Braziel

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8139
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

drugs smokkel naar europa
De Douane en de Federale Politie onderschepten na nu bekend is gemaakt afgelopen zaterdag 25/7 278kg cocaine in de haven van Santos.
De drugs zaten in 8 tassen verstopt tussen een lading Computer printers. De container werd na de scanner procedure
als verdacht aangemerkt en zo werden de drugs ontdekt.
De drugs werden volgens een zogenaamde 'Rip-Off Modality' in de container verstopt, zonder medeweten van de
verscheper of de ontvanger.
De container had als bestemming de haven van Gioia Tauro (It).
De Federale politie zet een nader onderzoek voort.
cocaine in haven van santos_1.jpg
cocaine in haven van santos_1.jpg (35.94 KiB) 1864 keer bekeken
cocaine in haven van santos_2.jpg
cocaine in haven van santos_2.jpg (31.59 KiB) 1864 keer bekeken

Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8139
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

Naast drugs in containers voor de 'export' naar Europa worden er in de haven van Santos ook veel 'import' of 'transit' containers gecontroleerd.
Met name vanuit China. Alleen al in de eerste helft van dit jaar onderschepte de douane/receita federal 782 ton aan import goederen, waarmee iets aan de hand was, te weten falsificaties. 20% meer dan in het jaar ervoor. En dat allemaal ondanks de corona virus pandemia.
Containers vol beschermkappen voor mobiele telefoons, batterijladers, geluidsapparatuur, kleding, caps, schoenen, tassen, dames accessoires
en mondkapjes voor bescherming tegn het corona-virus. etc . etc.
falsificatie_1.jpg
falsificatie_1.jpg (45.71 KiB) 1790 keer bekeken
falsificatie_2.jpg
falsificatie_2.jpg (46.9 KiB) 1790 keer bekeken
falsificatie_3.jpg
falsificatie_3.jpg (29.45 KiB) 1790 keer bekeken
falsificatie_4.jpg
falsificatie_4.jpg (50.36 KiB) 1790 keer bekeken
De kleding komt uit China maar in het label saat al: Made in Brazil/Produzido no Brasil/Hecho en Brasil
Hier nog een hint voor de Lacoste kleding falsificatie. Vroeger in de Oost gingen de poloshirts grif van de hand. Lokaal gemaakt en
zelfs het logo, het krokedilletje, was nog fout nagemaakt.
En tot op vandaag zie je nog veel van die falsificaties.
Het verschil zit hem in het staartje van de krokodil en de tong in zijn bek.
lacoste falsificatie.jpg
lacoste falsificatie.jpg (32.63 KiB) 1790 keer bekeken
-
Zo ook met de Rayban brillen is de falsificatie snel waar te nemen.
In een origineel exemplaar moet in het rechterglas bovenin Rayban gegraveerd zijn.
In de linker brille-poot/arm moet ook de naam gegraveerd zijn met een serie nummer en in de rechter het land van herkomst.
falsificatie - rayban.jpg
falsificatie - rayban.jpg (53.47 KiB) 1790 keer bekeken
Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 10556
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Braziel

Bericht door jdbvos »

In mien tiet heb ik diverse Ray-Ban's versleten; ik kocht altijd met grijs glas omdat dan de kleuren hetzelfde blijven.....ik vond die standaard groene niet fijn....
Maar destijds stond daar géén Ray-Ban ! Toen moest je controleren of er "B&L" ingegraveerd (en dus niet opgedrukt) stond...
B&L, van de makers/uitvinders Bausch & Lohm
Oost, west...ook best
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8139
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

Grote landelijke actie van de POLICIA FEDERAL tegen de handel in cocaine naar het buitenland.
+
De POLICIA FEDERAL (PF) heeft vandaag in 11 deelstaten een grote actie onder de naam Alem-Mar (Beyond the Sea) gehouden tegen de handel in cocaine. In Paraiba werden twee huiszoekingen en arrestatie bevelen uitgevoerd.
In totaal worden door het hele land heen 139 huiszoekings- en inbeslagnemingsbevelen en 50 aanhoudingsbevelen (20 preventieve en 30 tijdelijke arrestaties) uitgevoerd.
In São Paulo concentreerden zich de meeste arrestatiebevelen, 22 van hen in de gevangenis en 60 in huiszoeking en inbeslagname. Volgens de PF van SP waren er om 10 uur 's ochtends drie mensen gearresteerd in de hoofdstad van São Paulo en drie anderen in het binnenland.
Het onderzoek begon twee jaar geleden door de Federale Politie van Pernambuco. Een van de belangrijkste elementen van de operatie was de mensenhandelaar Romilton Queiroz Hosi, die in maart 2019 werd gearresteerd in Jundiaí, in het binnenland van São Paulo. Hij bleef tien jaar op de vlucht voor het Braziliaanse rechtssysteem en werd gezocht door de Federale Politie en de National Crime Agency - NCA. uit het Uk.
De operatie, genaamd Além-Mar, had plaats in de staten Alagoas, Bahia, Ceará, Goiás, Mato Grosso do Sul, Pará, Paraíba, Pernambuco, Paraná, Rio Grande do Norte, Santa Catarina, São Paulo en het Federaal District.
Politieagenten onderzoeken ook het witwassen van geld, naast het zoeken naar bewijs om het verzenden van drugs naar het buitenland te bevestigen en het gebruik van helikopters om cocaïne door Brazilië te vervoeren.
Volgens de PF werden tonnen cocaïne via Braziliaanse havens naar Europa geëxporteerd, vooral in de haven van Natal in Rio Grande do Norte. Tussen maart en juli werd meer dan 1,5 ton cocaïne in beslag genomen.

De haven van Natal wordt door de PF tegenwoordig aangemerkt als een van de belangrijkste verzendingspunten van drugs naar Europa. Afgelopen zaterdag (15) is ter plaatse 700 kilo cocaïne in beslag genomen.

Afgelopen zaterdag (15) namen de PF en de IRS 700 kilo cocaïne in beslag in de haven van Natal. De drugs zaten verstopt tussen een lading mango's en was bestemd voor Nederland.
Drugshandel via de haven van Natal
In 2019 wees de federale politie de haven van Natal al aan als begin haven voor de internationale zeeroute voor cocaïnehandel. In februari van dat jaar werd bij twee operaties 3,3 ton cocaïne in beslag genomen. Deze twee aanhoudingen gemaakt door de PF waren de eerste in de geschiedenis van de haven, die in 1932 werd geopend. Nooit eerder had een politie-operatie drugs ontdekt in de haven van Natal. De paketten - de ene dag 998 en de volgende dag nog eens 1.832 - zaten verstopt tussen mango's en meloenen die in dozen waren verpakt. Volgens de PF was de bestemming dezelfde: de haven van Rotterdam, in Nederland.
Vanwege de inbeslagnames heeft het enige bedrijf dat lading naar Rotterdam vervoert in maart 2019 de lokale activiteiten opgeschort, totdat de haven veiligheidsmaatregelen nam. De operaties werden echter begin april 2019 hervat en in mei werd nog een ton in beslag genomen.
Gebrek aan scanner
De haven van Natal beschikt niet over scanner - apparatuur die het mogelijk zou maken om de lading in containers te inspecteren - die het transport van onder meer drugs kan vergemakkelijken.
Het beheer van de haven van Natal is in handen van de federale regering, via de Companhia Docas do Rio Grande do Norte. In een nota die afgelopen zaterdag werd uitgegeven, deelde Codern mee dat "de convergentie van belangen tussen de haven, reders en ladingeigenaren het mogelijk moet maken om eind september dit jaar een containerscanner te installeren.
cocaine tussen de mangas in natal.jpg
cocaine tussen de mangas in natal.jpg (86.75 KiB) 1665 keer bekeken
Voordat de operatie deze dinsdag van start ging, waren er al drugsarrestaties en inbeslagnemingen gedaan in plaatsen in de staten Alagoas, São Paulo, Rio Grande do Norte, Minas Gerais en in de haven van Rotterdam, in Nederland.

Bij de mega operatie van vandaag beval justitie het blokkeren van 100 miljoen real op bank rekeningen, en de inbeslagname van 12 vliegtuigen/helicopters, 42 vrachtwagens en 35 onroerende panden die verbonden zijn met 4 criminele organisaties. Verder werden er nog 32 computers, 74 mobiele telefoons en 361.000 duizend Real in cash in beslag genomen.
overzicht -trafico-atualizada.jpg
overzicht -trafico-atualizada.jpg (357.75 KiB) 1665 keer bekeken
Hoe gingen de criminelen te werk?
De bevoorrading van de cocaine naar Brazilie ging per helikopters vanaf São Paulo naar de grens met Paraguay. Daar werden de drugs geladen, werden de heli’s bijgetankt en keerden ze terug naar São Paulo.
Bij aankomst in São Paulo werd cocaïne in van tevoren voorbereide loodsen geplaatst, zodat deze kon worden verborgen. Vervolgens vond het transport plaats per vrachtwagen naar de havens. Dit gebeurde veelal naar het noordoosten, maar er was volgens de PF ook transport naar het noorden.
De cocaine werd volgens de PF ingeladen, verborgen naast de normale lading die in de containers zat. De PF zei dat de bende ook snel was in het verbreken en opnieuw aanbrengen van de douane zegels.
Elke criminele groep had een rol
Van de vier criminele organisaties die aan het plan deelnamen, waren er twee, uit São Paulo, verantwoordelijk voor het vervoer van de drugs van Paraguay naar Brazilië.
De derde organisatie, in Pernambuco, was verantwoordelijk voor de distributie van de drugs over het hele nationale grondgebied, over land, en het transport naar de havens van waaruit ze naar het buitenland zouden worden gebracht.
De PF verduidelijkte dat het zakenmensen, werknemers en chauffeurs in de vrachtvervoerssector zijn die zich als zakenlieden aan de samenleving voordoen, maar die de internationale cocaïnehandel levensvatbaar maken.
En de vierde organisatie die was gevestigd in Brás, in São Paulo, zorgde voor de financiën. Volgens onderzoeken boekte deze groep geld over naar bankrekeningen van lege vennootschappen. De dollars die werden verkregen bij de verkoop in het buitenland werden parallel gerepatrieerd, zonder medeweten van de autoriteiten, en de contante waarden werden doorgegeven aan de organisaties in Brazilië.
Deze laatste groep fungeerde als een clandestiene bank, die een netwerk van bankrekeningen ter beschikking stelde voor het verkeer van fondsen van illegale oorsprong. Deze organisatie maakt gebruik van meerdere rekeningen geopend op naam van rechtspersonen, die deze rekeningen tegen vergoeding beschikbaar stelden.
Er is geen specifiek adres voor de banken, maar volgens de PF vond het financiële bewegingsplan plaats in straten als Oriente en op 25 março in Brás.
--
Nu maar afwachten of de handel inderdaad een zware nederlaag heeft geleden.
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8139
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

vervuiling noord oost kust van Brazilie door aangespoelde ruwe olie
Zou er nu eindelijk na bijna een jaar een gedegen verklaring zijn voor de vervuiling??
Lees hier onder
++
Onderzoekers van de Federale Universiteit van Alagoas (UFAL) analyseerden maandenlang olievlekken in de Golf van Guinee, 200 km van Kameroen, Afrika, en geloven dat ze de tragedie kunnen verklaren, van bijna een jaar geleden, zonder dat er nog antwoorden zijn.
20 augustus 2020
De regio die werd gecontroleerd door het UFAL-laboratorium was nog niet geanalyseerd vanwege een gebrek aan technische middelen
Onderzoekers van het Laboratorium voor Analyse en Verwerking van Satellietbeelden (Lapis), van de Federale Universiteit van Alagoas (UFAL), hebben maandenlang oceanische beelden geanalyseerd. Ze waren op zoek naar antwoorden op de grootste milieuramp van het land: de lekkage van meer dan vijfduizend ton olie op de stranden van het noordoosten. Hoewel er verschillende hypothesen naar voren zijn gekomen sinds de eerste plek op 30 augustus 2019 werd opgemerkt in Paraíba, heeft de federale overheid tot dusverre niet geïdentificeerd wie verantwoordelijk is voor het afval. Aan de vooravond van het einde van een jaar van de tragedie, wijst de nieuwe ontdekking door Lapis-onderzoekers op wat een definitieve verklaring zou kunnen zijn voor de oorsprong van de olie.
olieramp voor de kust van Afrika
vazamento de petroleo costa africa.jpg
vazamento de petroleo costa africa.jpg (19.98 KiB) 1595 keer bekeken
De beelden van de Sentinel-1-satelliet, verwerkt door het onafhankelijke laboratorium via het EumetCast-systeem van Eumetsat, een Duitse organisatie, lieten in de tweede helft van vorig jaar een abnormaal patroon zien aan de westkust van Afrika. Dit gebied was niet eerder geanalyseerd wegens gebrek aan technische middelen. Lapis-onderzoekers denken dat de gedetecteerde plek een olieramp van 433,22 vierkante kilometer is, ongeveer 200 km voor de kust van Kameroen, in de zogenaamde Golf van Guinee. Het is een plek voor olie-exploratie en druk scheepvaartverkeer.
"Er is daar een samenvloeiing van stromingen die het materiaal naar de kust van het noordoosten van Brazilie kunnen brengen", legt Humberto Barbosa uit, een onderzoeker bij Lapis.
De wetenschappers hebben tot dusver gegevens uit de regio van juli 2019 geëvalueerd en een gecompliceerde puzzel samengesteld uit de satellietscan, die drie beelden van dezelfde locatie per maand vastlegt. De vlekken verschijnen in het geanalyseerde gebied met intensiteit, frequentie en altijd heel dicht bij elkaar. “Het herhalingspatroon duidt op constante lekken”, constateert Humberto Barbosa. Hij zegt dat in juli 2019, een maand voor de eerste officiële olie melding op de noordoostelijke stranden, de Sentinel-1-beelden al vlekken vertoonden die kunnen duiden op olielozingen aan de Afrikaanse kust.
“We kunnen nog niet met zekerheid zeggen dat de olie die hier aanspoelde afkomstig was van olielozingen in Afrika, maar er is een goede reden om te zeggen dat er vorig jaar een constante olielekkage was in die regio. De intensiteit van de vlekken is dit jaar iets afgenomen, hoewel ze nog regelmatig verschijnen. Misschien als gevolg van de pandemie, die de economische activiteit heeft afgeremd ”, meent de onderzoeker.
De recente ontdekking door onderzoekers uit Alagoas vormt een aanvulling op andere stellingen die eerder waren opgesteld - ook door Lapis zelf - om de oorsprong te verklaren van de olie die volgens Ibama 1009 locaties in 130 gemeenten aan de Braziliaanse kust vervuilde, waaronder enkele plaatsen in het zuidoosten.
llaboratorio-identifica-possivel-origem-do-vazamento-de-oleo-nas-praias-do-nordeste.jpg
llaboratorio-identifica-possivel-origem-do-vazamento-de-oleo-nas-praias-do-nordeste.jpg (41.14 KiB) 1595 keer bekeken
Een hypothese was dat olie afkomstig was van een lekkage in Venezuela, gezien studies van Petrobras en de Federale Universiteit van Bahia, die erop wezen dat het afval van Venezolaanse oorsprong was. Hoewel dit proefschrift nooit is bewezen, gaf minister van Milieu Ricardo Salles Venezuela de schuld van de milieucriminaliteit tijdens een nationale televisie toespraak. De regering van president Jair Bolsonaro deed ook een formeel verzoek aan de OAS - Organisatie van Amerikaanse Staten voor Venezuela om zich uit te spreken over de kwestie.
In een andere onderzoekslijn werd de zuidelijke regio van de Zee van Afrika - de Golf van Guinee ligt in die uitsparing van het continent in de Atlantische Oceaan, ten noorden van die regio - door het National Institute for Space Research (Inpe) geïdentificeerd als de oorsprong van de olieramp, maar ook die uitleg is niet gelukt.
Eind vorig jaar bracht Lapis een onderzoek uit waarin de Voyager I-tanker werd aangewezen als de schuldige van het lek. Sentinel -1 ontdekte een patch van ongeveer 90 km lang aan de kust van Rio Grande do Norte, die verband hield met de activiteiten van het schip, maar deze versie werd uiteindelijk ook weerlegd.
“Tijdens het onderzoek aan de Braziliaanse kust hebben we verschillende lekken gevonden, waaruit blijkt dat olievervuiling vaker terugkomt dan gedacht. En dat wordt meestal niet opgemerkt door de toezichthoudende autoriteiten ”, stelt Humberto. “Bij een ongekende milieuramp, zoals er gebeurde, leren wetenschappers ook terwijl er onderzoek wordt gedaan. Onze hele methodologie moest praktisch vanaf nul worden opgebouwd. Nu, met de verzamelde gegevens van een jaar, waren we in staat om meer variabelen te bestuderen, waaronder een meer gedetailleerde analyse van de oceaanbodem in dit nieuwe onderzoek ”, zegt hij.
Vorig jaar beschuldigde de federale politie het schip Bouboulina, van de Griekse Delta Tankers, ook van milieucriminaliteit, maar Ibama ontkende de deelname van het schip aan de CPI van olie, in het Nationaal Congres, dat is opgeschort.
Nog in 2019 vonden onderzoekers van de Federale Universiteit van Rio de Janeiro olievlekken in het midden van de Atlantische Oceaan. Deze grote vlek zou in overeenstemming zijn met de nieuwe lekken die Lapis in Afrika heeft gevonden. “Vanwege de locatie is het materiaal dat UFRJ heeft gevonden mogelijk afkomstig uit de Afrikaanse regio die we nu bestuderen. Er is een oceaanstroom die de Benguela-stroom wordt genoemd of de invloed van de Golf van Guinee. Afhankelijk van de periode van het jaar is er een samenvloeiing voor het noordoosten van Brazilië, waardoor het materiaal hier mogelijk naartoe is gesleept. "
De olieramp verspreidde zich naar de stranden en mangroven aan de noordoostkust
De nieuwe analyses van Lapis werden al voorgelegd aan de Federale Politie, die het materiaal nog analyseert. Het baanbrekende werk van het Laboratorium voor Analyse en Verwerking van Satellietbeelden (Lapis) wordt gedaan aan een openbare universiteit, maar onafhankelijk, met bijna geen overheidsmiddelen. “We konden dit jaar een project bij Capes goedkeuren om epidemieën in het Amazonegebied met wiskundige modellen te bestuderen. Er is nooit een federale oproep gedaan voor olieonderzoek, hoewel het laboratorium informatie verstrekt aan de Braziliaanse regering om het onderzoek te ondersteunen ”, zegt Humberto.
Ondanks de omvang van de ramp en de gevolgen voor het milieu, heeft de federale overheid tot dusver slechts twee aanbestedingen uitgeschreven om onderzoek naar de olieramp te financieren. Lapis was niet overwogen in de eerste, maar het concurreert nog steeds om de tweede aanbes teding , die vorige maand werd vrijgegeven.
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8139
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

drugs/cocaine smokkel naar noordwest europa
Men moet nu niet denken dat na die grote operatie van de douane en Policia Federal eerder deze maand er een einde
gekomen is aan de smokkel. En ook niet aan de vindingrijkheid.
Deze maand, inclusief gisteren, werd er drie keer cocaine ontdekt. Weg gestopt in lege koel/vries containers op het haven terrein.
Weggestopt in lege containers? Jawel. Uit de deuren werd het isolatie materiaal verwijderd en werden de cocaine tabletten daarvoor
in de plaats gebruikt, waarna het geheel weer werd afgedekt. Zo werden er respect. 129kg - 57kg - 124kg in beslag genomen.
Containers hadden als bestemming o.a. Rotterdam.
In totaal is er nu dit jaar in Santos al 12,5 ton in beslag genomen.
cocaine in santos.jpg
cocaine in santos.jpg (94.37 KiB) 1506 keer bekeken
cocaine in santos_1.jpg
cocaine in santos_1.jpg (34.95 KiB) 1506 keer bekeken
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8139
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

drugs/cocaine smokkel naar noordwest europa
Paranagua-.jpg
Paranagua-.jpg (51.19 KiB) 1334 keer bekeken
Het was een tijdje stil bij de cocaine smokkelaars, maar dit weekeinde nam de Policia Federal in samenwerking
met de douane weer een zending cocaine in beslag.
Deze keer in de haven van Paranagua, waar 254 kg werd ontdekt in een container door middel van de 'scanner'.
De drugs zaten verstopt in een container met papier rollen. Die zou aan boord worden gezet van een schip
met bestemming Algeciras.
Volgens de PF ging het hier weer om een "ripon ripoff" methode waarbij de drugs buiten de verscheper om in de
container worden verstopt.
paranagua_1.jpg
paranagua_1.jpg (38.22 KiB) 1334 keer bekeken
-0-0-

In de haven van Santos worden de oude loodsen op de kades momenteel opgeruimd om plaats te maken
voor nieuwe. Veel modernere. Op de bovenste foto zijn de sloopwerkzaamheden duidelijk zichtbaar om
meer ruimte te maken voor het container vervoer.
santos_.jpg
santos_.jpg (81.4 KiB) 1334 keer bekeken
santos_1.jpg
santos_1.jpg (48.27 KiB) 1334 keer bekeken
Op de onderste foto zijn de moderne loodsen van papier verscheper Suzano te zien.
Daar waar vroeger zo ongeveer berth 32 was.

-0-0-
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8139
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

drugs/cocaine smokkel naar noord west europa
De Federale politie in Santos onderschepte begin deze week bijna 900 kg cocaine met bestemming noord west europa.
Verder werden hier geen mededelingen over gedaan.

Wel werden gisteren in Santos 4 mannen gearresteerd op verdenking van smokkel van cocaïne op 21 mei eerder dit jaar bij
de export van generatoren en compressoren in Terminal Portuário (BTP) in Santos.
Op het moment van de inbeslagname werden de verdovende middelen in container CMAU5023404 geplaatst, die drie generatoren, een luchtcompressor en een zaag bevatte. De container zou worden geladen op het schip Maersk Laberinto, met bestemming Algeciras, in Spanje.
cocaine in generator.jpg
cocaine in generator.jpg (39.66 KiB) 1253 keer bekeken
De container bevatte 373 kg cocaïne die in de machines waren verstopt na het demonteren en weer in elkaar zetten van de apparatuur, waarbij staalplaten waren losgebrand en later weer gelast en geschilderd. De drugs werden gevonden waar de brandstoftanks van de generatoren zouden zijn en in de luchtcilinder van de compressor.
Het zesde federale gerechtshof van Santos vaardigde zes huiszoekings- en inbeslagnemingsbevelen en vier preventieve arrestatiebevelen uit. Alle bevelen werden vandaag uitgevoerd door 28 agenten van de Federale politie in Santos.
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8139
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

Afgelopen vrijdag werd een marihuana laboratorium door de plaatselijke politie gevonden op de bovendieping van een woning in Jacumã onder de rook van João Pessoa.
maconha-holandesa.jpg
maconha-holandesa.jpg (18.42 KiB) 1174 keer bekeken
De politie deelde mee dat de marihuana volgens de eigenaar afkomstig was uit Amsterdam. Het echtpaar dat verantwoordelijk was voor de woning vertelde de politie dat ze het materiaal hadden gebruikt om olie te maken, maar zonder een document om de wettigheid van de productie te bewijzen.

-0-0-
sao sebastiao_.jpg
sao sebastiao_.jpg (68.45 KiB) 1174 keer bekeken
sao sebastiao_1a.jpg
sao sebastiao_1a.jpg (34.05 KiB) 1174 keer bekeken
sao sebastiao_1b.jpg
sao sebastiao_1b.jpg (20.59 KiB) 1174 keer bekeken
In de haven van Sao Sebastiao (SP) bij Santos werd aan boord van een vrachtschip ten anker door de Policia Federal en de douane
1.500 kg cocaine aangetroffen in een lading mais verpakt in grote balen na een routine onderzoek.
Het schip is de UNISPIRIT onder de flag van Antigua & Barbuda met een Russische bemanning.
Het schip + lading had als bestemming Cadiz.
Het schip is de in 2005 bij de Volharding in Hoogezand gebouwde BBC IRELAND
Dwt 9775t
LxB 132x15mtr
UNISPIRIT.png
UNISPIRIT.png (170.1 KiB) 1174 keer bekeken
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8139
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

drugs smokkel naar noordwest Europa
De haven van Natal heeft nu een containerscanner gekregen om de beveiliging van de havenactiviteiten te verhogen. Met name om de smokkel van verdovende middelen in containers tegen te gaan.
scanner natal.jpg
scanner natal.jpg (24.01 KiB) 1084 keer bekeken
In een persbericht laten de autoriteiten van het havenbedrijf ‘’ Companhia Docas do Rio Grande do Norte’’ (CODERN) weten dat de Natal Port Terminal donderdag (08/10) de verwachte containerscanner heeft ontvangen.
De Installatieprocedures werden onmiddellijk gestart voor de exploitatie van de Natal Port Terminal. Sinds 2019 waren er al diverse gesprekken gaande met autoriteiten en verschepers om de veiligheid te verbeteren.
CODERN bedankte de scheepvaart maatschappij CMA CGM en de havenexploitant Empresa Progeco, evenals de groep fruittelers (de belangrijkste klanten), die de implementatie en exploitatie van dit noodzakelijke hulpmiddel om de beveiliging te verhogen tot een realiteit maakten.
Sinds 2018 wordt cocaïne aangetroffen op het haventerrein van Natal. Volgens de Federale Politie waren Nederland en België de bestemmingen van de drugs, die via deze landen door heel Europa verspreid zouden worden.
De Federale Politie denkt dat de kartels van Colombia, Peru en Bolivia de drugs handel in handen hebben.
De afgelopen week werden in de haven van Natal drie mensen aangehouden met 238,9 kilo cocaïne. De handel werd in beslag genomen door de Federale Politie en met de inbeslagname komt de hoeveelheid van de drugs dat op de RN-terminal werd ontdekt sinds 2019 op 5,5 ton. Met de komst van de containerscanner verandert dit scenario, aangezien alle lading nu eerst door de scanner wordt geleid.
==
drugs santos.jpg
drugs santos.jpg (17.86 KiB) 1084 keer bekeken
En gisteren, vrijdag 9 oktober, werd in de haven van Santos nog 71kg cocaine in beslag genomen door de Receita Federal.
De drugs zaten verstopt in een lading koffie met als bestemming de haven van Gioia Tauro (It).
De criminelen maakten hier ook weer gebruik van de Rip-On/Rip-Off methode.
Er werden geen arrestaties verricht. De Federale Politie heeft de zaak in onderzoek.


Plaats reactie