Najaarsreunie 2005

Alle reünies op een rijtje.
Vaerdereij

Bericht door Vaerdereij »

Kabeljauwtje, Ga jij eens met Arjen Mintjes praten en overleggen over de charterschepen waar je in de voorjaarsweekends ervaring als maat kan opdoen. En maak ook coaster warm. Jullie kunnen die oude knarren, wanneer de reunie daar is, dan mooi aanwijzingen geven op het voordek. Overigens zijn er 5***** schepen genoeg waar je heel comfortabel met je partner kan overnachten. Op www.sail-aphrodite.com zie je een voorbeeld van een lux schip waar je ook nog sportief kan zeilen. Aan dek is daarnaast ruimte genoeg voor de fysiek minder sterken om actief te zeilen. Er is een gevarieerd aanbod van luxe en minder luxe schepen. Dus ook mogelijkheden voor dikke en minder dikke portemonnees. Meestal is er ook de mogelijkheid bij weekend verhuur op vrijdagavond aan boord te komen. Zo dat je de volgende dag op tijd voor en achter kan maken. Ideaal voor mensen die van ver weg komen. Voordeel is dus dat je in Harlingen en op Terschelling gelegenheid hebt een drankje te drinken. Succes Bert a.s. vrijdag.
Anne


Gebruikersavatar
Oebele
Berichten: 641
Lid geworden op: 20 sep 2004 18:19
Locatie: Harlingen
Contacteer:

Bericht door Oebele »

Hallo Vaerderij,

ik houd persoonlijk niet zo van zeilschepen..... :wink:
en dat is nog heeeeel vriendelijk gezegd!
maar als jullie het willen voor de Reunie zal ik me er zeker voor inzetten!
enne Coaster en ik hebben 2 jaar geleden al een week op de Mars (zeilschip) gezeten, en dat is ons eigenlijk niet zo goed bevallen.
maar als jullie het willen, dan volg ik de kudde natuurlijk!

de mazzl Kabeljauw

enne waar ken je Arjen Mintjes van als ik zo onbeleefd mag zijn.... :wink:
www.oebel.waarbenjij.nu
Ajua en tabee, ergens in oktober weer naar zee!

rinus
Berichten: 779
Lid geworden op: 21 jul 2004 20:01
Locatie: SCHEVENINGEN

Bericht door rinus »

laten we niet met zijn alle door elkaar gaan praten en laat er een het voortouw nemen met de organisatie.
gr.rinus

Leen B

Reunie

Bericht door Leen B »

Hallo Compadres jullie hebben wat Rinus in al zijn wijsheid zegt gehoort. :D En hij kan het weten want hij heeft toch maar de klus op Scheveningen geklaart. :wink: Laat Bert op zijn gemak alles bekijken van hoe of wat. Als hij hulp nodig heeft zal hij daarom wel vragen,ja toch? Anders zien we door de Bomen het Bos niet meer. Het lijkt me dat men gerust dingen kan aandragen. Maar alleen dingen die op het charteren van een Boot, en Vertier op Terschelling slaan. Dan blijft het gezellig, en Bert kan zijn gang gaan zonder dat we bij hem op ramkoers gaan liggen! Jullie allemaal toegenegen want mijn vrienden zijn jullie toch nietwaar?? :P Groeten Leen.

Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Hallo Rinus,
Bert de Boer gaat vrijdag even rondkijken en informeren bij de bruine vloot en laten we dat maar afwachten. Zoals ik al eerder zei, die zijn flexibel wat betreft de haven waar we opstappen. En de vraag was een paar dagen terug of er suggesties waren, die komen dan spontaan...
All the best
Jos

Vaerdereij

Bericht door Vaerdereij »

Kabeljauwtje, Arjen raakte betrokken bij de chartervloot toen op de Jitske Cornelia de schipper een aantal ribben kneusde. Arjen was toen aan boord met een aantal leerlingen van een school. Op maandag daarop volgend meldde Arjen zich (zonder leerlingen) op de klipper om de geblesseerde schipper bijstand te verlenen. Het zeilen intrigreerde hem. (Voor jou is er dus nog hoop). Na verloop van tijd kocht hijzelf een schip en heeft hij jarenlang deel uitgemaakt van de chartervloot. Tot hij een nieuwe uitdaging vond om jonge kabeljauwtjes de liefde voor de vaart bij te brengen dan wel te stimuleren. Overigens vind jij ook niet dat iedere zeeman ook moet kunnen zeilen? Eigenlijkis het aanslingeren van een motor een stuk gemakzucht. Geen wonder dat die machinisten zo vaak naast hun machinekamer-pantoffels lopen als je je zo afhankelijk van ze opstelt. Als schipper van een zeilvaartuig moet je nog verder vooruit kunnen zien. De schipper is nog meer afhankelijk van wind, weer en getij. En niet te vergeten oog hebben voor zijn bemanning. (Citaat Ronny: Slecht schip bestaat niet; slechte bemanning wel). En je krijgt er enorm veel voor terug. Zeilen op het wad, geen verstorend lawaai van een motor. Alleen maar geluid van de wind en het Wad. Om terug te komen op je vraag: Ooit heb ik op dezelfde klipper gemaat. Daar ken ik Arjen dus van. Ik wilde toen voor mezelf uitvinden of mijn toekomst in de charterij zou liggen. Ik heb anders gekozen. Een raad als dat nog mag. Doe in de herfstvakantie eens mee met de strontrace als bemanningslid op een skutsje. Alles op de zeilen, geen motorgebruik, jagen, bomen en slimmer zijn dan je collega's. Als jij meedoet sta ik in Workum bij de finish.
Anne

Gebruikersavatar
Johan H.
Berichten: 80
Lid geworden op: 22 jul 2004 00:28
Locatie: Almere
Contacteer:

Bericht door Johan H. »

Uhh trouwens, er vaart ook een mooie klipperaak chartertochtjes op de maas en de nieuwe waterweg.

Dat lijkt mij meer raakvlak vertonen met de omgeving waarin de meeste van jullie weer thuis kwamen of vertrokken.

En wat denk je trouwens van de stoomsleepboot die achter de Parksluis ligt voor naar ik meen de "Nederlander"?(Mag geloof ik sinds kort niet meer op kooltjes stoken en is over op Hbo).(kan wel koud zijn met slecht weer evenals op de klipperaak,ook belangrijk)

Is toch ook machtig?

Of toch maar de Spido? (grapje)

Gebruikersavatar
Compass
Berichten: 3055
Lid geworden op: 22 jul 2004 11:11
Locatie: Groningen

Bericht door Compass »

Hallo Mannen,

Afgelopen vrijdag zou ik in Harlingen eens mijn licht op gaan steken op de bruine vloot maar het werk gooide helaas weer eens roet in het eten.
Als ik eens objectief naar mijn werkprogramma én privebeslommeringen kijk dan denk ik niet dat ik de komende maanden genoeg tijd over heb om op een fatsoenlijke manier een reunie te regelen dus lijkt het me beter dat één of meerdere anderen het voortouw nemen. Ik ben in mijn enthousiasme iets te voorbarig geweest met mijn toezeggingen maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen.

Groetjes,
Bert de Boer

Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Hallo Bert,
De ene keer beginnen we te laat en nu zo te zien toch wel een beetje te vroeg.
Laten we het onderwerp "Over de feestdagen heentillen", zoals dat tegenwoordig zo kernachtig wordt uitgedrukt.
Oftewel we zien volgend jaar wel weer.
Maar we blijven er uiteraard over nadenken, je weet maar nooit.
All the best
Jos

Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Over een paar weken komt de "Achtergracht" voor groot survey naar Amsterdam.
Na het bezoek destijds op de Erasmusgracht vond Ronny het een heel sterk plan, om als hij met een schip in dok in Amsterdam zou liggen op een rustige zaterdag aan boord een reunie te regelen.
Ons aller Ronny zit nu op de Achtergracht, ik heb het gisteren naar hem gemaild, dus nu maar even afwachten.
Als we het groene licht krijgen zal het wel korte termijnwerk worden.
Ik zou het prachtig vinden!!
All the best
JosPlaats reactie