Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017 Parcours etappe 14: Écija - La Pandera


Zaterdag 2 september 2017 - De 14e etappe van de Vuelta gaat van Écija naar de top van de Sierra de la Pandera. Terwijl de de rit 175 kilometer lang is, telt de zware en onregelmatige slotklim 12 kilometer.

De etappe Écija-La Pandera is een 175 kilometer lange strijd tegen een voortdurend omhoog kabbelend wegdek. Vergelijk het profiel met de grafische weergave van geluidsgolven die steeds sterker, harder en grilliger klinken. Constant op en af, in de onprettige wetenschap dat de stukken ‘op’ naarmate de rit vordert steeds langer worden, terwijl de stukjes ‘af’ met de meter inkorten.

Vanaf de start in Écija helt het asfalt lichtjes in het nadeel en het zal dat de de hele dag blijven doen. De Puerto el Mojon is de eerste gecategoriseerde klim, een opwarmer van bijna 9 kilometer aan 3,7% gemiddeld. Na de afdaling voert het vervolgtraject met golvende bewegingen verder omhoog.

Na een afdaling glooit het wegdek vrolijk op en af. Meest op!

Op 55 kilometer van de aankomst begint het klimmen serieuzere vormen aan te nemen en met nog 30,4 kilometer te gaan duikt de Alto Valdepeñas de Jaén op, goed voor 8,5 kilometer klauteren tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 4,8%. Na de afdaling en een vals plat oplopend tussenstuk voert de slotklim naar de top van de Sierra de la Pandera. Dat is een kluif van 12 kilometer en een gemiddelde stijging van 7,3%. De derde en vierde kilometer onder de top moeten de renners het hardst aan de bak, want in die sectie stijgt de weg met dubbele cijfers. De slotkilometer begint met een afdaling die overloopt in de met 8% oplopende laatste 500 meter.

De Vuelta finishte al vier keer op de Pandera. De winnaar treedt in de voetsporen van Roberto Heras (2002), Alejandro Valverde (2003), Andrej Kasjetsjkin (2006) en Damiano Cunego (2009).

Bij de tussensprint (na 130 kilometer) zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden te verdienen, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 bonificatieseconden krijgen.

Vuelta 2017 Favorieten etappe 14: Voor buitencategorie klimmers

Vuelta 2017 Favorieten etappe 14: Voor buitencategorie klimmersGoede kans dat het woord in de 14e etappe aan de klassementsmannen is. De aankomst ligt bovenop een 12 kilometer lange klim van de buitencategorie, terwijl die al wordt voorafgegaan door inleidende bestijgingen vanaf ruim 50 kilometer voor de meet.

Het parcours van de 14e etappe bestaat uit een heuvel- tot bergachtige aanloop die uitmondt in een beestachtige finale. Op een slordige 30 kilometer van de aankomst begint het feest op de Alto Valdepeñas de Jaén: 8,5 kilometer à 4,8%. Na de afdaling en een stukje dal verschijnt de Sierra de la Pandera. Die klim is 12 kilometer lang en stijgt over die afstand met 7,8% gemiddeld. De derde en vierde kilometer onder de top zijn het zwaarst met stijgingspercentages van 13% en 11,5%. Perfecte plek om ten aanval te trekken. In de slotkilometer duikt de weg nog even naar beneden, waarna deze in de laatste 500 meter met 8% stijgt.

De totale afstand van de 14e etappe van de Vuelta is 175 kilometer en na een relatief rustige opening is er daarna geen meter vlak tot aan die twee beklimmingen aan het einde van de race. Het ligt voor de hand dat een groep aanvallers de koers kleurt, maar het is nog maar de vraag of ze het uitzingen tot op de top van de Pandera.

Het kan niet anders of de allerbeste klimmers gaan vandaag de dienst uitmaken. Misschien al op de Alto de los Valdepenãs en anders wel op de Sierra de la Pandera.

Favorieten 14e etappe Vuelta 2017

***Romain Bardet, Alberto Contador, Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman
** Chris Froome, Ilnur Zakarin, Miguel Ángel López, Vincenzo Nibali
* Adam Yates, Esteban Chaves, Fabio Aru, Tejay van Garderen

Afbeelding

later meer,
image bbcode
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017: Majka wint op La Pandera, Froome houdt rood, Kelderman nu derde

In de 14e etappe van de Vuelta rijden de renners over twee toppen naar de 12 kilometer lange slotklim op La Pandera. Rafal Majka brengt een vroege ontsnapping tot een goed einde, terwijl Wilco Kelderman opschuift naar de derde plek. Chris Froome slaat aanvallen van Vincenzo Nibali af en houdt de leiding.

Uitslag 14e etappe Vuelta 2017

1. Rafal Majka (Pol)
2. Miguel Ángel López (Col) + 0.27
3. Vincenzo Nibali (Ita) + 0.31
4. Chris Froome (GB) z.t.
5. Ilnur Zakarin (Rus) z.t.
6. Wilco Kelderman (Ned) z.t.
7. Alberto Contador (Spa) + 0.37
8. Wout Poels (Ned) + 0.46
9. Esteban Chaves (Col) + 0.57
10. Fabio Aru (Ita) + 1.03

11. Michael Woods (Can) + 1.13
15. David de la Cruz (Spa) + 1.19
16. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
17. Tejay van Garderen (VS) + 1.43
19. Nicolas Roche (Ier) + 2.15
21. Louis Meintjes (ZAf) + 3.01
23. Bart De Clerq (Bel) + 4.12

Klassement na de 14e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 0.55
3. Wilco Kelderman (Ned) + 2.17
4. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.25
5. Esteban Chaves (Col) + 2.39
6. Fabio Aru (Ita) + 3.09
7. David de la Cruz (Spa) + 3.11
8. Alberto Contador (Spa) + 3.19
9. Michael Woods (Can) + 3.23
10. Miguel Ángel López (Col) + 3.48

11. Wout Poels (Ned) + 5.16
12. Tejay van Garderen (VS) + 5.44
13. Nicolas Roche (Ier) + 6.09
14. Steven Kruijswijk (Ned) + 6.38
15. Louis Meintjes (ZAf) + 8.56
22. Stef Clement (Ned) + 38.18
29. Sander Armée (Bel) + 45.47

Koersverloop

Direct na de start gaat de gaskraan vol open. Het wemelt van de aanvallen en na 19 km is het raak. Bart De Clercq, Rafal Majka, bergkoning Davide Villella, Rui Costa, Patrick Konrad, Alexis Gougeard, Simon Clarke, Luis Angel Mate, Stefan Denifl en Ricardo Vilela trappen een maximale voorsprong van een kleine 8 minuten bij elkaar.

Op de eerste klim, de Mojón, is Villella als eerste boven, terwijl in het peloton Sam Oomen moet afstappen. Het 23-jarige toptalent is ziek.

Met nog 80 km te gaan, trekt het peloton (Astana, Trek, Bahrein Merida) het tempo op en bij het aansnijden van de tweede beklimming, de Alto de los Villares de Jaén, is het verschil tot onder de 3 minuten gezakt. Op de klim blijven van de kopgroep alleen Majka, Costa, Villella, Konrad en De Clerq over. Op de top verstevigt Villella zijn leiding in het bergklassement. De Italiaan heeft nu een voorsprong van 22 punten op nummer twee, José Joaquín Rojas. Na het binnen hengelen van de buit, laat hij zijn vluchtmakkers al snel rijden.

De vier leiders snijden de Pandera 1’45” eerder dan het peloton aan. Op de 12 km lange klim à 7,3% begint Majka al na na 2 km aan een solo. Op de lagere flanken blijft het lang stil, maar met nog 4 km te klimmen opent Bardet de achtervolging met Carapaz in zijn wiel. Chaves, Contador en Nibali rijden naar hen toe voordat de Spanjaard en Italiaan samen verder gaan. De la Cruz, Woods, Kruijswijk en Aru kunnen het tempo niet volgen, terwijl Froome en López juist het gat naar Contador en Nibali dichten. Ook Kelderman sluit aan en hij neemt Chaves en Zakarin mee.

López demarreert en zet met nog 1,5 km te gaan de achtervolging op Majka in, maar dat is te laat. De Pool soleert naar de overwinning. De jonge Colombiaan wordt tweede, 4 seconden voor Nibali die met een sprintje nog 4 bonificatieseconden binnenhaalt. Kelderman komt binnen in dezelfde tijd, evenals Froome en Zakarin, en doet zo een goede zaak in het algemeen klassement, want Chaves heeft in de steile stroken vlak onder de top moeten lossen en verspeelt bijna een halve minuut. Intussen houdt Froome de leiding, al sluipt Nibali, die een sterke indruk maakt, steeds dichterbij.

Morgen wacht een van de zwaarte bergetappes van deze Vuelta. Kort en explosief en met een slotklim van bijna 30 kilometer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017 Parcours etappe 15: Alcalá la Real - Sierra Nevada


Zondag 3 september 2017 - De 15e etappe is kort, slechts 129,4 kilometer, maar zwaar. In totaal overwinnen de renners 3.305 hoogtemeters. Na vertrek uit Alcalá la Real, een stadje in Andalusië ten noordoosten van Granada, voert de route naar de top van de Alto Hoya de la Mora. Eigenlijk gaat het in de laatste 30 kilometer alleen maar bergop.

Na een heuvelachtige aanloop ronden de renners net over de helft de Alto de Hazallanas, een berg van de 1e categorie. Eigenlijk begint de weg al zo zoetjes aan de stijgen in Pinos Puente, na 30 kilometer, en zo beschouwt gaat het 44 kilometer omhoog naar de top van de Hazallanas. Maar het serieuze werk wordt ingeleid door een afdaling van 2 kilometer, waarna het nog 7 kilometer tot de pashoogte is. Over die afstand worden 730 hoogtemeters overbrugd, het gemiddelde stijgingspercentage is derhalve ruim 10%. De steilste stroken zijn 22% en 19%.

In 2013 won Chris Horner een Vuelta-etappe op de Hazallanas, 0’48” voor Nibali, al kwamen ze toen van de andere kant. Twee jaar geleden versloeg Alberto Contador in de Ruta del Sol Chris Froome op de pas in de Sierra Nevada.

Na de afdaling volgt meteen de klim van de Alto de Purche. Net zoals de Col du Télégraphe bij de Galibier hoort, kan de Alto Hoya de la Mora niet zonder de Purche – ze lopen direct in elkaar over. Samen vormen ze een stevige kluif van 28,4 kilometer à 5,9%. Koppel je ze los, dan staat de Alto del Purche gelijk aan 8,5 kilometer klimmen tegen 8% en de Alto Hoya de la Mora is goed voor 19,3 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 5.6%

Klassementsrenners kunnen in de 15e etappe veel winnen, maar ook veel verliezen. De etappe heeft wel wat van de 15e etappe in de Vuelta van 2016, naar ski-resort Formigal. Die was ook kort en explosief. Al direct trokken Quintana en Contador ten aanval. Door het meedogenloze tempo kwam Froome al snel geïsoleerd te zitten en dat werd hem noodlottig. Brambilla pakte de rit, terwijl Quintana als tweede finishte en de eindzege in de Vuelta zo al bijna in zijn zak had.

Bij de tussensprint (na 45 kilometer) zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden te verdienen, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 bonificatieseconden krijgen.

De 15e etappe van de Vuelta van 2017 begint om 13:49 en de finish wordt verwacht rond 17:30

Vuelta 2017 Favorieten etappe 15: Voor buitencategorie klimmers II

De 15e etappe van de Vuelta a España voert de renners diep de Sierra Nevada in. Dat is na de Alpen de hoogste bergketen van West-Europa en dat zullen de renners weten ook. De finish wordt bereikt na een 28 ,4kilometer lange klauterpartij tegen een gemiddelde van 5,9%.

In de 15e etappe van de Vuelta is het woord aan de crème de la crème van het klimmersgilde. In 129,4 kilometer krijgen de renners meer dan 2.800 hoogtemeters voor de wielen. Verreweg het meeste klauterwerk zit in het tweede deel van het parcours, al gaat het eigenlijk al vanaf 30 kilometer zo zoetjes aan omhoog.

De eerste serieuze hindernis is de Alto de Hazallanas. Officieel een klim van 16,3 kilometer à 5,5%, maar het draait eerlijk gezegd vooral om de laatste 7 kilometer. Die sectie heeft een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 10% en steilste stroken van 22% en 19%. De top ligt na 74 kilometer in het parcours.

Na een afdaling van een slordige 20 kilometer rijden de renners een aantal kilometer door de vallei voordat de Alto de Monachil opduikt. Die beklimming loopt zonder afdaling over in de Alto Hoya de la Mora en eigenlijk is het dus gewoon één lange klauterpartij. De afstand van de Alto de Monachil en de Hoya de la Morais samen is 28,4 kilometer en de gemiddelde stijging 5,9%. De meet is aan het einde van die megaklim getrokken.

In zo’n beest van een etappe ligt het voor de hand dat de beste klimmers de dienst zullen uitmaken. Of dat de beste klimmers uit de vlucht van de dag of van het klassement zullen zijn, is afhankelijk van het koersverloop.

Favorieten 15e etappe Vuelta 2017

*** Chris Froome, Steven Kruijswijk, Vincenzo Nibali, Alberto Contador
** Romain Bardet, Ilnur Zakarin, Miguel Ángel López, Esteban Chaves
* Wilco Kelderman, Rafal Majka, Adam Yates, Louis Meintjes, Simon Yates, Tejay van Garderen

Afbeelding

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017: Ángel López klimt naar winst in Sierra Nevada, Froome houdt leiding

In de 15e etappe overwinnen de renners in 130 kilometer ruim 3.305 hoogtemeters. Samen met Alberto Contador valt Miguel Ángel López aan op de 30 kilometer lange slotklim en uiteindelijk soleert de Colombiaan naar de zege. Ilnur Zakarin wordt tweede en Wilco Kelderman derde. Chris Froome houdt de rode trui.

Uitslag 15e etappe Vuelta 2017

1. Miguel Ángel López (Col)
2. Ilnur Zakarin (Rus) + 0.36
3. Wilco Kelderman (Ned) + 0.45
4. Esteban Chaves (Col) + 0.47
5. Chris Froome (GB) z.t.
6. Michael Woods (Can) + 0.50
7. Vincenzo Nibali (Ita) + 0.53
8. Wout Poels (Ned) z.t.
9. Louis Meintjes (ZAf) z.t.
10. Pelle Bilbao (Spa) + 1.02

11. Fabio Aru (Ita) z.t.
13. Alberto Contador (Spa) + 1.27
15. Steven Kruijswijk (Ned) + 2.17
17. Tejay van Garderen (VS) + 3.19
23. Thomas De Gendt (Bel) + 4.58
24. David de la Cruz (Spa) + 5.23
25. Sander Armée (Bel) + 6.04
26. Stef Clement (Ned) + 7.13
54. Nicolas Roche (Ier) + 16.18

Klassement na de 15e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.01
3. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.08
4. Wilco Kelderman (Ned) + 2.11
5. Esteban Chaves (Col) + 2.39
6. Miguel Ángel López (Col) + 2.51
7. Fabio Aru (Ita) + 3.24
8. Michael Woods (Can) + 3.26
9. Alberto Contador (Spa) + 3.59
10. Wout Poels (Ned) + 5.16

11. David de la Cruz (Spa) + 7.47
12. Steven Kruijswijk (Ned) + 8.08
13. Tejay van Garderen (VS) + 8.16
14. Louis Meintjes (ZAf) + 9.02

Koersverloop

Het duurt lang voor de break gevormd is. Na ruim 35 km slaan Rossetto, Oliveira en Perez de eerste kloof, terwijl Van Asbroeck, Trentin, Theuns, Mas en Armée zich bij hen voegen. Vervolgens verstevigt Trentin zijn leiding in het puntenklassement door de tussensprint te winnen.

Bij het aansnijden van de eerste klim, de Hazallanas, heeft het achttal een voorsprong van ruim 2 minuten. Gaandeweg de bestijging zakt het verschil onder de 2 minuten. Stéphane Rossetto gaat alleen en Sander Armée sluit bij hem aan om hem vervolgens achter te laten.

Op de steilere stroken vallen Adam Yates en Romain Bardet aan in het peloton. Steven Kruijswijk voegt zich bij hen. Ze pikken aanvaller Nelson Oliveira op.

Armée rondt de top anderhalve minuut voor de groep Kruijswijk en ruim 3 minuten voor de klassementsrenners. In de afdaling komen de achtervolgende groepen dichterbij de leider in koers en amper op de bijna 0 kilometer lange tweetrapsbeklimming naar de finish krijgt Armée gezelschap van Kruijswijk & co. Met nog 27 km te gaan, moet de Belg lossen. Het peloton zit dan op 1 minuut.

López en Contador trekken al vroeg op de dubbele slotklim ten aanval en ze melden zich bij Bardet, die is achtergelaten door Yates en Kruijswijk. Yates rijdt nu alleen op kop, Kruijswijk is tweede in koers. De la Cruz moet lossen in het peloton.

Yates is als eerste boven op de Alto de Purche, 45 seconden voor Kruijswijk. Contador, López en Bardet komen 1 minuut later boven, terwijl De Gendt vlak voor de ‘tussentop’ demarreert uit de favorietengroep. Hij rondt de Purche 1’46” na Yates.

Met nog 15 km te klimmen komt de groep Contador bij Kruijswijk, terwijl Nibali lager op de berg aanvalt. Zijn poging wordt professioneel de nek omgedraaid door Sky (Nieve). Ook De Gendt wordt teruggehaald en Kruijswijk capituleert bij de achtervolgers als López het tempo opvoert. Even later moeten Bardet en Contador eveneens buigen.

López heeft Yates te pakken op 4,2 km van de top en hij gaat al snel alleen verder. De klassementsrenners vegen de andere aanvallers op. Zowel Kruijswijk als Contador moeten vervolgens lossen.

Zakarin valt aan in de laatste 2 kilometer en hij pakt zo 9 seconden op de groep Kelderman, die vlak onder de top reageert en zo naar de derde plek sprint. Gevolg is dat de Rus de derde plek in het algemeen klassement van hem overneemt, al is het verschil maar 3 seconden. Met zijn late aanval pakt Kelderman bovendien niet alleen 4 bonificatieseconden, hij finisht ook 2 seconden voor Chaves en Froome en 8 seconden voor Nibali.

Poels komt de top 10 binnen, terwijl Froome de rode trui stevig om de schouders houdt.

Morgen uitrusten, wel verdient dacht ik zo.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017 Parcours etappe 16: Los Arcos - Logroño


Dinsdag 5 september 2017 - Daags na de tweede rustdag is de 16e etappe van de Vuelta een race van 40,2 kilometer tegen de klok. De start is op het Circuito De Navarra nabij Los Arcos en de finish is in Logroño. In het middendeel van het parcours komen de renners wat venijnig oplopende stroken tegen.

Een tijdrit in de laatste week van een grote ronde is voor een select gezelschap een interessante dag. Zo willen de tijdritspecialisten hun slag slaan en moeten de klassementsrenners alle zeilen bijzetten om hun positie te behouden of te verbeteren. Voor de rest van het peloton is deze rit vooral een verlenging van de rustdag. En wat extra rust kan geen kwaad, zeker niet na de verplaatsing van ruim 800 kilometer vanuit Zuid-Spanje.

De tijdrit start op het motorracecircuit nabij Los Arcos. Circuito De Navarra is in 2010 geopend en voldoet aan alle eisen om Formule 1-teams hun testen te laten rijden. De eerste 5,5 kilometer zijn op het circuit, daarna rijden de renners richting het westen. Net als in veel andere etappes wordt ook op deze dag een provinciegrens overschreden. De renners starten in Navarra en finishen 40,2 kilometer later in La Rioja. De aankomststreep is getrokken in Logroño, de hoofdstad van de wijnregio met zo’n 113.000 inwoners.

Onderweg komen de renners wat onregelmatigheden tegen. Zeker geen grote bestijgingen, maar op een tijdritfiets kunnen ze nog best lastig zijn. Na 15,4 kilometer gaat het wegdek over een afstand van 500 meter met 7% omhoog; na 17,2 kilometer is er een sectie van 1 kilometer à 4,5%; na 19 kilometer volgt een iets steilere kilometer (4,9%); na 20,5 kilometer stijgen de renners in 500 meter à 3,2% naar het hoogste punt in het parcours; en na 23,8 kilometer wacht de laatste serieus stijgende sectie: 1 kilometer à 5%. Hiervoor en hierna zijn de glooiingen minder verraderlijk.

In 2014 mocht Logroño de Vuelta ook verwelkomen. Een waar feest voor de fans, want de 12e etappe werd vrijwel geheel in de stad afgelegd. Een klein groepje kon sprinten om de zege en John Degenkolb was de snelste.

Twee jaar eerder was het dezelfde Duitser die in deze straten naar de ritzege sprintte. Eerder won ook de Nederlander Gerben Karstens tweemaal in Logroño, maar de kans is klein dat er opnieuw een sprinter gaat winnen. Het zal in de vlakke tijdrit gaan tussen de tijdritspecialisten en de klassementsrenners.

De eerste renner vertrekt om 13:34 en de binnenkomst van Chris Froome wordt rond 17:41 verwacht

Vuelta 2017 Favorieten etappe 16: Tweede ritzege voor Froome?

De individuele tijdrit in de Vuelta wordt gekenmerkt door vlakke en licht glooiende wegen, al zitten er in het middendeel ook wat venijnige klimmetjes. Wie zijn de favorieten voor de dagzege?

Tom Dumoulin heeft de Vuelta laten glippen, omdat hij wereldkampioen tijdrijden wil worden. Daar zullen de overige Vuelta-deelnemers met een goede tijdrit in de benen niet rouwig om zijn. En zeker Chris Froome niet, na het afstappen van Rohan Dennis is de rode trui drager de topfavoriet.

Het parcours van de 16e etappe is niet overdreven lastig, al krijgen de renners in het middendeel van de ruim 40 kilometer lange rit wat korte, venijnig oplopende stroken voor de wielen.

Vorig jaar bevatte de Vuelta een ongeveer even lange individuele tijdrit, al was dat parcours nog net iets heuvelachtiger. Froome won die etappe met ongeveer een halve minuut voorsprong op Castroviejo en Contador.

Favorieten 16e etappe Vuelta 2017


*** Chris Froome, Bob Jungels
** Wilco Kelderman, Stef Clement, Ilnur Zakarin, Tejay van Garderen, Nelson Oliveira
* Vincenzo Nibali, Alberto Contador, Luis León Sánchez, Yves Lampaer

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017: Froome klopt Kelderman in tijdrit en verstevigt leiding

Ik ben over het algemeen niet zo gek op tijdritten, maar dit was goed, Contador, Kelderman en Nibali hielden er de spanning in.

In de 16e etappe van de Vuelta rijden de renners 40,2 kilometer tegen de klok. Op het golvende parcours vertrekt Wilco Kelderman razendsnel, maar Chris Froome deelt uitstekend in en grist de ritzege voor de neus van de Nederlander weg. Zo verstevigt hij zijn leiding, terwijl Kelderman opschuift naar de derde plaats.

Uitslag 16e etappe Vuelta 2017


1. Chris Froome (GB) 47.00
2. Wilco Kelderman (Ned) + 0.29
3. Vincenzo Nibali (Ita) + 0.57
4. Ilnur Zakarin (Rus) + 0.59
5. Alberto Contador (Spa) z.t.
6. Tobias Ludvigsson (Zwe) + 1.07
7. Wout Poels (Ned) + 1.11
8. Lennard Kämna (Dui) + 1.30
9. Bob Jungels (Lux) + 1.41
10. Daniel Oss (Ita) + 1.49

12. Tejay van Garderen (VS) + 1.57
13. Yves Lampaert (Bel) + 2.07
14. Steven Kruijswijk (Ned) + 2.09
16. Stef Clement (Ned) + 2.15
20. David de la Cruz (Spa) + 2.27
22. Miguel Ángel López (Col) + 2.34
26. Fabio Aru (ItA) + 3.03
37. Michael Woods (Can) + 3.40
38. Louis Meintjes (ZAf) + 3.42
45. Esteban Chaves (Col) + 4.01

Klassement na de 16e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.58
3. Wilco Kelderman (Ned) + 2.40
4. Ilnur Zakarin (Rus) + 3.07
5. Alberto Contador (Spa) + 4.58
6. Miguel Ángel López (Col) + 5.25
7. Fabio Aru (Ita) 6.27
8. Wout Poels (Ned) + 6.33
9. Esteban Chaves (Col) + 6.40
10. Michael Woods (Can) + 7.06

11. Tejay van Garderen (VS) + 10.11
12. David de la Cruz (Spa) + 10.14
13. Steven Kruijswijk (Ned) + 10.17
14. Louis Meintjes (ZAf) + 12.44
21. Stef Clement (Ned) + 46.59
24. Sander Armée (Bel) + 56.51

Eindstand 1e meetpunt (na 13,0 km)

1. Wilco Kelderman (Ned) 15.00
2. Ilnur Zakarin (Rus) + 0.16
3. Alberto Contador (Spa) + 0.18

4. Chris Froome (GB) + 0.23
8. Vincenzo Nibali (Ita) + 0.25

Eindstand 2e meetpunt (na 27,9 km)


1. Chris Froome (GB) 33.43
2. Wilco Kelderman (Ned) + 0.07
3. Ilnur Zakarin (Rus) + 0.26

4. Alberto Contador (Spa) + 0.34
6. Vincenzo Nibali (Ita) + 0.38

Morgen weer wat bergjes :roll:
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017 Parcours etappe 17: Villadiego - Los Machucos


Woensdag 6 september 2017 - De 17e etappe van de Vuelta start in Villadiego om 180.5 kilometer en drie klimmen later bovenop de Alto de los Machucos te eindigen. Dat is een onregelmatig monster met steilste secties van 26%. Nooit eerder werd die berg in de Ronde van Spanje beklommen.

Het begint allemaal in Villadiego, een klein stadje in de provincie Burgos in Noord-Spanje. Het peloton gaat richting het noorden en na 99 kilometer wacht het eerste klauterwerk. De Portillo de Lunada is een klim van de 2e categorie: 8,3 kilometer lang, een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7% en een steilste strook van 8,2%. De Vuelta kwam een aantal keer eerder over deze top. In 2011 was de Fransman Guillaume Bonnafond bijvoorbeeld als eerste boven.

De top van de Lunada ligt op 1.350 meter hoogte en in een lange afdaling duiken de renners bijna naar zeeniveau. Dan wacht de Puerto de Alisas, een klim van de 1e categorie met een lengte van 10 kilometer. De gemiddelde stijging is 6% en de steilste sectie 8,3%. Gelijkmatig dus, iets wat niet geldt voor het hoofdgerecht van de dag: Los Machucos.

De afdaling van de Puerto de Alisas is een kleine 10 kilometer en vrijwel direct begint de slotklim. Zoals gezegd is die nieuw in de Vuelta, maar niet raar opkijken als Alto de los Machucos snel een plek in de geschiedenisboeken krijgt. De klim van de buitencategorie wordt door de Spaanse pers beschreven als ‘rampas inhumanas’ oftewel, onmenselijke hellingen.

De beklimming is 7,3 kilometer lang en de gemiddelde stijging 8,7%. Dat gemiddelde zegt alleen niets, want er duikt al heel snel een strook van 17,5% op, gevolgd door een afdaling van 10%. En de beklimming van Los Machucos is net 1 kilometer oud of het gaat alweer met 26% omhoog. Weer even dalen en de renners kijken tegen een stuk berg van 25% aan. In je ritme komen? Vergeet het maar. Zo gaat het door, al worden de percentages (en de fluctuaties) gaandeweg minder extreem. In de sectie tussen kilometer 3 en kilometer 6 is de gemiddelde stijging dik 13%. De laatste kilometer begint vervolgens met een afdaling waarna de laatste paar honderd meter vals plat oplopen.

Bij de tussensprint (na 145,2 kilometer) zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden te verdienen, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 bonificatieseconden krijgen.

De 17e etappe van de Vuelta van 2017 begint om 12:40 en de finish wordt verwacht rond 17:40

Vuelta 2017 Favorieten etappe 17: Klimfeest op steile Los Machucos

In de 17e etappe van de Vuelta koersen de renners naar de top van de Alto de los Machucos, een extreem onregelmatige beklimming boven Santander, niet ver van de Golf van Biskaje. Gezien het parcours zou het kunnen dat de aanval van de dag vrucht draagt, al is de finale zo zwaar dat het eigenlijk even waarschijnlijk is dat de klassemenstmannen het heft in handen nemen.

Na een stevige klim op 73,2 kilometer van de aankomst en een steile top met nog 7,3 kilometer te gaan is de Alto de los Machucos de absolute uitsmijter. De scherprechter. De nekkenbreker. De beklimming heeft steilste stroken van 26% en gemiddeld doet hij 8,7%. Maar dat zegt niks, want dat cijfer wordt getekend door afdalingen van 10%, terwijl de sectie tussen kilometer 3 en kilometer 6 het meest gelijkmatig is. De gemiddelde stijging is daar ruim 13%. De laatste kilometer begint vervolgens met een afdaling waarna de laatste paar honderd meter vals plat oplopen.

Het eerdere klauterwerk in de 17e etappe van de Vuelta a España bestaat uit de Portillo de Lunada – 8,3 kilometer à 5,8% – en de Puerto de Alisas – 10 kilometer à 6%. Dat zijn allebei gelijkmatige beklimmingen, wat dus zeker niet gezegd kan worden van Los Machucos.

Worden het vluchters die met de eer gaan strijken of komt het op de slotklim aan op een strijd tussen de klassementsmannen? Met een heuvelachtige aanloop en de niet overdreven lastige Portillo de Lunada ligt het voor de hand dat de kopgroep met een flinke voorsprong aan het afsluitende tweetal Puerto de Alisas/Alto de los Machucos kan beginnen. Zijn er goede klimmers aan boord, dan kan het zomaar zo zijn dat ze het uitzingen tot aan de meet bovenop de monsterberg. Iets voor De Gendt?

Favorieten 17e etappe Vuelta 2017

*** Thomas De Gendt, Rafal Majka, Miguel Ángel López, Alberto Contador
** Esteban Chaves, Chris Froome, Jan Polanc, Sander Armée
* Adam Yates, Wilco Kelderman, Romain Bardet, Michael Woods

Als ik zo allemaal lees, dan ga ik maar met de bus, dit is klimmen :wink:

Afbeelding

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017: Denifl pakt zege op Los Machucos, Froome houdt aanval Nibali af


In de 17e etappe van de Vuelta koersen de renners via twee tussentijdse toppen naar de loodzware slotklim: Alto de los Machucos. Dat onregelmatige monster heeft steilste stroken van 26%. Al snel gaat vroege vluchter Denifl alleen. Contador zet de achtervolging in, maar hij komt net te laat en zo pakt de Oostenrijker de zege. Froome houdt de leiding, al komt Nibali 42 seconden dichterbij. Kelderman staat nog altijd derde.

Uitslag 17e etappe Vuelta 2017

1. Stefan Denifl (Oos)
2. Alberto Contador (Spa) + 0.28
3. Miguel Ángel López (Col) + 1.04
4. Vincenzo Nibali (Ita) z.t.
5. Ilnur Zakarin (Rus) z.t.
6. Rafal Majka (Pol) z.t.
7. Michael Woods (Can) + 1.13
8. Daniel Moreno (Spa) + 1.17
9. Wilco Kelderman (Ned) + 1.19
10. David de la Cruz (Spa) + 1.42

11. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
14. Chris Froome (GB) + 1.46
15. Wout Poels (Ned) + 1.53
17. Fabio Aru (Ita) + 2.04
19. Louis Meintjes (ZAf) + 2.05
24. Tejay van Garderen (VS) + 2.55
28. Sander Armée (Bel) + 3.28
43. Esteban Chaves (Col) + 5.52

Klassement na de 17e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.16
3. Wilco Kelderman (Ned) + 2.13
4. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.25
5. Alberto Contador (Spa) + 3.34
6. Miguel Ángel López (Col) + 4.39
7. Michael Woods (Can) + 6.33
8. Wout Poels (Ned) + 6.40
9. Fabio Aru (Ita) + 6.45
10. David de la Cruz (Spa) + 10.10

11. Steven Kruijswijk (Ned) + 10.13
12. Esteban Chaves (Col) + 10.46
13. Tejay van Garderen (VS) + 11.20
14. Louis Meintjes (ZAf) + 13.03
21. Stef Clement (Ned) + 50.50
23. Sander Armée (Bel) + 58.33

Koersverloop

Stefan Denifl, Alessandro De Marchi, Daniel Moreno en Magnus Cort Nielsen vormen eerste met zijn vieren de vlucht van de dag. Julian Alaphilippe en bergkoning Davide Villella zijn er wat laat bij, maar na een kleine 30 km weten ze de oversteek te maken. Vervolgens rijden ze naar een maximale voorsprong van meer dan 9 minuten op het peloton.

Bij het ronden van de eerste beklimming, de Portillo de Lunada, is het gat tot 4 minuten gezakt.

Op de tweede klim, de Puerto de Alisas, is de voorsprong van de vijf leiders tot 2 minuten gezakt. Adam Yates en Esteban Chaves springen weg uit het peloton, terwijl David de la Cruz, Antonio Pedrero, Jarlinson Pantano, Antonio Nibali, Pello Bilbao en Jaime Rosón naar hen toe rijden. Maar ze worden weer ingerekend. Cort Nielsen lost uit de kopgroep, maar als hulp krijgt van zijn ploeggenoot Jack Haig zet hij de achtervolging weer in.

Bij het aansnijden van Los Machucos rijdt de kopgroep anderhalve minuut voor het peloton. Denifl gaat alleen en in het peloton vertrekken López en Contador. Froome lost, terwijl Kelderman er nog goed bij zit. De achterstand van de rode trui blijft vooralsnog beperkt.

Contador laat López achter en opent de jacht op Denifl. Het publiek schreeuwt de afscheid nemende Spanjaard de berg op, maar hij komt bijna een halve minuut tekort om de Oostenrijker terug te pakken.

Op 2 km van de top valt Nibali aan. Zakarin meldt zich bij hem en Kelderman moet een gaatje laten. Ze zetten door en sluiten bij López aan. De Colombiaan wint de sprint voor de laatste 4 bonificatieseconden, terwijl Kelderman 15 seconden later over de streep komt. Zo houdt hij de derde plek, al voelt hij de hete adem van Zakarin weer wat onprettiger in zijn nek. Hetzelfde zal Froome ervaren bij Nibali. De Haai van Messina hapt vandaag 42 seconden van zijn achterstand af.

Wat een monster van een klim en Froome begon te wankellen, heeft hij nog genoeg in de benen om Nibali op een afstand te houden? De volgende dagen zullen het zeggen :lol:
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017 Parcours etappe 18: Suances - Santo Toribio de Liébana


Donderdag 7 september 2017 - De 18e etappe van de Vuelta telt 169 kilometer. De race tussen Suances en het klooster Santo Toribio de Liébana biedt vier beklimmingen in de laatste 60 kilometer. De finish ligt bovenop een klim van 2,2 kilometer à 9,3%.

Suances mag voor het eerst het Vuelta-peloton in haar straten verwelkomen. Het dorpje ligt aan de woeste kust van Cantabrië, op de plek waar de rivier de Saja in de zee uitkomt. De renners zijn hier echter niet om op een van de vijf stranden te gaan liggen, maar ze stappen op de fiets voor een etappe die kansen biedt voor aanvallers.

De eerste 100 kilometer zijn relatief vlak – of misschien is glooiend een beter woord. Daarna loopt de weg omhoog naar de top van de Collada de Carmona. Een klim van 4,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3%. Het lastigste stuk komen de renners na 2 kilometer tegen en meet 10%.

Na de afdaling beginnen ze in Puentenansa aan de volgende klim: de Collada de Ozalba. Dat betekent 6 kilometer klimmen à 6,5% gemiddeld. Een gelijkmatige bestijging, die in de laatste kilometer wat afvlakt.

Na de Collada de Ozalba wacht de Collada de la Hoz. Met 6,7 kilometer is het de langste klim van de dag, maar met een gemiddelde van 5,8% niet de steilste.

In 2012 gebruikte Alberto Contador de Collada de la Hoz voor een verrassingsaanval. De hele Vuelta bestookte hij klassementsleider Joaquim Rodriguez, maar uiteindelijk lukte het om op deze op het oog ongevaarlijke klim toe te slaan. Zo legde hij het fundament voor zijn eindzege dat jaar. Kunnen we dit jaar een dergelijk scenario verwachten? Een duoaanval van Contador en Nibali wellicht? En wat doet Kelderman?

Na de afdaling van de Collada de la Hoz gaat het over een vals plat van een slordige 16 kilometer naar de voet van de punchy slotklim. De Santo Toribio de Liébana is een nieuwkomer in de Vuelta. De streep is getrokken bij een klooster dat zijn oorsprong vindt in de 6e eeuw en nog altijd wordt bewoond door Franciscaner monniken. Binnen de kloostermuren bewaren zij een stukje hout waarvan ze geloven dat het afkomstig is van het kruis van Jezus.

De slotklim gaat in 2,2 kilometer met een gemiddelde stijging van 9,3% omhoog.

Bij de tussensprint (na 132,7 kilometer) zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden te verdienen, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 bonificatieseconden krijgen.

De 18e etappe van de Vuelta van 2017 begint om 13:14 en de finish wordt verwacht rond 17:40

Afbeelding
russian image host

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6046
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017: Armée klimt naar zege in rit 18, Froome houdt leiding, Kelderman pakt tijd op Nibali

In de 18e etappe van de Vuelta hebben de renners in de laatste 60 kilometer drie klimmen voor de wielen voor de race steil bergop finisht bij het klooster Santo Toribio de Liébana. Vroege vluchter Sander Armée laat zijn kompanen op de slotklim achter en soleert naar de zege. Vervolgens smeert Froome Nibali 21 seconden aan en kruipt Kelderman 17 seconden dichter naar de tweede plek.

Uitslag 18e etappe Vuelta 2017

1. Sander Armée (Bel)
2. Alexey Loetsenko (Kas) + 0.31
3. Giovanni Visconti (Ita) + 0.46
4. Alexis Gougeard (Fra) + 1.02
5. José Joaquin Rojas (Spa) + 1.06
6. Alessandro De Marchi (Ita) + 1.19
7. Matteo Trentin (Ita) + 1.21
8. Sergio Pardilla (Spa) z.t.
9. Antwan Tolhoek (Ned) + 1.38
10. Anthony Roux (Fra) + 1.42

20. Fabio Aru (Ita) + 9.56
21. Alberto Contador (Spa) + 10.08
22. Michael Woods (Can) z.t.
23. Chris Froome (GB) z.t.
24. Wilco Kelderman (Ned) + 10.12
25. Ilnur Zakarin (Rus) z.t.
26. Wout Poels (Ned) + 10.15
27. Steven Kruijswijk (Ned) + 10.21
28. Vincenzo Nibali (Ita) + 10.29
29. David de la Cruz (Spa) z.t.
30. Louis Meintjes (ZAf) + 10.37
31. Miguel Ángel López (Col) + 10.45
34. Tejay van Garderen (VS) + 10.54

Klassement na de 18e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.37
3. Wilco Kelderman (Ned) + 2.17
4. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.29
5. Alberto Contador (Spa) + 3.34
6. Miguel Ángel López (Col) + 5.16
7. Michael Woods (Can) + 6.33
8. Fabio Aru (Ita) + 6.33
9. Wout Poels (Ned) + 6.47
10. Steven Kruijswijk (Ned) + 10.26

11. David de la Cruz (Spa) + 10.31
12. Esteban Chaves (Col) + 11.57
13. Tejay van Garderen (VS) + 12.06
14. Louis Meintjes (ZAf) + 13.32
21. Sander Armée (Bel) + 48.15
22. Stef Clement (Ned) + 52.57

Koersverloop

Het duurt lang voor de geslaagde vlucht weg is, maar na 58 km is het dan toch bingo. Een groep van twintig renners – Julian Alaphilippe, Matteo Trentin, Alessandro De Marchi, Magnus Cort Nielsen, Nelson Oliveira, Marc Soler, Patrick Konrad, Clément Chevrier, Alexis Gougeard, Toms Skujins, Antwan Tolhoek, Matej Mohoric, Alexey Loetsenko, Sander Armée, Giovanni Visconti, Jérémy Maison, Anthony Roux, Stéphane Rossetto, Sergio Pardilla en Aldemar Reyes – ontsnapt en rondt met ruim 13 minuten voorsprong op het peloton de eerste beklimming, de Collada de Carmona.

Op de Collada de Ozalba geeft Katusha geeft gas in het peloton en brengt het gat terug naar 11 minuten. Chaves en de Yates-broers moeten lossen en zij zijn niet de enigen. Vervolgens vertrekt Sánchez en Contador, Aru en Woods voegen zich bij hem. Aru zet alleen door en de anderen worden opgeveegd.

Armée en Gougeard laten hun kompanen achter op de Collada de la Hoz, maar Soler en Alaphilippe halen hen in en ronden gevieren de top. Al vroeg in de afdaling voegt Loetsenko zich bij de koplopers en later sluiten ook Visconti, De Marchi en Rojas aan. Maar op 12 km van de meet slingert Armée zijn diesel aan en alleen Alaphilippe en Loetsenko kunnen volgen.

Armée versnelt nogmaals op 4 km van de finish. Nu kan alleen Loetsenko hem bijbenen. Visconti kruipt nog dichterbij in de slotkilometer, wat de Belg inspireert om nog eens te versnellen. Loetsenko breekt en de Belg soleert naar de mooiste zege uit zijn loopbaan.

Aru draait anderhalve minuut voor de favorietengroep de slotklim op, maar eenmaal boven is daar nog bar weinig van over. Na zijn offday van gisteren versnelt Froome en alleen Contador en Woods kunnen direct volgen. Kelderman en Zakarin moeten een gaatje laten en Nibali en López lossen zelfs. Door de powerplay van de rode truidrager krijgen ze Aru nog in het oog, al houdt de Sardijn toch nog 12 seconden over.

Froome finisht 21 seconde voor Nibali en 4 seconden voor Kelderman en Zakarin.

Kruijswijk komt de top 10 binnen, die zo behoorlijk oranje gekleurd is. Poels staat negende en Kelderman nog altijd derde.

morgen meer,
een pessimist is een optimist met veel ervaring.Plaats reactie