Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2019: Favorieten

Na een spetterende Tour de France belooft de Vuelta ook weer een mooie race te worden. Het deelnemersveld bestaat uit een mix van renners die dit seizoen al prima prestaties hebben neergezet (Kruijswijk, Roglic, Carapaz) en mannen die nog wel een resultaat kunnen gebruiken (Yates, Quintana, López). Het zwaartepunt van de race zit in week twee.

Van oudsher gebruiken renners de Vuelta vaak om nog iets van hun seizoen te maken. Voor het Jumbo-Visma duo Kruijswijk en Roglic is dat niet nodig. Allebei behaalden ze al een podiumplek in een Grote Ronde. De Nederlander in de Tour, de Sloveen in de Giro. Ze hoeven niet, maar ze mogen wel – altijd een lekkere uitgangspositie. In de Vuelta verschijnen ze bovendien met een uitstekende ploeg.

Titelhouder Simon Yates is afwezig en dat maakt dat Quintana, Aru en Valverde. De 39-jarige wereldkampioen lijkt het tegenwoordig van dagzeges te moeten hebben, terwijl Aru terugkomt van lang blessureleed en nog geen schim is van de killer die hij ooit was. Quintana dan. Zijn grote doel was de Tour, maar al in de eerste serieuze test bergop – naar de Tourmalet – zakte hij door het ijs. Het voordeel daarvan was dat hij op achterstand stond en dus ruimte kreeg van de mannen die streden om de gele trui. Daar maakte de Colombiaan gebruik van door een rit te winnen. Dat was dan direct wel een heel mooie. Na een race over de Col de Vars, Col d’Izoard en Col du Galibier zegevierde hij bergaf in Valloire.

Quintana’s landgenoot López is nog altijd maar 25 jaar en hij werd al derde in de Giro en de Vuelta. In Italië wilde hij dat dit voorjaar verbeteren, maar hij kwam er eigenlijk geen moment aan te pas als we het hebben over de roze trui. De witte wel, die ging voor het tweede jaar op rij in de koffer mee terug naar Colombia. Helemaal zo slecht nog niet dus eigenlijk. Ook won ‘Superman’ López dit jaar de Ronde van Catalonië en de ronde in zijn thuisland.

Kan Kruijswijk het, zo kort na de Tour, bolwerken om alweer top te zijn en dat ook drie weken te blijven? Gezien zijn track record zou je zeggen dat het voor hem geen punt is. Vorig jaar werd hij vijfde in de Ronde van Frankrijk en vervolgens plakte hij er een vierde plaats in de Vuelta aan vast. Bovendien komt hij met een uitstekende ploeg naar Spanje.

Een van zijn ploeggenoten is Roglic, die debuteert in de Vuelta. Met Kruijswijk deelt hij het kopmanschap, zodat Jumbo-Visma twee man kan uitspelen als het erop aankomt. In theorie is dat een prima tactiek. De Sloveen reed een fantastisch voorjaar (winst in de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië) en begon de Giro ook uitstekend. Hij leek zelfs even op weg naar de eindzege. Waar iedereen – en vooral het duo zelf – dacht dat de strijd om de roze trui zou gaan tussen Nibali en Roglic liep het anders. Carapaz ging er met de overwinning vandoor.

De Ecuadoriaan is er ook weer bij in de Vuelta. Het zou een stunt zijn als hij zijn stunt herhaalde. In die zin staat eigenlijk alles. Want, eerlijk is eerlijk, wie denkt dat Carapaz nog eens een Grote Ronde wint? Wij eigenlijk niet. Maar waarom eigenlijk? Waarom denken we dat hij een eendagsvlieg is? Carapaz was verreweg de meest stabiele renner in de Giro en hij sloeg toe toen hij de kans had. Vervolgens hoefde hij alleen maar te volgen om de roze trui mee te kunnen nemen naar Ecuador. Slim en sterk gereden.

Dit voorseizoen was Fuglsang van de buitencategorie. De geroutineerde Deen was de beste was in Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné en grossierde in podiumplaatsen. Hoewel hij in de Tour nooit potten had kunnen breken, ging hij in Frankrijk als serieuze schaduwfavoriet van start. Voor hij geblesseerd uitviel heeft hij die reputatie alleen geen seconde kunnen waarmaken. In Spanje dan maar? Al moet het gezegd: Fuglsang en Grote Rondes, nee, dat is nooit een gelukkige combinatie geweest.

Het wordt interessant om Kelderman te volgen. Door blessures rijdt hij een belabberd seizoen, maar wie weet wat hij kan als hij pijnvrij blijft. Twee jaar geleden miste de Sunweb-coureur het podium van de Vuelta op een haar na en finishte als vierde in het eindklassement.

Al even interessant is het kopmanschap bij Ineos van Poels. Hij werd al eens zesde in de Vuelta, in het jaar dat Froome won. Hij reed toen dus in dienst van de Brit. Dat hij de mogelijkheden heeft om de race te winnen staat buiten kijf, het is alleen de vraag hoe hij met de druk omgaat.

Wie, wat, waar?
In de eerste week van de Vuelta moeten de klassementsrenners al gelijk aan de bak. Natuurlijk in de ploegentijdrit op dag één (waarin Roglic en Kruijswijk een goede zaak kunnen doen), maar zeker ook in de 5e etappe. Die eindigt namelijk met 8 kilometer klimmen à 10% naar de sterrenwacht bij Javalambre. Twee dagen later een beetje hetzelfde verhaal: zo’n rit waarin je de Vuelta niet kan winnen maar wel verliezen. De slotklim stijgt dan 4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 12,8%.

Zijn de inleidende beklimmingen in voornoemde etappes goed te doen, in de 9e etappe is het van start tot finish vlammen – of, althans, laten we dat hopen. In een thriller van 94,4 kilometer trekken de renners in dwergstaat Andorra over drie Pyreneeënpassen. Achtereenvolgens zijn dat de Coll d’Ordino (17,6 kilometer à 5,4%), Coll de la Gallina (11,8 kilometer à 8,3%) en Cortals d’Encamp (13,2 kilometer à 7,3%). De dag erop mogen de renners rusten – en terecht. Er zal dan al veel bekend zijn over de verhoudingen tussen de klassementsrenners.

Na de rustdag moeten ze gelijk weer aan de bak in een individuele tijdrit. De route en vooral het decor lijken op dat in de Tour. Ook nu hebben de renners een glooiend tot heuvelachtig parcours rond Pau voor de wielen, alleen is de afstand langer. In de Ronde van Frankrijk won Alaphilippe de tijdrit voor Thomas, terwijl Kruijswijk zesde werd. In theorie moet Roglic hier een dreun kunnen uitdelen. In de Giro won hij dit voorjaar twee tijdritten.

De 13e etappe is een monsterrace over zes beklimmingen naar Los Machucos. Dus de renners kunnen zesmaal hun benen testen voordat ze aan de ‘rampas inhumanas’ beginnen, zoals de Spanjaarden de slotklim beschrijven. In 7,3 kilometer stijgt Los Machucos met een gemiddelde van 8,7%, wat in theorie goed te doen lijkt, maar het wordt een heel ander verhaal in de wetenschap dat de stijgingspercentages alle kanten opschieten. Stukjes afdaling wisselen doodleuk af met stroken tot 26%. Niet bepaald het gedroomde terrein voor een diesel als Kruijswijk, maar Roglic houdt er wel van.

Twee dagen na het beulswerk op Los Machucos ronden de coureurs drie stevige beklimmingen, voordat de hoofdschotel verschijnt in de vorm van El Santuario del Acebo. Dat is 7,9 kilometer buffelen tegen 9,7%. Grote delen van de klim zitten in de dubbele cijfers. Het recept van de volgende dag is enigszins vergelijkbaar, met dit verschil dat de slotklim minder explosief maar wel veeeel langer is. De Alto de La Cubilla loopt in 26 kilometer op met een gemiddelde van 4,7%. De tweede helft is, met stijgingspercentages van 6 à 7%, het lastigst. Dit is dan wel weer ‘Kruijswijk territory’.

Waar de tweede week echt lood- en loodzwaar is, is de slotweek van de Vuelta voor Spaanse begrippen relatief tranquilo. Alleen in de 18e en de 20e etappe wacht er nog klimwerk. De route van die eerste rit ziet er op papier niet extreem gevaarlijk uit – vier toppen en een lange afdaling aan het einde -, maar in 2015 werd Dumoulin op dit parcours op het rooster gelegd door Aru en zijn kornuiten. De Nederlander verspeelde die dag de eindwinst, mede doordat hij nul steun had van zijn ploeggenoten.

In de een-na-laatste etappe hebben de klassementsrenners de laatste kans om de rode trui te pakken óf om nog wat plaatsen op te schuiven. De rit opent met een beklimming van zo’n 50 kilometer. Na een rustige tussenfase wacht de Puerto de Peña Negra (15 kilometer à 5,7%) en de laatste oplopende stroken van de Vuelta liggen op de Alto de Gredos. Dat is een onregelmatige maar niet al te steile klim van 12 kilometer. Kortom, wie in de laatste klimrit nog tijd wil winnen, kan maar beter zo vroeg mogelijk beginnen.

Favourites 2019 Vuelta a España

***** Primoz Roglic, Miguel Ángel López
**** Steven Kruijswijk, Nairo Quintana, Richard Carapaz
*** Wout Poels, Esteban Chaves, Daniel Felipe Martínez
** Wilco Kelderman, Rafal Majka, Rigoberto Uran, Jakob Fuglsang
* Alejandro Valverde, Davide Formolo, Fabio Aru, Pierre Latour, Tadej Pogacar

wie durft het te zeggen? de winaar word?
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2019 Parcours etappe 1: Las Salinas de Torrevieja - Torrevieja


Zaterdag 24 augustus - De Vuelta a España trapt af met een ploegentijdrit van 13,4 kilometer. Het startpodium staat in natuurpark Las Salinas de Torrevieja en de meet is in Torrevieja getrokken.

De Vuelta a España begint op een plek die eigenlijk perfect is voor de Giro. De Salinas – ofwel zoutmeren – van Torrevieja zijn namelijk gevuld met roze water. Het verschijnsel is te danken aan algen en bacteriën. Soms kleurt het water trouwens meer rood, wat dan wel weer mooi is met het oog op de leiderstrui die in Torrevieja wordt uitgereikt.

Nadat de Ronde van Spanje een jaartje ‘vreemdging’ met een individuele tijdrit tijdens de openingsdag grijpt de organisatie weer terug op de vertrouwde ploegentijdrit. Twee jaar geleden won BMC die en in 2016 werd het een gelijkspel tussen Movistar en Sky. Dat was tekenend voor het raceverloop dat jaar. Uiteindelijk won Nairo Quintana (Movistar) het eindklassement na een nek-aan-nek race met Chris Froome (Sky).

Het parcours van de ploegentijdrit in Torrevieja is in het eerste deel licht glooiend en daarna volstrekt vlak. Omdat het niet overdreven bochtig is, nodigt het uit tot meedogenloos hoge snelheden.

Gezien de prestaties van Jumbo-Visma dit seizoen is de kans groot dat één van de renners van het Nederlandse team de eerste leiderstrui pakt.


Dimension Data start om 18.56 uur als eerste ploeg en de finish van het laatste team, Movistar, is naar verwachting rond 20.30 uur.

Afbeelding

later meer

Vuelta 2019: Astana wint ploegentijdrit, López pakt rode trui

en Astana hoorde niet eens bij de Favorieten, ik kan beter ophpuden met de prognoses :roll: :lol:

Astana vlamt naar de zege in vlakke ploegentijdrit op de eerste dag van de Vuelta. Jumbo-Visma en Deceuninck - Quick-Step verliezen tijd door water op de weg, de Nederlandse formatie gaat zelfs onderuit. Miguel Ángel López pakt de eerste rode trui.

Uitslag 1e etappe Vuelta 2019


1. Astana 14.51
2. Deceuninck – Quick-Step + 0.02
3. Team Sunweb + 0.05
4. EF Education First + 0.07
5. BORA-hansgrohe + 0.13
6. CCC Team + 0.15
7. Movistar Team + 0.16
8. Groupama-FDJ z.t.
9. Mitchelton-Scott + 0.18
10. Lotto Soudal + 0.19

11. Team Ineos + 0.25
18. Jumbo-Visma + 0.40

Algemeen klassement

1. Miguel Ángel López
2. Dario Cataldo (Ita) z.t.
3. Jakob Fuglsang (Den) z.t.
4. Ion Izagirre (Spa) z.t.
5. Luis León Sánchez (Spa) z.t.
6. Gorka Izagirre (Spa) z.t.
7. Philippe Gilbert (Bel) + 0.02
8. Fabio Jakobsen (Ned) z.t.
9. Zdenek Stybar (Tsj) z.t.
10. Maximiliano Richeze (Arg) z.t.

Gaat . Miguel Ángel López de Vuelta winnen????????
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2019 Parcours etappe 2: Benidorm - Calpe


Zondag 25 augustus - De 2e etappe van de Vuelta a España gaat van Benidorm naar Calpe. Over 199,6 kilometer maakt het peloton een grote lus door het binnenland, terwijl zowel start als finish aan de kust zijn.

Badplaats Benidorm is geen onbekende in de historie van de Vuelta. In 2011 vond de Gran Salida er plaats met een ploegentijdrit en in 2016 was het de startlocatie van de een-na-laatste etappe.

Al na 16,7 kilometer bereiken de renners de voet van de eerste klim van de Vuelta. Als je naar de afstand kijkt, dan denk je: wow, dat begint heftig! Maar in de praktijk valt het wel mee. De Alto de Confrides loopt weliswaar 20,4 kilometer omhoog, maar de gemiddelde stijging is niet meer dan 3,6%. Even later volgt de Alto de Benilloba, die goed is voor 6,4 kilometer klimmen tegen 4,2%. Zo blijft het parcours de hele dag op- en aflopen.

Met nog 43 kilometer te gaan, is de eerste passage in Calpe. Vervolgens doemt de Alto de Puig Llorença op, een klim die we kennen uit de Vuelta van 2015 en 2017. Destijds was de punchy heuvel onderdeel van de slotklim in Cumbre del Sol. Vier jaar terug was Tom Dumoulin hier de sterkste en twee edities geleden vierde Chris Froome er feest.

Verschil was dat de renners toen helemaal naar de top gingen. Dat is een doodlopende weg, dus dit kan nu niet. De Alto de Puig Llorença komt op 3 kilometer klimmen à 9,5%, waarbij de coureurs helemaal aan het begin stroken tot bijna 20% voor de wielen krijgen.

Na de Puig Llorença staat er nog 24 kilometer op de teller. De afdaling verloopt in tweeën en eenmaal op zeeniveau is het parcours in de laatste 6 kilometer vlak.

De eerste drie renners aan de meet winnen 10, 6 en 4 bonificatieseconden, terwijl er bij de tussensprint (vlak voor de Alto de Puig Llorença) 3, 2 en 1 seconden klaarliggen.

Favorieten 2e etappe Vuelta a España 2019

*** Thomas De Gendt, Philippe Gilbert, Luis León Sánchez
** Valerio Conti, Tao Geoghegan Hart, Edvald Boasson Hagen
* Patrick Bevin, John Degenkolb, Sam Bennett, Fernando Gaviria


Afbeeldingboy j names unique

Later meer

De race finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

Vuelta 2019: Quintana wint in Calpe, Roche pakt rode trui


De 2e etappe van de Vuelta is een stevige heuvelrit met bijna 3.000 hoogtemeters. De race ontploft in de afdaling van de Alto de Puig Llorença. Roglic valt aan met Quintana, Uran, Nieve, Roche en Aru. Met een late aanval wint Quintana de race, terwijl Roche de leiderstrui pakt.

Wel, wel een paar heuveltjes en al zo'n opschudding, Quintana heeft er blijkbaar zin in en Kruiswijk? na de toer een toer te ver?


Uitslag 2e etappe Vuelta a España 2019


1. Nairo Quintana (Col)
2. Nicolas Roche (Ier) + 0.05
3. Primoz Roglic (Slo) z.t.
4. Rigoberto Uran (Col) z.t.
5. Fabio Aru (Ita) z.t.
6. Mikel Nieve (Spa) + 0.08
7. Sergio Higuita (Col) + 0.37
8. Tadej Pogacar (Slo) z.t.
9. Álex Aranburu (Spa) z.t.
10. Alejandro Valverde (Spa) z.t.

Klassement na 2e etappe


1. Nicolas Roche (Ier)
2. Nairo Quintana (Col) + 0.02
3. Rigoberto Uran (Col) + 0.08
4. Mikel Nieve (Spa) + 0.22
5. Miguel Ángel López (Col) + 0.33
6. Primoz Roglic (Slo) + 0.36
7. Wilco Kelderman (Ned) + 0.38
8. Sergio Higuita (Col) + 0.40
9. Davide Formolo (Ita) + 0.46
10. Rafal Majka (Pol) z.t.

12. Alejandro Valverde (Spa) + 0.49
14. Fabio Aru (Ita) + 1.08
16. Pierre Latour (Fra) + 1.10
17. George Bennett (NZl) + 1.13
23. Tadej Pogacar (Slo) + 1.40
26. Tejay van Garderen (VS) + 1.46
27. Daniel Félipe Martínez (Col) z.t.
28. Hugh Carthy (GB) z.t.
37. Dylan Teuns (Bel) + 2.05
44. Louis Meintjes (ZAf) + 2.13
51. Steven Kruijswijk (Ned) + 2.19
109. Wout Poels (Ned) + 10.12

Koersverloop

Na 4 kilometer slaan vijf renners een gaatje. Van hen houden alleen Mickaël Delage, Angel Madrazo, Gonzalo Serrano en Fernando Barcelo het vol, terwijl José Herrada juist de oversteek maakt. Vergeefs. Want na 13 kilometer is de boel weer samen.

Madrazo gaat nogmaals, nu met Sander Armée. Ze snijden de Puerto de Confrides 1 minuut voor het peloton aan en op de top zijn daar 5 minuten bijgekomen. Madrazo pakt de meeste bergpunten mee.

Na een lange achtervolging sluiten Jonathan Lastra en Willie Smit vlak voor de Alto de Benilloba aan bij de koplopers. Madrazo is weer als eerste boven.

Even na de eerste doorkomst in Calpe – met nog 43 kilometer te gaan – hebben de vier nog ruim 1 minuut voorsprong op het peloton. Even later begint Armée aan een solo. Ruim voor de Alto de Puig Llorença is zijn aanval verleden tijd.

Op de steile klim vallen Pierre Latour en Davide Formolo aan, terwijl George Bennett naar hen toe rijdt. Meer renners maken de oversteek, maar Kruijswijk moet passen.

Valverde rondt de top voor Latour en Bennett, terwijl Roglic er in de afdaling met Quintana, Uran, Nieve, Roche en Aru vandoor gaat. Ze pakken 40 seconden op een achtervolgende groep met alle klassementsfavorieten, behalve Poels en Kruijswijk.

Quintana valt aan op 3 kilometer van de meet. Precies het goede moment, want iemand reageert direct en vervolgens is de vogel gevlogen. De Colombiaan wint de race 5 seconden voor Roche en Roglic. Dat is 2 seconden te weinig voor de rode trui, want die gaat naar Roche.

Ruim een halve minuut later wint Higuita de sprint van de achtervolgende groep. Kruijswijk verspeelt ruim 2 minuten en Poels 10 minuten.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2019 Parcours etappe 3: Ibi - Alicante


Maandag 26 augustus - Etappe 3 van de Vuelta a España gaat over 188 kilometer van Ibi naar Alicante. Grote kans op een massasprint!

Vanuit Ibi maakt het parcours een lus door het Spaanse binnenland. Onderweg komen de renners over twee heuvels van de 3e categorie, de Puerto de Biar en Puerto de Tibi. Die eerste klimt in 2,7 kilometer tegen een gemiddelde van 4,8% naar de top. Er is dan nog 70 kilometer te gaan. De klim naar het dorp Tibi is 6,7 kilometer à 4,1%. In de laatste 38 kilometer daalt de weg richting Alicante.

In vertrekplaats Ibi werd Rubén Plaza geboren, voormalig Spaans kampioen en ritwinnaar in de Tour en de Vuelta. Het stadje staat bekend om de fabricage van speelgoed.

Bij de tussensprint (op een heuveltje op 21 kilometer van de finish) zijn 3, 2 en 1 seconden te winnen, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 bonificatieseconden krijgen.

De race start om 12.53 uur en finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

Volgens de organisatie is de 3e etappe van de Vuelta vlak. Als je dat begrip oprekt tot 'Spaans vlak', dan klopt het helemaal. Het parcours gaat constant op en af en de race eindigt met een lange afdaling en 10 kilometer op het vlakke.

Zoals zo vaak in de Vuelta spelen er meerdere zaken een rol. Hoe warm is het? Wie zijn er mee in de vlucht? Is het bloedheet en is iemand als De Gendt mee, dan zou de motivatie om de break in toom te houden wel eens een stuk minder kunnen zijn…

Echt steile stroken komen de renners onderweg niet tegen en ook de beklimmingen zijn niet overdreven lang. In theorie is de rit redelijk goed te controleren voor de sprintteams. Officieel gaat het tweemaal bergop. De top van de Puerto de Biar ligt op 70 kilometer van de meet en dat is te ver om invloed te hebben op de uitslag. Op de Puerto de Tibi is dat anders. Dat is een onregelmatig ding van ongeveer 7 kilometer. De eerste anderhalve kilometer loopt met zo’n 7% op. Daarna gaat het 500 meter lang bergaf en de rest van de bestijging naar het dorpje Tibi loopt met een procent of 6 à 7 op. Dat is uiteraard een goede plek om de sprinters pijn te doen.

Ibi ligt op 723 meter hoogte en vervolgens dalen de renners in 25 kilometer naar een meter of zeventig. De laatste 8 kilometer naar Alicante is nagenoeg vlak en de slotkilometer loopt licht af.

Sam Bennett is de sprinter in vorm. Recent won hij in de BinckBank Tour de eerste drie etappes.

Favorieten 3e etappe Vuelta a España 2019

*** Philippe Gilbert, Valerio Conti, Patrick Bevin
** Fernando Gaviria, Sam Bennett, Fabio Jakobsen, Sam Bennett, Max Walscheid
* Thomas De Gendt, Zdenek Stybar, Luis León Sánchez, Tao Geoghegan Hart

Afbeelding

Vuelta 2019: Sprintzege Bennett, Roche houdt de rode trui

Ik voel sorry voor Wour Poels, nu eindelijk is hij de topman voor Ineos en de Vuelta is voor hem voorbij na de 2de etappe :(

De 3e etappe van de Vuelta is 'Spaans vlak'. Helemaal niet echt vlak dus. Dat is Gaviria teveel, maar de andere snelle mannen overleven. Vervolgens sprint Sam Bennett naar de zege voor Edward Theuns.

Uitslag 3e etappe Vuelta a España 2019

1. Sam Bennett (Ier)
2. Edward Theuns (Bel) z.t.
3. Luka Mezgec (Slo) z.t.
4. Jon Aberasturi (Spa) z.t.
5. Phil Bauhaus (Dui) z.t.
6. Maximiliano Richeze (Arg) z.t.
7. Fabio Jakobsen (Ned) z.t.
8. Cyril Barthe (Fra) z.t.
9. Szymon Sajnok (Pol) z.t.
10. Clément Venturini (Fra) z.t.

Klassement na 3e etappe

1. Nicolas Roche (Ier)
2. Nairo Quintana (Col) + 0.02
3. Rigoberto Uran (Col) + 0.08
4. Mikel Nieve (Spa) + 0.22
5. Miguel Ángel López (Col) + 0.33
6. Primoz Roglic (Slo) + 0.35
7. Sergio Higuita (Col) + 0.37
8. Wilco Kelderman (Ned) + 0.38
9. Davide Formolo (Ita) + 0.46
10. Rafal Majka (Pol) z.t.

12. Alejandro Valverde (Spa) + 0.49
14. Fabio Aru (Ita) + 1.08
16. Pierre Latour (Fra) + 1.10
17. George Bennett (NZl) + 1.13
23. Tadej Pogacar (Slo) + 1.40
27. Daniel Félipe Martínez (Col) + 1.46
28. Tejay van Garderen (VS) z.t.
29. Hugh Carthy (GB) z.t.
37. Dylan Teuns (Bel) + 2.05
44. Louis Meintjes (ZAf) + 2.13
51. Steven Kruijswijk (Ned) + 2.19

Koersverloop

Drie man gaan er direct na de start vandoor en het peloton vindt het prima. Bergkoning Angel Madrazo is op pad met zijn ploeggenoot Diego Rubio en met Héctor Sáez. Ze rijden naar een voorsprong van meer dan 6 minuten voor de grote groep ze aan de lijn legt.

Madrazo verstevigt zijn leiding in het bergklassement op de Puerto de Biar.

Bij het aansnijden van de Puerto de Tibi is het verschil onder de halve minuut gezakt. Thomas de Gendt opent de achtervolging met vier man in zijn wiel – Powless, Kuss, Soler en Howson -, maar ze krijgen geen ruimte. Op kop versnelt Madrazo, terwijl Jakobsen en Gaviria aan de achterkant in de problemen zijn.

Madrazo krijgt Guerreiro bij zich en samen ronden ze de top. Even nadat de bergkoning als eerste de top rondt grijpt het peloton de twee in de kraag. In de afdaling herstelt Jakobsen het contact met de grote groep. Gaviria jaagt nog een tijdje met twee ploeggenoten, maar geeft zich dan gewonnen. Intussen pakt Roglic 1 bonusseconde mee bij de tussensprint.

In de sprint is Bennett met afstand de snelste. Theusn en Mezgec finishen als tweede en derde, terwijl Roche de rode trui behoudt.

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2019 Parcours etappe 4: Cullera - El Puig


Dinsdag 27 augustus - De 4e etappe van de Vuelta a España start in Cullera en eindigt 175,5 kilometer later in El Puig. Het overwegend vlakke parcours maakt een grote boog om Valencia. De finishplaats ligt 18 kilometer ten noorden van de derde grootste stad van Spanje.

Cullera is een geliefde bestemming voor strandliefhebbers en ligt op 40 kilometer ten zuiden van Valencia. De route kenmerkt zich door veel typisch ‘Spaans vlak’. Een uitschieter is de Puerto del Oronet, een klimmetje met de top na 129,5 kilometer koers. De Oronet is 5,8 kilometer lang en stijgt met een gemiddelde van 4,5%. Na de afdaling is de rest van het parcours geheel vlak.

In deze etappe maken de renners een grote boog om Valencia. Het kan bijna niet anders of de race eindigt met een massasprint in El Puig.

De eerste drie renners aan de meet winnen 10, 6 en 4 bonificatieseconden, terwijl er bij de tussensprint (vlak voor de Puerto de Oronet) 3, 2 en 1 seconden klaarliggen.

De race start om 13.19 uur en finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

De 4e etappe van de Vuelta lijkt als twee druppels water op de slotetappe van de Ronde van Valencia. Ook daarin beklimmen de renners de Puerto de Oronet met nog een slordige 35 kilometer te gaan. De finish is dan alleen getrokken in Valencia, terwijl de meet nu een kleine 20 kilometer noordelijker ligt, in El Puig.

Afgelopen editie stormde Dylan Groenewegen in Valencia naar de overwinning. Nog zo’n zege zit er nu niet in, want de Nederlander laat de Vuelta aan zich voorbij gaan. Maar het zit er dik in dat een van zijn collega-spurtbommen de honneurs waarneemt in El Puig.

Bennett is de man in vorm. Hij won recent in de BinckBank Tour de eerste drie etappes in een veld met ook Groenewegen. Voorlopig trekt hij die lijn in Spanje vrolijk door, want in de 3e etappe liet hij geen spaan heel van zijn concurrenten.

In theorie is Gaviria zijn grootste concurrent. Door een val in ploegentijdrit is hij niet in topconditie. Eigenlijk is dat een beetje het verhaal van het seizoen voor de Colombiaan. Hij heeft door blessures nog weinig laten zien. Hij won één etappe in de Giro, al was dat na een discutabele diskwalificatie van Viviani. Zelf zag Gaviria dat in ieder geval niet echt als een overwinning.

Favorieten 4e etappe Vuelta a España 2019

*** Fernando Gaviria, Sam Bennett
** Fabio Jakobsen, Edward Theuns, Luka Mezgec
* Phil Bauhaus, Jon Aberasturi , Marc Sarreau

Afbeeldingfind me the closest petrol station

Vuelta 2019: Jakobsen wint in El Puig, Kruijswijk stapt af

Gisteren was Sam Bennett niet te stoppen in de sprint, maar in El Puig moet hij het hoofd buigen voor Nederlands kampioen Fabio Jakobsen. Onderweg stapt Steven Kruijswijk geblesseerd uit de Vuelta, terwijl Nicolas Roche de rode trui behoudt.


Uitslag 4e etappe Vuelta a España 2019

1. Fabio Jakobsen (Ned)
2. Sam Bennett (Ier) z.t.
3. Max Walscheid (Dui) z.t.
4. Fernando Gaviria (Col) z.t.
5. Luka Mezgec (Slo) z.t.
6. Marc Sarreau (Fra) z.t.
7. Szymon Sajnok (Pol) z.t.
8. Edvald Boasson Hagen (Noo) z.t.
9. Jon Aberasturi (Spa) z.t.
10. Juan Sebastián Molano (Col) z.t.

Klassement na 4e etappe

1. Nicolas Roche (Ier)
2. Nairo Quintana (Col) + 0.02
3. Rigoberto Uran (Col) + 0.08
4. Mikel Nieve (Spa) + 0.22
5. Miguel Ángel López (Col) + 0.33
6. Primoz Roglic (Slo) + 0.35
7. Sergio Higuita (Col) + 0.37
8. Wilco Kelderman (Ned) + 0.38
9. Davide Formolo (Ita) + 0.46
10. Rafal Majka (Pol) z.t.

12. Alejandro Valverde (Spa) + 0.49
14. Fabio Aru (Ita) + 1.08
15. Pierre Latour (Fra) + 1.09
17. George Bennett (NZl) + 1.13
22. Tadej Pogacar (Slo) + 1.40
25. Hugh Carthy (GB) + 1.46
26. Tejay van Garderen (VS) z.t.
27. Daniel Félipe Martínez (Col) z.t.
34. Dylan Teuns (Bel) + 2.05
58. Louis Meintjes (ZAf) + 6.17

Koersverloop

De vlag is amper gevallen of twee man gaan ervandoor. Jelle Wallays en Jorge Cubero pakken meer dan 7 minuten voorsprong voor het peloton de controle overneemt. Ongeveer halverwege de race houdt Steven Kruijswijk de Vuelta voor gezien. Hij heeft te veel last van de valpartij in de ploegentijdrit.

Op 31 kilometer van de finish gaat Wallays alleen verder en die poging duurt zo’n 13 kilometer.

Rémi Cavagna trekt ten aanval op 6 kilometer van de finish. Vlak voor de slotkilometer gaat de Fransman eraan.

Deceuninck-QuickStep verzorgt een perfecte lead-out voor Fabio Jakobsen en hij maakt dat af. Maar veel scheelt het niet. De Nederlands kampioen blijft Sam Bennett met niet meer dan een paar millimeter voor. Het is de eerste zege in een Grote Ronde voor de 22-jarige.

Nicolas Roche houdt de leiding in het algemeen klassement.

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2019 Parcours etappe 5: L’Eliana - Javalambre


Woensdag 28 augustus - In de 5e etappe van de Vuelta a España koersen de renners in 170,7 kilometer van L’Eliana naar de sterrenwacht bij Javalambre. In de laatste 5 kilometer kijken de renners vrijwel constant tegen een helling van 10% en meer aan.

Onderweg hebben de coureurs weinig te vrezen, al is het zelden vlak. Sterker nog, direct uit de start wijst de weg omhoog en na 32 kilometer ronden de renners de Puerto de Alcublas. Al die tijd loopt de weg op, al is alleen het laatste stuk van 5,9 kilometer à 4,7% wat steiler. Na de ‘top’ op 750 meter hoogte blijft de weg oplopen naar de op ruim 900 meter gelegen top. De rest van de dag blijft het parcours ongeveer op die hoogte. De Puerto Fuente de Rubielos is een andere uitschieter met zijn lengte van 4,8 kilometer en gemiddelde stijgingspercentage van 5,7%.

Maar ja, we hebben hier te maken met een ouderwetse Vuelta-rit, waarin het het beste voor het laatste wordt bewaard. Het echte vuurwerk staat gepland op de Pico del Buitre, wat zoveel betekent als de Piek van de Gier. Veelzeggend? De slotklim voert in 11,2 kilometer naar het Observatorium Javalambre. Dat ligt op 1.929 meter en om daar te komen overwinnen de renners een gemiddelde stijging van 7,8%. Dat zegt alleen lang niet alles, want in de eerste 3 kilometer stelt de klim weinig voor. In de zesde kilometer gaat het zelfs even bergaf, maar de helling schommelt voor de rest meestal rond de 10% en soms ook ver erboven.

De eerste drie renners aan de meet winnen 10, 6 en 4 bonificatieseconden, terwijl er bij de tussensprint (na 135 kilometer) 3, 2 en 1 seconden klaarliggen.

De race start om 12.51 uur en finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

De vraag op voorhand is of de klassementsrenners er heil in zien om de vlucht van de dag in toom te houden. Of beter, of de rodetruidrager dat nodig vindt. Voor de rest heeft eigenlijk niemand er belang bij om de vluchters bijtijds binnen te hengelen. Aan de andere kant kan het ook zomaar zo zijn dat de leider in koers het wel lekker vindt om de trui af te staan aan een aanvaller. In dat geval is de kans groot dat de kopgroep met grote voorsprong aan de slotklim begint, waarna de beste klimmer de zege pakt.

Hoe de race ook verloopt, klassementsrenners gaan elkaar sowieso bestoken op de steile stroken naar de meet. Ongeacht of er nu wel of geen aanvallers meer voor hen rijden, na de 5e etappe hebben we al een beeld van hoe het zit met de vorm van de grote namen.

Het parcours is tamelijk overzichtelijk. In de eerste 32 kilometer beklimmen de renners de Puerto de Alcublas. Het zit er dik in dat de vlucht van de dag daar ontstaat. Vervolgens gaat het over glooiende wegen naar de slotklim, de Pico del Buitre, die door de organisatie van de Vuelta is omgedoopt tot Alto de Javalambre vanwege de gelijknamige sterrenwacht op de top.

Favorieten 5e etappe Vuelta a España 2019

*** Pierre Latour, Jesús Herrada, Dylan Teuns
** Daniel Felipe Martínez, Ben King, Tadej Pogacar, Óscar Rodríguez
* Primoz Roglic, Miguel Ángel López, Nairo Quintana

Afbeelding

Afbeelding

Vuelta 2019: Bergkoning Madrazo wint sensationeel, López weer leider

Bergkoning Ángel Madrazo wint de 5e etappe van de Vuelta op sensationele wijze voor zijn ploegmaat Jetse Bol en José Herrada. Miguel Ángel López finisht als vierde en pakt de rode trui terug.

Uitslag 5e etappe Vuelta a España 2019

1. Ángel Madrazo (Spa)
2. Jetse Bol (Ned) + 0.10
3. Jesús Herrada (Spa) + 0.22
4. Miguel Ángel López (Col) + 0.47
5. Alejandro Valverde (Spa) + 0.59
6. Primoz Roglic (Slo) z.t.
7. Tadej Pogacar (Slo) + 1.29
8. Nairo Quintana (Col) + 1.41
9. Sepp Kuss (VS) z.t.
10. Esteban Chaves (Col) + 1.46

Klassement na 5e etappe


1. Miguel Ángel López (Col)
2. Primoz Roglic (Slo) + 0.14
3. Nairo Quintana (Col) + 0.23
4. Alejandro Valverde (Spa) + 0.28
5. Nicolas Roche (Ier) + 0.57
6. Rigoberto Uran (Col) + 0.59
7. Esteban Chaves (Col) + 1.17
8. Rafal Majka (Pol) + 1.18
9. Tadej Pogacar (Slo) + 1.49
10. Wilco Kelderman (Ned) + 1.50

11. Pierre Latour (Fra) + 1.54
12. Davide Formolo (Ita) + 1.58
14. Mikel Nieve (Spa) + 2.20
15. George Bennett (NZl) + 2.29
16. Sergio Higuita (Col) + 2.40
17. Fabio Aru (Ita) + 2.47
20. Daniel Félipe Martínez (Col) + 3.49
25. Dylan Teuns (Bel) + 4.43
30. Hugh Carthy (GB) + 5.43
33. Tejay van Garderen (VS) + 6.13
38. Louis Meintjes (ZAf) + 8.31

Koersverloop


Na 10 kilometer trekken bergkoning Ángel Madrazo en zijn ploegmaat Jetse Bol ten aanval. José Herrada voegt zich bij hen en de drie rijden op de eerste klim, de Puerto de Alcublas, naar een ruime voorsprong. Op de top trekt Madrazo de bollentrui wat steviger rond zijn schouders. Ook is hij als eerste boven op de Puerto Fuente de Rubielos.

Als Bol en kompanen 11 minuten voor het peloton uitrijden, reageert het peloton. Maar zonder veel grinta. Ze brengen het verschil terug naar 9 minuten, voordat het weer groeit naar 11 minuten.

Bij het aansnijden van de slotklim is het verschil 9 minuten, maar het peloton komt razendsnel dichterbij. Nadat hij al een paar keer gelost is, gaat Madrazo solo op 6 kilometer van de finish. Anderhalve kilometer later haalt Herrada hem terug. Bol hangt constant in het wiel van de Spanjaard.

Op 3 kilometer van de top zijn alleen Herrada en Bol nog over op kop, terwijl lager op de berg Valverde, López, Pogacar en Roglic de best geplaatste klassementsrenners zijn. Poels, Kelderman en rodetruidrager Roche zijn al een tijdje gezien.

López gaat en Pogacar lost. De Colombiaan slaat een flink gat, maar Roglic en Valverde vechten zich meter voor meter terug.

In de slotkilometer herstelt Madrazo het contact met Herrada en Bol. Hij wacht even en gooit er dan een versnelling uit. Bol houdt de benen stil en Herrada kan niet meer. Zo wint de bergkoning de eerste bergaankomst in de Vuelta.

López houdt Valverde en Roglic achter zich en neemt de leiderstrui, na drie dagen, weer terug van Roche. Roglic schuift op naar plaats twee en Quintana, die bijna 1 minuut op López verspeelt, zakt naar de derde plaats.

Kelderman blijft nog net binnen de top 10 en staat op 1.50 minuten van de rode trui.

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2019 Parcours etappe 6: Mora de Rubielos - Ares del Maestrat


Donderdag 29 augustus - In de 6e etappe van de Vuelta a España koersen de renners van Mora de Rubielos naar Ares del Maestrat. Over een afstand van 198,9 kilometer verwerken de coureurs vier beklimmingen. De finish ligt bergop na 7,9 kilometer klimmen à 5%.

Kort na de start – die al op zo’n 1.000 meter hoogte is – klimmen de renners nog verder omhoog. Eerst naar het plaatsje Nogueruelas en vervolgens naar de bijpassende top, de Puerto de Nogueruelas. In totaal is dat goed voor 9 kilometer klimmen tegen 4,5%.

Direct na de afdaling gaat het de Puerto de Linares op, wat een klim van 7,7 kilometer à 5,7% is. Met de top bereiken de renners het hoogste punt van de dag – op 1.665 meter. Ze zijn dan 36,5 kilometer onderweg.

Over golvende wegen daalt de route naar 640 meter. Er is dan nog ruim 35 kilometer te gaan en er liggen nog twee beklimmingen in de weg. Eerst de Puerto de Culla en helemaal aan het einde de slotklim naar Ares del Maestrat. Beide beklimmingen zijn ‘lopers’. De eerste stijgt in 4,4 kilometer met 5,8% en de klim naar de meet loopt in 7,9 kilometer met een gemiddelde van 5% op.

De route voert grotendeels door de Sierra de Gúdar, een desolate bergketen met veel afgevlakte toppen. Wonderschone natuur!

De eerste drie renners aan de meet winnen 10, 6 en 4 bonificatieseconden, terwijl er bij de tussensprint (na 139 kilometer) 3, 2 en 1 seconden klaarliggen.

De race finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

Direct uit de start klimmen de renners naar Noguerelas. Na het doorkruisen van het dorp blijft de weg oplopen. Zo gaan de eerste 12 kilometer met een gemiddelde van een procent of vijf omhoog. Het stuk na het dorp is nog net even steiler. Al met al is dit de perfecte lanceerbasis voor de vlucht van de dag.

Of de vlucht al vertrokken is na 12 kilometer is nog maar de vraag, want vermoedelijk willen er heel wat renners mee. Nieuwe kansen komen er rond het plaatsje Linares, waar de weg in 6 kilometer met zo’n 8% oploopt. Het hoogste punt ronden de renners na 36,5 kilometer en daarna loopt het parcours overwegend af. Dan wordt het dus lastiger om weg te komen uit de greep van het peloton.

In de laatste 35 kilometer duiken nog twee bescheiden beklimmingen op. De laatste 7,9 kilometer stijgt met 5%. Eraan voorafgaand rijden de renners al een tijdje vals plat omhoog. De slotklim is extreem gelijkmatig. Je zou zeggen: perfect voor iemand als De Gendt. Mocht Gesink de vrijheid krijgen om voor eigen succes te gaan, dan zou dit ook wel eens een kolfje naar zijn hand kunnen zijn, maar dat zit er waarschijnlijk niet in.

Favorieten 6e etappe Vuelta a España 2019

*** Thomas de Gendt, Mikel Nieve, Valerio Conti
** Jesús Herrada, Robert Power, Tao Geoghegan Hart
* Mark Padun, Tomasz Marczynski, Rémi Cavagna, Gianluca Brambilla

Afbeelding

Vuelta 2019: Jesús Herrada wint in Ares del Maestrat, Dylan Teuns pakt rode trui

Op de zesde dag van de Vuelta is het aan de avonturiers. Dylan Teuns en Jesús Herrada zijn op de slotklim de laatste overblijvers. De Spanjaard pakt de ritzege en de Vlaming neemt de rode trui van Miguel Ángel López over. Robert Gesink finisht als vierde.

Uitslag 6e etappe Vuelta a España 2019


1. Jesús Herrada (Spa)
2. Dylan Teuns (Bel) + 0.07
3. Dorian Godon (Fra) + 0.21
4. Robert Gesink (Ned) z.t.
5. Bruno Armirail (Fra) + 0.37
6. Pawel Poljanski (Pol) + 0.39
7. Nelson Oliveira (Por) + 0.45
8. Gianluca Brambilla (Ita) + 0.47
9. David de la Cruz (Spa) + 0.50
10. Tsgabu Grmay (Eth) + 2.35

11. Tadej Pogacar (Slo) + 5.42
12. Pierre Latour (Fra) + 5.44
13. Nairo Quintana (Col) z.t.
14. Miguel Ángel López (Col) z.t.
15. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
16. Primoz Roglic (Slo) z.t.
17. Rafal Majka (Pol) z.t.
18. Esteban Chaves (Col) z.t.
19. Wilco Kelderman (Ned) z.t.
20. George Bennett (NZl) z.t.
22. Fabio Aru (Ita) z.t.
23. Daniel Félipe Martínez (Col) z.t.
25. Sergio Higuita (Col) + 5.50
28. Mikel Nieve (Spa) + z.t.
136. Davide Formolo (Ita) + 18.08

Klassement na 6e etappe

1. Dylan Teuns (Bel)
2. David de la Cruz (Spa) + 0.38
3. Miguel Ángel López (Col) + 1.00
4. Primoz Roglic (Slo) + 1.14
5. Nairo Quintana (Col) + 1.23
6. Robert Gesink (Ned) z.t.
7. Alejandro Valverde (Spa) + 1.28
8. Esteban Chaves (Col) + 2.17
9. Rafal Majka (Pol) + 2.18
10. Tadej Pogacar (Slo) + 2.47

11. Wilco Kelderman (Ned) + 2.50
12. Pierre Latour (Fra) + 2.54
13. Mikel Nieve (Spa) + 3.26
14. George Bennett (NZl) + 3.29
15. Sergio Higuita (Col) + 3.46
16. Fabio Aru (Ita) + 3.47
19. Daniel Félipe Martínez (Col) + 4.49
46. Davide Formolo (Ita) + 15.22

Koersverloop


Direct na de start gaan er twee man vandoor en twee man springen naar hen toe. Nog voor de Puerto de Nogueruelas haalt het peloton Silvan Dillier, Jacopo Mosca, Marco Marcato en Jesper Hansen terug. Het tempo blijft hoog en zo ongeveer het halve peloton wil mee glippen met de vlucht van de dag.

Wout Poels valt aan op de klim naar Nogueruelas en hij rondt de top met 17 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers, Stéphane Rossetto en Lawson Craddock. In de afdaling komen de drie samen, maar vlak voor de Puerto de Linares haakt Rossetto alweer af. Eenmaal op de klim moet ook Craddock passen.

Ook de Linares-klim rondt de Nederlander als eerste, gevolgd door Jesús Herrada en Sergio Henao. Ook Mikel Bizkarra, Hermann Pernsteiner, Kilian Frankiny, Daniel Felipe Martínez, Tsgabu Grmay, Hugh Carthy en Tao Geoghegan Hart maken deel uit van de achtervolgende groep.

Na 41 kilometer koers is de boel weer samen, maar niet voor lang. Robert Gesink gaat ervandoor met David de la Cruz, Gianluca Brambilla, Jesús Herrada, Dylan Teuns, Pawel Poljanski, Dorian Godon, Tejay van Garderen, Bruno Armirail, Nelson Oliveira en Tsgabu Grmay. Dit elftal krijgt meer ruimte.

Iets over de helft van de race zijn Rigoberto Uran, Hugh Carthy, Victor de la Parte en voormalig rodetruidrager Nicolas Roche de grootste slachtoffers van een crash in het peloton. Ze kunnen niet verder.

Op de Puerto de Culla hebben de koplopers een voorsprong van ruim 4 minuten en gaat Grmay solo. Hij komt een halve minuut voor de achtervolgers over de top, waarna Van Garderen uit de bocht vliegt in de afdaling.

Oliveira maakt de sprong naar voren. De twee koplopers snijden de slotklim ruim een halve minuut eerder dan de de achtervolgers aan. Het peloton volgt op ruim 6 minuten.

Met nog 4 kilometer te gaan openen Teuns en Herrada de achtervolging. Ze sluiten aan en stomen direct samen door. Ook Gesink gaat er nog achteraan, maar hij komt net tekort. Nadat Teuns de hele aanval geleid heeft, sprint Herrada in de laatste paar honderd meter weg. De Spanjaard pakt de zege, terwijl de Vlaming naar de rode trui stormt. Gesink finisht 21 seconden later op de vierde plek.

Later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2019 Parcours etappe 7: Onda - Mas de la Costa


Vrijdag 30 augustus - In de 7e etappe van de Vuelta a España koersen de renners via een handvol bergen van Onda naar Mas de la Costa. De afstand is 183,2 kilometer en de slotklim is een monster met stroken tot 21%.

Na een nagenoeg vlakke aanloop van 80 kilometer liggen de beklimmingen keurig te wachten in de tweede helft van de race. Na een kleine 94 kilometer ronden de coureurs de Puerto de Marianet (3,7 kilometer à 5.5%) en vervolgens komen ze over de Puerto de Eslida (6 kilometer à 4,5%) en de Puerto de Aín (4,2 kilometer à 4,4%). Ze hebben dan zo’n 116 kilometer op de teller staan.

Na een rustige fase doemt de Puerto del Salto del Caballo op, een klim van 10,4 kilometer à 4,6%. De eerste helft is het lastigst en daarin zitten ook stroken tot 11%, terwijl het in de tweede helft een paar keer kort bergaf gaat. Op de top is er nog 22 kilometer te gaan.

De renners dalen in twee delen naar de voet van de slotklim. Halverwege gaat het namelijk nog even venijnig omhoog, maar uiteindelijk kunnen de punchers dan toch echt losgaan op de Mas de la Costa. Dat is een muur van 4,1 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 12,3% en stroken tot 22,5%.

In 2016 finishte de Vuelta ook op deze klim. Destijds zat Robert Gesink in de kopgroep, maar hij kwam net tekort in de finale. Mathias Frank pakte de dagzege. De klassementsrenners rolden 5 minuten later gegroepeerd over de streep. Omdat het parcours voorafgaand aan de Mas de la Costa dit keer uitdagender is, mogen we hopen op meer vuurwerk.

De eerste drie renners aan de meet winnen 10, 6 en 4 bonificatieseconden, terwijl er bij de tussensprint (na 130 kilometer) 3, 2 en 1 seconden klaarliggen.

De race start om 12.30 uur en finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

In de eerste 80 kilometer koersen de renners over vlakke wegen langs de kust. Ongeveer halverwege de rit slaat het peloton rechtsaf en trekt het binnenland van de provincie Castellón in. Binnen 40 kilometer snellen de coureurs drie toppen en na een periode van relatieve rust begint zo zoetjes aan de finale.

Eerst de Salto del Caballo, een klim die ook bekendstaat als de Mas del Moro. In 10,4 kilometer beklimmen de renners een helling van 4,6% gemiddeld. De eerste helft is het zwaarst met stijgingspercentages rond de 6 à 7%.

De top van de Puerto del Salto del Caballo ligt op 22 kilometer van de finish. Dat is een aaneenschakeling van stukken afdaling en glooiende secties, waarna het wat betreft de ritwinst aankomt op de slotklim. Of eigenlijk is het beter om te spreken van een slotmuur. De Mas de la Costa loopt in 4,1 kilometer op met een gemiddelde van 12,3% (!) en de steilste stroken gaan omhoog met 22,5%.

Een kopgroep kan in principe een flink gat slaan in de openingsfase. Het is alleen de vraag of het peloton dat toelaat. Goede kans dat de klassementsrenners zich willen laten gelden en dat de strijd om de eindzege ontbrandt op de Mas de la Costa. In principe is de steile klim wel iets voor Roglic. Op de top liggen bonificatieseconden en wie weet tijdwinst te wachten.

Ongetwijfeld wil Teuns langer dan één dag genieten van de rode trui, dus het zit er dik in dat Bahrain-Merida de break onder controle zal houden. Wie weet kan hij zelfs wel tijd pakken. Een steile aankomst zoals de Mas de la Costa is het geliefde terrein van de Vlaming.

Favorieten 7e etappe Vuelta a España 2019


*** Primoz Roglic
** Miguel Ángel López, Esteban Chaves, Dylan Teuns
* Fabio Aru, Alejandro Valverde, Wout Poels, Tadej Pogacar, Sergio Higuita

Vuelta 2019: Valverde wint op Mas de la Costa, López weer leider

De 7e etappe begint vlak en heeft een bergachtig tweede deel. Dat mondt uit in een zinderende finale op Mas de la Costa. Roglic, Quintana, López en Valverde geven elkaar geen centimeter toe, waarna de wereldkampioen de sprint wint voor Roglic. López pakt de rode trui weer terug, al staat de Sloveen op maar 6 seconden.

Uitslag 7e etappe Vuelta a España 2019

1. Alejandro Valverde (Spa)
2. Primoz Roglic (Slo) z.t.
3. Miguel Ángel López (Col) + 0.06
4. Nairo Quintana (Col) z.t.
5. Rafal Majka (Pol) + 0.42
6. Ion Izagirre (Spa) + 0.48
7. Tadej Pogacar (Slo) + 0.51
8. Fabio Aru (Ita) z.t.
9. George Bennett (NZl) + 1.07
10. Oscar Rodriguez + 1.20

13. Esteban Chaves (Col) + 1.37
14. Mikel Nieve (Spa) z.t.
15. Wilco Kelderman (Ned) + 1.48
17. Pierre Latour (Fra) + 2.03
22. Sergio Higuita (Col) + 3.40
31. Daniel Felipe Martínez (Col) + 6.30
42. Dylan Teuns (Bel) 9.46

Klassement na 7e etappe

1. Miguel Ángel López (Col)
2. Primoz Roglic (Slo) + 0.06
3. Alejandro Valverde (Spa) + 0.16
4. Nairo Quintana (Col) + 0.27
5. Rafal Majka (Pol) + 1.58
6. Tadej Pogacar (Slo) + 2.36
7. Esteban Chaves (Col) + 2.52
8. George Bennett (NZl) + 3.34
9. Wilco Kelderman (Ned) + 3.36
10. Fabio Aru (Ita) z.t.

11. Pierre Latour (Fra) + 3.55
12. Mikel Nieve (Spa) + 4.01
15. Sergio Higuita (Col) + 6.24
18. Dylan Teuns (Bel) + 8.44
19. Robert Gesink (Ned) + 9.05
23. Daniel Felipe Martínez (Col) + 10.17
31. David de la Cruz (Spa) + 15.17

Koersverloop

Direct uit de start is het aanvallen geblazen. Na 17 kilometer slaan Rémi Cavagna en Michael Storer een gaatje. Dat diepen ze uit tot 40 seconden, maar daarna loopt het weer terug. Vlak nadat Tomasz Marczynski, Dion Smith, Louis Meintjes, Matteo Fabbro, Valerio Conti en Ricardo Vilela de oversteek maken, komt de boel weer samen. Er zijn dan 40 kilometer gereden.

Na 60 kilometer bundelen acht man de krachten en deze break heeft meer succes. Jelle Wallays, Philippe Gilbert, Sergio Henao, Stéphane Rossetto, Quentin Jauregui, Gianluca Brambilla, Michael Storer en Sebastian Henao zetten het peloton op 4 minuten, terwijl Cyril Barthe en Tomasz Marczynski na een achtervolging van 23 kilometer de aansluiting maken.

In de heuvelzone breiden de tien hun voorsprong uit naar 5 minuten. Sergio Henao is als eerste boven op de eerste drie beklimmingen.

Op de Puerto del Salto del Caballo blijven Gilbert, Brambilla en de Henao’s over, terwijl rodetruidrager Dylan Teuns lost in de favorietengroep. Sergio Henao pakt weer de meeste bergpunten. Intussen komt het peloton dichter- en dichterbij.

Philippe Gilbert en Sergio Henao snijden de slotklim vlak voor de favorietengroep aan en al na een paar honderd meter zijn ze gezien. Kelderman lost vrijwel direct.

Quintana versnelt op 3,1 kilometer van de finish. Roglic, Valverde en López gaan mee. De Sloveen trekt 1 kilometer later door op de steilere stroken. Valverde heeft het even moeilijk, maar hij kraakt niet.

In de slotfase komt de wereldkampioen naar voren en als hij de sprint aantrekt, kan alleen Roglic volgen. Maar het ontbreekt de Sloveen aan de punch om er nog overheen te komen. Zo wint Valverde de etappe.

López pakt de rode trui voor de derde keer deze Vuelta terug. Roglic staat op 6 seconden en Valverde volgt weer 10 seconden later. Ook Quintana staat nog binnen de halve minuut van de raceleiding.

Kelderman rijdt de slotklim op zijn eigen tempo en finisht als vijftiende. Zo komt hij de top 10 binnen.

Teuns verliest bijna 10 minuten en zakt van de eerste naar de achttiende plek.

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2019 Parcours etappe 8: Valls - Igualada


Zaterdag 31 augustus - Etappe 8 van de Vuelta start in Valls en finisht 166,9 kilometer later in Igualada. Het glooiende parcours is perfect voor de sprinters. Tenminste, als je de Puerto de Montserrat niet meerekent, een stevige klim met de top binnen 30 kilometer van de meet.

In de Ronde van Catalonië is Valls een vaak bezochte aankomst- en vertrekstad. Vrijwel jaarlijks komt de race er langs. Voor de Vuelta is het langer geleden, maar in 2013 vertrok de 13e etappe uit de Catalaanse plaats naar Castelldefels. De toen nog maar 21-jarige Warren Barguil pakte de dagzege, terwijl Bauke Mollema derde werd.

Nu stappen de renners in Valls op de fiets om koers te zetten naar Igualada, dat in 2017 nog de Ronde van Catalonië ontving. Dat werd een sprintzege voor Nacer Bouhanni en het kan zomaar gebeuren dat er ook in de 8e etappe van de Vuelta een rappe man feestviert. Al is dat dan wel een type dat redelijk moet kunnen klimmen, maar daarvan zijn er altijd veel in de Ronde van Spanje.

De 8e etappe heeft een glooiend tot heuvelachtig verloop. De stevigste beklimming is de Puerto de Montserrat, die in 7,4 kilometer oploopt met 6,6%. De top ronden de renners op ruim 27 kilometer van de finish. De afdaling begint een aantal kilometer later en na de duikvlucht is de route in de laatste 5 kilometer vlak.

De eerste drie renners aan de meet winnen 10, 6 en 4 bonificatieseconden, terwijl er bij de tussensprint (na 112 kilometer) 3, 2 en 1 seconden klaarliggen.

De race start om 13.12 uur en finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

De Puerto de Montserrat is een klim die in 8,2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9% omhooggaat. De renners duiken een paar kilometer later de afdaling in en die eindigt op een kleine 10 kilometer van de finish in Igualada. De laatste sectie is vlak.

De sprintteams zullen zich afvragen of het de moeite loont om de koers te controleren. Voor de pure sprinters lijkt de Puerto de Montserrat te zwaar, al is natuurlijk veel ervan afhankelijk hoe hard de renners tegen het obstakel oprijden.

Als de sprinters geen heil zien in deze rit, dan ligt de weg sowieso open voor (late) aanvallers om er iets moois van te maken.

Favorieten 8e etappe Vuelta a España 2019


*** Philippe Gilbert, Valerio Conti, Tao Geoghegan Hart
** Edvald Boasson Hagen, John Degenkolb, Sam Bennett, Luka Mezgec
* Thomas De Gendt, Luis León Sánchez, Patrick Bevin, Ben King

Afbeeldingfree upload pic

Vuelta 2019: Arndt wint in hectische finale, Edet nieuwe leider


Nikias Arndt - Vuelta 2019: Arndt wint in hectische finale, Edet nieuwe leiderIn een natte en gladde finale, waarin Martijn Tusveld in een kansrijke positie onderuit glijdt, sprint Nikias Arndt naar de zege vanuit de vroege vlucht. Zijn medevluchter Nicolas Edet is de nieuwe rodetruidrager. De klassementsrenners nemen geen risico en finishen ruim 9 minuten later.

Uitslag 8e etappe Vuelta a España 2019


1. Nikias Arndt (Dui)
2. Álex Aranburu (Spa) z.t.
3. Tosh Van der Sande (Bel) z.t.
4. Ruben Guerreiro (Por) z.t.
5. Jonas Koch (Dui) z.t.
6. Dylan Teuns (Bel) z.t.
7. Jonathan Lastra (Spa) z.t.
8. Tobias Ludvigsson (Zwe) z.t.
9. Fernando Barceló (Spa) z.t.
10. Sergio Henao (Col) z.t.
11. Nicolas Edet (Fra) z.t.

11. Nicolas Edet (Fra) z.t.
13. Carl Fredrik Hagen (Noo) z.t.
-peloton finisht op 9.24


Klassement na 8e etappe

1. Nicolas Edet (Fra)
2. Dylan Teuns (Bel) + 2.21
3. Miguel Ángel López (Col) + 3.01
4. Primoz Roglic (Slo) + 3.07
5. Alejandro Valverde (Spa) + 3.17
6. Nairo Quintana (Col) + 3.28
7. Carl Fredrik Hagen (Noo) + 3.45
8. Rafal Majka (Pol) + 4.59
9. Tadej Pogacar (Slo) + 5.37
10. Esteban Chaves (Col) + 5.53

11. George Bennett (NZl) + 6.35
12. Wilco Kelderman (Ned) + 6.37
13. Fabio Aru (Ita) z.t.
14. Pierre Latour (Fra) + 6.56
15. Mikel Nieve (Spa) + 7.02
19. Sergio Higuita (Col) + 9.25
23. Robert Gesink (Ned) + 12.06

Koersverloop


Het duurt 19 kilometer voor de vlucht zich vormt. Een groep van 21 man – Dylan Teuns, Luis León Sánchez, Zdenek Stybar, Jesús Herrada, Sergio Henao, David de la Cruz, Martijn Tusveld, Jorge Arcas, Silvan Dillier, Jonas Koch, Tobias Ludvigsson, Carl Fredrik Hagen, Tosh Van der Sande, Nic Dlamini, Ruben Guerreiro, Nikias Arndt, Peter Stetina, Alex Aranburu, Jonathan Lastra, Nicolas Edet en Fernando Barceló – pakken 6 minuten voorsprong op het peloton.

De kopgroep snijdt de Puerto de Montserrat 5.39 minuten voor het peloton aan. Stetina trekt al snel ten aanval en Barceló sluit zich niet ver voor de top bij hem aan. Ook Herrada maakt de oversteek, even later gevolgd door meerdere renners.

In de afdaling begint het te regenen en Barceló en Guerreiro gaan er samen vandoor. Tusveld maakt de oversteek.

Na de afdaling is het nog 10 kilometer naar de finish. Aranburu maakt er vier van op kop. De achtervolgers zitten er vlak achter en het peloton volgt inmiddels op ruim 7 minuten.

Tusveld valt aan in de laatste 3,5 kilometer, maar hij gaat onderuit. De boel komt samen en Stybar trekt ten aanval op 2 kilometer van de meet. De Tsjech redt het niet.

Het komt aan op een sprint en die wint Arndt met afstand. In zijn karakteristieke stijl, vanuit het zadel, pakt hij de zege en maakt zo de val van zijn Sunweb-ploegmaat Tusveld iets minder pijnlijk.

Edet finisht in dezelfde tijd en neemt de rode trui van López over, terwijl Teuns ook weer terug te vinden is in de top van het klassement. De Vlaming staat tweede.

Later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Klaas Buytenwegh
Berichten: 849
Lid geworden op: 30 jul 2018 20:31

Re: Wielrennen

Bericht door Klaas Buytenwegh »

Gerard bedankt weer. Het is nog in volle gang, maar ik geniet iedere dag van je stukjes. Hopelijk houd je dit nog jaren vol.
Fijn weekend.
Klaas


Plaats reactie