Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6044
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017 Parcours etappe 19: Caso (Parque de Redes) - Gijón


Vrijdag 8 september 2017 - Vlakke etappes zijn zeldzaam in de Vuelta. Ook de 19e etappe is allesbehalve een biljartlaken. In de 149,7 kilometer tussen het Parque Natural de Redes en Gijón strijden de renners vier keer om bergpunten. Na de laatste top volgt een afdaling van 15,2 kilometer naar de meet.

Prachtige groene bergen waar wolven en beren de bossen bevolken: ook dit is Spanje. Parque Natural de Redes om precies te zijn. Een groot natuurgebied in Asturië, compleet met grotten en watervallen. Een paradijselijke omgeving waarin de renners aan de 19e etappe beginnen. Vanuit het deel van het natuurpark dat in de gemeente Caso ligt vertrekken zij in westelijke richting.

De eerste berg van de dag, de Alto de Colladona, is gelijk de lastigste. Het peloton moet hier 7 kilometer lang op de pedalen om een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8% te overwinnen. Halverwege zit een stuk vals plat en de steilste strook van 9,5% zit niet ver onder de top.

Halverwege de etappe komen de renners nog twee beklimmingen tegen. De eerste is de Alto de San Emiliano – 6,8 kilometer à 4,5% – en vlak daarna volgt de Alto de la Falla de los Lobos, die gelijkstaat aan 4,3 kilometer bikkelen tegen 8,2%.

Na de Alto de la Falla de los Lobos golft de weg verder richting de Alto de San Martin. In totaal is dat een bestijging van 4,5 kilometer tegen 7,2%, maar dat gemiddelde zegt niks. Na een vals platte opening stijgt de weg in de laatste 3 kilometer met zo’n 10%. Eenmaal boven volgt een afdaling naar Gijón, waar de winnaar zich opvolger mag noemen van renners als Rudi Altig (1965), Cees Priem (1976), Eddy Planckaert (1982) en Sergej Smetanine (2002). Recordhouder is echter Delio Rodríguez, die in de jaren veertig maar liefst vijf keer won in Gijón. De laatste aankomst was in 2003, toen de ploeg van ONCE de snelste was in de ploegentijdrit.

Bij de tussensprint (na 112,2 kilometer) zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden te verdienen, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 bonificatieseconden krijgen.

De 19e etappe van de Vuelta van 2017 begint om 13:50 en de finish wordt verwacht rond 17:40

Vuelta 2017 Favorieten etappe 19: Punchers met goede afdaling én dito eindschot

Vuelta 2017 Favorieten etappe 19: Punchers met goede afdaling én dito eindschotHet zit er dik in dat de 19e etappe van de Vuelta wordt beslist in de sprint van een kleine groep. De meet ligt aan het einde van een afdaling van 15 kilometer. Die duikvlucht begint direct na een steile en punchy klim, de Alto de San Martin.

Draaipunt in de 19e etappe van de Vuelta wordt vermoedelijk de punchy klim op 15,2 kilometer van de aankomst. Na een vals platte aanloop stijgt de Alto de San Martin in een slordige 3 kilometer met een kleine 10% naar de top. Wie bij de eerste renners bovenkomt, zit in poleposition om voor de dagzege te kunnen strijden. De meet ligt aan het einde van een afdaling van zo’n 15 kilometer.

Onderweg ronden de renners de Alto de Colladona, de Alto de San Emiliano en de Alto de la Falla de los Lobos. De laatste top ligt op 65,1 kilometer van de streep, dat is te ver om een beslissende rol te kunnen spelen. Dat is dus een ander verhaal op de laatste klim van de dag, de Alto de San Martin.

Het is aannemelijk dat sprinters die denken die steile puist aan te kunnen (Trentin bijvoorbeeld) hun ploegen de hele dag aan het werk zetten om de vlucht van de dag binnen schootsafstand te houden. Of die sprinters zorgen zelf dat ze in de break zitten. Vervolgens draait het om een foutloze afdaling en dito eindsprint.

Andersom kan het natuurlijk ook: sterke punchers met een goede eindsprint maken net zo goed kans om de 19e etappe van de Vuelta binnen te slepen.

Favorieten 19e etappe Vuelta 2017

*** Rui Costa, Julian Alaphilippe, Matteo Trentin, David de la Cruz
** Bob Jungels, Luis León Sánchez, Anthony Roux, Sacha Modolo, Matteo Trentin
* Wout Poels, Tomasz Marczynski, José Joaquín Rojas, Edward Theuns

Afbeelding

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6044
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017: De Gendt wint sprint van kopgroep in Gijón, Froome blijft in rood

In de 19e etappe van de Vuelta rijden de renners over vier toppen naar Gijón. Thomas De Gendt is de beste van een enorme kopgroep. De Belg bekroond een spannende finale met een winnende powersprint in de Asturische kustplaats. Chris Froome houdt de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag 19e etappe Vuelta 2017

1. Thomas De Gendt (Bel)
2. Jarlinson Pantano (Col) z.t.
3. Iván García Cortina (Spa) z.t.
4. Rui Costa (Por) z.t.
5. Floris De Tier (Bel) z.t.
6. Bob Jungels (Lux) z.t.
7. Romain Bardet (Fra) z.t.
8. Nicolas Roche (Ier) z.t.
9. Daniel Navarro (Spa) z.t.
10. Koen Bouwman (Ned) z.t.

Peloton met klassementsrenners op 12.15.

Klassement na de 19e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.37
3. Wilco Kelderman (Ned) + 2.17
4. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.29
5. Alberto Contador (Spa) + 3.34
6. Miguel Ángel López (Col) + 5.16
7. Michael Woods (Can) + 6.33
8. Fabio Aru (Ita) z.t.
9. Wout Poels (Ned) + 6.47
10. Steven Kruijswijk (Ned) + 10.26

11. David de la Cruz (Spa) + 10.31
12. Esteban Chaves (Col) + 11.57
13. Tejay van Garderen (VS) + 12.06
14. Louis Meintjes (ZAf) + 13.32

Koersverloop


Kort na de start slaan Edward Theuns, Juan Jose Lobato en Laurens De Vreese een gaatje en vervolgens voegen bergkoning Davide Villella, Thomas De Gendt, Matej Mohoric, Matteo Trentin, Bob Jungels, Rui Costa, Jarlinson Pantano, Nicolas Roche, Emanuel Buchmann, Julien Duval, Floris De Tier, Ivan Garcia Cortina, Dani Navarro, Kenneth Vanbilsen, David Arroyo en Juan Felipe Osorio zich bij hen.

Christopher Juul-Jensen opent de achtervolging en op de Alto de la Colladona krijgt hij gezelschap van Carlos Verona, Antonio Pedrero, Jose Joaquin Rojas, Romain Bardet, Alexis Gougeard, Simon Clarke, Antwan Tolhoek en Koen Bouwman. Op de top verstevigt Villella zijn leiding in het bergklassement. Het peloton vindt het allemaal wel prima en bungelt al een tijdje op zo’n 15 minuten.

In het dal melden de achtervolgers zich bij de kopgroep. Op de Alto de San Emiliano gaat Villella alleen en zo verzekert hij zich nogmaals van het maximale aantal bergpunten.

Op Alto de la Falla de los Lobos ontstaan scheurtjes in de kopgroep. Als De Gendt en Bardet zich ermee gaan bemoeien, blijven er nog acht renners over. Behalve de genoemde twee zijn dat Tolhoek, De Tier, Costa, Jungels, Roche en Navarro. In de vallei komen Buchmann, Pantano, Rojas, Pedrero, Trentin, Clarke, Arroyo, Garcia Cortina, Mohoric, Villella, De Vreese, Lobato en Bouwman terug.

Garcia Cortina vertrekt op een klimmetje met nog 35 km te gaan. Bij het aansnijden van de laatste klim, Alto de San Martin, rijdt de jonge Spanjaard 1 minuut voor zijn voormalige vluchtmakkers uit. Op de steilere stroken verliest hij veel terrein. Bardet gaat alleen en meldt zich op de top bij de koploper. Roche en Costa zitten er 15 seconden achter en op 9 km van de aankomst voegen ze zich bij de twee leiders.

In het peloton valt Contador aan op de steile delen van de San Martin. Zakarin gaat erachteraan, maar krijgt het gat niet dicht. Contador pakt 1 minuut op de andere favorieten, terwijl de Rus wordt binnen gehengeld

In de kopgroep valt Roche aan op 7 km. Hij redt het niet en vervolgens dikt het gezelschap weer aan tot een renner of tien, onder wie De Gendt, Jungels en Navarro. Nog 2,5 km te gaan nu. Roche probeert het nogmaals en Navarro en De Gendt springen naar zijn wiel, maar Jungels brengt de kopgroep weer samen.

Ivan Garcia Cortina slingert de sprint ruim voor de streep aan. Te ruim. Thomas De Gendt komt eroverheen en maakt zijn trilogie compleet: ritzeges in de Giro, Tour en Vuelta.

In de straten van Gijón wordt Contador ingerekend, waarna alle klassementsrenners samen over de meet komen. Geen tijdverschillen, dus Froome houdt de rode trui.

Morgen wacht de beslissende rit van de Vuelta naar de Angliru.

En met dit monster in aanzicht, zijn er nog verschillende mogelijkheden, Froome heeft nog niet gewonnen en Contador wil nog eenmaal een etappe winnen, wie hangt er aan zijn wiel?'
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6044
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017 Parcours etappe 20: Corvera - Angliru


Zaterdag 9 september 2017 - Met rit 20 brengt de Vuelta de laatste bergetappe. En wat voor één! De route is kort (117,5 kilometer) en in de laatste 50 kilometer zitten drie steile klimmen. De finish ligt bovenop de gevreesde Angliru, die in 12,5 kilometer met een gemiddelde van 9,8% omhoog gaat. Steilste strook? 23,5%.

Corvera ligt in Asturië, vlakbij Oviedo, Gijón en Avilés. Zodra de vlag gevallen is, draaien de renners de Alto La Reigada op om de top na 12,7 kilometer te ronden. Niet de steilste klim van de wereld, meer een opwarmertje voor wat komen gaat.

Al valt het in de eerste helft van de race eigenlijk nog wel mee. Een lange en golvend oplopende sectie voert naar de voet van de Alto de Cobertoria. Hier, na 71,4 kilometer koers, begint het klimfeest pas echt.

De Cobertoria stijgt in 8,1 kilometer met een gemiddelde van 8,6%. Dat gemiddelde wordt alleen wel sterk gedrukt door een zo goed als vlakke sectie na zo’n anderhalve kilometer. De steilste strook komt vlak daarna en klokt een kloeke 18%.

Direct na de afdaling wacht de Alto de Cordal: 5,7 kilometer à 8,6% en met de steilste strook van ruim 12% op 1 kilometer onder de top. In 2015 (16e etappe) en 2014 (16e etappe) zaten beide beklimmingen ook al in de Vuelta, alleen dan net andersom: eerst de Cordal, daarna de Cobertoria.

Vanaf de Cordal duiken de renners naar de voet van de Angliru. De slotklim bestaat eigenlijk uit drie delen. De eerste 5 kilometer zijn pittig maar nog redelijk goed te doen – de gemiddelde stijging is daar 8%. Na een wat vlakkere kilometer gaat de rest van de klim met zo’n 15% gemiddeld omhoog. Op 3 kilometer onder de top zit de sectie van 23,5%, die de veelzeggende naam Cueña les Cabres (geitenpad) heeft.

De Vuelta bezocht de Angliru in 2013 voor het laatst. Kenny Elissonde won die rit solo, terwijl Chris Horner aanvallen van Vincenzo Nibali pareerde en die dag de eindzege veiligstelde.

Andere winnaars op de horrorberg waren Juan José Cobo (2011), Alberto Contador (2008), Roberto Heras (2002), Gilberto Simoni (2000) en José María Jiménez (1999).

Bij de tussensprint (na 89,5 kilometer) zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden te verdienen, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 bonificatieseconden krijgen.

De 20e etappe van de Vuelta van 2017 begint om 14:19 en de finish wordt verwacht rond 17:40

Vuelta 2017 Favorieten etappe 20: Slopers op de Angliru


Miguel Angel Lopez - Vuelta 2017 Favorieten etappe 20: Slopers op de AngliruIn de laatste bergetappe van de Vuelta is het alle hens aan dek. Drie steile beklimmingen in 117,5 kilometer. Dat móet vuurwerk opleveren, zeker omdat de slotklim de Angliru is, een horrorberg van 12,5 kilometer. Op de laatste 500 meter na gaat het vanaf de zevende kilometer constant met dubbele cijfers omhoog.

En dan is dat ‘dubbele cijfers’ eigenlijk nog een understatement. In die sectie stijgt de Angliru gemiddeld met zo’n 15% en daarbij zitten stroken van ver boven de 20%. Pas in de laatste kilometer gaat de storm wat liggen en helemaal naar het einde toe daalt de weg zelfs licht. Wie niet goed indeelt op de Angliru gaat geheid voor de bijl.

Eigenlijk geldt dat voor de 20e etappe in zijn geheel wel – of dan toch zeker voor de laatste 50 kilometer. Na een relatief rustige openingsfase krijgen de renners achtereenvolgens de Cobertoria, Cordal en de Angliru te verwerken. De eerste is 8,1 kilometer à 8,6% (top op 38 kilometer van de meet), de tweede 5,7 kilometer à 8,6% (top op 21,1 kilometer) en direct na de afdaling is Angliru goed voor 12,5 kilometer buffelen tegen 9,8%, waarbij het tweede deel dus verreweg het meeste gewicht in de schaal legt.

Gaat een vroege vluchter er met de buit vandoor, zoals in 2013, toen pocketklimmer Kenny Elissonde de spectaculairste zege van zijn loopbaan boekte? Het mooiste zou natuurlijk zijn dat de Vuelta op de Angliru beslist wordt met een man-tegen-man gevecht van de beste klassementsrenners. Maar hoe het ook loopt, dat de Asturische horrorberg voor spektakel gaat zorgen leidt geen twijfel.

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat het een sensatie wordt. Schudt Nibali Froome uit de rode trui op de steile slotklim? Op Los Machusos smeerde hij de Brit in de 17e etappe 42 seconden aan… En wat doet Contador in de allerlaatste bergetappe van zijn carrière?

Favorieten 20e etappe Vuelta 2017

*** Miguel Ángel López, Vincenzo Nibali, Wilco Kelderman, Alberto Contador, Rafal Majka
** Chris Froome, Steven Kruijswijk, Romain Bardet, Ilnur Zakarin
* Wout Poels, Esteban Chaves, Jan Polanc, Michael Woods

Afbeelding

Afbeelding

Later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6044
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017: Contador wint op de Angliru, Froome pakt eindzege, Kelderman verliest podiumplek

In de 20e etappe van de Vuelta klimt Alberto Contador naar de zege op El Angliru. Wout Poels wordt tweede en Chris Froome derde, die zo de eindzege veiligstelt. Wilco Kelderman vecht voor wat hij waard s, maar moet zijn derde plek afstaan aan Ilnur Zakarin. Kelderman eindigt de Vuelta als vijfde, terwijl ook Poels en Kruijswijk in de top 10 eindigen.

Uitslag 20e etappe Vuelta 2017

1. Alberto Contador (Spa)
2. Wout Poels (Ned) + 0.17
3. Chris Froome (GB) z.t.
4. Ilnur Zakarin (Rus) + 0.35
5. Vincenzo Nibali (Ita) + 0.51
6. Franco Pellizotti (Ita) z.t.
7. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
8. Wilco Kelderman (Ned) + 1.11
9. Romain Bardet (Fra) + 1.25
10. Michael Woods (Can) + 1.36

14. Tejay van Garderen (VS) + 3.43
15. Louis Meintjes (ZAf) + 3.56
16. Miguel Ángel López (Col) z.t.
21. Esteban Chaves (Col) + 4.48
39. Sander Armée (Bel) + 9.35
60. Fabio Aru (Ita) + 15.07

Klassement na de 20e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 2.15
3. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.51
4. Alberto Contador (Spa) + 3.11
5. Wilco Kelderman (Ned) + 3.15
6. Wout Poels (Ned) + 6.45
7. Michael Woods (Can) + 7.56
8. Miguel Ángel López (Col) + 8.59
9. Steven Kruijswijk (Ned) + 11.05
10. Tejay van Garderen (VS) + 15.36

11. Esteban Chaves (Col) + 16.32
12. Louis Meintjes (ZAf) + 17.15
13. Fabio Aru (Ita) + 21.27
14. Nicolas Roche (Ier) + 21.46
15. Segio Pardilla (Spa) + 22.45
19. Sander Armée (Bel) + 58,47

Koersverloop

Het duurt een tijdje voor de kopgroep gevormd wordt. Uiteindelijk pakken Stefan Denifl, Soren Kragh Andersen, Julian Alaphilippe, Nicolas Roche, Rui Costa, Romain Bardet, Adam Yates, Enric Mas, Simon Yates, Nelson Oliveira, Marc Soler, Patrick Konrad, Jan Polanc, Tomasz Marczynski, Tobias Ludvigsson, Lluis Mas, Jaime Roson en Igor Antón anderhalve minuut voorsprong. Maar meer wordt het niet. Trek bepaalt het tempo in het peloton.

In de laatste 45 km hebben de renners drie beklimmingen voor de wielen. Op de eerste, de Cobertoria, vertrekken Enric Mas en Jan Polanc uit de kopgroep. Soren Kragh Andersen, Marc Soler, Tomasz Marczynski, Romain Bardet, Adam en Simon Yates, Stefan Denifl, Jaime Roson en Patrick Konrad dichten het gat. Ze zijn bijna anderhalve minuut eerder boven dan de favorietengroep.

Waar het bij de start van de race regende, werd het al snel droog. Maar daarna gingen de hemelsluizen vol open. Kragh Andersen, Soler en Marczynski zijn als eerste beneden, terwijl Nibali met een paar ploeggenoten in de afdaling een aanval plaatst. Ze worden teruggehaald voor het opdraaien van de Cordal. Zakarin, Aru, Woods en López zijn gelost in de afdaling, terwijl Zakarin en Woods op de klim weer terugkomen.

Kragh Andersen, Soler, Marczynski, Bardet en de Yates-broers komen 38 seconden voor de favorietengroep over de Cordal.

Soler duikt als eerste naar beneden, maar hij gaat op het natte wegdek onderuit. Ook Nibali valt in de afdaling. Hij zit snel weer op de fiets en sluit aan bij de favorietengroep. Even later valt Contador aan samen met zijn teammaat Pantano.

Marczynski snijdt de Angliru als eerste aan met een kleine voorsprong op Kragh Andersen en Bardet. De Deen wacht op zijn kopman Kelderman om hem te helpen bij de jacht op Contador, die op dat moment 40 seconden voor hem rijdt.

Samen met Bardet, Mas en Soler rijdt Contador naar Marczynski toe, waarna El Pistolero met Soler verder trekt. Woods lost uit de favorietengroep, terwijl Contador in de laatste 5,4 klimkilometers van zijn carrière alleen gaat. Hij pakt een maximale voorsprong van anderhalve minuut op de groep Kelderman.

Kruijswijk gaat in de achtervolging op Contador, maar wordt teruggehaald op de steilste stroken, waar Nibali lost. Even later vertrekken Poels en Froome. Zakarin opent de jacht en Kelderman moet een gaatje op de Rus laten. Dat gat wordt steeds groter en op een gegeven moment komt ook Nibali voorbij.

Hoger op de berg zet Alberto Contador ondertussen een fonkelende kroon op zijn carrière door naar de zege te soleren op een van de zwaarste beklimmingen van Europa. Poels en Froome komen 20 seconden later over de streep en zo verzekert de Brit zich van de eindzege. Zakarin finisht op 35 seconden en dat is ruim genoeg voor de derde plek, want Kelderman weert zich kranig, maar rijdt in de laatste kilometers letterlijk en figuurlijk tegen een muur op.

Weer een prachtige etappe, en een prachtige uitslag, Contador met een afscheids overwinning die zeker niet gratis kwam. Morgen de laatste etappe en als Froome op zijn fiets blijft zitten heeft hij dus de Vuelta en de Tour gewonnen in een seizoen.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Toch een prachtig resultaat, drie Nederlanders in de top-10! :-D

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6044
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017 Parcours etappe 21: Arroyomolinos - Madrid

Jos Kome schreef:
drie Nederlanders in de top-10!
Kan je eens nagaan wat er kon gebeuren als er weer nationaale ploegen waren als vroeger, met al dat Nederlandse talent. Uiteindelijk bracht Wout Poels Froome naar boven.


Zondag 10 september 2017 - De 72e editie van de Vuelta zit er bijna op, nog slechts 117,6 kilometer af te leggen. Net als in voorgaande jaren eindigt de Ronde van Spanje met een criterium in Madrid, waarin de sprinters mogen uitmaken wie de laatste ritzege pakt. Verschuivingen in het algemeen klassement zijn niet meer te verwachten.

Na een vlakke aanloop komen de renners in het centrum van Madrid. Het rondje is 5,9 kilometer en heeft nauwelijks hoogteverschillen. Na de eerste passage aan de finishlijn volgen er nog negen rondes. De sprinters hebben dus genoeg mogelijkheden om de aankomst te verkennen.

In 2016 waren er weinig echte sprinters aanwezig in de Ronde van Spanje en Magnus Cort Nielsen kon zo in Madrid zijn tweede etappezege grijpen. In 2015 was John Degenkolb – met hulp van Tom Dumoulin, die een dag eerder nog zijn rode trui was kwijtgeraakt – de snelste. Daarvoor waren Michael Matthews (2013), John Degenkolb (2012) en Peter Sagan (2011) het rapst in Madrid.

Vertrekplaats Arroyomolinos ligt 30 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Madrid. Het voorstadje heeft een kleine 30.000 inwoners. In de regio Madrid wonen 6,5 miljoen mensen.

Bij de tussensprint (na 84 kilometer) zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden te verdienen, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 bonificatieseconden krijgen.

De 21e etappe van de Vuelta van 2017 begint om 17:00 en de finish wordt verwacht rond 20:20

Vuelta 2017 Favorieten etappe 21: Madrileens spurtfestijn

De zeldzame sprinters in de Vuelta, die het ook nog eens helemaal tot het einde hebben volgehouden, krijgen op de slotdag eer naar werken: eindelijk een kans om hun talent te etaleren.

De slotetappe van de Vuelta is een vlakke rit van 117,6 kilometer. Beetje te vergelijken met de uitzwaaietappe in de Tour met finish op de Champs-Élysées. Het rondje in het centrum van Madrid telt 5,9 kilometer en wordt negen keer genomen.

Vorig jaar won Magnus Cort Nielsen in Madrid. Andere recente winnaars zijn John Degenkolb (2015, 2012), Michael Matthews (2013) en Peter Sagan (2011)

Favorieten 21e etappe Vuelta 2017

*** Matteo Trentin, Juan José Lobato, Magnus Cort Nielsen
** Adam Blythe, Edward Theuns, Sacha Modolo, Søren Kragh Andersen
* Marco Haller, Tom Van Asbroeck, Michael Schwarzmann

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6044
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2017: Trentin wint slotetappe met overmacht, Froome pakt eindklassement

Dat was het dan weer, de Vuelta. Een pracht en spannende toer met alles waar je maar van hopen mag in toer.


La Vuelta eindigt met een criterium in Madrid. Matteo Trentin sprint naar de zege en pakt zijn vierde ritwinst deze Vuelta. Chris Froome wint het eindklassement, zijn tweede zege in een Grote Ronde dit jaar. Als extraatje neemt hij ook de truien voor het punten- en combinatieklassement mee naar huis.

Uitslag 21e etappe Vuelta 2017


1. Matteo Trentin (Ita)
2. Lorrenzo Manzin (Fra) z.t.
3. Søren Kragh Andersen (Den) z.t.
4. Tom van Asbroeck (Bel) z.t.
5. Ivan Garcia Cortina (Spa) z.t.
6. Magnus Cort Nielsen (Den) z.t.
7. Kennteth Van Bielsen (Bel) z.t.
8. Sacha Modolo (Ita) z.t.
9. Michael Schwarzmann (Dui) z.t.
10. Daniel Hoelgaard (Noo) z.t.

Eindklassement Vuelta 2017


1. Chris Froome (GB)
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 2.15
3. Ilnur Zakarin (Rus) + 2.51
4. Wilco Kelderman (Ned) + 3.15
5. Alberto Contador (Spa) + 3.18
6. Wout Poels (Ned) + 6.45
7. Michael Woods (Can) + 7.56
8. Miguel Ángel López (Col) + 8.59
9. Steven Kruijswijk (Ned) + 11.05
10. Tejay van Garderen (VS) + 15.36

11. Esteban Chaves (Col) + 16.32
12. Louis Meintjes (ZAf) + 17.15
13. Fabio Aru (Ita) + 21.27
14. Nicolas Roche (Ier) + 21.46
15. Segio Pardilla (Spa) + 22.45
19. Sander Armée (Bel) + 58,47

Koersverloop

De renners pedaleren rustig naar Madrid. Daar krijgt Albert Contador een vrijgeleide en door een haag van toejuichingen rijdt hij bij zijn afscheid door de Spaanse hoofdstad.

Vervolgens begint de race. Het eerste wapenfeit is dat Matteo Trentin de tussensprint wint en vervolgens slaan Alessandro De Marchi, Rui Costa en Nicholas Schultz een gaatje. Ze rijden rondes lang kort voor het peloton uit. Schultz gaat eraf in de een-na-laatste ronde, maar bij het rinkelen van de bel is het avontuur ook voor Costa en De Marchi voorbij.

In de sprint laat Matteo Trentin geen spaan heel van zijn concurrentie. Maar het is net niet genoeg voor de puntentrui, want die gaat met een voorsprong van 2 punten naar Chris Froome. Zo pakt de Brit drie klassementen: eind, punten en combinatie.

Met Wilco Kelderman, Wout Poels en Steven Kruijswijk eindigen er drie Nederlanders in de top 10.

Tot volgend jaar bij de Giro, Gerard.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Dumoulin, Kelderman en Oomen wereldkampioen ploegentijdrit met Sunweb

https://www.ad.nl/wielrennen/dumoulin-k ... ~ac89686c/

Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

"WE" hebben nog nooit zo goed gepresteerd op een WK! :-D
Het voeballe is kut met peren, maar gelukkig hebben we onze wielrenners nog. :wink:
Nu zondag nog een wereldboogtruitje en we zijn het beste wielrenland ter wereld. :wink:

Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Blaak wereldkampioene na masterclass ploegenspel

We worden wel verwend met Nederlandse regenboogtruien. :-D

https://www.ad.nl/dossier-wk-wielrennen ... ~a977fb63/

Nu morgen nog... :)Plaats reactie