Tentoonstelling ms.Oranje

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Ruud v.d. Sluis
Berichten: 12
Lid geworden op: 07 jan 2009 22:46

Tentoonstelling ms.Oranje

Bericht door Ruud v.d. Sluis »

Op 8 september 2018 zal het 80 jaar geleden zijn dat het motorschip Oranje bij de Nederlandsche Scheepsbouw Maatschappij van stapel liep.
Zowel het Scheepvaartmuseum en de Stichting NDSM-Herleeft zullen daar middels een samenwerkingsverband aandacht aan gaan besteden.
De bouwfase zal door de stichting op de werf worden opgepakt terwijl het Scheepvaartmuseum middels een drieluik de periode vanaf de proefvaart tot de ondergang zal belichten. Over de programmering op beide locaties valt nu nog niet veel te vertellen. Dat komt later via persberichten en andere kanalen tot u. Wij zijn voor dit evenement opzoek naar nabestaanden van NSM werknemers die betrokken waren bij de bouw, maar ook naar oud bemanningsleden en passagiers. Behoort u tot deze categorieën neem dan contact op met de Stichting NDSM-Herleeft. Tevens zijn foto's en andere zaken, al dan niet in bruikleen, welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via www.stichting-ndsm-herleeft.nl
Plaats reactie