Braziel

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8199
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

passaros presos em joao pessoa.jpg
passaros presos em joao pessoa.jpg (66.94 KiB) 1352 keer bekeken
MAN SLIKT VOGEL IN OM NIET OP HETERDAAD TE WORDEN BETRAPT VOOR HET ILLEGAAL HOUDEN VAN VOGELS.
===============================================================================================
João Pessoa 28 jan 2021
De verdachte werd gearresteerd wegens het slecht behandelen en illegaal in huis hebben van van bedreigde vogelsoorten. De 28e jarige jonge man verkeerde in een voorlopige in vrijheidsstelling vanwege drugshandel en moet nu dus terugkeren naar de gevangenis.
Zo werd gemeld door de Politie Militair.
Een team van de PM ging naar het huis van de verdachte, hier in een buitenwijk van João Pessoa, na anonieme meldingen van mishandeling van vogels, die hij op een onregelmatige en illegale manier in huis hield.
De jongeman probeerde de politie de toegang tot de woning te verhinderen, echter zonder succes.
Toen het politieteam erin slaagde de woning binnen te komen, waren ze verrast door de actie van de verdachte.
Hij forceerde de kooi en greep het vogeltje met zijn hand. Zonder schaamte nam hij het vogeltje in zijn mond, kauwde er op en slikte het door. Aldus een sergeant van de politie die het voorval aanschouwde.
passaro papa capim.jpg
passaro papa capim.jpg (10.94 KiB) 1352 keer bekeken
ingeslikte vogeltje
Volgens de sergeant slikte de man het vogeltje in om "op heterdaad van een gevangenis straf af te komen". Maar aangezien hij nog vier andere vogeltjes in huis had, waarvan nog twee van het soort papa-capim, een galo de campina en een sanhaçu, werd hij hier voor aangehouden.
passaro galo-da-campina.jpg
passaro galo-da-campina.jpg (12.2 KiB) 1352 keer bekeken
passaro Sanhaço-azul.jpg
passaro Sanhaço-azul.jpg (10.53 KiB) 1352 keer bekeken
En kan hij nu terug naar de gevangenis om ook zijn straf voor de drugshandel verder uit te zitten.
De andere vier vogeltjes die in zijn huis waren, werden overgebracht naar een instelling voor bescherming van bedreigde diersoorten. Verder werden nog drugs, twee precisie weegschalen en een marihuanamolen in beslag genomen.

Gebruikersavatar
Jinny
Berichten: 2215
Lid geworden op: 09 sep 2017 13:34

Re: Braziel

Bericht door Jinny »

Wat een idioot..
Je wordt al geboren
Je wordt al begraven
Waarom zou je ook nog worden geleefd?
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8199
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

Uit dagblad TROUW 1 febr. 2021
Drugssmokkel
Hardnekkig probleem in de Rotterdamse haven: de smokkelaars die drugs uit containers veiligstellen
cntr ship.jpg
cntr ship.jpg (41.25 KiB) 1260 keer bekeken
Een containerschip komt de haven van Rotterdam binnen.Beeld ANP
De Tweede Kamer laat zich vandaag met rondetafelgesprekken bijpraten over corruptie en criminaliteit in de Rotterdamse haven. Een hardnekkig probleem zijn de smokkelaars die drugs uit containers veiligstellen. Na een aanhouding staan zij vaak weer snel buiten.

Tal van drugscriminelen die worden aangehouden in de Rotterdamse haven, komt weer snel op vrije voeten. De douane en havenpolitie treffen daardoor nogal eens bekende gezichten aan tussen en in containers. Het zogeheten Hit and Run Cargo-team (Harc), een samenwerkingsverband van de douane, opsporingsdienst Fiod, de Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, greep afgelopen jaar 129 keer mensen in de kraag die zij al eens eerder hadden gearresteerd.

“Er zijn 281 aanhoudingen verricht omdat mensen zich niet konden legitimeren en zich op plaatsen bevonden waar ze niet mochten zijn”, legt officier van justitie Ernst Pols uit. “Maar er zijn 152 unieke personen opgepakt. Dat betekent dat er terugkeerders zijn, mensen die op jaarbasis meerdere malen worden aangehouden in het havengebied.”

Eén man werd maar liefst elf keer betrapt in 2020, zo blijkt uit de jaarcijfers van het Harc. “Hij spant de kroon. Maar anderen werden negen keer gepakt, acht keer, en ga zo maar door.” Het gaat om zogenoemde ‘uithalers’, smokkelaars die proberen om de drugs ongezien en snel uit de containers te halen, en weg te voeren naar opslagplaatsen buiten het Rotterdamse haventerrein.

“Zij worden door een organisatie naar de haven gestuurd, bij wijze van spreken met een briefje met het containernummer in de hand”, zegt Pols. “Hun taak is om de container open te halen en de drugs veilig te stellen, hopelijk met een corrupte havenmedewerker die hen de weg kan wijzen.”

Bananen eten
Lopen zij tegen de lamp met de drugs op zak, dan kunnen ze rekenen op een celstraf. “Dan zijn ze het haasje en komen ze niet snel vrij.” Het probleem is dat het Harc-team of de douane hen vaak tegenkomt en aanhoudt als ze nog niet zo ver zijn. De drugs hebben ze dan nog niet bemachtigd. “In zulke gevallen komen verdachten met de mooiste verhalen om te verklaren waarom zij onbevoegd rondliepen in de haven”, stelt de officier van justitie. “En al weten we dat het leugens zijn, dat ze heus niet naar Engeland wilden reizen of bananen kwamen eten, moeten wij als justitie kunnen bewijzen dat het anders zit en ze betrokken zijn bij de import van verdovende middelen.”

Een lastige taak, zo blijkt. “Vaak staan uithalers na een paar uur weer buiten, krijgen ze hoogstens een geldboete vanwege het overtreden van het blauwe bordje met verboden toegang. Dat werkt natuurlijk niet afschrikwekkend. Voor dat soort lui is hun werk als een loterij zonder nieten, al helemaal als je kijkt wat je kunt verdienen.”

Een jaar opsluiten
De uithalers, veelal mannen tussen de 18 en 25 jaar en van allerlei afkomst, zijn slechts de loopjongens onder de drugscriminelen, legt Pols uit. “Maar ze ontvangen grof geld voor het veiligstellen van coke, bij zo’n uithaal gaat het om duizenden euro’s. Dat maakt het werk aantrekkelijk.”

Het is frustrerend voor het Harc-team, stelt de officier van justitie, om tot wel elf keer dezelfde persoon aan te houden. “Er is nieuwe wetgeving nodig.” Die is in de maak, maar nog niet in werking getreden. Een voorstel ligt bij de Eerste Kamer. “Straks is het mogelijk om mensen die zich onbevoegd op het haventerrein bevinden voor een jaar op te sluiten en voorlopige hechtenis toe te passen. Wanneer? Dat weten we nog niet, de verwachting is ergens dit jaar. Laten we hopen dat het snel gebeurt.”

Jaarcijfers Harc-team
In de haven van Rotterdam is vorig jaar in totaal 40.641 kilo cocaïne onderschept, bijna 7000 kilo meer dan in 2019. Ook werd er 22 kilo crystal meth, 54 kilo heroïne en 748 kilo marihuana in beslag genomen. Volgens officier van justitie Ernst Pols zijn er niet alleen méér drugsladingen onderschept, maar was ook het volume van de opgespoorde partijen vaak groter dan voorheen. Naast opsporingsmethodes als de inzet van speurhonden, innovatieve scan- en detectietechnologieën en algoritmes bij het scannen van zeecontainers, was EncroChat in 2020 van grote waarde bij de opsporing van drugscriminelen. Afgelopen jaar kraakte de politie de versleutelde chatdienst Encrochat, waarmee voornamelijk criminelen communiceerden. Ook opvallend: smokkelaars komen steeds met nieuwe methodes. Zo trof de douane onder andere een partij drugs aan in een container geladen met auto’s en werd drugs ontdekt in medische apparaten en containers met medicijnen.
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8199
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

Marine en PF onderscheppen een catamaran met cocaïne voor de kust van Pernambuco
foi-interditada-em-uma-cooperacao-internacional-inedita-com-portugal-e-reino-unido.jpg
foi-interditada-em-uma-cooperacao-internacional-inedita-com-portugal-e-reino-unido.jpg (41.82 KiB) 1182 keer bekeken
Een catamaranzeilboot met een grote hoeveelheid cocaïne aan boord werd voor de kust van Pernambuco in beslag genomen door de marine en de Federale Politie. Het jacht, dat richting Europa zeilde, werd op 270 kilometer voor de kust van Recife onderschept. Vijf bemanningsleden, allen Brazilianen, die zich aan boord bevonden, werden gearresteerd. Ze worden naar de Federale Politie Superintendence in Pernambuco gebracht en zullen worden onderzocht door de gerechtelijke politie. De hoeveelheid in beslag genomen drugs wordt pas gerapporteerd na het vrijgeven van de definitieve gegevens van de operatie. De actie werd gecoördineerd met agenten uit Portugal, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, die inlichtingengegevens doorgaven aan de Braziliaanse autoriteiten.
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8199
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

Vanmorgen arriveerde de zondag onderschepte catamaran onder escorte van de marine in oud Recife.
Na ontscheping van de lading drugs aan boord kwam de teller tot 2.216 kg cocaine.
De 5 bemanningsleden werd door de PF afgevoerd en ondervraagd.
Over hun verdere toekomst zijn nog geen mededelingen gedaan.
Ook de brandende vraag van waar de catamaran vertrokken is en wat hun eindbestemming in Europa zou zijn
zijn nog geen mededelingen gedaan.
De catamaran was eigendom van een echtpaar uit Esperito Santo die het in 2010 hadden gebouwd.
Van 2012 - 2016 maakten ze een reis rond de wereld. In 2020 werd ze verkocht. Daarna volgens de vorige
eigenaar nog twee keer. Waarna ze dus afgelopen zondag in het nieuws kwam.
We blijven het volgen.
veleiro-porto-recife.jpg
veleiro-porto-recife.jpg (52.17 KiB) 939 keer bekeken
veeleiro _ 1.jpg
veeleiro _ 1.jpg (44.58 KiB) 939 keer bekeken
veleiro.jpg
veleiro.jpg (43.7 KiB) 939 keer bekeken
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8199
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

haven recife waar de catamaran werd afgemeerd.jpg
haven recife waar de catamaran werd afgemeerd.jpg (55.7 KiB) 875 keer bekeken
De vijf Braziliaanse bemanningsleden van de catamaran Guruçá, die 270 km voor de kust van Recife werd onderschept, geladen met twee ton en 216,5 kilo cocaïne, zijn in voorlopige hechtenis genomen.
De verdachten werden gehoord door de Federale rechter van het 36e Federale Gerechtshof in Pernambuco - JFPE, Carolina Malta, tijdens een hoorzitting gistermiddag (17/2).
De Federale rechter heeft een verzoek van het Federale overheidsministerie ingewilligd en heeft de preventieve arrestatie van de vijf bemanningsleden gelast, om redenen van garantie van de openbare orde, garantie van toepassing van het strafrecht en gemak van strafrechtelijke instructie.

Joildes Soares Silva, Augusto Guerra Bandeira, Moisés Melo Cordeiro, Evaldo Arnizau do Bonfim en Otávio Soares de Almeida werden op heterdaad gearresteerd voor internationale drugs smokkel en kunnen tot 35 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden . Nu zijn er preventieve arrestaties uitgevaardigd en zijn ze naar het Everardo Luna Observation and Screening Center (Cotel), in Abreu e Lima, in de Metropolitan Region van Recife gebracht.

Het schip zal eveneens in beslag worden genomen en zal ter beschikking staan ​​van de Federale Justitie. De in beslag genomen cocaine zou woensdag nog worden verbrand.

Verdere bijzonderheden over haven van vertrek en bestemming werden niet bekend gemaakt.
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8199
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

port of santos.jpg
port of santos.jpg (41.09 KiB) 786 keer bekeken
Het was weer flink raak deze week in de haven van Santos wat betreft het onderscheppen van cocaine voor de illegale export.
Eerst werden 501kg onderschept in 10 containers geladen met suiker bestemd voor Ghana (Afrika) via de haven van Antwerpen.
Daarna een kleine vangst van 67 kg in een laing katoen met eindbestemming Turkije via Valencia.
En als laatste 1788kg in een lading tapioca meel met bestemming Valencia.
Daarmee kwam het totaal onderschepte cocaine dit jaar in Santos op 4.408kg.
+
Over de vijf smokkelaars van cocaine die in Recife werden gearresteerd a/b van de catamaran Guruçá zijn nog steeds
geen verdere bijzonderheden bekend gemaakt.
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8199
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

De haven van Paranagua exporteerd weer stukgoed lading zoals vroeger.
==============================================================
Deze week is een nieuwe partij van 6.180 ton mais meel via de haven van Paranagua verscheept. Er zijn 247.200 zakken van 25 kilo per stuk bestemd voor de haven van Matadi, in de democratische republiek Congo verscheept met het schip SUN AGUAMARINE.
Dit is de tweede verscheping van maïsmeel in deze modaliteit, bekend als break bulk of stukgoederen.
De haven van Paranagua staat bekend om de kwaliteit van de operators en het personeelsbestand, waarin ze werken met stukgoederen, waarin de goederen los of in balen worden vervoerd, direct in het scheepsruim.
Voedselproducten zoals mais meel (Fuba) worden meestal in containers geëxporteerd via Paranagua.
Daarom trekt het de aandacht dat men is overgegaan naar deze andere mogelijkheid van exporteren. Vorig jaar, eind maart, heeft de eerste zending maïsmeel plaats gevonden en het lijkt erop dat er een nieuwe markt is geopend.
De verscheepte Fuba was afkomstig uit Rio Verde (Goias) en Apucarana (Parana).
De gevolgen van de pandemie op de prijs van vracht in containers en het tekort aan containers voor de verzending van deze voedingsmiddelen heeft ertoe geleid dat sommige exporteurs zijn gemigreerd naar deze rechtstreekse verzending in het ruim van het schip.
Deze modaliteit genereert voor de stad meer banen en inkomen, omdat er meer mankracht voor nodig is.
Naast de Fuba zal het schip ook 22.800 ton suiker vervoeren - in 456.000 zakken van 50 kilogram. De suiker is afkomstig uit de staat Sao Paulo en gaat naar dezelfde Afrikaanse importeur.
Hier een foto impressie
png1.jpg
png1.jpg (43.48 KiB) 721 keer bekeken
png2.jpg
png2.jpg (53.36 KiB) 721 keer bekeken
png3.jpg
png3.jpg (23.96 KiB) 721 keer bekeken
png4.jpg
png4.jpg (41.59 KiB) 721 keer bekeken
png5.jpg
png5.jpg (38.77 KiB) 721 keer bekeken
png6.jpg
png6.jpg (40.26 KiB) 721 keer bekeken
Gebruikersavatar
peelander
Berichten: 2420
Lid geworden op: 25 nov 2009 14:43

Re: Braziel

Bericht door peelander »

De laatste foto kan rechtstreeks naar topic OLDTIMERS :D :D :D .
groeten
Jan van der Pluijm
Gebruikersavatar
A.Kuiper/J.Pessoa/BR
Berichten: 8199
Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24

Re: Braziel

Bericht door A.Kuiper/J.Pessoa/BR »

Jaca's - Ze zijn er nog volop in deze tijd
jaca _.jpg
jaca _.jpg (129.66 KiB) 628 keer bekeken
Al zit er soms wel een misvormde tussen. Och dat heb je ook met wortels, aardappels e.a.
jaca  iets misvormd.jpg
jaca iets misvormd.jpg (34.28 KiB) 628 keer bekeken
==
Santos 9 maart 2021
De PF houdt zeven mensen aan en onderschept meer dan 1,1 ton cocaïne in de haven van Santos.
De lading was bestemd voor de haven van Antwerpen. Een medewerker van een haventerminal, die ervan wordt verdacht mee te werken aan criminele acties, werd ook op heterdaad gearresteerd.
cocaine - santos.jpg
cocaine - santos.jpg (58.2 KiB) 628 keer bekeken
Zeven mensen werden gearresteerd en meer dan een ton cocaïne werd dinsdag (9/3) in beslag genomen tijdens een gezamenlijke operatie van de Federale belastingdienst en de Federale Politie in de haven van Santos. De drugs zaten tussen de lading van een container, waarvan het zegel was verbroken, met bestemming Antwerpen. In de vrachtwagen, die de container vervoerde, werden ook wapens en munitie aangetroffen.
Volgens informatie vrijgegeven door de Federale Politie, hebben veiligheidsagenten via bewakingscamera's een verdachte beweging opgemerkt door een vrachtwagenchauffeur in een terminal in de haven. De Federale Politie en de Federale belastingdienst werden hierop ingeschakeld.
De vrachtwagen werd aangehouden op het moment dat hij het haven terrein verliet. De politie vond vijf andere mannen ondergedoken in de cabine.
In de cabine werden twee .40 kaliber pistolen, munitie en een .556 geweer in beslag genomen, evenals verschillende containerzegels, tangen en vijf mobiele telefoons. In de container werden 32 tassen met cocaïne tabletten gevonden, in totaal 1.111 kg cocaïne.
cocaine -santos 2.jpg
cocaine -santos 2.jpg (25.15 KiB) 628 keer bekeken
==
Over die 5 cocaine smokkelaars die in Recife vast zitten worden nog steeds geen verdere mededelingen gedaan.
==


Plaats reactie