Het "oude" Boekenhoekie

Alles over boeken, schrijven, uitgevers etc.
Gerard

//

Bericht door Gerard »

Ahoy Cor. Bedankt. Dan weet ik dat ik deel 1 zoeken moet. Vr.gr.Gerard.


ed bartels

boeken.

Bericht door ed bartels »

Hoi Gerard,
Is onderling ruilen geen optie? Ik krijg af en toe boeken van een vriend en dan heb ik die soms al. Ruil ze maar zegt ie dan. Zo heb ik al zangmaten blij kunnen maken met boeken over sail Amsterdam en visserijschepen en binnenvaart. Dat verzamel ik niet, vandaar. Maar omdat jij in Eindhoven woont en dit bij ons om de hoek ligt dacht ik misschien wil Gerard wel ruilen of overnemen. Zullen we via de kombuispost eens kontakt opnemen met elkaar?
Zo heb ik nu deze week het boek gekregen over de werven in DElfzijl, Niestern/Sander van schrijver Beukema. Schitterend maar ik heb het nu dubbel. Evenals'Ze vochten op zeven zeeen'van Bezemer'. Twee Britisch warships-cruisers- destroyers= no 7 en 12/64 paginas foto's van warships uit de eerste wereldoorlog.(heb ik niets mee). En tot een kloek zeemen toe te rusten, een boek over twee eeuwen zeevaartschool(225 pag. uit de biebrestant)En nog een duits boek van Stalling, Luxusliner. Gebonden 190 pag. over glorie en ondergang van de Atlantische passagiersvaart. Allen in goede staat.
Groetjes EdAfbeelding

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11870
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Boeken.

Bericht door Harry G. Hogeboom »

Hallo Kombuis,

Heb altijd interesse in boeken betreffende Scheepvaart, zowel Internationaal als meer specifiek Nederlands.
Speciaal boeken over Nederlandse Scheepswerven en dan b.v. Jubileum uitgaves of over speciale en Unieke Koopvaardij schepen EN uiteraard m'n 2e liefde "DE Baggerindustrie" met een speciale focus op "Nederlandse Dijken en Inpolderingen" in het algemeen EN "De DEltawerken" in het bijzonder.
(Nederland IS een heeeeel bijzonder landje ALS je het door de bril van een baggeraar bekijkt!!!)

Ooook binnenvaart, met name oudere schepen-types, houten schepen OF betreffende scheepvaart in een regio!!

Dus een soortement "Speciaal Voor Kombuispraat" boekenhoekie heeft zeker mijn interesse, terwijl ik zelf een uitgebreide bibliotheek bezit heb ik "in princiepe" niks te koop, maar, zoals met alles in het leven, er zijn soms uitzonderingen.

Ik vindt wel, maar DAT is uiteraard puur Jos z'n pakkie an!, dat dit niet commercieel georieenteerd moet zijn, as ut FF kan!!! :wink:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Hallo Harry,
Het onderwerp is boeken, ik zal dat wijzigen in "Boekenhoekie"
Kan iedereen boeken ruilen via Kombuispraat. :wink:
Straks met Koninginnendag liggen er weer een hoop mooie boekies zomaar op straat voor een eurootje! :wink:
All the best
Jos

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11870
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Boekenhoekieh!

Bericht door Harry G. Hogeboom »

Hallo JOs,

MIJN heppie!!! Ik ben best ge-interesseerd om jou aan te stellen als mijn exclusief EN persoonlijke "Boekenschout No.2"

No.1 is m'n zwager Frans, die zich door de jaren meeeer dan heeft bewezen, maar er IS ruimte voor "een specialist" met een "scherp oog" voor "Eurodealtjes" en kennis van "m'n agenda"

Ik heb recentelijk een knakker op de kop getikt die ontiegelijk goed is in "lichtgewicht verpakken"

Als je een budget toegwezen wilt, hoor ik het wel!!! :wink: :roll:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Gerard

//

Bericht door Gerard »

Ahoy Ed, Jos en Harry G. Ed dat is geen slecht idee, maar voorlopig zocht ik alleen spantenplannen van gewone vrachtschepen en die twee van hierboven (zeilv. en koopv. schepen.) Die spantenplannen heeft misschien binnenkort al iemand. En natuurlijk is het niet meer dan redelijk om een normale 2e hands prijs voor een boek te vragen, stel ik heb een prachtig boek dat jan of piet graag wil zeg ik b.v. 3, 5 of 6 eutjes (navenant het boek) en de verzendkosten. En het kleine grut gaat voor niks de deur uit, b.v. kleine boekjes en brochures of c.d.`s met beeld of muziek. Ik heb zelf een paar jaar terug voor f10,- het stuk een paar mooie bouwdozen van motors gekocht, plus verzendkosten van f5,-. Dat waren twee Harleys, en zoiets is een heel redelijke prijs voor de liefhebber, en later nog een paar bouwdozen van grote zeilschepen voor f19,75. (Nieuw toch nog een f60,- à f70,-) Kijk, dan blijft de prijs vriendelijk en kan je iedereen een lol doen zonder een poot uit te draaien :D Gr.Gerard.

Gebruikersavatar
Vaerderij
Berichten: 1927
Lid geworden op: 28 nov 2004 09:53
Locatie: Spoolde, Zwolle

Bericht door Vaerderij »

- Groninger scheepvaart en scheepsbouw vanaf 1600- F. Post, H.J.C. Bekenkamp, J.F.J. van den Broek en H. van der Veen. Bedum. 1997.
Uitgegeven bij Profiel.

Moi,
Weet iemand nog ergens dit boek te vinden? Ik ga morgen ook eens in Bedum vragen hoe het met de beloofde herdruk staat.
Met vr. gr,
Anne

Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 11870
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Groninger Scheepvaart

Bericht door Harry G. Hogeboom »

Anne,

Hoe'st in "Blauwvinger Darp" doar an'd'n Iessel?? :wink:

Als je wat uitvindt hoor ik het graag, dit soort boeken ( tenminste op de titel afgaande??) past precies in mijn verzameling.
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

Gebruikersavatar
Vaerderij
Berichten: 1927
Lid geworden op: 28 nov 2004 09:53
Locatie: Spoolde, Zwolle

Bericht door Vaerderij »

Moi,
Ik ben ook op zoek naar een (klein) boekje:
Soetermeer, Fekkes Cargadoorskantoor van G.J. Mulder. ISBN 90805380.1.9 Uitgeverij Pirola. 2001.

In dit boekje staat kennelijk informatie over de coasters die in Tjamsweer werden gebouwd bij scheepswerf W. Doornbos. Een aantal daar gebouwde coasters hadden kennelijk een stabiliteitsprobleem. Bijvoorbeeld de Toornvliet. Zie ook de topic: 'Wildevaart 1949 tot 1959,' van Evert Hameeteman.
Met vr. gr
Anne

Gebruikersavatar
Vaerderij
Berichten: 1927
Lid geworden op: 28 nov 2004 09:53
Locatie: Spoolde, Zwolle

Bericht door Vaerderij »

Harry het water komt nog steeds van boven. Hoewel het in rap tempo zakt. Het veer in Olst lag er even uit. Gevleugelde uitspraak in Zwolle over mensen uit de omgeving van Olst en Wijhe: "die luu bint zo eig'nwies dat ze teegn de stroom opdrieft." (niet helemaal zuver Sallands.)

Ik zal aan je denken als ik wat moois tegenkom. En kom eens aan zou ik zeggen. Kijk momenteel uit over een enorm stuk water aan de IJssel bij de invaart naar de Spooldersluis. Lammert Kombrink riviermeester op de IJssel schreef hier in het verleden zijn romannetjes over de binnenvaart.
Moi,
AnneGesloten