Muziek

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 3657
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Muziek

Bericht door Allen » 21 nov 2015 16:21

Tsja Ferry toen ik op de video klikte kreeg ik onderstaande te zien. :? :oops:
Adele.JPG
Adele.JPG (55.38 KiB) 4940 keer bekeken

Ik neem aan dat je deze bedoeld.

>>> https://www.youtube.com/watch?v=6y7yRtaVH-c
Grtn @Allen

Patru
Berichten: 2338
Lid geworden op: 16 okt 2012 15:55
Locatie: Zwolle

Re: Muziek

Bericht door Patru » 21 nov 2015 17:15

ferryvaneeuwen schreef:Toch een goede smaak die Russen of is het omdat het een zanger uit het proletariaat voortkwam.....
Het zal er wel meer mee te maken hebben dat Armand begin jaren '80 met dit lied kwam als protest tegen de plaatsing van de kruisraketten: :)
Liever een Rus.jpg
Liever een Rus.jpg (56.13 KiB) 4927 keer bekeken
Ferry, Armand was wel een protestzanger en zette zich ook af tegen het kapitaal, maar of hij daarmee voortkwam uit het proletariaat? Beetje vreemd gebruik van het woord vind ik.

Groeten, Paul G.

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Muziek

Bericht door ferryvaneeuwen » 21 nov 2015 17:36

Die was er al weer snel af!

Probeer deze link eens, zo lang het nog duurt.... Wel even in de pagina naar beneden scrollen tot de video.
'Ben ik te min' gaat naar verluidt over Marijke, een meisje uit Roosendaal waar Armand niet mee om mocht gaan. Het klasseverschil was te groot, de ouders van Marijke waren rijk waardoor hun relatie geen kans had. Zo ging dat in de jaren zestig. Armand was hier zo gefrustreerd over dat hij besloot er een lied aan te wijden.
Met het woord proletariaat is volgens mij niets vreemds aan de hand. Wikipedia geeft als definitie van proletariaat de arbeidersklasse. Als je dat liever hoort vind ik dat prima of moet ik de 'gewone man' zeggen? Ook goed hoor, ik ben best wel flexibel. Het wordt wel een woordenspel zo, jammer.

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Muziek

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) » 21 nov 2015 19:01

De biografie die hij op zijn website schreef, is buitengewoon plezierig om te lezen. Nooit geweten dat hij zo schrijven kon. Mooi, vloeiend, foutloos Nederlands. Hij gebruikt woorden die ik niet kende, maar nu nooit meer zal vergeten en misschien ook nog wel eens zal gebruiken. Helaas is hij, voor zover ik dat kan zien niet compleet, maar als de rest ook nog ergens is, zou ik er er bijna iets om durven verwedden dat die biografie over niet al te lange tijd in druk zal uitkomen. Het zou de moeite waard zijn. Of het mag, weet ik niet, want hij las die biografie in 2000 voor op VPRO radio, in het programma OVT. Overigens lees ik liever dan dan dat ik naar hem luister terwijl hij het voorleest. Ja, toch een beetje een ontdekking.
Zijn columns op diezelfde website zijn ook goed.
Omnia transit sed navigare necesse est

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Muziek

Bericht door ferryvaneeuwen » 21 nov 2015 20:22

Om als tekstschrijver succesvol te zijn moet je de Nederlandse taal goed beheersen en dat deed hij. Ooit was hij zwaar aan de heroïne of cocaïne, in ieder geval aan een hard drug, maar het was knap dat hij daar vanaf is gekomen . Alleen de wiet heeft hij nooit afgezworen en ook niet willen afzweren.

Ik moest nog aan hem denken bij die discussie over drank aan boord. Hij reed altijd zelf naar en van zijn optredens, twee of drie keer per week, zo stoned als een garnaal. Maar hij dronk geen druppel dus ze hebben hem daarop nooit kunnen betrappen en naar drugs wordt nooit gekeken omdat er toch geen test voor is. Dus zonder drank aan boord, geen nood gewoon wiet meesjouwen.

Hij heeft ooit gezegd dat ze hem na zijn dood maar per gram moesten verkopen, zo doorrookt was hij......

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Muziek

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) » 05 jan 2016 18:38

------------------------------------------------Afbeelding

Een groot musicus is van ons heengegaan. Zondag overleed de Canadese jazzpianist Paul Bley op 83-jarige leeftijd in zijn huis in Ottawa.

Paul “Buzzy” Bley speelde in zijn lange loopbaan met alle groten uit de jazzwereld en dat is allemaal op YouTube te vinden. Wie hem puur als pianist wil horen, moet naar zijn interpretatie van The Nearness of You van Hoagy Carmichael luisteren. Ga er twaalf minuten voor zitten.

Maar wie in een wat zwaarmoedige stemming is en mogelijk nog wat dieper in melancholie wil zwelgen, moet naar het album Diane luisteren. Daarop speelt Paul Bley met Chet Baker. Een fantastische combinatie. Voor mij is Chet Baker de grootste jazztrompettist ooit. In mei 1988 viel hij, geheel verwaarloosd door de drugs, uit het raam van zijn hotelkamer op de tweede verdieping van Hotel Prins Hendrik in Amsterdam. Een gevelsteen herinnert hieraan. Chet Baker werd slechts 58 jaar, maar speelde, ondanks zijn enorme drugsprobleem, tot de laatste dag van zijn leven zo zuiver als goud.
Het mooiste café van Amsterdam was voor mij “Het Doktertje” in de Rozenboomsteeg, met een vloeroppervlak van 18 vierkante meter het kleinste café van Amsterdam. Dat was – en is waarschijnlijk nog – bekend om zijn enorme collectie whisky en whiskey, maar ook om de muziek die daar werd gedraaid. Chet Baker kwam daar ook en nog een aantal groten. Sommigen werden geëerd met een bescheiden kopereen plaatje met hun naam op de rand van de bar. Je bofte als je bij de eigenaar, Jan Beems, in de smaak viel en niet alleen mocht blijven, maar ook terugkomen, want hij was erg kieskeurig wat klanten betrof. Hij overleed vorig jaar en zit nu waarschijnlijk in de hemel naar jazz te luisteren. Kan hij Paul Bley nu misschien de hand schudden.
Omnia transit sed navigare necesse est

Gebruikersavatar
rspeur
Berichten: 2968
Lid geworden op: 11 dec 2009 17:41
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Muziek

Bericht door rspeur » 05 jan 2016 18:45

Theo, we delen sowieso "fandom" voor Chet Baker, Paul Bley wordt te weinig genoemd in mooie rijtjes.
Een uurtje geleden verscheen een aardig in memoriam over hem op YouTube.
René

https://www.youtube.com/watch?v=njqmPTgHkCQ
Ik leit m'n tong hier altoid foin ofskrape

jdbvos
Berichten: 6996
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Muziek

Bericht door jdbvos » 31 jan 2016 11:16

Nou ben ik al vanaf heel vroeger een fan van Fleetwood Mac (Albatros, Dr Brown, Man of the world, oa, weet je nog ?)
Maar ook van de CD Rumours, vooral "Never going back again"....
Van die Rumours is ook een 3-delige set, en op de laatste CD, het laatste nummer, is wederom die song, maar dan alleen maar instrumentaal.
Om één-of-andere reden maakt dat liedje mij altijd vrolijk....
Luistert hier !

Gebruikersavatar
rspeur
Berichten: 2968
Lid geworden op: 11 dec 2009 17:41
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Muziek

Bericht door rspeur » 12 mar 2016 23:55

Voor de liefhebbers: op NPO3 is vandaag een serietje "De zwarte lijst" gestart.
Er wordt gewerkt met "stedenafleveringen", vanavond kwam New Orleans aan bod.
René
Ik leit m'n tong hier altoid foin ofskrape

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

SPOTIFY

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) » 06 apr 2016 13:23

SPOTIFY ...
Ik begrijp iets niet zo goed.

Ik heb nu al enige jaren een gratis Spotify account, alleen maakte ik er tot voor kort nauwelijks gebruik van. Alle cd's en lp's en singles die ik nog uit mijn vorige leven had en waar mijn vrouw in 1983 nog eens een forse hoeveelheid aan toevoegde - Elvis Presley geheel compleet op lp (zij woonde in Brooklyn, New York toen hij overleed en reisde naar Graceland) en daarbij een werkelijk zeer indrukwekkende hoeveelheid Griekse lp's en nog veel en veel meer Griekse 45-toeren plaatjes uit de zestiger en zeventiger jaren - heb ik een jaar of vijftien geleden niet alleen op de harde schijf gezet en backups gemaakt op twee verschillende externe harde schijven voor je-weet-maar-nooit, maar ik heb die ook ondergebracht in een database van eigen ontwerp waarin ik alles binnen seconden kan vinden. Zo goed als de software is om je boeken te catalogiseren, zo slecht, zo waardeloos, zijn de verschillende programma's om je muziekcollectie in onder te brengen. Dat heb ik dus zelf opgelost.

Ik heb niet alles in iTunes ondergebracht, maar alleen de muziek die ik daar bij de hand wilde hebben en als ik daar naar wil luisteren kan ik 5 dagen, 19 uur, 47 minuten en 39 seconden vooruit. Continu en dat is een hele zit, hoor. Dat is dus muziek van eigen keuze en naar eigen smaak.
Waar heeft een mens dan Spotify eigenlijk nog voor nodig, zou je dan denken. Dat is natuurlijk niet helemaal waar en dat weet iedereen die de streamingdiensten kent. Maar voor een dagelijks stukkie muziek - een ronzebonsje, zou mijn vader zeggen, een begrip waarvan de betekenis nu werkelijk heel snel begint te vervagen - is mijn muziekverzameling meer dan voldoende. Die strekt zich uit van de klassieken tot André Hazes en de Twee Pinten, van de Mattheus Passion tot Corry Konings en het dweilorkest "Het Zooi" uit Den Bosch, en van Kathleen Ferrier tot Dolly Parton, van Nelson Eddy tot Willy Nelson, van "Sally, queen of the alley" tot Madame Butterfly. Ik bedoel maar - zoals ik al opmerkte - waar heb je Spotify dan nog voor nodig?
Waarom zou je 7 euro per maand betalen? Om van de reclame af te zijn, zeggen ze bij Spotify. Maar ik luister nu al bijna een week vele uren per dag naar mijn gratis Spotify en ik moet de eerste reclame nog horen, en dat begrijp ik dus niet.

Afgelopen zaterdagavond vergeleken ze bij "Kassa" de verschillende streamingdiensten. Daar snapte ik ook al geen reet van. Een hoop geklets over gebruiksgemak en prijzen en vooral over de geluidskwaliteit. Ik dacht: ben ik nou zo dom? Ik ben een groot muziekliefhebber met een zeer brede belangstelling, maar ik hoor echt geen verschil tussen al die diensten. Ik ben een groot voorstander van betalen voor werk van anderen waar ik dagelijks gebruik van maak. Ik koop nooit meer een cd, maar ik probeer ook niet om muziek gratis te downloaden. Als ik mijn muziekverzameling wil aanvullen, betaal ik daar bij iTunes graag 95 cent of zoiets voor. Voor die 7 euro per maand van Spotify kan ik dus zeven ronzebonsjes downloaden. Dat doe ik niet, Misschien tien per jaar, dan is het wel bekeken.

Hoe zit dat nou met Spotify, dat zou ik wel eens willen weten. Dat ik er nu al een week vele uren per dag naar luister, heeft een reden en een oorzaak. Dat ik even de tijd neem voor een stukkie als dit, is een pauze. Even weg van de vertaling, even de gedachten verzetten. Ik werk namelijk van 's morgens acht tot 's avonds elf - voor mij het begin van Nieuwsuur. Dat moet ik doen, wil ik de deadline van mijn vertaling halen. Ik zit exact op schema, maar dat is een verdomd krap schema. Ik heb graag een muziekje bij het werk, maar alle muziek is daar niet voor geschikt. Het mag niet afleiden. Ik heb zo mijn eigen playlists voor dat werk, maar ik merkte een week geleden dat Spotify werkelijk heel sterk is in dat soort dingen: exact de muziek uitzoeken die bij de gelegenheid past. Bovendien leert het programma al snel je smaak kennen en weet wat je zoekt. Zo luister ik nu naar "Gentle Classical: from Dawn to Dusk" een playlist van 9 uur van precies de muziek die ik zoek.

Maar ik heb nu al een week geen enkele reclame gehoord. Alles gratis voor niks. Hoe zit het dan eigenlijk met het verdienmodel van die muziekleveranciers? Ik begrijp het niet zo goed. Ik weet het, ik weet het: ik had erg lang nodig om tot mijn vraag te komen, maar niemand is volmaakt, of wel soms? :wink:

Kom ik pak een drankje met een schaaltje olijven en ga weer verder. Nog zeventig pagina's en dat is precies een week werk. Moedig voorwaarts op de tonen van Lieder ohne Worte van Felix Mendelssohn, vertolkt door JAVIER PERIANES. Mooi hoor. Persoonlijk ben ik nooit verder gekomen dan "De klok van Arnemuiden" en soortgelijke klassiekers op een Hohner Bravo. Klonk ook mooi, hoor. Het kon mezelf tot tranen toe roeren.
      • Afbeelding
Omnia transit sed navigare necesse est

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Muziek

Bericht door ferryvaneeuwen » 06 apr 2016 14:15

Het verdienmodel is bekend en is op het Internet te vinden hoewel er onduidelijkheden zijn.

Ik heb nog even geprobeerd maar ik krijg meteen reclame voor mijn kiezen: "De volgende dertig minuten worden u reclamevrij aangeboden door Zayn." Heb dank......
image.jpeg
image.jpeg (35.38 KiB) 3769 keer bekeken
Bij jou zit er dan kennelijk een filter ingebouwd of haalt Adblock die er ook soms uit?
image.jpeg
image.jpeg (93.34 KiB) 3769 keer bekeken
Toevallig zag ik de Zweedse hymne Du Gamla du Fria. Jij Ouwe jij Vrije. Als ik dat hoor moet ik altijd aan mijn Zweedse meisje Irene Åsberg denken die dan altijd in tranen was. Het zit bij die Zweden dieper dan bij ons.....
Laatst gewijzigd door ferryvaneeuwen op 06 apr 2016 21:31, 1 keer totaal gewijzigd.

Bob
Berichten: 3142
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Muziek

Bericht door Bob » 06 apr 2016 15:19

ferryvaneeuwen schreef:Toevallig zag ik de Zweedse hymne Du Gamla du Fria. Jij Ouwe jij Vrije. Als ik dat hoor moet ik altijd aan mijn Zweedse meisje Irene Åsberg denken die dan altijd in tranen was. Het zit bij die Zweden dieper dan bij ons.....
reclamefilmpje van Zlantan Ibrahimovic voor Volvo klik hier

Ik verzamel mijn muziek via You Tube. Via via hoor je wel eens leuke muziek, zoals nu Du Gamla du Fria. Ik ga dan bij You Tube zoeken of deze muziek daar aanwezig is. Meestal wel. Downloaden en via het programma FLVTO sla ik het op op harde schijf. Wel een beetje gerubriceerd, naar land en artiest. Als ik muziek nodig heb voor een filmpje kan ik tamelijk gauw een geschikt nummer terug vinden.
Afspelen via VLC mediaplayer als achtergrond muziek.
Het gebeurt vaak genoeg dat tijdens het zoeken op You Tube er muziek voorbij komt waar je nog nooit van gehoord hebt en wat nog goed is ook.
Ik denk dat Theo en ik zo beetje dezelfde muziek smaak hebben. Wat hij opnoemt heb ik ook, een enkel stuk niet zoals de Mattheus Passion.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Muziek

Bericht door ferryvaneeuwen » 06 apr 2016 16:27

Ik vind dat reclamefilmpje van Volvo met het Zweedse volkslied eigenlijk een vorm van ongepaste reclame. Zoiets doe je niet. Een dergelijk filmpje met het Wilhelmus voor DAF zie ik nog niet zo gauw gebeuren. Hoewel zeg dat niet te hard, dat wereldje van marketing en reclame makers is nergens vies van......

Bob
Berichten: 3142
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Muziek

Bericht door Bob » 06 apr 2016 18:30

Nationaal product, nationaal lied, nationale "held". Zo gaat dat.

Wist niet dat het het zweedse volkslied was.

Bob
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5651
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Muziek

Bericht door gerard tenerife » 06 apr 2016 22:38

Theo schreef

Code: Selecteer alles

klassiekers op een Hohner Bravo.
Is er een andere Larry Adler aan jouw verloren gegaanTheo?

Groeten van Tenerife, Gerard.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
rspeur
Berichten: 2968
Lid geworden op: 11 dec 2009 17:41
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Muziek

Bericht door rspeur » 06 apr 2016 23:24

Als die Bravo van jou is Theo, oogt hij fors mooier dan die van mij. Daarnaast heb ik dat mooie doosje allang niet meer.
mondorgel hohner bravo (2).JPG
mondorgel hohner bravo (2).JPG (181.87 KiB) 3660 keer bekeken
Gekregen toen ik - denk ik - een jaar of acht was, het eerste enigszins aan te horen product was "I-hin een blauwgeruite kiel...".
Inmiddels (ik ben nu 70) behept met wat roest (de Hohner dus), maar het geluid is nog redelijk. Denk ik.
René
Ik leit m'n tong hier altoid foin ofskrape

Plaats reactie