust ..tjaa die schelp jongens :roll: :mrgreen:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Jos Komen (R.I.P)

Re: Meteorenregen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) » 06 apr 2016 00:15

daar pleurden ze wel lieden over de muur
Je doet net alsof dit een oude gewoonte was bij de Royale Schelp, Harry. :oops:
Toevallig is dit bij de Shell gebeurd, voor hetzelfde geld zaten die knakkers op de Reuzen van Heusden of op Gulftankers.
Tja, die Meteorenregen maakt wat los, zou dit soms het kosmisch gevolg hiervan zijn? :)

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Meteorenregen

Bericht door Harry G. Hogeboom » 06 apr 2016 06:20

Je doet net alsof dit een oude gewoonte was bij de Royale Schelp, Harry.
Nee hoor Jos, zo bedoel ik dat niet, ik wou slechts Ferry een paar vonkies laten trekken :lol:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Meteorenregen

Bericht door ferryvaneeuwen » 06 apr 2016 11:15

Ach Jos láát maar. Uiteraard is aan mijn fijnbesnaarde en gevoelige ziel een rake klap uitgedeeld maar daar komen we wel overheen. Het overlevingsmechanisme van de Royale Schelp kicks in en dan geldt alleen nog maar de maatschappijmantra 'Smoel Houden En Laten Lullen'. Dat valt mij onder de gegeven omstandigheden best wel moeilijk omdat mijn devies normaliter is: 'Liever sterven dan mijn bek houden'. Tenslotte staat in het familiewapen wel een papagaai maar geen doofpot. Maar goed.

Dat stotteren kwam vanwege het feit dat ik plotseling 'out of the blue' door de heer H. te C. met Meneer werd aangesproken. Dat is voor een eenvoudig telegrafist zoals je kunt begrijoen best wel even schrikken natuurlijk. Vandaar.

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Meteorenregen

Bericht door Harry G. Hogeboom » 06 apr 2016 15:45

voor een eenvoudig telegrafist zoals je kunt begrijoen best wel even schrikken
Ik kan me dat goed voorstellen en ik zal het nooit meer doen Sparks, neem maar een kouwe toeter van me :lol:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Meteorenregen

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) » 06 apr 2016 17:18

ik zal het nooit meer doen
Ja, dat kennen we. Dat zeg jij altijd ... :roll:
Omnia transit sed navigare necesse est

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11721
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Meteorenregen

Bericht door Harry G. Hogeboom » 06 apr 2016 17:57

Ja, dat kennen we. Dat zeg jij altijd ...
Jaa, weet je wat het is Theo....vroegaah was ik een " schuchtere en veelbelovende jongeling"........en toen ben ik op de Reuzen van Ome Cor beland en daarna is het eigelijk nooit meer goed geKomen :oops:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 7017
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Meteorenregen

Bericht door jdbvos » 10 apr 2016 19:28

Dit hier is ook wel leuk....Plaats reactie