Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Klaas Buytenwegh
Berichten: 859
Lid geworden op: 30 jul 2018 20:31

Re: Wielrennen

Bericht door Klaas Buytenwegh »

Gerard, bedankt weer. Ik had deze week wat computer problemen, vandaar de wat late reactie.
Groet.
Klaas

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Klaas Buytenwegh schreef:
Ik had deze week wat computer problemen
Beter die computer dan jij Klaas, houden zo stay safe.

Vuelta 2020 Parcours etappe 11: Villaviciosa – Alto de la Farrapona


Zaterdag 31 oktober - Het tweede weekend van La Vuelta is een traktatie voor klimmers en klassementsmannen. Het begint in etappe 11, een rit van 170 kilometer naar de top van La Farrapona. Onderweg liggen ook nog eens drie knoerten van bergen in het parcours.

De race was in 2014 ook op La Farrapona, een Asturische berg die deel uitmaakt van de Picos de Europa. Destijds was het de slotklim van de Koninginnenrit en dat ontwaarde in een man-tegen-man gevecht tussen Alberto Contador en Chris Froome. De Brit bepaalde eigenlijk de hele klim het ritme en El Pistolero sprong in de slotkilometer weg. Hij won de rit met 14 seconden voorsprong.

La Farrapona is 16,5 kilometer lang en het gemiddelde stijgingspercentage is 6,2%. Veel zegt dat alleen niet. Na 7 kilometer gaat het een stukje bergaf, terwijl de laatste 5 kilometer met meer dan 10% stijgt. De klim ‘vlakt af’ naar 8% op 500 meter van de meet.

De slotklim zal er extra hard inhakken, aangezien de renners in de 11e etappe van de ene berg naar de andere rijden. Direct na de start beklimmen ze de Alto de la Campa (8,3 kilometer à 4%) en daarna begint het echte werk. Achtereenvolgens ronden ze de Alto de la Colladona (7 kilometer à 6,5%), Alto de la Cobertoria (9,8 kilometer à 9%) en Puerto de San Lorenzo (10 kilometer à 8,6%). Tussen die eerste twee klimmen zit telkens 40 kilometer en op de top van de laatste is er nog 34 kilometer te gaan. Direct na de afdaling verschijnen de eerste oplopende stroken richting de Alto de la Farrapona.

Bij de tussensprint, aan de voet van de Puerto de San Lorenzo, zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden beschikbaar, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 seconden winnen.

De 11e etappe van de Vuelta start om 12.25 uur en de race finisht naar verwachting rond 17.15 uur.

Afbeelding

Vuelta 2020 Favorieten etappe 11: Sleutelrit naar La Farrapona


Vuelta 2020 Favorieten etappe 11:De 11e etappe is het eerste deel van een tweeluik dat het klassement waarschijnlijk op zijn kop zal zetten. Na vier beklimmingen onderweg ligt de finish op La Farrapona, een monsterklim van 16,5 kilometer lang en vooral het einde is extreem steil.

Direct vanuit de start fietsen de renners de Alto de la Campa op, een opwarmertje van 8,3 kilometer à 4%, en een nagenoeg vlakke fase later begint het opwaartse geweld pas echt na een slordige 50 kilometer. Er is dan nog 170 kilometer te gaan en er staan nog vier beesten van bergen op het menu.

In volgorde van opkomst verwerken de renners de Alto de la Colladona (7 kilometer à 6,5%), Alto de la Cobertoria (9,8 kilometer à 9%) en Puerto de San Lorenzo (10 kilometer à 8,6%), voordat ze doorsteken naar de hoofdmoot: La Farrapona.

Het kan bijna niet anders of we krijgen een strijd van de grote tenoren in de 11e etappe. Het terrein is extreem zwaar en door de inleidende beklimmingen al met een redelijk tempo op te rijden mat je de concurrentie af om vervolgens toe te slaan op de slotklim.

De Alto de la Farrapona loopt in 16,5 kilometer op met een gemiddelde van 6,2%, maar tot aan kilometer 11 is er eigenlijk niet zoveel aan de hand. De stijgingspercentages zijn al die tijd bescheiden en dat verandert pas op 5 kilometer van de top. Het gaat eigenlijk ongemerkt. Eerst 1 kilometer à 8,5%, dan wordt het 9,5%, en vervolgens kijken de renners 3 kilometer lang tegen een gemiddelde stijging van meer dan 11% aan. In de laatste 500 meter vlak het dan weer iets af.

Favorieten 11e etappe Vuelta a España 2020


*** Primoz Roglic, Richard Carapaz, Hugh Carthy
** Aleksandr Vlasov, Enric Mas, Esteban Chaves
* Daniel Martin, Michael Woods, Wout Poels, Ion Izagirre

Alto de la Farrapona
Afbeeldingcompartir imagenes

Finish
Afbeelding

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
rspeur
Berichten: 3112
Lid geworden op: 11 dec 2009 17:41
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Wielrennen

Bericht door rspeur »

Bijltjesdag morgen?
En vergeet overmorgen niet.....
René
Ik leit m'n tong hier altoid foin ofskrape
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2020: Gaudu wint sprint van twee op La Farrapona, Primoz houdt rood

Bijltjes dag, Rene??? ik kijk er naar uit er zitten nog genoeg kansen in voor de eerste 5 :)

Op La Farrapona klopt vroege vluchter David Gaudu Marc Soler in de sprint. De favorieten houden hun kruit zo goed als droog, al verliest Hugh Carthy wat tijd. Primoz Roglic leidt de Vuelta nog altijd in dezelfde tijd als Richard Carapaz.

Uitslag 11e etappe Vuelta a España 2020


1. David Gaudu (Fra)
2. Marc Soler (Spa) + 0.04
3. Michael Storer (Aus) + 0.52
4. Mark Donovan (GB) z.t.
5. Guillaume Martin (Fra) + 0.55
6. Aleksandr Vlasov (Rus) + 0.58
7. Daniel Martin (Ier) + 1.03
8. Enric Mas (Spa) z.t.
9. Richard Carapaz (Ecu) z.t.
10. Primoz Roglic (Slo) z.t.

11. Hugh Carthy (GB) + 1.10
12. Wout Poels (Ned) z.t.
14. Alejandro Valverde (Spa) + 1.12
15. Felix Großschartner (Oos) + 1.15
16. Mikel Nieve (Spa) + 1.17

Klassement na 11e etappe


1. Primoz Roglic (Slo)
2. Richard Carapaz (Ecu) z.t.
3. Daniel Martin (Ier) + 0.25
4. Hugh Carthy (GB) + 0.58
5. Enric Mas (Spa) + 1.54
6. Marc Soler (Spa) + 2.44
7. Felix Großschartner (Oos) + 3.31
8. Alejandro Valverde (Spa) + 3.44
9. Wout Poels (Ned) + 3.54
10. Mikel Nieve (Spa) + 4.43

Jongerenklassement


1. Enric Mas (Spa)
2. David Gaudu (Fra) + 3.08
3. Aleksandr Vlasov (Rus) + 4.53

Koersverloop


Op de Alto de la Campa gaat Tim Wellens ervandoor en hij bereikt als eerste de top. Bergkoning Guillaume Martin komt als tweede boven.

Onderweg naar de tweede klim is Wellens alleen op kop als zeven man zich bij hem aansluiten: Ion Izagirre, José Joaquin Rojas, Tosh Van der Sande, Clément Champoussin, Pierre-Luc Perichon en Gonzalo Serrano. Nog voor de Alto de la Colladona sluiten ook Tsgabu Grmay, Gino Mäder, Ivo Oliveira en Juan Pedro López aan.

Cofidus blijft jagen in het peloton en ze bereiken de voet van de volgende klim een halve minuut na de koplopers.

Wellens valt aan op de Colladona en Perichon gaat met hem mee. De andere aanvallers worden teruggehaald en ook Wellens krijgt gezelschap op 3 kilometer van de top.

Een groepje van vijf man, Michael Storer, Nikla Eg, Mark Donovan, Bruno Armirail, Nelson Oliveira, slaat een gaatje. Ze komen als eerste boven, gevolgd door Guillaume Martin, David Gaudu en Tim Wellens. In de afdaling sluiten ze bij de koplopers aan.

Op de Alto de la Cobertoria maakt Marc Soler de oversteek naar de kopgroep, terwijl Wellens juist moet lossen. Martin verstevigt zijn leiding in het bergklassement op de top.

Marc Soler is de best geplaatste aanvaller, op 3.49 minuten van de rode trui, mede omdat hij 3 bonificatieseconden meepakt in de tussensprint aan de voet van de San Lorenzo-pas. Eenmaal boven pakt Martin weer de meeste bergpunten mee. De favorieten ronden de top een kleine 3 minuten later.

Op de slotklim zijn Soler, Martin, Gaudu, Storer en Donovan nog over op kop, terwijl Chaves het tempo in het peloton niet kan volgen op 10 kilometer van de finish.

Eenmaal op de steile stroken, met nog 5 kilometer te gaan, versnelt Soler. Gaudu springt naar hem toe.

De twee rijden samen onder de flamme rouge door en tegelijkertijd sprint Vlasov lager op de berg weg uit de favorietengroep. Maar voor de dagzege is dat natuurlijk veel te laat.

Gaudu opent de sprint en het is direct duidelijk dat Soler niet mee kan. De Fransman wint de race met een voorsprong van 4 seconden.

De klassementsrenners versnellen ook op het einde. Dat kost Carthy 7 seconden, terwijl Roglic, Carapaz, Martin en Mas samen over de streep komen. Dus Roglic houdt de rode trui in dezelfde tijd als Carapaz en Martin blijft derde op 25 seconden.


Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2020 Parcours etappe 12: Pola de Laviana – Angliru


Zondag 1 november - De 12e etappe van de Vuelta a España kan er eentje worden voor de geschiedenisboeken. Na vier beklimmingen onderweg ligt de finish bovenop de iconische Angliru, die in 12,4 kilometer met een gemiddelde van 9,9% omhoog gaat. Steilste strook? 23,5%.

Het aantal beklimmingen is des te opmerkelijker, omdat de race maar 109,4 kilometer lang is. Je zou dan verwachten dat de renners direct vanaf de start omhoog fietsen, maar dat is niet eens het geval. Het geklauter begint pas na 26 kilometer.

De eerste twee klimmetjes zijn perfect om warm te draaien. De Alto del Padrún en Alto de San Emiliano zijn allebei van de 3e categorie. Niet overdreven lang, niet al te steil.

Óp naar het zwaardere werk. Via twee aanzienlijk zwaardere bestijgingen, Alto de Mozqueta (6,6 kilometer à 8,4% en vooral aan het begin erg steil) en Alto de Cordal (5,4 kilometer à 9,3% en extreem onregelmatig), bereiken de renners de voet van de Angliru .

De Vuelta was in 2017 voor het laatst op de Alto de El Angliru en dat was een bezoek om niet snel te vergeten. Het was de laatste bergetappe van Alberto Contador en de een-na-laatste race van die editie. El Pistolero was al drie weken lang onvermoeibaar, maar zonder succes, ten aanval getrokken.

Natuurlijk gaf de Spanjaard hem nog eens van jetje in zijn laatste bergrit. Hij peuzelde de vroege vlucht op en schotelde de wielerwereld een adembenemende finale voor. Alberto Contador klom naar zijn felbegeerde ritzege, terwijl achter hem Wout Poels Chris Froome naar zijn eerste eindzege in de Vuelta loodste.

De Angliru is 12,4 kilometer lang, maar eigenlijk zijn er drie Angliru’s. De eerste 5 kilometer stijgt met 8% en na een relatieve vlakke kilometer hakt de monsterberg er pas goed in. In de tweede helft loopt de Angliru namelijk op met 15%. De steilste sector van 23,5% – met de toepasselijke bijnaam Cueña les Cabres (geitenpad) – doemt ruim 2 kilometer voor de finish op.

Bij de tussensprint, na 77 kilometer, zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden beschikbaar, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 seconden winnen.

De 12e etappe van de Vuelta start om 14.10 uur en de race finisht naar verwachting rond 17.15 uur.

Afbeelding

Vuelta 2020 Favorieten etappe 12: Heroïek op de Angliru

Vuelta 2020 Favorieten etappe 12: Heroïek op de AngliruDe 11e etappe bracht niet wat we hoopten. Dan moet het maar in de 12e gebeuren. Wie volgt Alberto Contador op als ritwinnaar op de Angliru?

Grote kans dat de kaarten wel zo’n beetje geschud zijn na het tweede weekend van de Vuelta en vervolgen dus die tijdrit waarin de puntjes op de i gezet worden.

Maar eerst naar El Angliru, de mythische berg waar in 2002 afzien in het kwadraat te zien was. Hagel, regen en mist teisterden de renners zo zeer dat ze uitgleden op de steile stroken. Lekke band? Jammer dan. Volgwagens konden er niet bij, doordat hun wielen slipten op het glad geworden wegdek. Dan maar lopend of op je velgen omhoog

Laten we hopen, dat het een eerlijke strijd wordt in de 12e etappe. Man tegen man, liefst. Het parcours leent zich ervoor dat alleen de besten overblijven. De race is nog geen 110 kilometer lang, maar loodzwaar.

Er staan vijf beklimmingen op het menu, inclusief de slotklim. Eerst de Alto del Padrún en Alto de San Emiliano als opwarmertjes en daarna de Alto de Mozqueta (6,6 kilometer à 8,4%) en Alto de Cordal (5,4 kilometer à 9,3%). Maar het komt natuurlijk aan op de Angliru.

Hoewel de klim 12,4 kilometer lang is, gaat het om de de laatste 7 kilometer. Het gaat van steil naar steiler naar steilst. De renners staan bijna stil en demarreren is nagenoeg onmogelijk op stroken tot 23,5%. Het is eerder een afvaltocht. Telkens valt er weer een mannetje weg en wie dit het langste volhoudt, wordt in de laatste paar honderd meter beloond met een (lichte) afdaling naar de meet.

Favorieten 12e etappe Vuelta a España 2020


*** Primoz Roglic, Aleksandr Vlasov
** Enric Mas, Daniel Martin, Richard Carapaz
* Sepp Kuss, Wout Poels, Michael Woods, Ion Izagirre

El Angliru
Afbeelding

Finish


Afbeelding

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2020: Carthy wint op Angliru, Carapaz nieuwe leider

We zijn nog niet veel verder, de eerste 5 hebben allemaal een gode kans voor de eindzegen.

In de 12e etappe van de Vuelta is het klimmersalarm. Na vier beklimmingen onderweg ligt de finish op de monsterlijk steile Angliru. Hugh Carthy slaat het beslissende gaatje vlak voor de flamme rouge en soleert naar de zege. Richard Carapaz neemt de rode trui van Primoz Roglic over.

Uitslag 12e etappe Vuelta a España 2020


1. Hugh Carthy (GB)
2. Aleksandr Vlasov (Rus) + 0.16
3. Enric Mas (Spa) z.t.
4. Richard Carapaz (Ecu) z.t.
5. Primoz Roglic (Slo) + 0.26
6. Sepp Kuss (VS) z.t.
7. Daniel Martin (Ier) z.t.
8. Wout Poels (Ned) + 1.35
9. Michael Woods (Can) z.t.
10. Felix Großschartner (Oos) + 2.15

11. Mikel Nieve (Spa) + 2.15
13. Alejandro Valverde (Spa) + 2.54

Klassement na 12e etappe


1. Richard Carapaz (Ecu)
2. Primoz Roglic (Slo) + 0.10
3. Hugh Carthy (GB) + 0.32
4. Daniel Martin (Ier) + 0.35
5. Enric Mas (Spa) + 1.50
6. Wout Poels (Ned) + 5.13
7. Felix Großschartner (Oos) + 5.30
8. Alejandro Valverde (Spa) + 6.22
9. Aleksandr Vlasov (Rus) + 6.41
10. Mikel Nieve (Spa) + 6.42

Jongerenklassement


1. Enric Mas (Spa)
2. Aleksandr Vlasov (Rus) + 4.51
3. David Gaudu (Fra) + 6.37

Koersverloop

Julius van den Berg en Anthony Roux zijn de eerste aanvallers. Ze krijgen gezelschap van een grote groep, onder wie bergkoning Guillaume Martin, Luis León Sánchez, Mattia Cattaneo, Tosh Van der Sande, Nans Peters, Kobe Goossens, Pierre-Luc Perichon en Angel Madrazo.

Na een lange achtervolging sluiten Davide Formolo en Tomasz Marczynski bij de kopgroep aan in aanloop naar de Alto de la Mozqueta.

Net als de eerste twee klimmetjes verstevigt Martin op de top van de Mozqueta zijn leiding in het bergklassement.

Op de Alto del Cordal gaan LL Sánchez en Cattaneo samen op avontuur. Martin haakt bij ze aan in de laatste kilometer en komt als eerste boven.

Waar de maximale achterstand van de klassementsrenners was, snijden ze de Angliru een halve minuut na de drie koplopers aan. Soler moet er al snel af, terwijl de aanvallers op 10 kilometer van de top sneuvelen.

Großschartner en Valverde zijn er niet meer bij als de koplopers de steile stroken van de laatste 6 kilometer oprijden. Poels verliest het contact in de laatste 5 kilometer.

Mas demarreert met nog 3,8 kilometer te klimmen. Dit is het steisle stuk van de klim en de renners kruipen omhoog. Carapaz en Carthy haken bij de Spanjaard aan in de laatste 2 kilometer. Roglic heeft het moeilijk.

Carthy opent een gaatje met nog 1,2 kilometer te gaan en dat is de beslissing. Hij houdt zijn voorsprong vast in het vlakkere deel op de top en wint de race 16 seconden voor Vlasoc, Mas en Carapaz. Kuss sleept Roglic de slotfase door en ze finishen, samen met Dan Martin, 10 seconden later.

Carapaz neemt de rode trui weer van Roglic over. Carthy passeert Martin en staat nu derde.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Klaas Buytenwegh
Berichten: 859
Lid geworden op: 30 jul 2018 20:31

Re: Wielrennen

Bericht door Klaas Buytenwegh »

Prachtige etapppe. Ik denk dat de meeste renners deze laatste berg zullen verwensen. En het blijft spannend.
Grt.
Klaas
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Denk ik ook Klaas, maar voor het publiek prachtig.

Vuelta 2020 Parcours etappe 13: Muros - Mirador de Ézaro


Dinsdag 3 november - In de 13e etappe is het woord aan de tijdrijders. Na bijna 32 kilometer op het vlakke beklimmen de renners in de laatste 1,8 kilometer de Mirador de Ézaro, een obstakel met een gemiddelde stijging van 14,6%.

In 2016 was de Vuelta voor het laatst op de Mirador de Ézaro. Pieter Serry sneed de slotklim samen met Alexandre Geniez en Simon Pellaud 2 minuten eerder dan het peloton aan. Aan de meet had Geniez nog bijna een halve minuut over en dat was genoeg voor de overwinning.

Acht jaar geleden was de Mirador de Ézaro het toneel van een enerverend gevecht tussen Joaquim Rodríguez, Alberto Contador en Alejandro Valverde. Ze kwamen in die volgorde over de streep, terwijl Robert Gesink als vierde finishte.

In de Vuelta van 2020 snijden de renners de Mirador de Ézaro één voor één aan. De helling van 1,8 kilometer à 14,6% en met stroken tot 29% is het slotstuk van een individuele tijdrit die in Muros van start gaat.

Als de Ézaro-klim er niet was geweest, zou het een droomparcours zijn voor de pure hardrijders. Op vrijwel vlakke wegen kunnen ze de grote molen ronddraaien, totdat ze aan de voet van de Mirador de Ézaro komen. Hoewel de steilste strook van 29% in de eerste helft zit, is de tweede helft met een stijging van 15,8% het zwaarst.

Het tussentijdse meetpunt zit, na 31,9 kilometer, aan de voet van de finishklim.

De eerste renner, Mickael Délage, start om 13.47 uur en rodetruidrager Richard Carapaz rolt om 16.36 uur als laatste van het startpodium af.

Afbeelding

Tour de France 2021: Parcours en etappes

Je kan dit vast op de Calender zetten, als het tenminste niet weer verandert word.

De 108e editie van de Tour de France start op zaterdag 26 juni 2021 in Brest, Bretagne, en finisht, zoals vertrouwd, op zondag 18 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Opvallend is het relatief grote aantal tijdritkilometers, de vele Pyreneeënritten en de dubbele bestiging van de Ventoux in rit 11. Ook mooi: de eerste twee etappes hebben een punchy finale.

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2020: Roglic wint tijdrit met 1 seconde en pakt rode trui

Primoz Roglic wint de tijdrit naar de Mirador de Ézaro met 1 tel voorsprong op Will Barta. Hij neem de rode trui over van Richard Carapaz. De Ecuadoriaan staat nu tweede op 39 seconden en wordt op 8 seconden gevolgd door Hugh Carthy

Uitslag 13e etappe Vuelta a España 2020

1. Primoz Roglic (Slo) 46.39
2. William Barta (VS) + 0.01
3. Nelson Oliveira (Por) + 0.10
4. Hugh Carthy (GB) + 0.25
5. Bruno Armirail (Fra) + 0.41
6. Mattia Cattaneo (Ita) + 0.46
7. Richard Carapaz (Ecu) + 0.49
8. Rémi Cavagna (Fra) + 0.58
9. David de la Cruz (Spa) + 0.59
10. Jasha Sütterlin (Dui) + 1.07

11. Wout Poels (Ned) + 1.12
13. Daniel Martin (Ier) + 1.17
16. Enric Mas (Spa) + 1.43
19. Felix Großschartner (Oos) + 1.54
24. Aleksandr Vlasov (Rus) + 2.17
27. Alejandro Valverde (Spa) + 2.27

Klassement na 13e etappe

1. Primoz Roglic (Slo)
2. Richard Carapaz (Ecu) + 0.39
3. Hugh Carthy (GB) + 0.47
4. Daniel Martin (Ier) + 1.42
5. Enric Mas (Spa) + 3.23
6. Wout Poels (Ned) + 6.15
7. Felix Großschartner (Oos) + 7.14
8. Alejandro Valverde (Spa) + 8.39
9. Aleksandr Vlasov (Rus) + 8.48
10. David de la Cruz (Spa) + 9.23

Jongerenklassement

1. Enric Mas (Spa)
2. Aleksandr Vlasov (Rus) + 5.25
3. David Gaudu (Fra) + 7.22

Meetpunt 1


1. Will Barta 14.37
2. Nelson Oliveira z.t.
3. Hugh Carthy 14.48
4. Bruno Armirail 14.49
5. Primoz Roglic 14.50

. Richard Carapaz 14.54
. Wout Poels 15.13
. Daniel Martin z.t.
. Enric Mas 15.21

Meetpunt 2


1. Will Barta 30.17
2. Nelson Oliveira 30.17
3. Primoz Roglic 30.34
4. Hugh Carthy 30.35
5. Bruno Armirail 30.38

. Richard Carapaz 30.53
. Wout Poels 31.20
. Daniel Martin 31.34
. Enric Mas 31.39
Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2020 Parcours etappe 14: Lugo - Ourense


Woensdag 4 november - In de 14e etappe serveert de Vuelta een heuvelrace in Galicië. In 204,7 kilometer koersen de renners van Lugo naar Ourense. Op papier zou je denken dat de vlucht van de dag een grote kans maakt.

Vier jaar geleden was de Vuelta voor het laatst in Lugo. Destijds fungeerde de stad als aankomstplaats. Ondanks een late aanval van Philippe Gilbert en Simon Clarke sprintte Gianni Meersman naar een van zijn twee zeges in die editie.

Het valt te bezien of het dit keer ook aan de sprinters is, want de renners hebben een pittige dag in de binnenlanden van Galicië voor de boeg. Er is amper een meter vlak.

Al in de eerste helft van de race gaat het constant op en af, maar alleen in de tweede helft vindt de organisatie de stroken zwaar genoeg om er een labeltje op te plakken: 3e categorie. De renners komen dan over de Alto de Escairón (8,7 kilometer à 3,3%), Alto de Guitara (7,8 kilometer à 3,8%) en Alto de Abelaire (7,6 kilometer à 3,8%). De finish ligt 32 kilometer na de laatste klim.

De finish is in Ourense en het is lang geleden dat de Vuelta daar was. In 1960 won Frans de Mulder. De Belg zou er in die editie nog drie ritzeges bij doen en de eindoverwinning pakken.

Bij de tussensprint, na 126 kilometer, zijn 3, 2 en 1 bonificatieseconden beschikbaar, terwijl de eerste drie renners aan de meet 10, 6 en 4 seconden winnen.

De 14e etappe van de Vuelta start om 12.00 uur en de race finisht naar verwachting rond 17.15 uur.

Afbeelding

Vuelta 2020 Favorieten etappe 14: Aanvallers in heuvelrace

Vuelta 2020 Favorieten etappe 14: Aanvallers in heuvelraceSteil zijn de beklimmingen nooit. En evenmin lang. Maar het constante op- en afgaande karakter van de 14e etappe is vermoedelijk toch teveel voor de sprinters, wat de deur wagenwijd openzet voor een dag voor de vluchters.

Als die vluchters dan ook nog een goede sprint in de benen hebben, zitten ze helemaal gebakken. Na de laatste klim, de Alto de Abelaira, waar de renners bovenkomen met nog 22 kilometer te gaan, is het parcours namelijk zo goed als vlak. Wel loopt de laatste lijn nog vals plat op.

Favorieten 14e etappe Vuelta a España 2020


*** Luis León Sánchez, Magnus Cort, Rémi Cavagna
** Tim Wellens, Omar Fraile, Nans Peters, Mattia Cattaneo
* Niki Terpstra, Alex Aranburu, Gino Mäder, Clément Champoussin

Later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Plaats reactie