Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Parcours Etappe 7: Puerto Lumbreras - Pozo Alcón


Vrijdag 31 augustus 2018 – Vanuit Puerto Lumbreras in Murcia zet de Vuelta in de 7e etappe in 185,7 kilometer koers richting het hete binnenland van Andalusië. De race eindigt met een veelbelovende finale in Pozo Alcón.

Puerto Lumbreras ligt zo’n 50 kilometer van de kust van Murcia en in deze etappe gaat het alleen maar verder landinwaarts. Na de start loopt de weg al direct licht omhoog en dat is kenmerkend voor wat de dag zal brengen. Een op- en afgaande route die nergens echt steil wordt. Er zitten twee klimmetjes van de 3e categorie in het parcours, de eerste na 117 kilometer, de tweede op 12,7 kilometer van de streep. Vervolgens dalen en klimmen de renners via korte stroken naar een afsluitend vals plat.

De 7e etappe van de Vuelta sluit af met een lokale ronde van 50 kilometer. Daarin zit dus de hierboven genoemde tweede klim, die in 4,5 kilometer met 5,4% gemiddeld stijgt en zelfs even in de dubbele cijfers komt. Na een afdaling van 4,1 kilometer volgt een 1,7 kilometer lang klimmetje à 7,8%, waarna de weg in de laatste 5,5 kilometer vals plat doorloopt. Op 300 meter van de finish zit een haakse bocht naar links.

Aankomstplaats Pozo Alcón ligt bij het het Parque Natural Sierras de Cazorla, Segura y las Villas, wat het grootste beschermde natuurgebied van Spanje is.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de tussensprint (na 177 kilometer) zijn 3, 2 en 1 seconden te verdienen.

De 7e etappe van de Vuelta a España begint om 12:25 en de finish wordt verwacht rond 17:10

Vuelta 2018 Favorieten etappe 7: Finale voor sterke en snelle mannen


De 7e etappe van de Vuelta a España wordt gekenmerkt door een lastige finale met korte klimmetjes en een lang doorlopend vals plat naar de meet. In principe zou iemand als Peter Sagan hier wel raad mee moeten weten. Of slaat Danny van Poppel toe? De rit telt in totaal 1.941 hoogtemeters.

In de 7e etappe van de Vuelta is het zelden vlak, maar onmenselijk steile stroken krijgen de renners niet voor de wielen. Op 12,5 kilometer van de finish ronden ze een klimmetje van 4,5 kilometer à 5,4% en met nog 6,5 kilometer te gaan, komen ze over een heuvel van 1,7 kilometer 7,8%. Vervolgens loopt het parcours in de laatste 5,5 kilometer vals plat door naar de meet.

Het ligt voor de hand dat BORA-hansgrohe de snelheid flink opvoert in de finale om zo af te komen van sprinters als Bouhanni. Dan heeft hun kopman Peter Sagan zijn handen vrij om los te gaan in de sprint. Maar ja, ook Michal Kwiatkowski en Danny van Poppel zijn erbij in de Vuelta. En ook zij hebben nog een spurt in de benen na een zware finale.

De 3e etappe telde zo’n 2.500 hoogtemeters en toch was Elia Viviani de snelste in de massasprint. De Italiaans kampioen versloeg Giacomo Nizzolo en Peter Sagan, terwijl de 6e etappe een prooi was voor Nacer Bouhanni in een spurt met Danny van Poppel en Elia Viviani.

Of krijgen we in de 7e etappe een vlucht die het uitzingt tot het einde. Thomas De Gendt wellicht…?

Favorieten 7e etappe Vuelta a España 2018


*** Peter Sagan, Michal Kwiatkowski, Danny van Poppel, Matteo Trentin
** Thomas De Gendt, Valerio Conti, Michael Albasini, Stephen Cummings
* Elia Viviani, Nacer Bouhanni, Tosh Van der Sande, Iván García Cortina

Afbeeldingver jpg

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Etappe 7: Solozege Tony Gallopin, Rudy Molard houdt rode trui

De 7e etappe van de Vuelta voert naar een op papier zinderende finale in Pozo Alcón, die begint met een klim op 17 kilometer van de finish. Vervolgens een afdaling en een punchy helling die overloopt in een afsluitend vals plat van 5,5 kilometer. Tony Gallopin bekroont een late aanval met de dagzege, terwijl Rudy Molard de rode trui houdt.

Uitslag 7e etappe Vuelta a España 2018


1. Tony Gallopin (Fra)
2. Peter Sagan (Slw) + 0.05
3. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
4. Eduard Prades (Spa) z.t.
5. Omar Fraile (Spa) z.t.
6. Rigoberto Uran (Col) z.t.
7. Ion Izagirre (Spa) z.t.
8. Enric Mas (Spa) z.t.
9. Wilco Kelderman (Ned) z.t.
10. Sepp Kuss (VS) z.t.

11. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
12. Miguel Ángel López (Col) z.t.
14. Laurens De Plus (Bel) z.t.
15. Fabio Aru (Ita) z.t.
16. David de la Cruz (Spa) z.t.
17. Emanuel Buchmann (Dui) z.t.
18. Thibaut Pinot (Fra) z.t.
19. Louis Meintjes (ZAf) z.t.
20. George Bennett (NZl) z.t.
25. Simon Yates (GB) z.t.
26. Nairo Quintana (Col) z.t.
29. Rafal Majka (pol) z.t.
36. Michal Kwiatkowski (Pol) + 0.30
74. Richard Carapaz (Ecu) + 7.52

Klassement na de 7e etappe


1. Rudy Molard (Fra)
2. Alejandro Valverde (Spa) + 0.47
3. Emanuel Buchmann (Dui) + 0.48
4. Simon Yates (GB) + 0.51
5. Tony Gallopin (Fra) + 0.59
6. Michal Kwiatkowski (Pol) + 1.06
7. Ion Izagirre (Spa) + 1.11
8. Nairo Quintana (Col) z.t.
9. Steven Kruijswijk (Ned) + 1.18
10. Enric Mas (Spa) + 1.23

11. George Bennett (NZl) + 1.26
12. Miguel Ángel López (Col) + 1.27
13. Fabio Aru (Ita) + 1.28
14. Rigoberto Uran (Col) + 1.29
15. David de la Cruz (Spa) + 1.34
16. Laurens De Plus (Bel) + 1.46
17. Wilco Kelderman (Ned) + 2.50
18. Thibaut Pinot (Fra) + 3.08
21. Rafal Majka (Pol) + 4.28
25. Louis Meintjes (ZAf) + 5.35

Koersverloop


De 7e etappe van de Vuelta is amper gestart of Alexis Gougeard, Michael Woods, Floris De Tier, Nicola Conci, Edward Ravasi, Alex Aranburu en Oscar Rodriguez ontsnappen. Meerdere renners proberen de oversteek te maken, maar dat lukt niet. De voorsprong van de zeven loopt op tot een kleine 4 minuten.

Op het een-na-laatste klimmetje is het bijna gedaan met de kopgroep, terwijl Tiesj Benoot in het peloton bij een valpartij betrokken is. De Tier en Woods gaan er samen vandoor en op 3 km van de top gaat de Canadees alleen. Hij vergroot in eerste instantie zijn voorsprong, maar op de top is zijn verhaal over.

Lluís Mas vertrekt op 11 km van de meet en Michal Kwiatkowski gaat een paar km later in de afdaling tegen de grond. Hij opent de jacht met een halve minuut achterstand.

Op de laatste klim gaat Mas eraan. Zijn landgenoot Jésus Herrada is de volgende die het erop waagt. Een groepje met Quintana, López, Ion Izagirre en George Bennett opent de jacht, maar wordt teruggehaald. Tony Gallopin heeft meer succes. Met nog 2 km te gaan pakt hij Herrada terug en gaat er direct overheen.

De Fransman soleert naar de zege, terwijl Peter Sagan 5 seconden achter hem de groepsprint wint voor Alejandro Valverde. Leider Rudy Molard finisht in dezelfde groep, evenals Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk.

Kwiatkowski verspeelt een halve minuut en zakt van de tweede naar de zesde plaats in het algemeen klassement.

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Parcours etappe 8: Linares - Almadén


Zaterdag 1 september 2018 – De 8e etappe van de Vuelta start in Linares en golft richting het noordwesten om 195,1 kilometer later te finishen in Almadén. Weinig geklauter onderweg, al is het ook zelden echt vlak. In de laatste 6 kilometer zitten twee vervelend oplopende stroken, vlak voor de finish zelfs een knikje à 7%.

In de Vuelta van 2015 kwam de 6e etappe ook door deze streek en doorkruiste toen Linares op weg naar Cazorla. Daar ontspon zich uiteindelijk een boeiend gevecht tussen Esteban Chaves en Tom Dumoulin, waarbij de Colombiaan niet alleen de ritwinst pakte, maar ook de rode trui van de Nederlander overnam.

Nu gaat de etappe de andere kant op. De renners duiken het Parque Natural Sierra de Cardeña y Montoro in. Daar stuiten ze op de Alto de Españares, een klim van 10,3 kilometer lang en met een gemiddelde stijging van 3,6%. De route gaat vervolgens niet naar beneden, maar vervolgt over glooiende wegen gestaag naar de zinderende vlaktes ten noorden van Córdoba.

Opnieuw een rit door een decor met prachtige natuur en karakteristieke witte dorpjes. Op 50 kilometer van de finish komen de renners door hamstreek Los Pedroches met zijn befaamde kurkeiken.

De finale wordt getekend door (licht) oplopende stroken. Op 6 kilometer van de meet begint een sectie die 2,4 kilometer lang met 3,4% gemiddeld oploopt, terwijl de weg in de laatste 2 kilometer met 3,8% stijgt. Vlak voor de finish zit een uitschieter van 7%.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de tussensprint (na 123,6 kilometer) zijn 3, 2 en 1 seconden te verdienen.

De finish wordt verwacht rond 17:10

Vuelta 2018 Favorieten etappe 8: Wereldkampioen versus vlucht van de dag

Alweer zo'n typische rit in de Vuelta a España. Er is geen meter vlak, maar van grote beklimmingen is ook geen sprake. Het parcours van de 8e etappe leent zich perfect voor een geslaagde lange vlucht. Of zou Peter Sagan het op zijn heupen krijgen en de rit naar zijn hand zetten?

De langste beklimming onderweg is de Alto de Españares. Die ligt ongeveer halverwege en voert in ruim 10 kilometer met een gemiddelde stijging van 3,6% naar een hoogvlakte. De route golft en glooit verder richting de finale. Pure sprinters worden niet blij van het profiel, maar wie weet dat Peter Sagan wel mogelijkheden ziet. Zo ja, dan zou de wereldkampioen zijn manschappen op kop van het peloton kunnen zetten om de vlucht van de dag in te rekenen. Zo nee, dan gaat het in de strijd om de dagzege vermoedelijk tussen de aanvallers.

De finale ziet er als volgt uit. Eerst krijgen de renners een klim van 2,4 kilometer à 3,4% voor de wielen, die op 6 kilometer van de streep begint. Vervolgens voert een nagenoeg vlakke sectie van ruim anderhalve kilometer naar de laatste 2 kilometer. Dat stuk stijgt met een gemiddelde van 3,8% naar de meet. Vlak voor de streep zit nog een uitschieter van 7%.

Favorieten 8e etappe Vuelta a España 2018


*** Peter Sagan, Thomas De Gendt, Stephen Cummings, Fabio Felline
** Bauke Mollema, Tiesj Benoot, Alessandro De Marchi, Omar Fraile
* Valerio Conti, Dylan van Baarle, Michael Albasini, Alexandre Geniez

Afbeeldingupload image

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Etappe 8: Sprintzege heuvelop Valverde, Molard houdt leiding

zou Valverde echt de eindoverwinning kunnen behalen???? ik had hem afgeschreven vanwegen zijn leeftijd, maar toch....hij kan ook klimmen of word dat straks het slagveld.

de 8e etappe van de Vuelta koersen de renners van Linares naar Almadén. Er zijn geen brute beklimmingen onderweg en van de laatste 6 kilometer loopt er 4 kilometer op met een kleine 4%. Alejandro Valverde klopt Peter Sagan en Danny van Poppel in de sprint, terwijl Rudy Molard de leiding in het algemeen klassement houdt.

Uitslag 8e etappe Vuelta a España 2018

1. Alejandro Valverde (Spa)
2. Peter Sagan (Slw) z.t.
3. Danny van Poppel (Ned) z.t.
4. Ion Izagirre (Spa) z.t.
5. Giacomo Nizzolo (Ita) z.t.
6. Jésus Herrada (Spa) z.t.
7. Simon Yates (GB) z.t.
8. Bjorg Lambrecht (Bel) z.t.
9. Ivan Garcia (Spa) z.t.
10. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.

Klassement na de 8e etappe1. Rudy Molard (Fra)
2. Alejandro Valverde (Spa) + 0.37
3. Emanuel Buchmann (Dui) + 0.48
4. Simon Yates (GB) + 0.51
5. Tony Gallopin (Fra) + 0.59
6. Michal Kwiatkowski (Pol) + 1.06
7. Ion Izagirre (Spa) + 1.11
8. Nairo Quintana (Col) z.t.
9. Steven Kruijswijk (Ned) + 1.18
10. Enric Mas (Spa) + 1.23
11. George Bennett (NZl) + 1.26
12. Miguel Ángel López (Col) + 1.27
13. Fabio Aru (Ita) + 1.28
14. Rigoberto Uran (Col) + 1.29
15. David de la Cruz (Spa) + 1.34
16. Laurens De Plus (Bel) + 1.46
17. Wilco Kelderman (Ned) + 2.50
18. Thibaut Pinot (Fra) + 3.08
21. Rafal Majka (Pol) + 4.28
25. Louis Meintjes (ZAf) + 5.35

Koersverloop


Direct uit de start knijpen Tiago Machado, Jorge Cubero en Héctor Sáez ertussenuit. Ze pakken meer dan 12 minuten op het peloton voordat het peloton de touwtjes in handen neemt.

De meeste sprintersploegen werken eendrachtig samen en zo komt het dat de vluchters op 6 km van de meet gepakt worden.

Lotto-Jumbo neemt nadrukkelijk het initiatief in de finale, maar Danny van Poppel mist de power om het af te maken. Alejandro Valverde komt op het juiste moment naar voren en klopt Peter Saga, terwijl Van Poppel nog naar de derde plek spurt.

In top van het algemeen klassement verandert er weinig: Rudy Molard houdt de leiding.

Morgen koerst de Vuelta de bergen in. De slotklim voert in 7,9 kilometer à 8,5% naar skiresort La Covatilla.

tot morgen dan maar.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Parcours Etappe 9: Talavera de la Reina - La Covatilla


Zondag 2 september 2018 - De 9e etappe van de Vuelta voert in 200,8 kilometer van Talavera de la Reina naar La Covatilla. Onderweg ronden de renners drie toppen, maar het echte venijn zit in de staart. De laatste 24 kilometer lopen vrijwel helemaal op. Vanaf 7,9 kilometer onder de top tot aan de meet zelfs met 8,5% gemiddeld.

Het heeft even geduurd, maar in de 9e etappe begint het klimmersfeest in de Vuelta voor het eerst serieus vorm te krijgen. Na een glooiende opening arriveren de renners na zo’n 50 kilometer op de Puerto del Pico (15,3 kilometer à 5,5%). Een korte afdaling en dan gaat het verder bergop. De Alto de Gredos is goed voor 10,1 kilometer tegen een gemiddelde van 3,7% omhoog fietsen. Een golvende sectie, een afdaling, en halverwege de race komt de Vuelta over de Puerto de Peña Negra (13 kilometer à 4,5%).

Na de afdaling is er lange tijd weinig aan de hand. Het is de stilte voor de storm – de slotklim. Die bestaat eigenlijk uit twee delen. Op 24 kilometer van de finish rijden de renners een oplopende strook van ruim 9 kilometer lang op. De bestijging is nogal onregelmatig, want stroken van 8% worden afgewisseld met vlakke stukken en soms loopt het zelfs vals plat af.

Na een afdaling van zo’n 2 kilometer duikt de eigenlijke slotklim op. Die stijgt in 12,5 kilometer met een gemiddelde van 6,4%, al zegt dat cijfer niet zoveel. De eerste 4,7 kilometer stijgt met ruim 4% en de rest klokt 8,5%, waarbij zij aangetekend dat de hellingsgraad een paar keer in de dubbele cijfers gaat. Het laatst gebeurt dat bij de flamme rouge, waarna de klim afvlakt. In de laatste 900 meter loopt de weg met ongeveer 4% op.

De Vuelta kwam vier keer aan in La Covatilla, een skiresort op 1.962 meter. Bij de laatste aankomst (2011) moest Bauke Mollema in de sprint zijn meerdere erkennen in Daniel Martin, terwijl 26 renners, onder wie Chris Froome en Bradley Wiggins binnen de minuut van de winnaar boven kwamen. Andere winnaars in La Covatilla waren Santi Blanco (2002), Félix Cárdenas (2004) en Danilo di Luca (2006).

La Covatilla ligt ruim 220 kilometer ten westen van Madrid. Het maakt deel uit van de Sierra de Candelario.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de tussensprint (na 149 kilometer) zijn 3, 2 en 1 seconden te verdienen.

De finish wordt verwacht rond 17:40

Vuelta 2018 Favorieten etappe 9: Klimgeit op La Covatilla

In de laatste etappe voor de eerste rustdag serveert de Vuelta haar eerste serieuze bergrit. Stevig klimwerk in het begin leidt naar een rustige overgangsfase, voordat de slotklim er met een afstand van totale afstand van 12,5 kilometer en een gemiddelde stijging van 6,4% inhakt.

Die slotklim is La Covatilla, waar de Vuelta in 2011 voor het laatst aankwam. Daniel Martin klopte Bauke Mollema toen in een sprint-à-deux.

De 9e etappe van de Vuelta heeft drie lange beklimmingen onderweg in de aanbieding, maar het komt vermoedelijk toch aan op de slotklim. La Covatilla stijgt in 12,5 kilometer met 6,4%, al begint de weg al op te lopen op 24 kilometer van de meet. Aan het begin is de helling nog bescheiden, maar de laatste 7,9 kilometer van La Covatilla is andere koek. Die sectie stijgt met 8,5% gemiddeld, en dat terwijl de klim onder de top iets afvlakt.

Officieel heeft de slotklim trouwens weer een andere afstand, namelijk 9,8 kilometer en de gemiddelde stijging is dan 7,1%. Maar goed, het komt allemaal op hetzelfde neer, het is maar net waar je begint te tellen. Eén ding is zeker: de slotklim is zwaar!

De beklimmingen onderweg zijn de Puerto del Pico (15,3 kilometer à 5,5%), Alto de Gredos (10,1 kilometer à 3,7%) en Puerto de Peña Negra (13 kilometer à 4,5%). Op de top van de Peña Negra is er nog ruim 100 kilometer te gaan.

Favorieten 9e etappe Vuelta a España 2018

*** Nairo Quintana, Simon Yates, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk
** Bauke Mollema, Daniel Martin, Fabio Aru, Miguel Ángel López
* Rigoberto Uran, George Bennett, Emanuel Buchmann, Enric Mas

Afbeelding

De laatste loodjes

Afbeelding

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Etappe 9: King klopt Mollema in zinderend gevecht, Yates nieuwe leider

De 9e etappe is eigenlijk de eerste echte bergrit van de Vuelta. Ben King en Bauke Mollema maken deel uit van een grote kopgroep en op de slotklim naar La Covatilla komt het aan op een een-op-een gevecht. De Amerikaan wint en Mollema wordt wéér tweede. Simon Yates neemt de leiderstrui van Rudy Molard over en Wilco Kelderman doet goede zaken.

Uitslag 9e etappe Vuelta a España 2018


1. Benjamin King (VS)
2. Bauke Mollema (Ned) + 0.48
3. Dylan Teuns (Bel) + 2.38
4. Miguel Ángel López (Col) + 2.40
5. Nairo Quintana (Col) z.t.
6. Wilco Kelderman (Ned) z.t.
7. Rigoberto Uran (Col) + 2.43
8. Ion Izagirre (Spa) + 2.46
9. Simon Yates (GB) + 2.49
10. George Bennett (NZl) + 3.02

11. Alejandro Valverde (Spa) + 3.04
12. Thibaut Pinot (Fra) + 3.05
13. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
14. Tony Gallopin (Fra) z.t.
15. Emanuel Buchmann (Dui) + 3.08
16. Fabio Aru (Ita) + 3.20
18. David de la Cruz (Spa) + 3.32
19. Enric Mas (Spa) z.t.
21. Louis Meintjes (ZAf) + 3.32
25. Michal Kwiatkowski (Pol) + 4.44
32. Rafal Majka (Pol) + 4.56

Klassement na de 9e etappe


1. Simon Yates (GB)
2. Alejandro Valverde (Spa) + 0.01
3. Nairo Quintana (Col) + 0.14
4. Emanuel Buchmann (Dui) + 0.16
5. Ion Izagirre (Spa) + 0.17
6. Tony Gallopin (Fra) + 0.24
7. Miguel Ángel López (Col) + 0.27
8. Rigoberto Uran (Col) + 0.32
9. Steven Kruijswijk (Ned) + 0.43
10. George Bennett (NZl) + 0.48

11. Fabio Aru (Ita) + 1.08
12. Enric Mas (Spa) + 1.15
13. David de la Cruz (Spa) + 1.26
14. Wilco Kelderman (Ned) + 1.50
15. Michal Kwiatkowski (Pol) + 2.10
16. Thibaut Pinot (Fra) + 2.33
19. Laurens De Plus (Bel) + 3.17

Koersverloop


Met een slordige 4.000 hoogtemeters voor de wielen vallen Bauke Mollema, Thomas De Gendt, Dylan Teuns, Tom Leezer, Kenneth Vanbilsen, bergkoning Luis Ángel Maté, Ben King, Aritz Bagües, Jesus Ezquerra, Reto Hollenstein en Lluís Mas Bonet direct uit de start aan.

Het elftal is rondt de eerste klim, Puerto del Pico, met ruim 5 minuten voorsprong op het peloton. Op de Alto de Gredos en de Puerto de Peña Negra groeit het gat naar een kleine 7 minuten. Op alle drie de beklimmingen pakt Maté de meeste punten en verstevigt zo zijn leiding in het bergklassement.

In de vlakke tot licht golvend overgangsfase naar de slotklim groeit de voorsprong van de kopgroep naar meer dan 10 minuten.

Op 20 km van de meet opent Mas de aanval en King schuift met hem mee. De Amerikaan gaat alleen op de steile kasseien in het dorpje Candelario. Hij rijdt de officiële slotklim – 9,8 kilometer à 7,1% – anderhalve minuut voor de groep met Mollema en De Gendt op. De achterstand van het peloton op King is dan ruim 6 minuten.

Onderweg naar La Covatilla is Mollema is nog de enige achtervolger. Hij knabbelt van de achterstand af, maar het blijft steken op zo’n 20 seconden. Intussen gaat leider Rudy Molard in de grote groep overboord. Ook Michal Kwiatkowski kan het tempo niet bijbenen.

In de laatste, vlakker kms onder de top vergroot King zijn voorsprong en hij komt volledige uitgewoond, maar zegevierend over de streep. Ondertussen trekt Wilco Kelderman lager op de berg ten aanval en hij krijgt Miguel Ángel López, Rigoberto Uran, Ion Izagirre en Nairo Quintana mee. Simon Yates probeert vergeefs aan te sluiten.

De Kelderman groep wint 9 seconden op Yates en 24 seconden op Alejandro Valverde. Dat betekent dat Yates de leiding in het algemeen klassement pakt, 1 seconde voor Valverde en 14 seconden voor Quintana. Kelderman schuift op naar de veertiende plek, 1.50 achter de nieuwe rode trui drager. Stel dat hij geen pech had gehad in de 6e etappe, dan had hij nu derde gestaan met een achterstand van 6 seconden. Daar koop je natuurlijk niks voor, maar het geeft wel aan dat er met de vorm van de Nederlander niks mis is.

Ook Steven Kruijswijk is goed bezig. Hij komt 1 tel na Valverde over de lijn en staat negende, op 43 seconden van de leiding in het algemeen klassement.

later meer, morgen een vrije dag
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Parcours etappe 10: Salamanca - Bermillo de Sayago


Dinsdag 4 september 2018 – Universiteitsstad Salamanca is de startplaats van de 10e etappe van deze Vuelta. Over 177 kilometer koersen de renners richting de Portugese grens. In Bermillo de Sayago lonkt een massasprint.

Dit parcours door het centrale hoogland van noordwestelijk Spanje is voor Vuelta-begrippen behoorlijk regelmatig en blijft vrijwel altijd op een hoogte van rond de 800 meter.

Na de start maken de renners een lus in oostelijke richting en na 53 kilometer komen ze nogmaals door Salamanca. Vervolgens fietsen ze via de zuidkant van de Tormes rivier richting de Portugese grens. Een groot deel van het parcours gaat langs het uitgestrekte Embalse de Almendra, ofwel het stuwmeer van Almendra.

Op een kleine 40 kilometer van de meet duikt de weg omlaag naar een hoogte van 410 meter. Hier stroomt de rivier de Tormes. Vervolgens moeten de renners ook weer omhoog via een klim van 4,9 kilometer à 5.3%. Na een stukje vlak en een korte afdaling loopt de weg nog 7 kilometer à 2,2% door en ronden de renners de Alto la Venta de los Arribes.

Eenmaal boven wacht geen afdaling, maar zijn de renners wel weer ‘gewoon’ op 800 meter hoogte. Nog ongeveer 20 kilometer naar het noordoosten en dan kunnen de sprinters los gaan in Bermillo de Sayago.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de tussensprint (na 135,3 kilometer) zijn 3, 2 en 1 seconden te verdienen.

De 10e etappe van de Vuelta a España begint om 13:21 en de finish wordt verwacht rond 17:40

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Favorieten etappe 10: Voer voor sprinters

In de 10e etappe van de Vuelta a España koersen de renners over een vlak tot glooiend parcours naar Bermillo de Sayago, een plaatsje bij de Spaanse-Portugese grens. Een kloof is de grootste hindernis van de dag. Grote kans dat de race uitloopt op een massasprint.

Met nog ruim 30 kilometer te gaan bereiken de renners de bodem van een diepe kloof en in 4,9 kilometer à 5,3% en vervolgens 7 kilometer à 2,2% klimmen ze daar weer uit. Dat is eigenlijk het enige klimwerk van de dag. Voor de rest golft het parcours op een hoogte van rond de 800 meter van Salamanca naar Bermillo de Sayago, nabij de grens met Portugal.

In de 3e etappe testten de sprinters elkaar deze Vuelta voor het eerst. Dat werd een afgetekende zege van Elia Viviani, voor Giacomo Nizzolo en Peter Sagan. In de 6e etappe trok Nacer Bouhanni de zege naar zich toe in een schouder-aan-schouder gevecht met Danny van Poppel.

Favorieten 10e etappe Vuelta a España 2018

*** Elia Viviani, Danny van Poppel, Peter Sagan
** Nacer Bouhanni, Matteo Trentin, Giacomo Nizzolo, Simone Consonni
* Tosh Van der Sande, Max Walscheid, Michael Schwarzmann, Ryan Gibbons

Afbeelding

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Etappe 10: Elia Viviani sprint naar tweede zege, Simon Yates houdt leiding

De tweede koersweek van de Vuelta a España begint met een typische sprintersrit. In de 10e etappe snelt Elia Vivani naar de overwinning voor Peter Sagan en Giacomo Nizzolo, terwijl Simon Yates de leiding houdt in het algemeen klassement.

Uitslag 10e etappe Vuelta a España 2018

1. Elia Viviani (Ita)
2. Peter Sagan (Slw) z.t.
3. Giacomo Nizzolo (Ita) z.t.
4. Nelson Andres Soto (Col) z.t.
5. Marc Sarreau (Fra) z.t.
6. Danny van Poppel (Ned) z.t.
7. Iván García (Spa) z.t.
8. Jon Aberasturi (Spa) z.t.
9. Simone Consonni (Ita) z.t.
10. Matteo Trentin (Ita) z.t.

11. Tom Van Asbroeck (Bel) z.t.

Klassement na de 10e etappe


1. Simon Yates (GB)
2. Alejandro Valverde (Spa) + 0.01
3. Nairo Quintana (Col) + 0.14
4. Emanuel Buchmann (Dui) + 0.16
5. Ion Izagirre (Spa) + 0.17
6. Tony Gallopin (Fra) + 0.24
7. Miguel Ángel López (Col) + 0.27
8. Rigoberto Uran (Col) + 0.32
9. Steven Kruijswijk (Ned) + 0.43
10. George Bennett (NZl) + 0.47

11. Fabio Aru (Ita) + 1.08
12. Enric Mas (Spa) + 1.15
13. David de la Cruz (Spa) + 1.26
14. Wilco Kelderman (Ned) + 1.50
15. Michal Kwiatkowski (Pol) + 2.10
16. Thibaut Pinot (Fra) + 2.33
19. Laurens De Plus (Bel) + 3.17

Koersverloop


Volop actie in de beginfase, maar pas na 10 km is het raak. Jésus Ezquerra ontsnapt en niemand gaat mee. De Spanjaard rijdt solo 2 minuten uit op het peloton voordat Tiago Machado naar hem toe rijdt. De twee pakken een voorsprong van een kleine 5 minuten.

Op ruim 30 km van de finish daalt de route af in een kloof en op de klim die erop volgt, gaan de vluchters eraan. Vervolgens schudt Diego Rubio op 20 km van de meet een solo uit de benen, die eindigt met nog 9 km te gaan.

In de massasprint bekroont Elia Viviani een perfecte lead-out van Quick-Step en snelt naar zijn tweede overwinning deze Vuelta. Peter Sagan komt als tweede over de lijn, Giacomo Nizzolo als derde.

Later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 5976
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Parcours etappe 11: Mombuey - Luintra (Ribeira Sacra)


Woensdag 5 september 2018 - In de 11e etappe van de Vuelta rijden de renners van Mombuey naar Luintra, waar Simon Yates in 2016 solo aankwam. De heuvelachtige route telt 207,8 kilometer.

Twee jaar geleden arriveerde de 6e etappe van de Vuelta in Luintra. Destijds zat de Pombar in de finale, een klim van ruim 2 kilometer à 7,5% met uitschieters naar 9%. Op de top was er nog 3,6 kilometer te gaan en het begin daarvan was vlak. Vervolgens kwam er op 2 kilometer van de meet een steile afdaling, terwijl de laatste 500 meter licht opliep. Simon Yates viel aan op de Pombar, rekende vroege vluchter Mathias Frank in, en soleerde naar de overwinning.

De finale van de 11e etappe van de 2018 editie is exact hetzelfde.

Maar voor het zover is, hebben de renners een constant op- en afgaande route voor de wielen. De afmatting begint met de Puerto de Padornelo (6,5 kilometer à 3,7%) en gaat zo door via de Alto de Covelo (9,3 kilometer à 3,6%), Alto de Trives (11 kilometer à 4%) en de Alto del Mirador de Cabezoas (15,5 kilometer à 3,2%). Tussen die KOM-klimmen heeft de organisatie nog een hele trits heuvels zonder categorisering in het parcours opgenomen.

De top van de Alto del Mirador de Cabezoas ligt op 17,8 kilometer van de aankomst en vervolgens voert een afdaling naar de geschetste finale.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de tussensprint (na 159,6 kilometer) zijn 3, 2 en 1 seconden te verdienen.

De 11e etappe van de Vuelta a España begint om 12:04 en de finish wordt verwacht rond 17:40

Vuelta 2018 Favorieten etappe 11: Afmattende heuvelrace met tricky finale

De 11e etappe van de Vuelta a España is een heuvelachtige race van meer dan 200 kilometer met een lastige finale. Op 3,6 kilometer van de finish zit een helling van ruim 2 kilometer met een gemiddelde stijging van 7,5%. Twee jaar geleden sloeg de huidige rode truidrager Simon Yates daar toe.

Het klimmetje op 3,6 kilometer van de meet heet de Pombar. Na de top loopt het parcours eerst anderhalve kilometer vlak door en vervolgens komt er een steile afdaling naar de vals plat oplopende laatste 500 meter.

De finale is lastig en hetzelfde kan gezegd worden van het parcours. Onmenselijke beklimmingen staan er niet op het menu, maar de renners rijden wel de hele dag op en af. Uitschieters onderweg, vanaf startplaats Mombuey tot de aankomst in Luintra, zijn: de Puerto de Padornelo, Alto de Covelo, Alto de Trives en de Alto del Mirador de Cabezoas. De hellingen schommelen zo tussen de 3 en 4% gemiddeld, terwijl de Cabezoas met 15,5 kilometer verreweg de langste bestijging van de dag is. De top ligt op 17,8 kilometer van de aankomst en om daar te komen moeten de renners, zoals gezegd, de punchy Pombar over.

Twee jaar geleden viel Yates dus op de Pombar aan. Hij haalde de al vroeg ontsnapte Mathias Frank in soleerde naar de zege. Maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen, dat de aanvallers het dit keer wel tot het einde uitzingen…

Favorieten 11e etappe Vuelta a España

*** Bauke Mollema, Michal Kwiatkowski, Davide Formolo, Dylan Teuns
** Simon Yates, Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Wilco Kelderman
* Valerio Conti, Mark Padun, Omar Fraile, Davide Villella

Afbeeldingimagenes fotos

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.Plaats reactie