Watersport

Veel (ex)zeelui hebben als hobby een bootje
Daan
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 nov 2020 16:49

Re: Watersport

Bericht door Daan »

Je stelt “ Het probleem is meer dat die dingen nu eenmaal niet geschikt zijn voor zeevaart, ....” wat moet er aan aangepast worden willen ze ‘ beperkt’ geschikt gemaakt worden voor de zeevaart.
Ik kom met jullie reacties op: luikenkap dichtlassen, luiken voor de ramen ( waterdicht) geen ramen op waterlijn, stuurhut ramen en constructie steviger, ballast toevoegen.
Nog meer mogelijk.
Daniel


v+d
Berichten: 6209
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: Watersport

Bericht door v+d »

Het ligt er aan wat je onder beperkte zeevaart verstaat, ik heb al eens met een jachtje van 13 meter op het IJsselmeer gezien dat bij de Rotterdamse hoek het al snel zeer onprettig kan worden er kwamen toen ook binnenvaartschepen in de problemen. Dan heb je het nog maar over het IJsselmeer.
Als je het nog steeds over de Sputnik heb hou ik toch staande dat de eigenaar weinig slecht weer gezien heeft, je zou toch minstens een slingerruit verwachten of degelijke ruitenwissers om maar eens iets te noemen.
Er is een werf, Talsma, die verstand heeft van zulke schepen en plannen, er eens gaan praten is wellicht een goed idee?

ArnoldW
Berichten: 413
Lid geworden op: 03 mar 2013 19:47
Locatie: rotterdam

Re: Watersport

Bericht door ArnoldW »

Moet het niet de Rotterdamse hoek zijn?
Groet Arnold.

v+d
Berichten: 6209
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:56

Re: Watersport

Bericht door v+d »

Ja Arnold, Rotterdamse hoek is juist.
Ik kom daar echt nooit maar deze ene keer was ik mee omdat er problemen waren met de hydrauliek, dat scheepje werd hydraulisch bestuurd, aangedreven en ook de boeg- en hekschroef werkten op hydrauliek.
Waarom je dat zou willen op een jachtje is mij nog steeds niet duidelijk, maar zonder werkende schroef moet je daar in de buurt niet zijn.
Er zat ook een systeem op dat het bootje op een tevoren bepaald plaats vast moest houden, dus in de sluis bij Lemmer hoefden we niet vast te maken volgens de schipper, ik had toch maar een landvast om een bolder gegooid en ook die bleek nodig.
Een paar jaar later sprak ik de nieuwe eigenaar van dat bootje, helemaal voor elkaar was die besturing nog steeds niet.
De hydraulische aandrijving van de schroeven werkte nu perfect.Plaats reactie